Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειχα την εντυπωση οτι στα απλα defenders η λογικη τους ειναι οτι αν προσπαθησει καποιος με τρυπανι να τρυπησει τον αφαλο δεν θα μπορεσει γιατι το τρυπανι θα γυριζει σαν τρελο πανω στο defender.

Στα defenders της omega διαπιστωνω οτι η οπη ειναι στρογγυλη (σε αντιθεση με σχιστοματικη στα νορμαλ κλειδια) με αποτελεσμα να χωραει να μπει η μυτη απο το τρυπανι (σε αντιθεση με τη σχιστοματικη στο νορμαλ κλειδια που η μυτη του τρυπανιου οντως γυρναει στο τρελο παρεα με το defender).

Επισης με το που ειδα τα "μαγνητικα" μου φανηκε ψιλο μουφα αφου τη μαγνητικη προσοψη καποιος που ξερει με ενα τυπου μαγνητη μπορει να την γυρισει, αρα καθιστα την αποκρυψη που προσφερει "αχρηστη".

Για αυτο μου "αρεσε" καλυτερα η Geminy οπως την ειδα αλλα δεν γνωριζα το τσουχτερο κοστος αποκτησης της. Συν του οτι φαινεται πολυ βαρια και ογκωδης και δεν ξερω πως μπορει να τοποθετηθει εξωτερικα, σε υπαρχουσα κλειδαρια Omega.

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ενδεικτικά βρήκα τα Defender Scorpio, Defender MAG3G και Defender Geminy. Ποια η γνώμη σου?

Υπάρχει κάτι καλύτερο σε σύγκριση με αυτά? Ενδεικτικό κόστος γνωρίζεις (ως κλειθροποιός) για να ξέρω περιπου τι να περιμενω και να μην μου πουν καμια εξωφρενικη τιμη?

Πως το "διαπιστώνεις" ακριβώς?

Εννοώ έχει κάποιο χαρακτηριστικό χρώμα, μέταλλο, κάτι άλλο?

Αν έχει μπει η πλάκα μαγγανίου δεν μπορεί να μπει εξωτερικο defender ή είναι υπερβολή (αν κάποιος θέλει να είναι 105% future proof)?

υπερβολες ειναι τα defender σε μια omega plus. ΟΜΩΣ, εξαρταται ποσο αγαπας την οικογενεια σου & τα υλικα σου.

κατι καλυτερο απο το mag3g ειναι αστειο να μπει σε μια πορτα μεχρι 1300€.

η κλειδαρια, εχει χρυσο χρωμα στο σημειο που μπαινει το κλειδι. αν εσυ βλεπεις το μαγγανιο, θα ειναι νικελ.

αν παλι βλεπεις το μαγγανιο της πορτας σε περιπτωση Σιαμο, θα βλεπεις σκουρο καφε/μαυρο. Τριπλη θωρακιση = best !

αν υπαρχει πλακα, θα πρεπει να βγει για να μπει το εξωτερικο defender.

το σκορπιο θα το βρεις φθηνα σχετικά, 60€ εως 100€.

τα αλλα, μαλλον καλυτερα να πας ενα ταξιδακι Ιταλια ή Γερμανια να τα φερεις μονος σου :)

Όσον αφορά τα μαγνητικά, για μένα το μόνο αρνητικό που έχουν είναι ότι υπάρχει τρόπος να περιστραφεί το κάλυμα και χωρίς τα μαγνητικά κλειδιά. Αλλά και πάλι πιστεύω ότι είναι πολύ καλές επιλογές γιατί θα είναι λίγοι αυτοί που θα ξέρουν πως να τα ανοίξουν χωρίς τα ειδικά κλειδιά με σκοπό να αποκτήσουν πρόσβαση στον κύλινδρο.

Θα ήθελα κι εγώ την άποψη του mclein ειδικά το geminy αλλά και για το mag3g που είναι δυσεύρετα στην Ελλάδα.

