Προς το περιεχόμενο

Dell Studio 1557 me intel core i7

pantelis1976

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια επειδη και εγω ψαχνω laptop για τον αδερφο μου (εγω πηρα ενα Toshiba με I5 και Ati 5165 και τα σπαει :devil::devil::devil: ) απλα επειδη δεν θελουμε να εχουμε δυο ιδιους :P:p:p θελω να ρωτησω πια η γνωμη σας για την Dell kai to Service της ξερω πως τα Allienware θεριζουν :devil::devil::devil: αλλα με τα Dell τι παιζει ???

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ίσως το καλύτερο service όσο αφορά laptop...2 χρόνια on site, και 30 μέρες για doa (αντικατάσταση την επόμενη εργάσιμη με καινούργιο αν βγάλει πρόβλημα μέσα στον μήνα)

Δημοσ.

Παιδιά το έχω το συγκεκριμένο λάπτοπ από τον Ιανουάριο, έβαλα και ένα postville 80gb και απλά πετάει...Ό,τι θέλετε ρωτήστε με!

Γενικά, μου κρασάρει σπάνια. Άντε συνολικά να έχει τύχει 1 φορά το μήνα. . Τώρα για τη χρήση, δουλειά γραφείου(τα πάντα τα κλασσικά) και καμιά dota. Δε σου δίνει την αίσθηση ότι κολλάει ή σέρνεται ποτέ. Τα σηκώνει όλα χωρίς να κλείσω τπτ άνετα. Φυσικά δε δοκίμασα πιο ζόρικα παιχνίδια, καθότι δεν είναι για αυτά. Αν θέλετε παιχνίδια πάρτε άλλο. Είναι ζεστό, αλλά όχι και κάτι το τραγικό. Ωστόσο αν τρέχεις διάφορα κάνει κάμποση φασαρία. Γνώμη μου είναι ότι τα λεφτά τα αξίζει και με το παραπάνω. Και με φωτειζόμενο πληκτρολόγιο είναι άλλο πράμα!

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Έχει δοκιμάσει κανείς σε αυτό το laptop να περάσει από την αρχή νέο λειτουργικό(Windows 7 ultimate 64bit Greek) αφού σβήσει(Όλα τα partition) - φορμάρει εντελώς τον δίσκο που έχει?

Και αν ναι είχε κάνα πρόβλημα με κάποια συσκευή π.χ. ασύρματο δίκτυο που δεν του δούλευε σωστά ακόμα και όταν του πέρασε τους drivers του.

Το ρωτάω αυτό γιατί ενδιαφέρομαι να αγοράσω το συγκεκρημενο laptop και να του περάσω εξ αρχής λειτουργικό.

Όσο αφορά το θέμα υπερθερμανσης διάβασα σε ξένα φορουμ ότι μετά από ένα bios update και αλλαγή τροφοδοτικού(που το ζητάς από την dell και στο δίνει εντελώς δωρεάν) διορθώνετε το πρόβλημα throttling που είχε το laptop όταν το δούλευες με ρεύμα γιατί δεν έδινε όσο ρεύμα ζήταγε το laptop το τροφοδοτικό και ζοριζόταν λίγο επεξεργαστής και κάρτα γραφικών.

Δημοσ.
Παιδιά το έχω το συγκεκριμένο λάπτοπ από τον Ιανουάριο, έβαλα και ένα postville 80gb και απλά πετάει...Ό,τι θέλετε ρωτήστε με!

Γενικά, μου κρασάρει σπάνια. Άντε συνολικά να έχει τύχει 1 φορά το μήνα. . Τώρα για τη χρήση, δουλειά γραφείου(τα πάντα τα κλασσικά) και καμιά dota. Δε σου δίνει την αίσθηση ότι κολλάει ή σέρνεται ποτέ. Τα σηκώνει όλα χωρίς να κλείσω τπτ άνετα. Φυσικά δε δοκίμασα πιο ζόρικα παιχνίδια, καθότι δεν είναι για αυτά. Αν θέλετε παιχνίδια πάρτε άλλο. Είναι ζεστό, αλλά όχι και κάτι το τραγικό. Ωστόσο αν τρέχεις διάφορα κάνει κάμποση φασαρία. Γνώμη μου είναι ότι τα λεφτά τα αξίζει και με το παραπάνω. Και με φωτειζόμενο πληκτρολόγιο είναι άλλο πράμα!

