Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας και από μένα.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρετε πόσο αξιόπιστο είναι ένα σύστημα με σιδερένια μπάρα εσωτερικά της πόρτας που να κλειδώνει/ξεκλειδώνει ηλεκτρονικά.

Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος τι γίνεται.

Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

δεν εχω κατα νου κατι σχετικο, παντως δεν πιστευω να υπαρχει μπαρα για πορτα χωρις καποιον κυλινδρο.

και το τελευταιο φανταζομαι ισχυει για την περιπτωση που δε λειτουργει το ηλεκτρικο / ηλεκτρονικο κομματι. 

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ένα μπράβο από εμένα στον mclein για την άμεση ανταπόκρισή του στην αλλαγή της κλειδαριάς μου σε omega plus. 

Επαγγελματίας και ταχύτατος. Τον ευχαριστώ.

Και μια παρατήρηση σε όσους εδώ μέσα ζητούν την βοήθειά του: είναι τουλάχιστον άκομψο να είσαι στην Αθήνα, να ζητάς συμβουλές δωρεάν από έναν επαγγελματία και να δίνεις τελικά την εργασία σε άλλον....

• Like 2
Δημοσ.

Και μια παρατήρηση σε όσους εδώ μέσα ζητούν την βοήθειά του: είναι τουλάχιστον άκομψο να είσαι στην Αθήνα, να ζητάς συμβουλές δωρεάν από έναν επαγγελματία και να δίνεις τελικά την εργασία σε άλλον....

Μισό λεπτό, φόρουμ είναι εδώ, όποιος θέλει προσφέρει τη γνώμη / βοήθειά του δωρεάν

Αν μέσω της διαδικασίας προκύψει και επαγγελματικό όφελος για κάποιον, καλώς 

Δεν δημιουργείται κάποια δέσμευση όμως, ήμαρτον...

• Like 2
Δημοσ.

δηλαδη εγω που εχω δωσει 100 ++ συμβουλες στα υδραυλικα και γενικα για τετοια πρεπει να παιρνουν αποκλειστικα εμενα?

δεν παει ετσι

οικιοθελως οποιος θελει βοηθαει εδω μεσα :)

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ευχαριστώ για τα καλά λόγια αλλα παντα κανουμε τη δουλεια μας, οσο καλυτερα μπορουμε !

εννοείται πως ο καθενας διαλεγει οποιον επαγγελματια επιθυμεί & πληρώνει τα ανάλογα.

εγω όπως είπα κ στο φίλο που με προτίμησε, οι συμβουλές & προτάσεις μας είναι ΔΩΡΕΑΝ.

δεν ειναι δεσμευτικες και προς θεού δεν είμαστε οι μοναδικοί τίμιοι & σωστοί.

όταν όμως βλέπεις το Σιαμο, να πουλάει cisa ή mottura γραναζωτή + το δικο του defender +

mg premium στα 250€...ε, προφανώς θέλεις να ενημερώσεις....

για τα φύκια & τις μεταξωτές κορδέλες.

ή όταν βλέπεις τοποθετήσεις όπως αυτή :

5n8238.jpg

Επεξ/σία από mclein
  • Like 3
Δημοσ.

Οικειοθελώς δίνει τις συμβουλές του ο καθένας, σωστά. Και δέσμευση δεν υπάρχει. 

Ηθικά όμως νομίζω ότι θα πρέπει να υπάρχει άλλη αντιμετώπιση 

Δημοσ.

δεν εχω κατα νου κατι σχετικο, παντως δεν πιστευω να υπαρχει μπαρα για πορτα χωρις καποιον κυλινδρο.

και το τελευταιο φανταζομαι ισχυει για την περιπτωση που δε λειτουργει το ηλεκτρικο / ηλεκτρονικο κομματι. 

Τύπου https://havenlock.com/

δεν βρίσκω τίποτα στην ελλάδα παρόμοιο.

Μήπως με το "μπάρα" εννοεί ηλεκτροπίρο και όχι την κλασσική μπάρα? Επειδή λέει εσωτερικά της πόρτας..

ψάχνω ακριβώς αυτό.

