Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Άντε να πω τον ...καημό μου που δεν τον είπα παραπάνω. 

Ο λόγος που καταλήγω ότι η καλύτερη λύση για την περίπτωσή μου είναι μια Omega Plus διπλή με κύλινδρο

δεν είναι πως έχω μια πόρτα με προϋπάρχουσα διπλή κλειδαριά.

Έχω όμως πόρτα ασφαλείας στην οποία θέλω να αλλάξω κλειδαριά που είναι δυο δεκαετιών τουλάχιστον

και η κλειδαριά - τύπου χρηματοκιβωτίου - πιθανότητα δεν έχει άμεση συμβατότητα με κάποια από τις σημερινές.

Από την πόρτα δεν μπορώ να κρίνω πολλά

εκτός από το αισθητό βάρος της, τους τρεις βαρέως τύπου κολλημένους μεντεσέδες,

την χτιστή τοποθέτηση της κάσας και το μάλλον κάποιο πάχος των μετάλλων.

Η πόρτα έχει δύο οπές στην εξωτερική φάτσα που εξυπηρετούν την κλειδαριά
(παλιά Μοτούρα με μανιβέλα)
των οποίων τα κέντρα βρίσκονται σε απόσταση 12 εκ. το ένα πάνω από το άλλο

(στην εσωτερική έχει τρεις οπές).

Γιατί προτιμώ μια διπλή κλειδαριά:

Εικάζω ότι στη συγκεκριμένη πόρτα είναι προτιμότερο από άποψη αποτελεσματικότητας και αισθητικής

να σφραγίσουν οι δύο εξωτερικές οπές με defender/μαγγάνιο που θα εξυπηρετούν μια διπλή Omega Plus,

παρά να μπω σε κάποια διαδικασία να επιλέξω απλή κλειδαριά

και να χρειάζεται να κλείσει με ηλεκτροκόλληση συν κάποια μεταλλική προσθήκη

η τρύπα που δε θα χρησιμοποιηθεί σαν είσοδος κλειδιού.

Η εσωτερική φάτσα είναι μάλλον βιδωτή περιμετρικά από κάτω από το πλευρικό προφίλ

και ο εσωτερικός καπλαμάς είναι κολλημένος πάνω της.

Για πρόσβαση στην κλειδαριά,

φαντάζομαι θα μπορούσε πρώτα να ξεκρεμάσει η πόρτα και καθιστή όπως θα είναι

να ξεβιδωθεί η εσωτερική φάτσα με τον κολλητό καπλαμά.

Δεν ξέρω πόσο εύκολα μπαίνει κανείς στην όλη διαδικασία για να αποκτηθεί πρόσβαση στο εσωτερικό της πόρτας

ή θα προτιμήσει να ξεκολλήσει τον εσωτερικό καπλαμά και μετά να βάλει τον τροχό, χωρίς να ξεκρεμάσει την πόρτα.

Από τη στιγμή τέλος πάντων που στη δεδομένη περίπτωση το μερεμέτι είναι κάτι που μάλλον δε μπορώ να το αποφύγω

- μια και η υπάρχουσα κλειδαριά πιθανότατα θα έχει και διαφορετικά πατήματα από οποιαδήποτε νέα

συν ότι ίσως να χρειαστεί φρεζάρισμα τόσο στο προφίλ της όσο και στην κάσα για τις νέες θέσεις των πίρων

μπορεί και πλανάρισμα στις οπές της φάτσας

ή και κοπτοραπτική για τους αποστάτες των πάνω και κάτω μηχανισμών των πάνω και κάτω πίρων -

γι' αυτό το λόγο το σκέφτομαι παραπάνω.

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

θα μπορουσες να βαλεις φωτογραφιες της πορτας και θα επαιρνες σαφη απαντηση.

απο την περιγραφη, ο κλασικος κλειδαρας θα πει : αλλαξε πορτα :D

• Like 1
Δημοσ.