αρνητικο οτι μπορει να περιστραφει αλλα θετικο οτι ειναι σχετικα δυσκολο & αν καποιος θελησει να ασχοληθει, 

τοτε σημαινει οτι αξιζει να ασχοληθει ακομη και για rs3s / mnw5 / keso κλπ που μπορει να εχει καποιος μετά.

το mag3g ειναι οτι καλυτερο υπαρχει σε defender γενικα. κατα τη γνωμη μου ειναι υπερβολη για πορτες κατω των 1200€.

• Like 1
Δημοσ.

Siamo 10ετίας. Πόρτα με όλη τη σημασία της λέξης ! 

Εννοείται πως βλέπουμε τα φοβερά κολληματα, ευτυχώς οι βίδες για τις ντίζες πεντακάθαρες !!!

Σε ευχαριστώ mclein

Καποιος που δεν ξερει (πχ εγω) μπορει να δει με καποιο τροπο τη "μαρκα" ειναι η πορτα (πχ Siamo ή μάρκα Mekapses) ή πρέπει να λυθεί (να φύγουν δλδ οι επενδύσεις απο καποιον ειδικο) για να καταλαβει ο ειδικος?

καπως ετσι εχουν γεμισει την αττικη (και τη θεσσαλονικη) οι παραεισαγωγές omega plus στα 160€~180€

34spf5t.jpg

είναι διαφορετικό το εργάζομαι οικονομικά & διαφορετικό το κοροϊδευω :)

Τι "πρόβλημα" έχει αυτή η εικόνα??? :)

Δημοσ.

Ειχα την εντυπωση οτι στα απλα defenders η λογικη τους ειναι οτι αν προσπαθησει καποιος με τρυπανι να τρυπησει τον αφαλο δεν θα μπορεσει γιατι το τρυπανι θα γυριζει σαν τρελο πανω στο defender.

Στα defenders της omega διαπιστωνω οτι η οπη ειναι στρογγυλη (σε αντιθεση με σχιστοματικη στα νορμαλ κλειδια) με αποτελεσμα να χωραει να μπει η μυτη απο το τρυπανι (σε αντιθεση με τη σχιστοματικη στο νορμαλ κλειδια που η μυτη του τρυπανιου οντως γυρναει στο τρελο παρεα με το defender).

Επισης με το που ειδα τα "μαγνητικα" μου φανηκε ψιλο μουφα αφου τη μαγνητικη προσοψη καποιος που ξερει με ενα τυπου μαγνητη μπορει να την γυρισει, αρα καθιστα την αποκρυψη που προσφερει "αχρηστη".

Για αυτο μου "αρεσε" καλυτερα η Geminy οπως την ειδα αλλα δεν γνωριζα το τσουχτερο κοστος αποκτησης της. Συν του οτι φαινεται πολυ βαρια και ογκωδης και δεν ξερω πως μπορει να τοποθετηθει εξωτερικα, σε υπαρχουσα κλειδαρια Omega.

μιλαμε για omega plus, οπου με τρυπανι απλα δεν ανοιγει η κλειδαρια. θελει τροπο & αρκετο κοπο θα ελεγα.

απ'οσο ξερω, τα μαγνητικα ειναι συντονισμενα με διαφορετικο τροπο οποτε δυσκολα πιστευω θα ανοιγουν με οποιοδηποτε μαγνητη.

Καποιος που δεν ξερει (πχ εγω) μπορει να δει με καποιο τροπο τη "μαρκα" ειναι η πορτα (πχ Siamo ή μάρκα Mekapses) ή πρέπει να λυθεί (να φύγουν δλδ οι επενδύσεις απο καποιον ειδικο) για να καταλαβει ο ειδικος?

Τι "πρόβλημα" έχει αυτή η εικόνα??? :)

λογικα καπου θα υπαρχει αυτοκολλητο ή καποιο χαρακτηριστικο της πορτας.

