Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για όταν είσαι μέσα στο σπίτι, μπορείς να πάρεις αυτό.

Με αυτόν τον τρόπο, δεν μπορεί να μπει διαρρηκτικό από έξω αλλά ούτε να ανοίξει η πόρτα χρησιμοποιώντας το κλειδί σου από τη μέσα μεριά της πόρτας.

Λέγεται Cal Crocodile και το βρίσκεις με ~10€ περίπου.

Έχει και η Disec (Disec BKey) ένα αντίστοιχο πιο εμφανίσιμο και καλοφτιαγμένο αλλά αρκετά πιο ακριβό και δεν πιστεύω ότι αξίζει.

Αυτά για όσο είσαι μέσα στο σπίτι.

Για έξω, η φθηνότερη λύση που ξέρω, είναι μαγνητικό defender για κλειδαριές με κλειδί χρηματοκιβωτίου.

Κι αυτό μόνο αν το ψάξεις και το βρεις όσο πιο φθηνά γίνεται και το βάλεις μόνος σου. Συγκεκριμένα αναφέρομαι στο Disec MR01DM.

Κάτι που δεν γνωρίζω, είναι το αν αυτά τα μαγνητικά defender μπαίνουν σε όλες τις κλειδαριές με κλειδί χρηματοκιβωτίου.

Έχω μία υποψία ότι δεν μπαίνουν σε όλες παρά μόνο σε όσες έχουν βγει πρόσφατα σχετικά και έχει προβλέψει ο κατασκευαστής, την χρήση defender.

Αν νοικιάζεις, θα μπορούσες να αλλάζεις την υπάρχουσα κλειδαριά με κλειδαριά κυλίνδρου και όταν φύγεις να πάρεις μαζί σου τον κύλινδρο ώστε να μην πάνε χαμένα όλα τα λεφτά που έδωσες. Βέβαια αυτό με την προυπόθεση ότι θα πρέπει να πάρεις έναν φθηνό κύλινδρο για να τον αντικαταστήσεις μετά και θα πρέπει να το κάνεις μόνος σου. Μόνο από αυτή την άποψη συμφέρει. Δεν είναι κάτι πολύ πρακτικό-βολικό αλλά είναι και αυτό μία λύση.

Μία άλλη λύση είναι, σε συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη, να τα βάλετε μισά-μισά αν πάντα ενδιαφέρεται.

Το πρώτο φαίνεται καλό.. Θα το πάρω.

Ερώτηση, γενικά το κλειδί το έχετε πάνω στην πόρτα; αυτό είναι το σωστό;

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έχει ειπωθεί δισεκατομμύρια φορές, όχι το κλειδί στην πόρτα!

Δεν το έχω ποτέ, απλά είδα αυτό που πρότεινε ο φίλος . Νομίζω είναι το κλειδί στην πόρτα. Άρα κάπως δουλεύει το σύστημα αυτό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όσο αφορά τις κλειδαριές με κλειδί χρηματοκιβωτίου, έχει ακουστεί ότι δεν είναι καλό να μένει το κλειδί πάνω στην κλειδαριά.

Δεν ξέρω με ποιον τρόπο μπορούν να γυρίσουν το κλειδί από έξω (μου έρχεται μία ιδέα αλλά ίσως είναι καλύτερα να μην αναφερθεί για ευνόητους λόγους :P) γιατί πάντως με μαγνήτη από όσο γνωρίζω, δεν γυρνάνε μιας και τα κλειδιά δεν φαίνεται να φτιάχνονται από κάποιο σιδηρούχο μέταλλο και γι αυτό αν πάρετε έναν μαγνήτη, θα δείτε ότι μόνο ο κρίκος που τα κρατάει θα κολλήσει στον μαγνήτη, όχι τα κλειδιά.

Από όσα κλειδιά έχουν περάσει ποτέ από τα χέρια μου (χρηματοκιβωτίου αλλά και κυλίνδρου), κανένα δεν φάνηκε να το έλκει ο μαγνήτης ούτε στο ελάχιστο. Και δεν μιλάω για κάνένα μικρό μαγνητάκι ψυγείου αλλά για δυνατό μαγνήτη νεοδυμίου με ελκτική δύναμη έως 40kg. 

Οπότε αν με το κροκοδειλάκι το κλειδί μένει σταθερό, δεν βρίσκω λόγο να το χαρακτηρίσω κακή ιδέα και εξήγησα πριν τους λόγους. Για να έχει βγάλει αντίστοιχο αξεσουάρ και η Disec, έστω και πιο ακριβό από το απλό με τα 5-10€, φαίνεται πως έχει νόημα να μένει σταθερό το κλειδί πάνω στην πόρτα.

