Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η ερώτηση μου είναι, στην πόρτα που έχω στο συνημμένο, την κεντρική της πολυκατοικίας, χωρίς να θέλουμε να την αλλάξουμε λόγω κόστους με θωρακισμένη με ηλεκτροπυρο κλπ μπορεί να γίνει κάτι για ασφάλεια?

ηλεκτροπυρο σαν προσθετο εφοσον υπαρχει ηλεκτρικο κυπρι ή κλειδαρια αυτοματου κλειδωματος.

Με αφορμή το μήνυμα του φίλου sphinxgr, mclein και λοιποί με κάποια εμπειρία πόσο πιθανό είναι να "ανοίξουν" διαμερίσματα σε πολυκατοικία που έχει χτυπηθεί στο παρελθόν; Ο προβληματισμός μου είναι ότι οκ έτυχε και άνοιξαν ένα - δύο διαμερίσματα κάποια στιγμή σε ένα κτήριο. Πόσο πιθανό είναι να ξαναχτυπήσουν τα ίδια ή άλλα στο ίδιο κτήριο ώστε να τρέχουν όλοι να πάρουν μέτρα μετά (ενώ θα έπρεπε νωρίτερα);

* Δεν μιλάω για μονοκατοικίες ή εξοχικά που χτυπάνε ξανά και ξανά και σηκώνουν μέχρι και βρύσες. 

* Σίγουρα υπάρχουν πολλές ομάδες διαρηκτών και δεν μπορεί να ξέρει ο καθένας αν έχει χτυπηθεί το διαμέρισμα που έχει βάλει στόχο στο παρελθόν σωστα; 

οι πιθανοτητες δεν ειναι υπερ των κατοικων. συνηθως ανοιγουν οτι μπορουν και οχι απαραιτητα οτι εχει κατι να παρουν.

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Φιλε Mclein συγνωμη που θα αναλωσω πολυτιμο χρονο σου αλλα θα ηθελα να σε ρωτησω την γνωμη σου γιατι στην επαρχια ειναι περιορισμενες οι επιλογες....

Εχω αυτη την πορτα 15ετιας με τα χαρακτηριστικα που θα δειξω.... για πες τι "κακα" εχει

Απεξω....

2roizqh.jpg

στο πλαι... 3 πυρους στην μεση... εναν πανω και εναν κατω... απο μεσα δεν κλειδωνει με κλειδι αλλα γυρναει το πομολο και κλειωδωνει/ξεκλειδωνει

2yklz5w.jpg

και ο συρτης....

2vhvx20.jpg

Το κλειδι εφοσον σχολιασεις αυτο και εφοσον μου το επιτρεπεις να στο στειλω  με ΠΜ

Σε ευχαριστω προκαταβολικα

Δημοσ.

αν το δεχεται η κλειδαρια, θα πηγαινα σε ενα μαγνητικο defender και εισαι ωραιος !

μπορεις να στειλεις κ το κλειδι να το δω, μονο το κεφαλι του καλυτερα !

• Like 1
Δημοσ.

Σε ποια περιοχη εγινε;

Πατήσια

ηλεκτροπυρο σαν προσθετο εφοσον υπαρχει ηλεκτρικο κυπρι ή κλειδαρια αυτοματου κλειδωματος.

ηλεκτροπυρο σαν πρόσθετο, βιδωμένο πάνω στην πόρτα (γιατί ειναι αλουμινίου και δεν χωράει κάτι μέσα, όπως κλειδαριά αυτόματου κλειδώματος)?

Είχα στο μυαλό μου εξωτερικό ηλεκτροπύρο που μόλις κλείνει η πόρτα κλειδώνει αυτόματα και δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξει με σπρώξιμο / διάρρηξη κλπ.

• Απο μέσα να ανοίγει μόνο με κουμπί που βρίσκεται σε κάποια απόσταση
  • απο έξω να ανοίγει με κάποιου είδους κάρτα / rfid ή κάτι τέτοιο το οποίο να μπορώ να προσθέτω εγώ ή να αφαιρώ χρήστες!!!