το "προβλημα" ειναι οτι ειναι "μαπε" το διακοσμητικο & συνηθως οι omega plus που συνοδευουν, 

εχουν τοποθετηθει χωρις μαγγανιο εσωτερικα !

• Like 1
Δημοσ.

Επειδη εχω πριξει αρκετα τον mclein, βαζω εδω καποια ερωτηματα.

Μπηκε μια πορτα ασφαλειας στο σπιτι των γονιων.
Πηγα να δω τη πορτα αφου γυρισα απο τη δουλεια και ειδα οτι το κουτι του κυλινδρου (ciza ap3 s) ειχε δευτερο σελοτειπ πανω απο το πρωτο (μαλλον γιατι το πρωτο ειχε ανοιχθει, βλεπε φωτο).
Δευτερον τα κλειδια δεν ηταν στο μαυρο σακουλακι που μου ειπε ο mclein οτι ερχονται αλλα χυμα (βλεπε φωτο). Σημειωτεον τα κλειδια ειναι 5, ολα με το serial πανω τους. Τα παιδια που εβαλαν τη πορτα ειπαν οτι πολλοι κυλινδροι που βαζουν ερχονται ετσι.
Επισης, οσον αφορα το defender, η μια μπιλια πανω στην οποια παταει η βιδα δεν ειχε μπει (βλεπε φωτο).
Τριτον η ροζετα στο πανω μερος της δεν εφαρμοζει οπως πρεπει αλλα εχει κενο που αν και χοντρο εργαλειο δε χωραει, κατσαβιδι χωραει ανετα (βλεπε φωτο). Η ροζετα ΔΕΝ κουνιεται, δεν ειναι χαλαρη. 

Πηρα αμεσως τηλεφωνο τον ιδιοκτητη του καταστηματος και του ζητησα να ερθει να τα δει. Μου ειπε θα μπορεσει τη Πεμπτη.
Μεχρι τοτε εγω ομως καθομαι και αγχωνομαι και εκτος αυτου, δεν εχω τις γνωσεις για να αντικρουσω πιθανα ψευδη.

Απο το τηλεφωνο βιαστικα μου ειπε οτι:

α)Mερικοι κυλινδροι δεν ερχονται σφραγισμενοι, οποτε δεν ειναι παραλογο να παρελαβα ετσι τη συσκευασια. Ειναι αληθεια?

β) Δεν μας πειραζει ακομα και ανοιγμενο να ειναι (υποστηριζει οτι και αυτος ετσι το παρελαβε) γιατι θα πρεπει καποιος να παει με την αποδειξη αγορας και το καρτελακι με το κωδικο να βγαλει νεο. Αληθευει? Γιατι αυτο απαγορευει οποιονδηποτε να βγαλει ενα αντιγραφο αν το πηρε καποιος στα χερια του που ξερει πως να το κανει?

γ) Στη δικη μου περιπτωση πορτας καλως δε μπηκε η μια μπιλια κατα την εγκατασταση του defender (monolito) και περισσοτερα θα μου πει απο κοντα.  Ειναι αληθεια?

Πως θα μπορουσα να αντιμετωπισω το ολο θεμα και θα ηθελα και απαντησεις σε αυτα που μου ειπε γιατι μου φαινονται παραλογα, μη πω τιποτα χειροτερο.

IMG-c2ae964131f049b7a0275c909506b2c6-_V.

IMG-c6c69d91e1a0e86bb1851eb066fbb44a-_V.

IMG_20170613_173703_HDR.jpg

IMG_20170613_173743.jpg

Δημοσ.

α) αρκετοι κυλινδροι ερχονται μη-σφραγισμενοι αλλα οχι οι Cisa Ap3s / Cisa Rs3s

β) μόνο η κάρτα χρειάζεται για τη νομιμη κοπη του κλειδιου.

γ) η μπιλιες δεν ειναι τοποθετημενες μεσα στο defender. η μία υπάρχει η αλλη πιστευω χαθηκε.