Για τους κυλίνδρους-αφαλούς, δεν ξέρω. 

Έχει παρατηρηθεί ότι αν ο κύλινδρος έχει από μέσα πομολάκι, σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί αυτό να χρησιμοποιηθεί για να γυρίσει ο κύλινδρος από έξω.

Το να έχεις όμως το κλειδί από μέσα δεν είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Στον κύλινδρο με το πομολάκι μπορείς να βάλεις το κλειδί από έξω και να ανοίξεις ενώ στους κυλίνδρους χωρίς πόμολο, δεν μπορείς να βάλεις το κλειδί από έξω και να τον γυρίσεις αν έχεις κλειδί και από μέσα (εκτός κι αν είναι διπλής λειτουργίας ο κύλινδρος - χαρακτηριστικό που σχεδόν πάντά έρχεται κατά παραγγελία και όχι από default).

Συνοπτικά, στους κυλίνδρους δεν ξέρω τι είναι καλύτερο αν και προσωπικά προτιμώ να μην αφήνω το κλειδί πάνω ενώ αν πρόκειται για κλειδί τύπου χρηματοκιβωτίου, πιστεύω έιναι πιο ασφαλές να το αφήνεις πάνω με την προυπόθεση ότι το σταθεροποιείς με κάποιο εργαλείο (πχ αυτά που πρότεινα) ώστε να μην μπορεί να γυρίσει.

Επεξ/σία από swayback
  • Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρα και απο μενα συγχαρητηρια για τη δουλεια που κανεις εδω στο φορουμ mclein.

Ηρθε η ωρα να αλλαξω πορτα εισοδου με πορτα ασφαλειας θελω να μου πεις καποια πραγματα ωστε να μη πιαστω κοροιδο τι να προσεξω σε αυτην και κατα κυριο λογο με τη να την εξοπλισω σε θεμα ασφαλειας.

Αυτο που εχω καταλαβει απο τις λιγες σελιδες που διαβασα ειναι να βαλω OMEGA PLUS αλλα με τι αλλο (πχ DEFENDER) μαζι δε ξερω εχω μερδευτει με τοσες επιλογες δε με ενδιαφερει τοσο πολυ το κοστος.

μια νορμαλ πορτα των 500 εως 800 ευρω με omega plus κ το εσωτερικο της μαγγανιο ειναι αρκετη για το 90% των διαρρηκτων.

αν περασουμε σε ακριβοτερες πορτες, τοτε εκει που θα απευθυνθεις νομιζω οτι θα σου εξηγησουν καλυτερα.

φυσικα ειμαστε εδω, να μας μεταφερεις τις προτασεις σου & να σου απαντησουμε.

Ερώτηση... Εμείς που έχουμε τα παλιά μεγάλα κλειδιά τι μπορούμε ν κάνουμε για περισσότερη ασφάλεια; χωρίς πολλά έξοδα γιατί αλλιώς βάζω τις καινούριες με 100-150 αλλά το σπίτι δεν είναι δικό μου.

αν νομιζεις οτι η ασφαλεια σου, δεν αξιζει ουτε 150€....νομιζω ειναι ατοπο να μιλαμε εστω για την τυπικη ασφαλεια !

Οπότε αν με το κροκοδειλάκι το κλειδί μένει σταθερό, δεν βρίσκω λόγο να το χαρακτηρίσω κακή ιδέα και εξήγησα πριν τους λόγους. Για να έχει βγάλει αντίστοιχο αξεσουάρ και η Disec, έστω και πιο ακριβό από το απλό με τα 5-10€, φαίνεται πως έχει νόημα να μένει σταθερό το κλειδί πάνω στην πόρτα.

Συνοπτικά, στους κυλίνδρους δεν ξέρω τι είναι καλύτερο αν και προσωπικά προτιμώ να μην αφήνω το κλειδί πάνω ενώ αν πρόκειται για κλειδί τύπου χρηματοκιβωτίου, πιστεύω έιναι πιο ασφαλές να το αφήνεις πάνω με την προυπόθεση ότι το σταθεροποιείς με κάποιο εργαλείο (πχ αυτά που πρότεινα) ώστε να μην μπορεί να γυρίσει.

εχω γραψει κ παλιοτερα, οτι υπαρχει τροπος να ξεκουμπωσει το κροκοδειλακι. ο καθενας αξιολογει την ασφαλεια του.