Υπάρχει κάτι τέτοιο!?!?!?!?

• Like 1
Δημοσ.

θα σκαφτει ελαφρως η πορτα κ η κασα και θα ειναι μια χαρα ο ηλεκτροπυρος. 

το κουμπι πηγαινει οπου θελεις, αρκει να υπαρχει παροχη ρευματος.

το θεμα του λοστου ειναι παντα σοβαρος παραγοντας στις αλουμινοπορτες.

η μονη σοβαρη λυση επι τουτου ειναι κλειδαρια 3 σημειων + αφαλος astral s.

(αν δεν υπαρχουν θεσεις, μπορει να σκαφθει οπως πιο πανω για τον ηλεκτροπυρο)

η αυτοματη κλειδαρια 3 σημειων, ειναι πολυ ακριβη κ οχι τοσο αξιοπιστη.

μια χειροκινητη κλειδαρια με την εργασια κλπ θα βγει κοντα στα 80 με 100 + τον οποιο κυλινδρο.

Δημοσ.

θα σκαφτει ελαφρως η πορτα κ η κασα και θα ειναι μια χαρα ο ηλεκτροπυρος. 

το κουμπι πηγαινει οπου θελεις, αρκει να υπαρχει παροχη ρευματος.

το θεμα του λοστου ειναι παντα σοβαρος παραγοντας στις αλουμινοπορτες.

η μονη σοβαρη λυση επι τουτου ειναι κλειδαρια 3 σημειων + αφαλος astral s.

(αν δεν υπαρχουν θεσεις, μπορει να σκαφθει οπως πιο πανω για τον ηλεκτροπυρο)

η αυτοματη κλειδαρια 3 σημειων, ειναι πολυ ακριβη κ οχι τοσο αξιοπιστη.

μια χειροκινητη κλειδαρια με την εργασια κλπ θα βγει κοντα στα 80 με 100 + τον οποιο κυλινδρο.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρονο σου.

Μήπως είναι πιο πιο καλό / μεγαλύτερης αντοχής να μπει πάνω στην πόρτα ο ηλεκτροπύρος και όχι χωνευτός?

Υπάρχει κλειδαριά 3 σημείων για πόρτα αλουμινίου δεδομένου ότι δεν υπάρχει ο χώρος να μπει όπως στις ασφαλείας?

Η άποψη σου για τη σύνδεση του ηλεκτροπύρου με αναγνώστη καρτών/rfid?

Δημοσ.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρονο σου.

Μήπως είναι πιο πιο καλό / μεγαλύτερης αντοχής να μπει πάνω στην πόρτα ο ηλεκτροπύρος και όχι χωνευτός?

Υπάρχει κλειδαριά 3 σημείων για πόρτα αλουμινίου δεδομένου ότι δεν υπάρχει ο χώρος να μπει όπως στις ασφαλείας?

Η άποψη σου για τη σύνδεση του ηλεκτροπύρου με αναγνώστη καρτών/rfid?

οχι, αν δεν μπει χωνευτος με ελαχιστη δυναμη εφυγε.

ναι, 3 σημειων μπαινει στο 99% των πορτων αλουμινιου. μονο σε κατι γελοιες μαρκες + προφιλ δεν ταιριαζει καμια.

ειτε domus - ειτε cisa - ειτε feb, καποια θα ταιριαζει. προτιμουμε cisa γραναζωτη για λιγοτερες απωλειες κ φθορες.

η αποψη μου για τους ηλεκτροπυρους μεχρι τα 300€ ειναι 50% υπερ & 50% κατα.

εξαρταται τους ανθρωπους που το χρησιμοποιουν & αφου ξεπερασουμε το κατα ποσο ανθρωπινα συμπεριφερονται,

περναμε στο κομματι του ποσες φορες ανοιγει κλεινει η πορτα καθε μερα για να δουμε το προσδοκιμο ζωης.

Δημοσ.
η αποψη μου για τους ηλεκτροπυρους μεχρι τα 300€ ειναι 50% υπερ & 50% κατα.