αν το εχεις απο τον ιανουαριο και κρασαρει μια φορα το μηνα δεν ειναι και για να το περηφανευεσαι, χωρις να θελω να υποτιμησω το μηχανημα και εγω DELL εχω. Οταν λες κρασαρει τι εννοεις...

Δημοσ.
Καλησπέρα.

Έχει δοκιμάσει κανείς σε αυτό το laptop να περάσει από την αρχή νέο λειτουργικό(Windows 7 ultimate 64bit Greek) αφού σβήσει(Όλα τα partition) - φορμάρει εντελώς τον δίσκο που έχει?

Και αν ναι είχε κάνα πρόβλημα με κάποια συσκευή π.χ. ασύρματο δίκτυο που δεν του δούλευε σωστά ακόμα και όταν του πέρασε τους drivers του.

Το ρωτάω αυτό γιατί ενδιαφέρομαι να αγοράσω το συγκεκρημενο laptop και να του περάσω εξ αρχής λειτουργικό.

Όσο αφορά το θέμα υπερθερμανσης διάβασα σε ξένα φορουμ ότι μετά από ένα bios update και αλλαγή τροφοδοτικού(που το ζητάς από την dell και στο δίνει εντελώς δωρεάν) διορθώνετε το πρόβλημα throttling που είχε το laptop όταν το δούλευες με ρεύμα γιατί δεν έδινε όσο ρεύμα ζήταγε το laptop το τροφοδοτικό και ζοριζόταν λίγο επεξεργαστής και κάρτα γραφικών.

Καλησπέρα φίλε, εμένα το λάπτοπ έχει σταθερά στον επεξεργαστή 50-60 βαθμούς.Σε όλους τους πηρύνες. Όσο για format έχω κάνει αρκετά κανένα απολύτως πρόβλημα και τώρα τρέχει win7 ulti 64bit!Τα drivers που έχει η dell στο site δουλεύουν όλα άψογα.

Όσον αφορά τα πλεονεκτήματά του, σε αυτά τα χρήματα απλά δεν αγοράζεις κάτι καλύτερο. Το cpu κάνει εκτός από underclock,απενεργοποίηση πηρύνων και overclock, που δουλεύει στα 2,93 ghz με ένα πηρύνα για να επιταγχύνει εφαρμογές που εκμεταλλεύονται μόνο ένα πηρύνα. Και με ενσωμματωμένο controller+ddr3, φορτώνουν τα πάντα σφαίρα.

Ο δίσκος είναι ταχύτατος(εγώ έβαλα ssd intel 80gb και παραπετάει) ,διαβάζει 100+mb/sec, 7200 είναι, πολύ αθόρυβος!Η οθόνη έχει πολύ ωραία και ξεκούραστη απεικόνιση και πραγματικά η ισχύς του είναι φοβερή, δε κολλάει ποτέ. Ακόμη και η κάμερά του μου αρέσει και οι θύρες επεκτασιμότητας(παίρνει και sim), είναι πλήρες. Τέλος διαθέτει και subwoofer από κάτω.

Στα μειονεκτήματα, η οθόνη του γυαλίζει κάπως,ανάλογα βέβαια την επιλεγμένη φωτεινότητα και ώρα. Επίσης, η μπαταρία, στο μέγιστο να δώσει 2-3 ώρες αλλά αν το ζορίσεις δε βγάζει την ώρα!Επίσης, ζεστό δε θα έλεγα ότι είναι, απλά θορυβώδες αν το ζορίσεις στο φουλ, ακούγεται ο ανεμιστήρας αρκετά.

Έχω και ένα dell e4300, συγκριτικά στο μόνο που κερδίζει είναι στη φορητότητα και στο θόρυβο του ανεμιστήρα. Στα άλλα διαφέρουν αρκετά...

Αν ξαναγόραζα πάντως λάπτοπ, αυτό θα αγόραζα πάλι, τι άλλες εναλλακτικές σκέφτεσαι?

---------- Προσθήκη στις 01:27 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:20 ----------

αν το εχεις απο τον ιανουαριο και κρασαρει μια φορα το μηνα δεν ειναι και για να το περηφανευεσαι, χωρις να θελω να υποτιμησω το μηχανημα και εγω DELL εχω. Οταν λες κρασαρει τι εννοεις...

