Επισκέπτης Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 και αφού περίμενα αρκετά να εμφανιστεί ο zosma @95W TDP, θα παραβλέψω τις οικολογικές μου ανησυχίες (λέμε τώρα) και θα πάω σε cpu με 125W TDP. Οι πιθανές συνθέσεις είναι δυο μέχρι τώρα: α) β) Με προβληματίζει η μητρική όμως (μήπως είναι καλύτερα αυτή παρότι δεν έχει usb3; έχει ωστόσο raid 10 που μάλλον θα το αξιοποιήσω)... Επίσης, έχω βάλει 4gb μνήμης αλλά σε κάνα δίμηνο-τρίμηνο θα τα διπλασιάσω με ένα άλλο σεττακι και θα ειναι στα 8gb για πολύ καιρό... Τι λέτε; ποια σύνθεση να προτιμήσω, money/performance wise...;
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 όχι, αυτό είναι το πρόβλημα...δεν χρειάζομαι 6πύρινο...από την άλλη, είναι καινούργια σοδειά...μεγαλύτερη cache, μεγαλύτερη αντοχή στον χρόνο...(???) οπότε εσύ θεωρείς πρέπει να πάω με τον 955;
vasilisga Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 και ο 1055 δεν εχει ασχημη αναλογια τιμης-αποδοσης, αν σκεφτεσαι το μελλον και εχεις και την οικονομικη δυνατοτητα παρτον αλλιως και ο 955 ειναι υπερακετος...
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 εδώ είναι το άλλο πρόβλημα...την οικονομική δυνατότητα την έχω...θέλω να πω, ±50 ευρώ δε θα με κάνουν ούτε πιο πλούσιο αλλά ούτε κ πιο φτωχό...είναι ασήμαντο ποσό(αναλογικά) όπως και να το δεις...το θέμα είναι να πάρω το καλύτερο value for money σύστημα...από την άλλη μου φαίνονται αρκετά χρήματα για CPU μιας κ πάντα αγόραζα στην περιοχή των 150 ευρώ... το ζαλίζω πολύ ε;;; σχετικά με την μητρική;
cabdik Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 το παραζαλιζεις! σημερα σου δινεται η δυνατοτητα να παρεις τελευταιας γενιας επεξεργαστη, με λιγα -σχετικα- παραπανω χρηματα απο εναν 4πυρηνο. αν μπορεις να παρεις τον 6πυρηνο, παρ΄τον, μπροστα σου θα το βρεις! δεν αγοραζεις καθε μερα τελευταια τεχνολογια με 200€! ο αντιστοιχος της INTEL ειδες ποσο εχει? και το πολυ-πολυ, παρε μητρικη με 880G, αφου δεν ασχολεισαι με χfire και τετοια....!!
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 Δημοσ. 2 Μαΐου 2010 ναι, έχεις δίκιο...παίρνω μητρική με 890GX chipset λόγω της ενσωματωμένης κάρτας γραφικών (για να παίζει απροβλημάτιστα 1080p) ευχαριστώ... ---------- Προσθήκη στις 23:12 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:38 ---------- Κάτι άλλο, η μνήμη καλή είναι ή θα έχω πρόβλημα; Μιας και η μητρική υποστηρίζει x DDR3 1800(OC)/1600(OC)/1333/1066/800 (dual channel, 240-pin) με δυνατότητα επέκτασης έως 16GB.
xaiko Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 γεια σας κ σορρυ που μπενω ετσι ακυρα. θελω να ρωτησω το εξις.. αυτες οι μνημες που εχει διαλεξει ο natural_sgf http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/Mushkin-Blackline-Stiletto-4GB-DDR3-1600-Ram-Kit-PC3-12800-9-9-9-24-996778ST.htm και αυτες εδω http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/OCZ-Black-Edition-Ready-4GB-DDR3-1600-Ram-Kit-PC3-12800-7-7-7-24-OCZ3BE1600LV4GK.htm ειναι ακριβος ιδιες μονο που εχουνε διαφορα στα timings το ενα ειναι 9-9-9-24 κ το αλλο 7-7-7-24. τι ρολο παιζει αυτο? οσο πιο μικρος αρηθμος τοσο πιο γρηγορο? ευχαριστω
nikos21aek Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Έφυγες για τον 6 core με τις ευλογίες όλων. Αν δεν ασχολείσαι με o/c τσίμπα και 4 από δαύτες με λίγα παραπάνω και είσαι τελείως κομπλέ για win 7 και mutitasking μέχρι αηδίας. ειναι ακριβος ιδιες μονο που εχουνε διαφορα στα timings το ενα ειναι 9-9-9-24 κ το αλλο 7-7-7-24.τι ρολο παιζει αυτο? οσο πιο μικρος αρηθμος τοσο πιο γρηγορο? κ πια ειναι πιο καλη? ευχαριστω Όσο πιο χαμηλά ρολόγια τόσο πιο γρήγορες οι μνήμες.Σε πραγματικό χρόνο ελάχιστα ms διαφορά.
xaiko Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Έφυγες για τον 6 core με τις ευλογίες όλων.Αν δεν ασχολείσαι με o/c τσίμπα και 4 από δαύτες με λίγα παραπάνω και είσαι τελείως κομπλέ για win 7 και mutitasking μέχρι αηδίας. Όσο πιο χαμηλά ρολόγια τόσο πιο γρήγορες οι μνήμες.Σε πραγματικό χρόνο ελάχιστα ms διαφορά. thanks! thanks!