ο ενδοιασμός μου είναι στη περίπτωση που οι κλέφτες σπάσουν το πίνακα της δεη ή υπάρξει πολύωρη διακοπή ρεύματος.

Τότε τι γίνεται?

Δημοσ.

Από όσο ξέρω, οι ηλεκτροπίροι αλλά και τα γνωστά συστήματα ηλεκτρικού αυτόματου κλειδώματος, απασφαλίζουν αυτόματα όταν υπάρχει διακοπή ρεύματος. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια εξαίρεση.

Σίγουρα υπάρχουν ηλεκτρομηχανικές κλειδαριές, όπως η FIAM X1R για πόρτες ασφαλείας, οι οποίες έχουν μπαταρίες ώστε αν υπάρξει διακοπή ρεύματος να συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά για ένα διάστημα μέχρι να επανέλθει το ρεύμα.

Αλλά, πρώτον οι ηλεκτρομηχανικές σαν αυτή που ανέφερα είναι για πόρτες ασφαλείας αποκλειστικά και δεύτερον, είναι πανάκριβες (η X1R κοστίζει 600+ αν θυμάμαι καλά).

Δεν γνωρίζω αν υπάρχει σύστημα ηλεκτροπίρου που να μπορεί να τοποθετηθεί σε κάθε τύπου πόρτα (σιδερένια, ασφαλείας ή και ξύλινη) και να έχει εφεδρικές μπαταρίες ώστε αν πέσει το ρεύμα να μην απασφαλίσει. Ο mclein μπορεί να μας πει αν ξέρει να υπάρχει κάτι τέτοιο.

Υπάρχουν και μηχανικές κλειδαριές αυτόματου κλειδώματος οι οποίες επειδή είναι μηχανικές, δεν χρειάζονται τροφοδοσία για να λειτουργήσουν και συνεπώς δεν επιρεάζονται από αλλαγές στη λειτουργία του ρεύματος.

Ο Σιάμος θυμάμαι έχει μία τέτοια κλειδαριά και θυμάμαι μου είχαν πει ότι μπαίνει σε οποιαδήποτε πόρτα ασφαλείας. Πιθανώς και σε σιδερένιες και ξύλινες? Δεν το ξέρω αυτό. Σίγουρα πρόκειται για ανεξάρτητη κλειδαριά με δικό της κύλινδρο οπότε υποθέτω μπορεί να μπει και σε ξύλινη.

Και λέω ανεξάρτητη γιατί υπάρχουν και άλλες που λειτουργούν σε συνεργασία με την κεντρική. Βλέπε Memolock αν και δεν μου γεμίζει πού το μάτι το συγκεκριμένο προϊόν.

Πες μας για αρχή σε τι πόρτα (ασφαλείας, ξύλινη, σιδερένια ή αλουμινίου) θα σε ενδιέφερε να βάλεις μηχανισμό αυτόματου κλειδώματος.

• Like 1
Δημοσ.

Επειδή δεν διάβασα όλα το θέμα, διάβασα σε ένα φυλλάδιο σήμερα όμως ότι τα μεγάλα κλειδιά από πόρτες ασφαλείας ανοίγουν σε δύο λεπτά; επίσης γράφει ότι τα μικρα κλειδιά ιταλικά cisa κάπως έτσι δεν ανοίγουν με τίποτα ; ισχύει; 150 ευρώ η κλειδαριά.

Δημοσ.
Ναι, αν ο διαρρήκτης διαθέτει το κατάλληλο διαρρηκτικό ισχύει ότι ανοίγουν γρήγορα οι παλιές με κλειδί χρηματοκιβωτίου. 

Οι νέες κλειδαριές με κύλινδρο (και μικρό κλειδί δηλαδή) είναι πιο ασφαλείς ΠΑΝΤΑ σε συνδυασμό με ένα defender.

Δεν ισχύει ότι δεν ανοίγουν με τίποτα.

Αυτό που ισχύει είναι ότι όσο πιο καλό το σετ αναβάθμισης της κλειδαριάς(κλειδαριά+κύλινδρος+defender), τόσο πιο δύσκολο είναι να παραβιαστεί.