Κοίτα, το έχω από τον Ιανουάριο και πρέπει να έχει κρασάρει 2-3 φορές, αλλά το θεωρώ φυσιολογικό. Και εξηγούμαι. Πρώτον, το έχω 24 ώρες ανοικτό επί 3 μήνες. Σπάνια κλείνει. Καινούργιο υλικό, καινούργια drivers,τρέχουν ένα σωρό προγράμματα, windows 7 ultimate 64, κτλ, λογικό είναι να εμφανίσουν κάπου μια δυσλειτουργία. Επίσης, λόγω ssd έχω πειράξει αρκετά τα windows. Όταν λέω κρασάρει, εννοώ μπλε οθόνη. Αλλά μετά κάνει reboot και παίζει κανονικά σα να μη τρέχει τπτ. Δεν είχε να κάνει με υπερθέρμανση κτλ. Σίγουρα το καλύτερο είναι να μην είχε συμβεί ποτέ, αλλά νομίζω ότι είναι στα λογικά πλαίσια. Πάντα ό,τι είχα από λάπτοπ τόσα χρόνια , έτρωγε τα άκυρά του που και που. Και όλα πάντα dell!

Δημοσ.

Κοίτα, το έχω από τον Ιανουάριο και πρέπει να έχει κρασάρει 2-3 φορές, αλλά το θεωρώ φυσιολογικό. Και εξηγούμαι. Πρώτον, το έχω 24 ώρες ανοικτό επί 3 μήνες. Σπάνια κλείνει. Καινούργιο υλικό, καινούργια drivers,τρέχουν ένα σωρό προγράμματα, windows 7 ultimate 64, κτλ, λογικό είναι να εμφανίσουν κάπου μια δυσλειτουργία. Επίσης, λόγω ssd έχω πειράξει αρκετά τα windows. Όταν λέω κρασάρει, εννοώ μπλε οθόνη. Αλλά μετά κάνει reboot και παίζει κανονικά σα να μη τρέχει τπτ. Δεν είχε να κάνει με υπερθέρμανση κτλ. Σίγουρα το καλύτερο είναι να μην είχε συμβεί ποτέ, αλλά νομίζω ότι είναι στα λογικά πλαίσια. Πάντα ό,τι είχα από λάπτοπ τόσα χρόνια , έτρωγε τα άκυρά του που και που. Και όλα πάντα dell!

εμενα τοσο παντως μου εχει κρασαρει σε 2.5 χρονια και αυτο μονο απο παιχνιδι θειου. Εχει vista απο το 2007 και καμια υποψια format. Ιδια χρηση. Τεσπα καλοριζικο το μηχανημα αφου εισαι ευχαριστημενος εμενα μου φτανει ;)

Δημοσ.

Μολις μίλησα με τεχνικό της dell Ελλάδος για το πρόβλημα υπερθερμανσης που ακούγετε ότι έχουν τα dell studio 1557 και μου είπε ότι δεν έχει αναφερθεί κάτι τετοιο επισημα από την dell.

Μετά από αυτό τι έχετε να πείτε επί του θέματος?

Δημοσ.
Μολις μίλησα με τεχνικό της dell Ελλάδος για το πρόβλημα υπερθερμανσης που ακούγετε ότι έχουν τα dell studio 1557 και μου είπε ότι δεν έχει αναφερθεί κάτι τετοιο επισημα από την dell.

Μετά από αυτό τι έχετε να πείτε επί του θέματος?

http://forum.notebookreview.com/dell-inspiron-dell-studio/420768-dell-studio-1557-a-133.html

στις περισσοτερες σελιδες του θεματος αναφερεται η υπερθερμανση, η δυσλειτουργια του HDMI και οι μπλε οθονες.

τελος ειναι απο τα λιγα μοντελα που κυκλοφορουν που η τιμη του επεσε τοσο πολυ απο τα χριστουγεννα.

Δημοσ.

Δηλαδη εσύ δεν θα το πρότεινες για αγορά?

Καλύτερα να αγοράσουμε το νεότερο 1558 που ναι μεν έχει τον κατώτερο επεξεργαστή intel core i5 αλλά δεν έχει προβλήματα υπερθερμανσης και hdmi όπως το 1557 σωστά?

Το ότι η τιμή του έπεσε δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι επειδη είναι ελαττωματικό μοντέλο αλλά ίσως επειδη έχει πέραση ξέρω 'γω τι να πω.

Δημοσ.

Ποιος είπε ότι δεν ζεσταίνεται; Ίσως λιγότερο από το 1557 αλλά ζεσταίνεται αρκετά. Κοίτα εδώ. Αν δεν είχαν αυτό το πρόβλημα ποιος δεν θα αγόραζε είτε το 1557 είτε 1558 με τέτοιες τιμές και service;

Δημοσ.