το πως το χειριζεσαι, εξαρταται απο εσενα αποκλειστικά !

Δημοσ.

Ευχαριστώ τον Mclein    για την άμεση , κι επαγγελματική εξυπηρέτηση. Και βέβαια τον καταπληκτικό κύριο Τάσο. Να΄στε καλά φίλοι !

• Like 2
Δημοσ.

καλησπέρα,

θα ήθελα μια συμβουλή για περισσότερη ασφάλεια στο σπίτι των γονιών μου

Έχουν ξύλινη πόρτα με κλασικό μύλο (domus, κλειδί με τρυπούλες). Πέρα από τη κλασική γλώσσα που βγαίνει υπάρχει περίπου μισό μετρο πάνω και κάτω από μια ακόμα γλώσσα.

Μπορώ να βάλω defender για τέτοιου τυπου κλειδαριά;
Να αλλάξω απλά μύλο και να πάω σε καλύτερο;
Άλλες παρεμβασεις βολεύουν; γιατί η πόρτα στο πλάϊ έχει τη μεταλλική επιφάνεια που φαίνεται και δεν μπορει να μπει εύκολα πχ μια ακομα κλειδαριά από πάνω

Ευχαριστώ!

post-46770-0-62649400-1497562137_thumb.jpg

post-46770-0-74557200-1497562138_thumb.jpg

post-46770-0-07516900-1497562140_thumb.jpg

Δημοσ.

Πως θα μπορουσα να αντιμετωπισω το ολο θεμα και θα ηθελα και απαντησεις σε αυτα που μου ειπε γιατι μου φαινονται παραλογα, μη πω τιποτα χειροτερο.

Αν είσαι Αθήνα και δε φώναξες τον mclein, πήγαινες γυρεύοντας...

mclein, αυτόν ξέρουμε, αυτόν εμπιστευόμαστε!

• Like 3
Δημοσ.

καλησπέρα,

θα ήθελα μια συμβουλή για περισσότερη ασφάλεια στο σπίτι των γονιών μου

Έχουν ξύλινη πόρτα με κλασικό μύλο (domus, κλειδί με τρυπούλες). Πέρα από τη κλασική γλώσσα που βγαίνει υπάρχει περίπου μισό μετρο πάνω και κάτω από μια ακόμα γλώσσα.

Μπορώ να βάλω defender για τέτοιου τυπου κλειδαριά;

Να αλλάξω απλά μύλο και να πάω σε καλύτερο;

Άλλες παρεμβασεις βολεύουν; γιατί η πόρτα στο πλάϊ έχει τη μεταλλική επιφάνεια που φαίνεται και δεν μπορει να μπει εύκολα πχ μια ακομα κλειδαριά από πάνω

Ευχαριστώ!

εχεις 3 σημειων κλειδαρια, οποτε εισαι σχετικα οκ για μια ξυλινη πορτα.

μπορεις να παρεις εναν καλυτερο κυλινδρο, cisa astral s, agb 9000 κλπ που ειναι ατσαλινος τουλαχιστον.

οπως βλεπω την 3 σημειων, πρεπει να ειναι απο τις παλιες και δε θα εχει τρυπες να περασει το defender.

αν θες να βαλεις καποιο, θα πρεπει να αλλαξεις και την κλειδαρια.

αν τα υπολογιζω σωστα, θα φτασεις στο 1/3 των χρηματων μιας θωρακισμενης απλης μεν - καλυτερης απο αυτη δε.

• Like 2
Δημοσ.

ευχαριστώ!

Να ρωτήσω κάτι σχετικά με τις διαστάσεις του κυλίνδρου.
Να βγάλω της πόρτας, να μετρήσω τις διαστάσεις του και να πάρω ίδιο ή μήπως επειδή αυτός προεξέχει όπως φαίνεται στις φώτο είναι καλύτερα να πάρω τον αμέσος μικρότερο;

πως μπορώ εγώ να καταλάβω αν εχει τρύπες για να περάσει defender, πώς πρέπει να είναι;

Δημοσ.