εξαρταται τους ανθρωπους που το χρησιμοποιουν & αφου ξεπερασουμε το κατα ποσο ανθρωπινα συμπεριφερονται,

περναμε στο κομματι του ποσες φορες ανοιγει κλεινει η πορτα καθε μερα για να δουμε το προσδοκιμο ζωης.

Ουσιαστικά αναφερόμαστε σε θέμα αξιοπιστίας. Το προσδόκιμο ζωής πόσες χρήσεις έχει? Υποθέτω σε μια μέση πολυκατοικία 15 διαμερισμάτων, η πόρτα ανοίγει 200 φορές την ημέρα (73.000/έτος). - αυτό σημαίνει 4-5 χρόνια ζωής?

Το πόσο ανθρώπινα, έχει σχέση με το αν χτυπάνε την πόρτα?!

Δημοσ.

Ουσιαστικά αναφερόμαστε σε θέμα αξιοπιστίας. Το προσδόκιμο ζωής πόσες χρήσεις έχει? Υποθέτω σε μια μέση πολυκατοικία 15 διαμερισμάτων, η πόρτα ανοίγει 200 φορές την ημέρα (73.000/έτος). - αυτό σημαίνει 4-5 χρόνια ζωής?

Το πόσο ανθρώπινα, έχει σχέση με το αν χτυπάνε την πόρτα?!

η εμπειρια δειχνει 2-3 χρονια...και αρκετες "μαυρες" πλακετες δυστυχως !

οι περισσοτεροι ανοιγουν με το κλειδι + το ποδι στην εισοδο της πολυκατοικιας.

οπως και οι ντελιβεραδες ή οι επισκεπτες. πατας απο το θυροτηλεφωνο κι αυτοι κλωτσουν...

Δημοσ.

η εμπειρια δειχνει 2-3 χρονια...και αρκετες "μαυρες" πλακετες δυστυχως !

οι περισσοτεροι ανοιγουν με το κλειδι + το ποδι στην εισοδο της πολυκατοικιας.

οπως και οι ντελιβεραδες ή οι επισκεπτες. πατας απο το θυροτηλεφωνο κι αυτοι κλωτσουν...

Οπότε αξιόπιστη λύση ασφαλείας σε κεντρική είσοδο, χωρίς πάγια έξοδα μάλλον δεν υπάρχει.

Δεν υπάρχει κάποιος αξιόπιστος ηλεκτροπύρος που να μην χαλάει συνέχεια και απλά να αντικαθίσταται ανά Χ χρόνια λόγω χρήσης?

Και ακόμα μια ερώτηση. Βάζω στην πολυκατοικία τον Astral S. Βγάζω και 50 κλειδιά για όλους τους ενοίκους (κάπου 500€). Κάποιος σπαει τον κύλιδρο και πρέπει να βγουν πάλι όλα τα κλειδιά απο την αρχη (άλλα 500)!

Ευλογη απορία οπότε, αν έχω τα κλειδιά, υπάρχει εταιρία που μπορεί να βγάλει κύλινδρο για τα κλειδιά? Ή μήπως εξαρχής υπάρχει η δυνατότητα να πάρω 2-3 κυλίνδρους ασφαλείας που όμως να λειτουργούν με τα ίδια κλειδιά, ώστε να αποφύγω μελλοντικά κόστη?

Δημοσ.

Οπότε αξιόπιστη λύση ασφαλείας σε κεντρική είσοδο, χωρίς πάγια έξοδα μάλλον δεν υπάρχει.

Δεν υπάρχει κάποιος αξιόπιστος ηλεκτροπύρος που να μην χαλάει συνέχεια και απλά να αντικαθίσταται ανά Χ χρόνια λόγω χρήσης?

Και ακόμα μια ερώτηση. Βάζω στην πολυκατοικία τον Astral S. Βγάζω και 50 κλειδιά για όλους τους ενοίκους (κάπου 500€). Κάποιος σπαει τον κύλιδρο και πρέπει να βγουν πάλι όλα τα κλειδιά απο την αρχη (άλλα 500)!