Iraha τώρα μου έκανες την καρδιά περβόλι...

Και αν έχουν πρόβλημα ακόμα και τα μοντέλα με τον intel i5 που δεν ανεβάζει τρομερές θερμοκρασίες τότε ποιο μοντέλο λαπτοπ της dell να πάρουμε που να μην έχει προβλήματα υπερθέρμανσης.

Δημοσ.

Dell Studio 1558 HD4570

02/01/2010

Workmanship 88%

Keyboard 84%

Mouse 85%

Connectivity 87%

Weight 77%

Battery 86%

Display 82%

Games Performance 79%

Application Performance 93%

Temperature 78%

Noise 71%

Impression 82%

Average 83%

Εγώ πιστεύω ότι οι βαθμολογίες που δίνει το λινκ που έδωσε ο φίλος irahara είναι λόγος για να αγοράσεις το dell...

Δημοσ.

Παιδιά το dell 1557 που έχω, είναι πάντα ανοικτό σε ξύλινη επιφάνεια πάνω,ο ανεμιστήρα δουλεύει σταθερά για να κρατήσει το cpu γύρω στους 50 βαθμούς. Με το χέρι μετά από πολύ χρήση έχει ζεσταθεί σε λογικά πλαίσια. Σα το Ε4300 που διαθέτω επίσης. Και μιλάμε ότι συνήθως τρέχω προγράμματα που τρώνε 3 από τα 4 gb....Στο κάτω κάτω, μπορείς να περιορίσεις τη χρήση του cpu αν θες να είναι τελείως αθόρυβο...

Όσο για τις μπλε οθόνες τελικά μπορεί και να ήτανε κάποιο πρόβλημα ασυμβατότητας με bios/ drivers κάτι τέτοιο. Θυμάμαι παλαιότερα είχα και εγώ 2-3 αλλά πλέον έχω πολύ καιρό να δω. Το μηχάνημα παίζει σταθερά 24/7,κάνει τα πάντα χωρίς το παραμικρό.

Επίσης το hdmi παίζει πολύ καλά χωρίς πρόβλημα....

Δημοσ.

Επειδή είχα φορητό που ζεσταινόταν έκτοτε το πρώτο πράγμα που κοιτάω είναι οι θερμοκρασίες (εσωτερικές - εξωτερικές). Σχετικά με την βαθμολογία τουλάχιστον όσο αφορά την θερμοκρασία να πω ότι δεν μας τα λεν καλά. Ο φορητός της υπογραφής μου που είναι πιο δροσερός από τον 1558 έχει:

Temperatures on the top

Ball of hand max.: 30.3°C

Top max.: 39.8°C

Average: 33.1°C

Hotspot: left besides the keyboard

Temperatures on the bottom

Bottom max.: 40.9°C

Average: 34.8°C

Hotspot: middle, right edge

Room Temperature: 22.5°C

Με αυτά τα χαρακτηριστικά του δίνουν βαθμολογία 73%. Σύγκρινε τα με αυτά του 1558 (που είναι πιο δροσερό από το 1557) και πες μου εσύ αν δικαιολογείται το 78% που πήρε. Να σου πω επίσης ότι το δικό μου ανεβάζει (τουλάχιστον χθες ανέβασε) 70 βαθμούς στο convertXtoDVD, ενώ όταν σερφάρω και δεν το έχω σε σταθερή επιφανεία το κάτω μέρος του ζεσταίνεται και γίνεται λίγο ενοχλητικό (γι' αυτό και χρησιμοποιώ ως βάση την naylon τσάντα μεταφοράς του). Να προσθέσω ότι στην τελευταία περίπτωση ο ανεμιστήρας δεν λειτουργεί συνέχεια και όταν λειτουργεί για μερικά δευτερόλεπτα μόλις που ακούγεται (μάλλον πρέπει να είναι σε χαμηλή προς μεσαία ταχύτητα στροφών).

Τέλος να σημειώσω ότι την Dell με το service που προσφέρει εντός οικίας με τα studio (τουλάχιστον έτσι μου είπαν πριν λίγο καιρό στα multirama) την έχω σε μεγάλη εκτίμηση και ο μόνος λόγος που δεν έχω προβεί σε αλλαγή ακόμα (το 1557 το ζαχάρωνα) είναι οι υψηλές θερμοκρασίες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...