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Αν δεν ασχολείσαι με o/c τσίμπα και 4 από δαύτες με λίγα παραπάνω και είσαι τελείως κομπλέ για win 7 και mutitasking μέχρι αηδίας. ωραίος..! βλέπω οτι ειναι ουσιαστικά η value line της crucial... μια χαρά λοιπόν...
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Λοιπόν, χτες "κούμπωσα" τις μνήμες πάνω και είναι μια χαρά...value for money... Με προβληματίζει όμως η μαμίσια ψύκτρα που κάνει πολύ θόρυβο..μιλάμε για 3,5K στροφές...(δουλεύω νύχτα περισσότερο και αυτό χειροτερεύει την κατάσταση- ακούγεται πολύ) Οπότε, η επόμενη λογική κίνηση είναι να πάρω μια καλή κ αθόρυβη ψήκτρα... Μια πρόχειρη αναζήτηση έδειξε αυτά τα δυο ως τα επικρατέστερα: 1) Noctua NH-C12P SE14 2) Noctua NH-U9B SE2 Λέω να προτιμήσω την NH-C12P SE14 λόγω του πολύ καλού air flow αλλά από την άλλη είναι 2db πιο θορυβώδης (νομίζω αμελητέο) Ποια λέτε να προτιμήσω; Δεν με πειράζει να σκάσω 50 ευρώ αρκεί να σταματήσει να κάνει σαν προετοιμάζεται για απογείωση το σύστημα...(έχω τσεκάρει η ψήκτρα έχει κουμπώσει καλά πάνω στη CPU - 44 βαθμούς έχει - δεν θυμάμαι όμως σε τι θερμοκρασία δωματίου) Φυσικά αν υπάρχει οικονομικότερη και δοκιμασμένη αθόρυβη λύση, εννοείται ότι θα την προτιμήσω... P.S. Για την NH-D14 δεν το συζητάμε καν αφού το κουτί που έχω δύσκολα (έως αδύνατο) το χωράει...και κουτί δεν αλλάζω. Ευχαριστώ πολύ παιδιά!
grimpr Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Δώσε το κάτι παραπάνω και ξεμπέρδευε με τις γαιδουροψηκτρες, της θερμοκρασίες και τον θόρυβο, μια και καλή. http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Corsair-Hydro-Series-H50-Cpu-Cooler-Lga775-1366-CWCH50.htm Ειδάλλως σε οικονομικό, υπάρχει η Hyper 212+ http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=16864&cat=7
nikos21aek Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Καταρχήν δοκίμασε να ρίξεις τις στροφές του ανεμιστήρα είτε με το C'n'Q από bios είτε με το speedfan(απλά το ανοίγεις και δοκιμάζεις από τα 100% που είναι να τα πας πιο χαμηλά .Αν δεν βγάλεις άκρη ούτε με Cool 'n' Quiet ούτε με το speedfan(δεν ελέγχει όλα τα 3pina της μητρικής,μόνο όσα επιτρέπει η μητρική σου-εμένα ας πούμε μπορεί και ελέγχει 2 3pina τέρμα κάτω που έχω ανεμιστήρες και του επεξεργαστή δεν το ελέγχει,σε ότι υπολογιστή άλλο έχω δοκιμάσει ελέγχει μόνο του επεξεργαστή και όχι όλα τα υπόλοιπα και σε μια τα έλεγχε όλα) δοκιμάζεις να αγοράσεις ένα fan controller(θα το χρειαστείς ακόμη και άλλη ψήκτρα να αγοράσεις γιατί και με την άλλη στο 100% θα δουλεύει το fan τον πρώτο καιρό θα σου φανεί ήσυχο που θα το συγκρίνεις με αυτό που έχεις τώρα,μετά θα ακούγεται) να ρυθμίσεις χειροκίνητα τον ανεμιστήρα σε επίπεδο που να μην κάνει θόρυβο και να είσαι και καλά από θερμοκρασίες.Και αν δεν είσαι καλά σε θερμοκρασίες πας για aftermarket ψύκτρα.Οπότε μετά.. +1 και από εμένα για την coolermaster.Σκίζει κ.. στα λεφτά της.Ψάχτην κιόλας να το δεις.Δεν υπάρχει περίπτωση να μη σε καλύψει.Αν θέλεις για κάτι πιο ακριβό πήγαινε σε μια true 120 ή Prolimatech Megahalems σκάστα μια και καλή να πάρεις μια από τις καλύτερες αν χωράνε κιόλας στο κουτί σου.Γνώμη μου τα υποτιθέμενα συστήματα υδρόψυξης να τα αποφύγεις.Ούτε καμία διαφορά της προκοπής θα δεις και θόρυβο θα έχεις τον ίδιο ή περισσότερο και πιο μπελαλίδικα θα είσαι και περισσότερα λεφτά θα χαλάσεις.Και δεν έχει και καμία διαφορά με τις γομαροψύκτρες σε όγκο. Όπως επίσης μην πας και σε Push pull που σκέφτεσαι εσύ.Όσο πιο πολλά fans τόσο χειρότερα στο θέμα θόρυβος. Περισσότερο θα σου έλεγα πάντως γιατί από ότι φαίνεται με o/c δεν θα ασχοληθείς που και να ασχοληθείς χαλαρά πάλι κομπλέ θα είσαι(6core έχεις σιγά μην κάτσεις να ασχοληθείς με τα όρια της cpu),να πάρεις την coolermaster.Τα έχει όλα και συμφέρει σε μικρότερη από μισή τιμή από τις άλλες ακόμη και με τα μεταφορικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.