Αν και νομίζω η όλη δουλειά θα κοστίσει όσο μία καινούρια αλλά φθηνή - από τις φθηνότερες - πόρτα (από μόνες τους, οι διπλές omega plus με υποδοχή για κύλινδρο είναι πολύ ακριβές), είμαι σχεδόν σίγουρος ότι αξίζει μιας και η κανούρια φθηνή πόρτα αποκλείεται να είναι στην κατηγορία αυτής που έχει ο reset11. Που ακόμα κι αν είναι, δεν θα έχει τόσο καλη κλειδαριά. 

Δημοσ.

εγω παλι πιστευω οτι λιγοι εως ελαχιστοι θα ασχολουνταν με κατι που δεν υφισταται.

εχω ακουσει συναδελφους να μετατρεπουν παλιες πορτες με αρχαιες κλειδαριες

αλλα τα κοστη ξεπερνουν το 400, οποτε δεν νομιζω οτι καποιος δινει τετοιο ποσο ευκολα.

γενικα σε καποιες πορτες τυπου domus και αλλων που δεν παραγουν πλεον,

ειναι αδυνατο να μην προβει καποιος σε μερεμετια. συχνο φαινομενο στο Κολωνακι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Kαλημερα στο Forum απο Θεσσαλονικη.

Χθες τοποθετησα κι εγω στη θωρακισμενη πορτα μου (μια καλη αλλα σιγουρα οχι top) τα ακολουθα:

[Ειπα να μην αφησω κανενα κατασκευαστη παραπονεμενο... Ετσι μοιρασα τις επιλογες μου :-) ]

Mul-t-lock LOS

Cisa AP3 S (5 κλειδια)

Disec Monolito BKS200

Disec διακοσμητικη ροζετα εσωτερικη

Τιμη συνολικα: 290 εουρος χωρις ΦΠΑ

Να ευχαριστησω τους mclein/swayback, τα σχολια των οποιων με βοηθησαν πολυ να επιλεξω τα εξαρτηματα.

Επεξ/σία από diaton101
  • Like 3
Δημοσ.

Kαλημερα στο Forum απο Θεσσαλονικη.

Χθες τοποθετησα κι εγω στη θωρακισμενη πορτα μου (μια καλη αλλα σιγουρα οχι top) τα ακολουθα:

[Ειπα να μην αφησω κανενα κατασκευαστη παραπονεμενο... Ετσι μοιρασα τις επιλογες μου :-) ]

Mul-t-lock LOS

Cisa AP3 S (5 κλειδια)

Disec Monolito BKS200

Disec διακοσμητικη ροζετα εσωτερικη

Τιμη συνολικα: 290 εουρος χωρις ΦΠΑ

Να ευχαριστησω τους mclein/swayback, τα σχολια των οποιων με βοηθησαν πολυ να επιλεξω τα εξαρτηματα.

εγω πως γινεται να το τοποθετω στα 245 χωρις το φπα και να ειμαι φουλ κερδισμενος απο την τιμη....

κατι κανω λαθος μου φαινεται :D :P :X

υγ - στα 270 χωρις το φπα, περναμε MT5+ που ειναι ΤΟΠ, πες στον κλειδαρα "τοκογλυφο" !!!!

• Like 2
Δημοσ.

mclein εψαξα αρκετα και αυτη ηταν η καλυτερη τιμη που βρηκα στη Θεσσαλονικη.

Πρεπει να κανεις υποκαταστημα και εδω... :-D

• Like 3
Δημοσ.

Ντάξει η τιμή του mclein είναι πάρα πολύ καλή αλλά κι αυτή που σου δώσανε δεν είναι παρανοϊκή.

Το 2013 που δεν είχα ιδέα από κλειδαριές κλπ, χρειάστηκε να αλλαχτεί επειγόντως η κλειδαριά τύπου χρηματοκιβωτίου (σε φθηνή πόρτα Dierre του ~2000) σε κτήριο στη Ν. Ερυθραία που δούλευα τότε. Πήγα σε έναν τοπικό κλειδαρά που μου είπαν ότι είναι καλός. 