γενικά οι περισσοτεροι σοβαροι κυλινδροι δε γυριζουν. ειτε εχουν πομολο, ειτε ειναι διπλης. υπαρχουν καποιες εξαιρεσεις.

φυσικα σε κυλινδρους acro, moretti και λοιπα κινεζοτουρκικα προϊοντα.

σε οποιαδηποτε πορτα, κανει picking και ο μικρος μου ξαδελφος.

ουσιαστικα, οπως προειπα, αν καποιος δε θελει να δωσει ουτε 120-150 για την ασφαλεια του...

απλως ρισκαρει κ ελπιζει οτι δε θα τον επιλεξουν ή δε θα λειτουργησουν τα διαρρηκτικά / αντικλειδια των επιδοξων επισκεπτων.

• Like 2
Δημοσ.

μια νορμαλ πορτα των 500 εως 800 ευρω με omega plus κ το εσωτερικο της μαγγανιο ειναι αρκετη για το 90% των διαρρηκτων.

αν περασουμε σε ακριβοτερες πορτες, τοτε εκει που θα απευθυνθεις νομιζω οτι θα σου εξηγησουν καλυτερα.

φυσικα ειμαστε εδω, να μας μεταφερεις τις προτασεις σου & να σου απαντησουμε.

αν νομιζεις οτι η ασφαλεια σου, δεν αξιζει ουτε 150€....νομιζω ειναι ατοπο να μιλαμε εστω για την τυπικη ασφαλεια !

εχω γραψει κ παλιοτερα, οτι υπαρχει τροπος να ξεκουμπωσει το κροκοδειλακι. ο καθενας αξιολογει την ασφαλεια του.

γενικά οι περισσοτεροι σοβαροι κυλινδροι δε γυριζουν. ειτε εχουν πομολο, ειτε ειναι διπλης. υπαρχουν καποιες εξαιρεσεις.

φυσικα σε κυλινδρους acro, moretti και λοιπα κινεζοτουρκικα προϊοντα.

σε οποιαδηποτε πορτα, κανει picking και ο μικρος μου ξαδελφος.

ουσιαστικα, οπως προειπα, αν καποιος δε θελει να δωσει ουτε 120-150 για την ασφαλεια του...

απλως ρισκαρει κ ελπιζει οτι δε θα τον επιλεξουν ή δε θα λειτουργησουν τα διαρρηκτικά / αντικλειδια των επιδοξων επισκεπτων.

Άμα τα είχα.. Λοιπόν τι λες, κροκόδειλακι η μπάρα; και μπάρα ποιος την βάζει; κόστος;

Δημοσ.

Άμα τα είχα.. Λοιπόν τι λες, κροκόδειλακι η μπάρα; και μπάρα ποιος την βάζει; κόστος;

πηγαινε παρε τη μπάρα της Gevy, ξεπουλανε 50€ αρκετοι κ περασε τη μονος σου για να γλιτωσεις τα κοστη !

αν δεν εχεις 100€ για κλειδαρια, τοτε σημαινει οτι δεν ξερεις μονο εσυ...το ξερουν κ οι πιθανοι διαρρηκτες !

• Like 1
Δημοσ.

πηγαινε παρε τη μπάρα της Gevy, ξεπουλανε 50€ αρκετοι κ περασε τη μονος σου για να γλιτωσεις τα κοστη !

αν δεν εχεις 100€ για κλειδαρια, τοτε σημαινει οτι δεν ξερεις μονο εσυ...το ξερουν κ οι πιθανοι διαρρηκτες !

Φιλαράκι δεν μας μένει ευρώ ειλικρινά.. Από που την παίρνω την μπάρα αυτή;

Δημοσ.
Ναι.. Σε ευχαριστώ

Ποια η διαφορά με τα 44 - 55 ευρώ;

Τον πήρα τηλέφωνο υπάρχει θέμα, επειδή θωρακισμένη πόρτα αυτή η μπάρα δεν μπαίνει παρα μόνο αν τρυπήσει η κάσα, το σπίτι όμως δεν είναι δικό μας.

Δημοσ.

γενικα οι μπαρες, επανω στην κασα στηριζονται ! 

οταν φυγεις, αφησε τη εκει. χαλαλι τα 50€.

καμια διαφορα ! ο ενας ειναι θεσσαλονικη κ ο αλλος νομιζω κομοτηνη :D

Δημοσ.

γενικα οι μπαρες, επανω στην κασα στηριζονται !

