krakkhed Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 Είμαι νέο μέλος, οπότε να πω και τις καλησπέρες μου σε όλους.. Θα ηθελα τα φώτα σας για μια αγορά laptop που θέλω να κάνω.. Χρήση: web development (Microsoft IIS, Microsoft SQL Server 2005/2008, Dreamweaver ..) photoshop ( όχι βαριά χρήση, κόψιμο γραφικών μόνο ) πολύ surfing με διαφορετικούς browser και πολλά tabs. εντόνο alt-tabbing (δλδ. αρκετό multitasking) office applications αρκετά εργαλειάκια συμπληρωματικά για την δουλειά μου (λογικά δεν επηρρεάζουν ..) θα ήθελα να μπορω να παίξω και κάνα παιχνιδάκι (RTS πενταετίας κλπ.. όχι τίποτα φοβερό), αλλά και αν δεν γίνεται νο-πρόμπλεμ.. Αν ήταν μόνο αυτές οι απαιτήσεις θα μπορούσα να επιλέξω ανάμεσα σε αρκετά.. Όμως έχω δυο/τρεις ακόμη που με δυσκολεύουν.. Πιστεύω πως θα πρέπει να είναι μέχρι 2 κιλά διότι θα το κουβαλάω αρκετές φορές με το ποδηλατο καθημερινά (θα πρέπει να είναι και λιγο καλής κατασκευής για να αντέχει την ταλαιπωρία) , και θέλω να έχει τρελή αυτονομία (5-6 ώρες και βάλε) γιατί θέλω να το χρησιμοποιώ στην ύπαιθρο.. Επίσης (υποθέτω) θα πρέπει να είναι 15+ inchών για να μπορώ να δουλέυω χωρις προβληματα.. Ποσό : μέχρι 1.000 € Δεν έχω εμπειρία από laptop, οπότε τα περισσότερα κιλά και/ή το μικρότερο μέγεθος οθόνης μπορεί να μην δημιουργούν πρόβλημα ( θα ήθελα απόψεις επι αυτού ) Γενικά αν δεν έχετε να προτείνετε κάποιο μηχάνημα, θα ήθελα λίγο πληροφορίες για επιμέρους κομάτια που θα πρέπει να ψάχνω.. δλδ τι είδους επεξεργαστή, πόση μνήμη, μέγεθος οθόνης / ανάλυσης κλπ.. ευχαριστώ προκαταβολικά γαβρίλης
vasilisga Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 5-6 ωρες αυτονομια σε laptop και ειδικα σε 15αρι ειναι λιγο δυσκολο... τα περισσοτερα εχουν γυρω στις 2 αντε 3 ωρες οπως επισης ειναι δυσκολο 15αρι και κατω απο 2kg οποτε η κανεις καποιο συμβιβασμο η πας σε κατι μικροτερο
krakkhed Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 έχει αρκετό χώρο μια 14άρα για να μπορείς να δουλεύεις ? (αν θεωρήσουμε οτι υπάρχουν 14αρια που να πληρούν τα υπόλοιπα..) Ή εννοείς ακόμη μικρότερα ? Και με τα κιλά είμαι ελαστικός αν μένουμε προς τα δύο και όχι προς τα 3
vasilisga Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 έχει αρκετό χώρο μια 14άρα για να μπορείς να δουλεύεις ? (αν θεωρήσουμε οτι υπάρχουν 14αρια που να πληρούν τα υπόλοιπα..) Ή εννοείς ακόμη μικρότερα ? Και με τα κιλά είμαι ελαστικός αν μένουμε προς τα δύο και όχι προς τα 3 και παλι φιλε δεν γνωριζω πολλα για κατω απο 15αρια αλλα δεν νομιζω να εχουν τοσο μεγαλη αυτονομια, και αυτα γυρω τις 2-3 ωρες ειναι... γυρω στις 5 ωρες αν θες υπαρχουν 10" και 11" που σαφως ειναι μικρα και δεν νομιζω να σε καλυπτουν...