Ευλογη απορία οπότε, αν έχω τα κλειδιά, υπάρχει εταιρία που μπορεί να βγάλει κύλινδρο για τα κλειδιά? Ή μήπως εξαρχής υπάρχει η δυνατότητα να πάρω 2-3 κυλίνδρους ασφαλείας που όμως να λειτουργούν με τα ίδια κλειδιά, ώστε να αποφύγω μελλοντικά κόστη?

α)

αξιοπιστη λυση αυτοματη, δεν υπαρχει με την κυριολεκτικη εννοια.

η μηχανικη λυση 3 σημειων ειναι μακραν ανθεκτικοτερη ολων αυτη τη στιγμη.

β)

δεν υπαρχει περιπτωση να σπασει τον astral s στην αλουμινοπορτα.

γ) 

αν εχεις κλειδι του αντιστοιχου κυλινδρου, γινεται να βγει κλειδι. 

εμεις μπορουμε πχ να βγαλουμε κλειδι σε καποιους.

ειναι η ιδια διαδικασια που ακολουθειται οταν φτιαχνουμε ομοιους ή μαστερ κυλινδρους.

υγ :

ομοιοι = 2 ή περισσοτεροι κυλινδροι που λειτουργουν με ιδιο κλειδι.

μαστερ = 2 ή περισσοτεροι κυλινδροι που καποιο/α κλειδι/α ανοιγουν ολους αλλα ολοι εχουν διαφορετικο συνδιασμο.

• Like 2
Δημοσ.

@mclein : ευχαριστώ πολύ. μάλλον αυτόν θα πάρω 

..απορώ έχουν πιάσει ποτέ κανέναν επί το έργο?

Δεν έχω ακούσει ποτέ κάποιον να πει ότι τον πιάσανε. Μόνο μια φίλη μετά από ένα χρόνο είδε τυχαία στο μοναστηράκι την τραπεζαρία της και φώναξε την αστυνομία και την πήρε πίσω με φορτηγό 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από ποια άποψη το λες, μήπως να βρει τρόπο ο διαρρήκτης να το χακάρει ή μην τυχόν χαλάσει και μείνεις εσύ έξω?

Αν το πρώτο, δεν χρειάζεται να πάει κανείς σε εξειδικευμένες λύσεις όπως δαχτυλικά αποτυπώματα (που κιόλας αν λείπεις διακοπες και θες να πεις σε κάποιον να μπει στο σπίτι δεν θα μπορεί) ούτε απαραίτητα ασύρματες λύσεις με κινητό ή κάτι άλλο με τεχνολογία NFC, αλλά κάτι που δεν παρεμβάλλεται τίποτα ασύρματο, απλά έχει ένα keypad και πατάς έναν κωδικό όπως στον συναγερμό.

(και με relocks στην κλειδαριά αν προσπαθήσει να το σπάσει)

Αυτό πως μπορεί να το παραβιάσει? θα δοκιμάσει όλους τους συνδυασμούς?

Για το αν χαλάσει και μείνεις εσύ έξω, είναι ένα θέμα

(αλλά αυτό το έχεις και αν χρησιμοποιήσεις συνδυασμό μηχανικού και ηλεκτρονικού κυλίνδρου)

Κυρίως το πρώτο αλλά και το δεύτερο. 

Ένας άλλος λόγος που δεν θα ήθελα να έχω έξω από την πόρτα μου καρταναγνώστη ή πληκτρολόγιο, είναι ότι βγάζουν μάτι. Είναι κάτι που δεν το βλέπεις συχνά ειδικά σε παλιές πολυκατοικίες και νομίζω θα τραβήξει προσοχή.

Πιθανότατα οι περισσότεροι, βλέποντας ένα τέτοιο σύστημα, θα πάνε στον επόμενο που η πόρτα του δεν είναι τόσο ασφαλής. 