Μάλλον 30-30(60mm) είναι το μήκος του κυλίνδρου αλλά καλού κακού βγάλε τον κύλινδρο και μέτρησε τον.

Να μην είναι ούτε πολύ κοντός(γιατί το defender δεν θα αφήνει το κλειδί να μπει ολόκληρο μέσα στον κύλινδρο) ούτε πολύ μακρύς (γιατί το τμήμα που θα προεξέχει δεν θα χωράει όλο στο defender και θα θες αποστάτες).

Πχ αν πάρεις το Mauer 915123, ο κύλινδρος θα πρέπει να προεξέχει από 10 έως 15mm το πολύ.

Για να δεις αν η κλειδαριά σου έχει υποδοχή για defender, θα πρέπει να την βγάλεις (δεν γνωρίζω αν υπάρχει άλλος τρόπος) και να δεις αν στο σημείο που μπαίνει ο κύλινδρος, έχει μία τρύπα αριστερά και μία δεξιά για να περαστούν οι βίδες του defender.

Παράδειγμα 1

Παράδειγμα 2

Αν και το πιο πιθανό είναι να μην έχει υποδοχή επειδή είναι αρκετά παλιά και τότε δεν προβλέπανε οι κατασκευαστές τη χρήση defender.

• Like 2
Δημοσ.

ευχαριστώ!

Να ρωτήσω κάτι σχετικά με τις διαστάσεις του κυλίνδρου.

Να βγάλω της πόρτας, να μετρήσω τις διαστάσεις του και να πάρω ίδιο ή μήπως επειδή αυτός προεξέχει όπως φαίνεται στις φώτο είναι καλύτερα να πάρω τον αμέσος μικρότερο;

πως μπορώ εγώ να καταλάβω αν εχει τρύπες για να περάσει defender, πώς πρέπει να είναι;

οπωσδηποτε μετράς, στις ξυλινες πορτες οπως στη φωτο, μπορεις να βαλεις 30/40 μιας και defender σαν το disec or02

έχουν ελαστικότητα και μπορεις να κινηθεις ανετα ωστε να καλυπτεις κ τη διακοσμητικη ροζετα εσωτερικά.

οπως ειπε κ ο sway, μονο βγαζοντας την κλειδαρια θα δεις αν εχει τρυπες για να περασουν οι βιδες του defender.

Δημοσ.

αν βγάλω τη κλειδαριά και δω τις τρυπες φαντάζομαι πως θα πρέπει να κάνω τρύπες και στη πόρτα για να περασω το defender.

πόσο περιπου θα μου κοστισουν αυτα, ξέρετε κάποιον στη θεσσαλονίκη, δυτικά;

αφαλός από τους παραπάνω, defender, κλειδαριά (αν χρειαστεί), εργασία

Δημοσ.

αν βγάλω τη κλειδαριά και δω τις τρυπες φαντάζομαι πως θα πρέπει να κάνω τρύπες και στη πόρτα για να περασω το defender.

πόσο περιπου θα μου κοστισουν αυτα, ξέρετε κάποιον στη θεσσαλονίκη, δυτικά;

αφαλός από τους παραπάνω, defender, κλειδαριά (αν χρειαστεί), εργασία

ναι, θα πρεπει να τρυπησεις κ την πορτα.

τα παιδια στο kleidaras-thessaloniki.gr ή στο http://eshop-kleidaras.gr θα σε οδηγησουν σε οτι χρειαζεσαι.

ο δευτερος, λογικα θα ειναι οικονομικοτερος κ επειδη ειναι νεοτερος, εγω θα τον προτιμουσα !

γενικα ομως, θα πηγαινα σε θωρακισμενη. θα φτασεις κοστος περιπου στα 150€ και με 400-500 βαζεις θωρακισμενη.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...