Προς το περιεχόμενο

Πρόγραμμα για local database ταινιών

GeorgeMan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Μηπως υπαρχει καποιο προγραμμα, στο οποιο να μπορω να κανω τα κατωθι;

1) Να δημιουργω καταχωρησεις για τις ταινιες/μουσικες συλλογες/οτιδηποτε αλλο εχω στο PC μου.

2) Να μπορω να γραψω καποιες λεπτομερειες για την καθε μια.

3) Να μπορω να δημιουργησω κατηγοριες και να ενταξω το καθε τι σε μια απο αυτες.

4) Να μπορω να συνδεω τη καταχωρηση με ενα αρχειο ή φακελο στο PC.

Με ενδιαφερουν κυριαρχα τα (1) και (4).

Υπαρχει κατι σχετικο; Δεν ξερω καν απο που ν αρχισω να ψαχνω ή πώς λεγεται ο τυπος αυτων των προγραμματων... :-(

Δηλαδη ψαχνω κατι σαν δημιουργια βασεων δεδομενων, αλλα οχι με τη στενη εννοια του ορου, και φυσικα δε θελω να μπλεξω με προγραμματιστικα περιβαλλοντα κτλ. Θελω κατι απλο.

Με λιγα λογια θελω να δημιουργησω μια λιστα ταινιων με επιμερους λιστες (π.χ. ειδος, βαθμολογια κτλ), και να μπορω επιλεγοντας τη καθε καταχωρηση να βρισκομαι στον φακελο της ταινιας (τον οποιο εννοειται θα εχω ορισει απο πριν εγω). Το ιδιο και για τις μουσικες συλλογες. Θα ηταν χρησιμο να μπορουσα να καταταξω τις ταινιες/μουσικη με βαση τη βαθμολογια τους ή το ειδος τους (τα οποια απο πριν θα εχω εισαγει στο προγραμμα).

Ευχαριστω εκ των προτερων :-)

Δημοσ.

Ρίξε μια ματιά εδώ μήπως σε βολέψει κάτι. Προσωπικά χρησιμοποιώ το Ant Movie Catalog αλλά δε νομίζω να μπορείς να συνδέσεις ταινίες με καταλόγους. Ίσως κάποιο απ τα υπόλοιπα υποστηρίζει κάτι τέτοιο.

• Moderators
Δημοσ.

Χμμ δεν εκανα search, γιατι δεν γνωριζω πώς να αναζητησω αυτο που ψαχνω.

Εχω δει τις καταχωρησεις στο wiki, και μαλιστα εχω διαβασει το συγκεκριμενο αρθρο πριν καιρο, δεν μου περασε καθολου απο το μυαλο οτι μπορει να καλυπτε και αυτη τη κατηγορια προγραμματων. Μy bad!

Θα το ξαναδιαβασω, θα δοκιμασω μερικα προγραμματα και θα επανελθω δρυμητερος :-)

• Members
Δημοσ.

Δες αυτό το συγκριτικό από το Lifehacker.

Επίσης, εκτός της λίστας του Lifehacker αλλά ενδιαφέροντα είναι το All My Movies (trial και πολύ καλό) και το Ant Movie Catalog (δωρεάν). Κατά καιρούς βλέπω διάφορα τέτοια προγράμματα πάντως. Κάποια μάλιστα εκτός από ταινίες καταλογογραφούν κι άλλα πολυμέσα. Δεν θυμάμαι καθόλου ονόματα όμως.

• Moderators
Δημοσ.

Ευχαριστω πολυ, το Eric's Movie Database φαινεται να κανει πολυ καλη δουλεια, καθως του δινεις τιτλο και σου φορτωνει αυτοματα απο ΙΜDB περιγραφη, ειδος, εικονα κτλ μιας ταινιας. :-D

Θα το ψαξω διεξοδικοτερα τις επομενες μερες και θα ξαναποσταρω.

• Members
Δημοσ.
Ευχαριστω πολυ, το Eric's Movie Database φαινεται να κανει πολυ καλη δουλεια, καθως του δινεις τιτλο και σου φορτωνει αυτοματα απο ΙΜDB περιγραφη, ειδος, εικονα κτλ μιας ταινιας. :-D

Θα το ψαξω διεξοδικοτερα τις επομενες μερες και θα ξαναποσταρω.

Όλα πρέπει να το κάνουν αυτό (το All My movies τουλάχιστον το έκανε σίγουρα αλλά και το Ant movie catalog αν θυμάμαι καλά)

Νομίζω μάλιστα πως μπορείς να εισάγεις λίστα με τα ονόματα των ταινιών σου και αυτό να τις ψάξει μαζικά. Το κακό είναι βέβαια ότι κάθε ταινία θα πρέπει να την επιβεβαιώνεις πριν το πρόγραμμα κατεβάσει τις πληροφορίες.

Εγώ αυτό που θα ήθελα πάντως θα ήταν να συγχρονίζει αυτόματα με τον φάκελο όπου έχω τις ταινίες μου και παίρνοντας τον τίτλο να κατεβάζει μόνο του τις πληροφορίες (και να με ρωτάει μόνο όταν υπάρχουν πολλές διαφορετικές με το ίδιο όνομα). Γενικά ο λόγος που έχω πάψει να χρησιμοποιώ τέτοια προγράμματα είναι γιατί ξεχνάω να τις καταχωρώ και τελικά καταλήγω να κάνω μισές δουλειές.

• Moderators
Δημοσ.

Τελικα βολευτηκα με το Eric's Movie Database, καθως μπορω να δωσω τοποθεσια της καθε ταινιας και πατωντας το κουμπακι Play να καλεσει τον default player μου για να παιξει η ταινια.

Μπορεις να κανεις και ταξινομηση βασει οποιουδηποτε χαρακτηριστικου.

Μονο ενα μικρο θεματακι να μην ειχε... μολις αλλαζω το μεγεθος του παραθυρου αλλαζει απο μονο του ο πλατος των στηλων. Εγω θα το ηθελα σταθερο. Αλλα σιγα το πραγμα.

Ευχαριστω ολους παιδια. :-)

PS: Και ολα αυτα official τσαμπα. Μια χαρα.

PS2: Τωρα πρεπει να βρω κατι αντιστοιχο για μουσικες συλλογες, γιατι το ενσωματωμενο του WMP ειναι σπαστικο :P

Δημοσ.
[...]

PS2: Τωρα πρεπει να βρω κατι αντιστοιχο για μουσικες συλλογες, γιατι το ενσωματωμενο του WMP ειναι σπαστικο :P

Πριν αρκετά χρόνια, είχα δοκιμάσει το Mediamonkey. Ριξ του μια ματιά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...