Αλλά ένας σοβαρός διαρρήκτης βλέποντας το μπορεί να πει "ωπ, εδώ μέσα κάτι έχει και έχει τέτοια ασφάλεια η πόρτα".

Το βλέπω όπως και με τα αυτοκίνητα. Όσο πιο "μπάνικο" είναι το αμάξι τόσο πιο πολύ προσοχή τραβάει. 

Έχω διαφορετική άποψη όμως, αν το ίδιο το σπίτι τραβάει προσοχή. Πχ αν μιλάμε για καμία ακριβή μονοκατοικία ή καμία καινούρια ακριβή πολυκατοικία, τότε οκ. 

Φίλος τεχνικός, μου έχει πει για πελάτη που μένει σε νεόκτιστη πολυκατοικία στο κέντρο που είναι σαν τη μύγα μέσα στο γάλα :P

Μιλάμε για κάμερες, πληκτρολόγια σε κάθε πόρτα του κτηρίου, κλπ

Είμαι σε πολυκατοικία με 54 διαμερίσματα.

Πριν 1 χρόνο, χρειάστηκε να αλλάξουμε τον κύλινδρο στην κεντρική την πόρτα της πολυκατοικίας λόγω φθοράς(έμπαινε με μεγάλη δυσκολία το κλειδί).

Ήρθε κλειδαράς και τον άλλαξε και χρειάστηκε να βγάλουμε όλοι νέα κλειδιά.

Μας άφησε σε καλή τιμή τα κλειδιά λόγω ποσότητας (3€ το ένα, από 4-6 που τα έδιναν άλλοι-κύλινδρος Cisa Astral S) αλλά και πάλι, τα κλειδιά πήγαν πιο πολύ από τον κύλινδρο μαζί με την εργασία. 

Λίγες μέρες μετά έτυχε να περάσει ο παλιός κλειδαράς από την  πολυκατοικία και είδε ότι τον είχαμε αλλάξει. Και μου είπε ότι δεν χρειαζόταν να βάλουμε κάποιον διαφορετικό γιατί είχε εκείνος το προφίλ και θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον παλιό κύλινδρο με τον ίδιο ακριβώς σε καινούριο για να μην χρειαστεί να αλλάξουν ιδιοκτήτες και ένοικοι τα κλειδιά τους.

Το ρώτησα και σε άλλο κλειδαρά λίγο καιρό αργότερα και μου είπε και αυτός ότι γίνεται. Αλλά στην δική μας περίπτωση, επειδή ο κύλινδρος ήταν 10ετίας+, δεν το πρότεινε γιατί λέει ότι και να αλλαξει τον κύλινδρο, τα κλειδιά που είναι παλιά έχουν φθαρεί και θα υπάρχει πάλι πρόβλημα.

Οπότε αν βάλεις καινούριο, βγάλεις κλειδιά και κάποια στιγμή κάποιος κάνει ζημιά στον καινούριο κύλινδρο, μπορείς από ότι μου έχουν πει, να αντικαταστήσεις τον κύλινδρο με ακριβώς τον ίδιο ώστε να μην χρειαστεί να βγάλεις καινούρια κλειδιά. 

Νομίζω όμως μου είχαν πει ότι αυτό δεν γίνεται με όλους τους κυλίνδρους. Δεν θυμάμαι καλά.

Η άποψη μου σχετικά με την πόρτα αλουμινίου που έχεις:

Συμφωνώ κι εγώ με την προσθήκη κλειδαριάς 3 σημείων.

Πιο συγκεκριμένα θα πρότεινα την γραναζωτή Cisa Multitop που όταν κλειδώνεις, το πάνω και το κάτω έμβολο, βγάζουν έναν γάτζο/άγκιστρο

ΑΛΛΑ

βάσει του κανονισμού πυροπροστασίας κτιρίων (Π.Δ. 71/88 ), άρθρο 2, παρ 2.5.3, έχουμε το εξής:

2.5.3.Εξοπλισμός.

