Προς το περιεχόμενο

οι εξωτερικοί δίσκοι 2.5" έχουν δική τους τροφοδοσία;

tempo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα,

ψάχνω για εξωτερικό σκληρό 2.5" και με ενδιαφέρει να παίρνει ρεύμα απο το USB. Αυτό το χαρακτηριστικό δηλ. το να μην έχουν ανεξάρτητη τροφοδοσία ισχύει για όλους τους εξωτερικούς δίσκους 2.5";

συγκεκριμένα είδα αυτόν http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Peripherals/External-HDD-DVD-USB/External-HDD/SEAGATE-320GB-2-5-FREEAGENT-GO-BLACK-ST903203FAD2E1-RK.htm και δεν αναφέρει κάτι για την τροφοδοσία, έψαξα και στο site και πάλι δεν βρήκα κάτι...μήπως γνωρίζει κάποιος;

ευχαριστώ

Δημοσ.

Αν δεν κάνω λάθος, όλοι οι 2.5" παίρνουν ρεύμα από usb. Ο 250άρης Freeagent της Seagate που χω, επίσης, οπότε κατά 99,9% το ίδιο κι αυτός που αναφέρεις.

Δημοσ.

ολοι οι 2,5 παιρνουν ρευμα απο usb!!!οποτε μην ψανχεις αδικα να βρεις καποιον που να μην εχει εξωτερικη προφοδοσια τσαμπα κοπος

Δημοσ.

'Ολοι σχεδόν οι 2,5" δε χρειάζονται εξωτερική τροφοδοσία ΑΛΛΑ πολλοί από αυτούς τραβάνε παραπάνω ρεύμα και ίσως να μη λειτουργούν σωστά σε κάποιους υπολογιστές χωρίς έξτρα τροφοδοσία (συνήθως από δεύτερη θύρα USB). Προτίμησε δίσκο κάποιας πιο καταξιωμένης εταιρίας στους σκληρούς όπως WD ή Seagate για να μειώσεις τις πιθανότητες να συναντήσεις τέτοιο προβλημα

Δημοσ.

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=1491847

βλ. #9

Για να εισαι 100% καλυμένος, καλυτερα το pc να έχει 2 usb ελεύθερες για το δίσκο.

'Προτίμησε δίσκο κάποιας πιο καταξιωμένης εταιρίας στους σκληρούς όπως WD ή Seagate για να μειώσεις τις πιθανότητες να συναντήσεις τέτοιο προβλημα

το πρόβλημα εμφανίζεται ανεξαρτήτως μαρκας δίσκου.

εξαρτάται περισσότερο απο το pc (μητρική), και τις υποδοχές usb (πισω, μπροστινές, ή λαπτοπ).

..και απο το καλώδιο.

ο ίδιος δίσκος, μου παρουσίαζε διαφορετικη συμπεριφορά αναλογα σε ποιο μηχανημα τον συνέδεα. Στο ενα βολευόταν με 1 καλώδιο, σε άλλο ηθελε και 2ο για εξτρα τροφοδοσία..

επισης, εχω παράδειγμα θήκης (izak), που δουλευε κανονικά με 40άρη δισκο μέσα, με ενα Χ καλωδιο noname,

και όταν εβαλα μέσα 80αρη δισκο, (συνδεση στο ιδιο pc), δεν δούλευε.

αλλαξα το καλώδιο με κατι καλύτερο, και δούλεψε.

Δημοσ.

Γενικά λέω να προτιμήσει δοκιμασμένους δίσκους

Με έναν lacie 250GB που έχω έχει στο 70% τον υπολογιστών πρόβλημα. Από την άλλη σε έναν άλλο WD passport 320GB δεν χρειάστηκε ποτέ έξτρα τροφοδοσία. Για την ακρίβεια ο δεύτερος δεν είχε καν εξτρα καλώδιο στη συσκευασία.