krakkhed Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 .χμμμ.... θενκς για τον χρόνο σου ... θα συνεχίσω το ψαχούλεμα και αν βρω τιποτα κοντινό θα σας ρωτήσω για απόψεις/κριτικές.. ---------- Προσθήκη στις 08:50 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 03:38 ---------- Βρήκα το εξής laptopάκι που δείχνει να είναι ενδιαφέρον ! Μοντέλο : UL50Vg Είναι 15άρι, με (θεωρητικά) 6/7+ ώρες αυτονομία , DDR2 μνήμη και επεξεργαστή τον SU9400 ή SU7300 Intel® Core™2 Duo Βάρος και οθόνη πιστέυω με καλύπτουν. Η DDR2 μνήμη και ο επεξεργαστής θα σηκώσουν την χρήση που ανέφερα στο αρχικό post ? Γενικά την Asus την εμπιστευόμαστε ? ευχαριστώ
irahara Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Η Asus είναι από τις καλύτερες εταιρίες όμως στο θέμα του επεξεργαστή νομίζω ότι μόνο για τα 2-6 θα είσαι οκ αλλά για το πρώτο ίσως όχι (για ελαφρυά ή σαν συμπληρωματικό μια χαρά θα είσαι). Βέβαια ζυγίζει περίπου όσο ένα κανονικό 15αρι φορητό (διαφορά 300-400 γρ.) ενώ με την έλευση της τεχνολογίας Nvidia Optimus θεωρητικά θα αυξηθεί και η αυτονομία των τελευταίων. Οπότε υπολογίζω ότι με μια μεγαλύτερη μπαταρία (+150γρ. επιπλέον) θα μπορέσεις (με την χρήση της παραπάνω τεχνολογίας) να πιάνεις και 5 ώρες αυτονομία αλλά ο φορητός σου θα ζυγίζει πλέον 3 κιλά (δε νομίζω παραπάνω), θα έχεις όμως κανονικό i3 με ανεξάρτητη κάρτα γραφικών (π.χ την 330 ή 335) και γενικά έναν φορητό αξιόλογων επιδόσεων. Πάντως η επιλογή της Asus φαντάζει αυτή την στιγμή η καλύτερη, αν δεν μπορείς να περιμένεις. Εγώ θα περιμένω.
krakkhed Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Η Asus είναι από τις καλύτερες εταιρίες όμως στο θέμα του επεξεργαστή νομίζω ότι μόνο για τα 2-6 θα είσαι οκ αλλά για το πρώτο ίσως όχι (για ελαφρυά ή σαν συμπληρωματικό μια χαρά θα είσαι). Βέβαια ζυγίζει περίπου όσο ένα κανονικό 15αρι φορητό (διαφορά 300-400 γρ.) ενώ με την έλευση της τεχνολογίας Nvidia Optimus θεωρητικά θα αυξηθεί και η αυτονομία των τελευταίων. Οπότε υπολογίζω ότι με μια μεγαλύτερη μπαταρία (+150γρ. επιπλέον) θα μπορέσεις (με την χρήση της παραπάνω τεχνολογίας) να πιάνεις και 5 ώρες αυτονομία αλλά ο φορητός σου θα ζυγίζει πλέον 3 κιλά (δε νομίζω παραπάνω), θα έχεις όμως κανονικό i3 με ανεξάρτητη κάρτα γραφικών (π.χ την 330 ή 335) και γενικά έναν φορητό αξιόλογων επιδόσεων. Πάντως η επιλογή της Asus φαντάζει αυτή την στιγμή η καλύτερη, αν δεν μπορείς να περιμένεις. Εγώ θα περιμένω. Σε ευχαριστώ πολύ irahara. Δεν είχα ακούσει, ούτε δεί κάτι για αυτή την τεχνολογία. Πολύ ενδιαφέρουσα.. Από ότι είδα έχει ήδη κυκλοφορήσει (νομίζω μόνο αμερική προς το παρόν) σε κάποια Asus μοντέλα.. @bebis4, ρίξε μια ματιά στο επίσημο site για το Optimus. Κάτω κάτω έχει link και σε δύο laptop της Asus που το χρησιμοποιούν και πωλούνται ήδη.. Να δούμε πότε θα έρθουν και ευρώπη ..
irahara Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Το συγκεριμένο Asus που ενδιαφέρεσαι την έχει ήδη, αν και πρέπει να πατήσεις ένα κουμπάκι για να κάνεις την αλλαγή από αυτόνομη σε ενσωματωμένη κάρτα γραφικών - κανονικά η εναλλαγή θα πρέπει να γίνεται αυτόματα από τους drivers. Δεν είμαι σίγουρος αλλά νομίζω ότι η τωρινή 330 και άνω - κάπου διάβασα - μπορεί να υποστηρίζουν την λειτουργία αυτήν στο μέλλον.
krakkhed Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Όντως έχει αυτή την τεχνική να αλλάζεις από integrated σε dedicated αλλά το ονομάζει ASUS GraphiX Boost στην περίπτωση του laptop που έβαλα σε αντίθεση με το Optimus.. Στη βάση, φυσικά, μπορεί να είναι η ίδια τεχνολογία rebranded Θα περιμένω να δω αν θα βγεί το μοντέλο που ανέφερα με καλύτερο επεξεργαστη.. αλλα τωρα έχω κάτι να ψαχουλέυω πάλι .. υπάρχει ελπίδα τουλάχιστον
ioankoukos Δημοσ. 23 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2010 Μεγαλε μου ηθελα κατι παρομοιο περσι. Η μονη σοβαρη business λυση ειναι το vaio z series. Πανακριβο αλλα αξιζει, ψαχτο λιγο κ θα με θυμηθεις...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.