Σε γενικές γραμμές, με ένα καλό σετ, κρατάς μακρία την πλειοψηφία των διαρρηκτών και γενικά δεν θα χρειάζεται να ανησυχείς μήπως παραβιαστεί η πόρτα σου (τουλάχιστον όχι αθόρυβα και σε μικρό χρονικό διάστημα).

Γενικά είναι πιο εύκολο να πάνε στην επόμενη - λιγότερο ασφαλή - πόρτα παρά να ασχοληθούν με μία πόρτα που έχει defender και κύλινδρο.

Τα 150 που λες είναι λίγα ακόμα και αν μιλάμε μόνο για το σετ (κλειδαριά + κύλινδρο + defender), χωρίς την τοποθέτηση.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι, αν ο διαρρήκτης διαθέτει το κατάλληλο διαρρηκτικό ισχύει ότι ανοίγουν γρήγορα οι παλιές με κλειδί χρηματοκιβωτίου.

Οι νέες κλειδαριές με κύλινδρο (και μικρό κλειδί δηλαδή) είναι πιο ασφαλείς ΠΑΝΤΑ σε συνδυασμό με ένα defender.

Δεν ισχύει ότι δεν ανοίγουν με τίποτα.

Αυτό που ισχύει είναι ότι όσο πιο καλό το σετ αναβάθμισης της κλειδαριάς(κλειδαριά+κύλινδρος+defender), τόσο πιο δύσκολο είναι να παραβιαστεί.

Σε γενικές γραμμές, με ένα καλό σετ, κρατάς μακρία την πλειοψηφία των διαρρηκτών και γενικά δεν θα χρειάζεται να ανησυχείς μήπως παραβιαστεί η πόρτα σου (τουλάχιστον όχι αθόρυβα και σε μικρό χρονικό διάστημα).

Τα 150 που λες είναι λίγα ακόμα και αν μιλάμε μόνο για το σετ (κλειδαριά + κύλινδρο + defender), χωρίς την τοποθέτηση.

Προφανώς είναι χωρίς την εργασία ναι.. Έχει μια με 150 και μια με 180.

Αυτό που λες ότι ανοίγουν.. Ισχύει και ενώ είναι κλειδωμένες;

Δημοσ.

Ναι αλλά όχι από την πλειοψηφία.

Απλά οι κλειδαράδες λένε ότι είναι απαραβίαστες γιατί πατάνε στο ότι το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα μπει ο διαρρήκτης καν στη διαδικασία να τη διαρρήξει αν δει ότι έχει η πόρτα defender και κύλινδρο.

Οπότε ναι σε γενικές γραμμές δεν θα χρειάζεται να ανησυχείς. 

Απλά λέω ότι είναι απόλυτο να λέει κάποιος ότι είναι απαραβίαστες.

Ακόμα και το σετ των 150 με 180 θα είναι καλύτερο από την κλειδαριά με κλειδί χρηματοκιβωτίου(με τα μεγάλα κλειδιά).

Αν σκοπεύεις να αναβαθμίσεις την κλειδαριά σου, θα πρότεινα να μας πεις τι σου πουλάει με 150 και τι με 180 αντίστοιχα. Ποια κλειδαριά, ποιον κύλινδρο και πιο defender δηλάδή.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι αλλά όχι από την πλειοψηφία.

Απλά οι κλειδαράδες λένε ότι είναι απαραβίαστες γιατί πατάνε στο ότι το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα μπει ο διαρρήκτης καν στη διαδικασία να τη διαρρήξει αν δει ότι έχει η πόρτα defender και κύλινδρο.

Οπότε ναι σε γενικές γραμμές δεν θα χρειάζεται να ανησυχείς.

Απλά λέω ότι είναι απόλυτο να λέει κάποιος ότι είναι απαραβίαστες.

Ακόμα και το σετ των 150 με 180 θα είναι καλύτερο από την κλειδαριά με κλειδί χρηματοκιβωτίου(με τα μεγάλα κλειδιά).

Αν σκοπεύεις να αναβαθμίσεις την κλειδαριά σου, θα πρότεινα να μας πεις τι σου πουλάει με 150 και τι με 180 αντίστοιχα. Ποια κλειδαριά, ποιον κύλινδρο και πιο defender δηλάδή.

Εννοείς μοντέλο μάρκα κλπ;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...