Κάθε πόρτα πρέπει να έχει κατάλληλο εξοπλισμό, έτσι ώστε να ανοίγει αμέσως προς την πλευρά της όδευσης διαφυγής. Σύρτες ή άλλα μέσα ασφαλίσεως της πόρτας πρέπει να έχουν χειρολαβές ευκολόχρηστες ακόμη και στο σκοτάδι. Οι κλειδαριές, αν υπάρχουν, πρέπει να είναι τέτοιου τύπου ώστε να μην απαιτείται η χρησιμοποίηση κλειδιού για ν’ ανοίξουν προς την κατεύθυνση της διαφυγής. Κάθε πόρτα που προβλέπεται να παραμένει κλειστή σε περίπτωση πυρκαγιάς (π.χ. πόρτα σε περίβλημα κλιμακοστασίου), πρέπει να είναι αυτοκλειόμενη και δεν επιτρέπεται να στερεώνεται σε θέση ανοιχτή.

Οπότε, κανονικά απαγορεύεται το κλείδωμα της κεντρικής πόρτας της πολυκατοικίας αν αυτό απαιτεί κλειδί για να ξεκλειδώσει η πόρτα.

Εκεί έρχεται το αυτόματο κλείδωμα.

Αλλά οι κλειδαριές αυτόματου κλειδώματος είναι πολύ ακριβές.

Η καλύτερη τιμή που έχω πάρει ήταν πριν 2 χρόνια που ένας γνωστός μου κλειδαράς μου έδινε μία Abloy στα 300 ή 350€.

Νομίζω η λύση του ηλεκτροπίρου είναι πιο οικονομική.

Κάτι ακόμα. Έχε υπ' όψιν, η λύση του αυτόματου κλειδώματος θα αποτρέψει την είσοδο σε όποιον προσπαθήσει να παραβιάσει την πόρτα. 

Αν όμως, οι ένοικοι του κτηρίου, όταν τους χτυπάνε το κουδούνι για φυλλάδια, κλπ, είναι σε φάση τους ανοίγω(οι περισσότεροι έτσι είναι), καταλαβαίνεις ότι εκεί δεν υπάρχει λύση :P

Δεν λέω ότι είναι άχρηστο το αυτόματο κλείδωμα. Ειδικά τις βραδινές ώρες που αποκλείεται να χτυπήσουν κουδούνι είναι πολύ χρήσιμα τέτοαι συστήματα.

Απλά υπενθυμίζω ότι είναι σχεδόν σίγουρο πως χτυπώντας μερικά κουδούνια, κάποιος θα σου ανοίξει και μάλιστα χωρίς καν να ρωτήσει πρώτα "ποιος είναι".

Επεξ/σία από swayback
  • Like 3
Δημοσ.

Σκηνικό που εκτυλίχθηκε το Μ. Σάββατο πιθανότατα

Μπήκαν σε διαμέρισμα 5ου ορόφου με πόρτα ασφαλείας χωρίς κανένα ίχνος παραβίασης.

Έσκισαν τα έπιπλα, έφτασαν ακόμα και στο σημείο να βγάλουν τα σοβατεπιά από την κουζίνα, κατέβασαν και άδειασαν όλα τα πράγματα από το πατάρι.

Ο λόγος προφανής. Έψαχναν για κρυμμένα μετρητά που εξαιτίας του cc και του φόβου κουρέματος πολλοί έχουν κρύψει στα σπίτια τους

Τελικά έφυγαν με περίπου 300 € και μερικά χρυσαφικά 

Η κλειδαριά η κλασσική παλιά χρηματοκιβωτίου. Ο κλειδαράς που κλήθηκε να την αλλάξει τους είπε πως δεν ήταν καθόλου "ζορισμένη" από τους διαρρήκτες. Οι αστυνομικοί που έφτασαν να καταγράψουν το γεγονός ανέφεραν πως ήταν το 10 περιστατικό για την μέρα

αυτά 

Δημοσ.

μια προσθηκη, με επιπλεον 10€ ο απλος κυλινδρος γινεται πομολοκυλινδρος.

οποτε ξεπερναμε το προβλημα του κλειδωματος !

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...