Η προσφορά του: Disec monolito defender + mul-t-lock los κλειδαριά + mauer red line 2 elite (με 6-7 κλειδιά) = 260.

Δεν θυμάμαι αν ήταν με ή χωρίς ΦΠΑ αλλά και με ΦΠΑ να ήταν, η τιμή ήταν υπερβολική και το έμαθα λίγο μετά που άρχισα να ασχολούμαι.

Θυμάμαι είχε κοστίσει 500 με 550 συνολικά, η αλλαγή της κλειδαριάς με το παραπάνω σετ + η προσθήκη ηλεκτροπίρου (ήταν ηλεκτροπίρος που συνδέεται με την κλειδαριά και απασφαλίζει με το κλειδί ή το κουδούνι από έξω και με το πόμολο της πόρτας, από μέσα). 

Θέλω να πω, υπάρχουν και πολύ χειρότερα. :P

Πάντως έγινε καλή δουλειά νομίζω. Το σύστημα λειτουργεί ακόμα μια χαρά μου έχουν πει παρά τα προβλήματα που έχω ακούσει για το συγκεκριμένο σύστημα ηλεκτροπίρου. Επίσης τις πρώτες μέρες κάηκε το κυπρί γιατί κάποιος πάταγε για πολύ ώρα το μπουτόν από το διαμέρισμα για να ανοίξει η πόρτα. Ήρθε το είδε, το άνοιξε μπροστά μου και το πηνίο είχε γίνει μαύρο. Και το άλλαξε τσάμπα.

"Τσάμπα" :P

• Like 2
Δημοσ.

Ντάξει η τιμή του mclein είναι πάρα πολύ καλή αλλά κι αυτή που σου δώσανε δεν είναι παρανοϊκή.

με λιγα παραπανω επαιρνε το bkd250 που οντως αξιζει γιατι ο τροχος λιωνει σα βουτυρο

και με τα λεφτα που εδωσε εβαζα mrm29....σιγουρα παρανοϊκη δεν ηταν αλλα καλη δεν ηταν !!!

επισης, κανονηστε να φτιαξετε ενα μαγαζι επανω κ θα ερθω υπαλληλος.

με 1000€~1200€ το μηνα ειμαι οκ. δουλευω 24/07 για 28 μερες καθε μηνα.

ΣΥΜΦΕΡΩΩΩΩΩΩΩΩΩ :D :D

• Like 2
Δημοσ.

Αν κάποιος ψάχνει τον mclein, ας στείλει πμ σε μένα και θα του το μεταφέρω.

Ώπα, και γραμματειακή υποστήριξη ο Γιώργος ;)

• Like 1
Δημοσ.

Αν κάποιος ψάχνει τον mclein, ας στείλει πμ σε μένα και θα του το μεταφέρω.

Πάλι για φαγητό τον έστειλες ;

Μας έχετε καταστρέψει με αυτές τις φωτό.

Δημοσ.

Πάλι για φαγητό τον έστειλες ;

Μας έχετε καταστρέψει με αυτές τις φωτό.

Μπαααα δεν φταιω εγω κυριε Highlander! Αλλοι τον εστειλαν αλλου. Αλλα θα επανέλθει.
Δημοσ.

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ mclein 

ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΤΗΝ ΚΛΕΙΔΑΡΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΤΙΣ ΕΞΗΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

CISA ΚΥΛΙΝΔΡΟΥ ΜΕ ΔΙΠΛΟ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗ(ΣΤΑΝΤΑΡ)

DEFENDER DIAMOND(ΣΤΑΝΤΑΡ)

ΚΑΙ ΜΕΤΑ

CISA AP3S

CISA RS3S 

MULTI LOCK MT5

ΠΟΙΟ ΑΠ'ΤΙΣ 3 ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ?

ΕΧΩ ΑΡΚΕΤΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΩ?Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...