Έχω και δεύτερο WD νεότερο με τον οποίο επίσης δε συνάντησα ποτέ πρόβλημα

Σίγουρα δεν μπορούμε να τους κατηγοριοποιήσουμε ανάλογα το κατασκευαστή αλλά από την άλλη διαφορετικά μοντέλα έχουν διαφορετικές απαιτήσεις σε ρεύμα

Σαφώς και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό το που θα τον συνδέσεις

Δημοσ.
Γενικά λέω να προτιμήσει δοκιμασμένους δίσκους

Με έναν lacie 250GB που έχω έχει στο 70% τον υπολογιστών πρόβλημα. Από την άλλη σε έναν άλλο WD passport 320GB δεν χρειάστηκε ποτέ έξτρα τροφοδοσία. Για την ακρίβεια ο δεύτερος δεν είχε καν εξτρα καλώδιο στη συσκευασία. [...]

Από περιέργεια, το μήκος των usb καλωδίων του Lacie και του WD είναι ίδιο;

Δημοσ.

Όχι γιατί; Τι σημασία έχει αυτό;

Του Lacie είναι ενσωματωμένο στο δίσκο. Και έχει έξτρα επέκταση και ένα για έξτρα τροφοδοσία

Ο WD δεν έχει πάντως καθόλου είσοδο για έξτρα τροφοδοσία

Δημοσ.

Έχω έναν passport με μικρό καλώδιο τροφοδοσίας κι έναν Seagate με μεγαλύτερο (διχαλωτό). Με το μικρότερο παίζουν κι οι δυο μια χαρά. Με το μεγαλύτερο, αναλόγως τον υπολογιστή, μπορεί η μία τροφοδοσία να μην είναι αρκετή για κανέναν τους.

Όσο μακρύτερο είναι το usb καλώδιο, τόσο μεγαλύτερες απώλειες, τόσο μεγαλύτερη πιθανότητα να μην αρκεί η μία τροφοδοσία.

Δημοσ.

Οι 2.5 δεν εχουν εξωτερικοι τροφοδοσια.Απλως μερικοι απο αυτους εχουν 2 usb βυσματα,ενα για τα δεδομενα και ενα για την τροφοδοσια,οπως ειπε πιο πανω και ο @random.

Δημοσ.
Έχω έναν passport με μικρό καλώδιο τροφοδοσίας κι έναν Seagate με μεγαλύτερο (διχαλωτό). Με το μικρότερο παίζουν κι οι δυο μια χαρά. Με το μεγαλύτερο, αναλόγως τον υπολογιστή, μπορεί η μία τροφοδοσία να μην είναι αρκετή για κανέναν τους.

Όσο μακρύτερο είναι το usb καλώδιο, τόσο μεγαλύτερες απώλειες, τόσο μεγαλύτερη πιθανότητα να μην αρκεί η μία τροφοδοσία.

Μπα δε νομίζω να υπάρχει τέτοιο θέμα. Το πρόβλημα δεν είναι στο σήμα αλλά καθαρά στο κατά πόσο επαρκεί το ρεύμα για την λειτουργία του σκληρού. Δεν υπάρχουν σφάλματα στο καλώδιο, ο δίσκος ή δε λειτουργεί καθόλου ή κάνει stall αμά ζοριστεί λίγο και χτυπάει

Απο τους δικούς μου τον Lacie συνήθως τον συνδέω με το ενσωματωμένο καλώδιο που έχει (<10cm) ενώ τον WD τον συνδέω με το δικό του (~40cm) και επέκταση (~2m)

Δημοσ.

Σαφώς και υπάρχει και τέτοιο θέμα. Αυτός είναι κι ένας λόγος που πολλές φορές οι μπροστινές θύρες usb του κουτιού δεν επαρκούν για την τροφοδοσία των 2.5", σε αντίθεση μ αυτές που βρίσκονται πάνω στη μητρική.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...