οταν φυγεις, αφησε τη εκει. χαλαλι τα 50€.

καμια διαφορα ! ο ενας ειναι θεσσαλονικη κ ο αλλος νομιζω κομοτηνη :D

Βρε να την αφήσω, δεν θέλω να χαλάσω την πόρτα όμως.

Δημοσ.

πως θα χαλασει η πορτα, αφου θα αφησεις μια εξτρα ασφαλεια ;;

ρωτας τον ιδιοκτητη, μιας κ δε συμφωνει να πληρωσει τα μισα για την κλειδαρια, και το προχωρας !

• Like 3
Δημοσ.

Καλησπέρα φίλε mclein

Επειδή βλέπω ότι το κατέχεις το άθλημα (πολλοί συνάδελφοι σου δυστυχώς, όπως και σε άλλα επαγγέλματα, ενδιαφέρονται απλά να πουλήσουν ότι έχουν διαθέσιμο εκείνη τη στιγμή, όχι να εξηγήσουν) και έχεις όρεξη να βοηθήσεις, θα ήθελα τη γνώμη σου για defender για κλειδαριά omega plus

Ενδεικτικά βρήκα τα Defender Scorpio, Defender MAG3G και Defender Geminy. Ποια η γνώμη σου?

Παραθέτω τα κάτωθι λινκς χωρίς να θέλω να κάνω διαφήμιση απλά για τις περιγραφές των defenders

Υπάρχει κάτι καλύτερο σε σύγκριση με αυτά? Ενδεικτικό κόστος γνωρίζεις (ως κλειθροποιός) για να ξέρω περιπου τι να περιμενω και να μην μου πουν καμια εξωφρενικη τιμη?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

http://www.doorservice.gr/project/defender-scorpio/

http://www.doorservice.gr/project/defender-mag3g/

http://www.doorservice.gr/project/defender-geminy/

βγάζοντας τη ροζετα εξωτερικά, είναι ευκολο να το διαπιστωσεις αν φοραει το μαγγανιο.

αν φοραει, μην ξοδευτεις "ασκοπα" ! αν δε φοραει, προχωρας σε οποιαδηποτε λυση επιθυμεις.

1. εσωτερικο μαγγανιο.

2. εξωτερικο απλο.

3. εξωτερικο μαγνητικο.

αν υπαρχει εσωτερικο, ειτε το κρατας κ μενεις οπως εισαι - είτε το αφαιρεις κ τοποθετεις καποιο εξωτερικο !

Πως το "διαπιστώνεις" ακριβώς? Εννοώ έχει κάποιο χαρακτηριστικό χρώμα, μέταλλο, κάτι άλλο? Αν έχει μπει η πλάκα μαγγανίου δεν μπορεί να μπει εξωτερικο defender ή είναι υπερβολή (αν κάποιος θέλει να είναι 105% future proof)?

Δημοσ.

Επειδή έχω ασχοληθεί λίγο με το Geminy, το συγκεκριμένο είναι κτήνος αλλά παράλληλα είναι και υπερβολή. Ψάχνοντας να βρω ότι καλύτερο υπάρχει σε defender τα τελευταία 2 χρόνια, δεν έχω βρει κάτι καλύτερο από το geminy. 

Είμαι λίγο σκεπτικός για τον τρόπο στήριξης του αλλά αν μπορεί να τοποθετηθεί καλά στις πορισσότερες πόρτες τότε νομίζω πως είναι ότι καλύτερο μπορείς να βάλεις. 

Τα μόνα αρνητικά του πιστεύω είναι το ότι βγάζει μάτι σε σχέση με τα απλά defender και επίσης ότι είναι πανάκριβο (πριν 2 χρόνια που είχα ρωτήσει, μου είχαν πει για πάνω από 200€). Εξίσου ακριβό και στο εξωτερικό.

Όσον αφορά τα μαγνητικά, για μένα το μόνο αρνητικό που έχουν είναι ότι υπάρχει τρόπος να περιστραφεί το κάλυμα και χωρίς τα μαγνητικά κλειδιά. Αλλά και πάλι πιστεύω ότι είναι πολύ καλές επιλογές γιατί θα είναι λίγοι αυτοί που θα ξέρουν πως να τα ανοίξουν χωρίς τα ειδικά κλειδιά με σκοπό να αποκτήσουν πρόσβαση στον κύλινδρο.

Θα ήθελα κι εγώ την άποψη του mclein ειδικά το geminy αλλά και για το mag3g που είναι δυσεύρετα στην Ελλάδα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...