Προς το περιεχόμενο

αξίζει ένα sony vaio?

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αν και φανατικός υποστηρικτής των sony vaio θα πω οτι η sony εχει ρίξει πολύ τα standards. εχω αλλαξει τρια μέχρι τώρα και το τελευταίο μου κάνει για ενα καλό toshiba. τπτ παραπάνω. επισης θα διαφωνισω με τον Goldeneye. τα σονυ αν και εχουν ριξει τα standards εξακολουθούν να είναι πολύ καλύτερα απο πολλά ακόμη και απο τα mac κατά τη γνώμη μου.

Δημοσ.
Η τιμή μέχρι 900 ευρώ δεν αποτελεί πρόβλημα. Καταλαβαίνω ότι το hp έχει πολύ καλύτερα χαρακτηριστικά, τα οποία όμως της είναι άχρηστα όπως κάρτα γραφικών και μεγάλος σκληρός δίσκος. Προσωπικά κλίνω προς το sony. H απορία μου είναι αν αξίζει η αγορά ενός ακριβότερου λαπτοπ (sony) προς όφελος της ποιότητας και ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από το δικό σου sony vaio cw.

Ευχαριστώ!

Αρχικά θα πρέπει να σου πω ότι τα 2 μοντέλα δεν είναι απόλυτα συγκρίσιμα καθώς το ένα είναι στις 14" και το άλλο στις 15.6".

- To Hp έχει καλύτερο επεξεργαστή, σκληρό δίσκο και ηχεία (δεν είναι κάτι το σπουδαίο αλλά είναι καλύτερα απο του CW). Επίσης διαθέτει esata σε περίπτωση που το χρησιμοποιείς.

- Το VAIO έχει καλύτερη κάρτα γραφικών, οθόνη, πληκτρολόγιο, touchpad ,αυτονομία, σύστημα ψύξης,ποιότητα κατασκευής και κατά την γνώμη μου καλύτερο design (μιας και απευθύνεται σε κοπέλα).

Σε γενικές γραμμές αν ξεφύγουμε από απόλυτα νούμερα και μετρήσεις, τα 2 μηχανήματα είναι πάνω κάτω ίδια σε απόδοση με τον ΗP να υπετερεί κυρίως λόγω σκληρού 7200rpm. Μην περιμένεις να δεις τρελλές διαφορές όμως στην απόδοση είτε επιλέξεις το ένα είτε το άλλο.

Αυτο που με χάλασε στο συγκεκριμένο HP είναι η κακή συναρμογή των πλαστικών του καθώς και κάποια ψεύτικα υλικά που χρησιμοποιούνται όπως π.χ. τα ψευτονίκελ στα πλαινά. Επίσης πολύ μέτριο πληκτρολόγιο και απαράδεκτο το touchpad-καθρέφτης που συνεχίζει να τοποθετεί η HP, παρόλο το κράξιμο που έχει φάει από το προηγούμενο της μοντέλο (το DV5).

Προσωπικά θα επέλεγα το Vaio καθώς δίνω μεγαλύτερη σημασία στην ποιότητα κατασκευής, το πληκτρολόγιο, το touchpad και το σύστημα ψύξης. Το μόνο που δεν μου άρεσε στο CW είναι τα ηχεία του και ή ελλειψη του μαγνησιου στο καπάκι της οθόνης, όπως μας είχε καλομάθει η SONY. Κατά τ' αλλα δουλεύει άψογα και απροβλημάτιστα, με μηδενικά επίπεδα θορύβου και θερμοκρασιών.

Απο εκεί και πέρα θα πρέπει να δείς και ποιά διάσταση σε εξυπηρετεί περισσότερο. Το κάθε μέγεθος έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του. Προσωπικά λόγω ότι μετακινούμαι τακτικά θεωρώ τις 14" ως την ιδανικότερη διάσταση μεταξύ φορητότητας και πρακτικότητας.

Αν επιλέξεις το VAIO μπορείς να το βρείς και φτηνότερα. Ρίξε μια ματιά εδώ:

http://www.skroutz.gr/s/255585/HP-Pavilion-dv6-2135ev.html?keyphrase=dv6-2135'>http://www.skroutz.gr/s/255585/HP-Pavilion-dv6-2135ev.html?keyphrase=dv6-2135

Με μια υποχώρηση στον επεξεργαστή θα το πάρεις και με bluray....Επίσης μην διστάσεις να το αγοράσεις και με την nvidia 230m καθώς είναι στα ίδια περίπου επίπεδα με την Nvidia 330M και πιθανώς καλύτερη και απο την NVdia 320M του HP (τα καινούργια μοντέλα της Nvidia μπερδεύουν λίγο).

Αν επιλέξεις HP επίσης υπάρχουν φτηνότερα καταστήματα:

http://www.skroutz.gr/s/255585/HP-Pavilion-dv6-2135ev.html?keyphrase=dv6-2135

Ότι και να πάρεις καλορίζικο και ελπίζω να βοήθησα.

Δημοσ.
θα μιλήσω σε γενικές γραμμές και αυτό γιατί δεν αναφέρουμε συγκεκριμένα μοντέλα για σύγκριση. Απο αυτά που γράφεις θα διαφωνήσω στα περισσότερα πλην των ηχείων.

Απο όσο μπορώ να θυμηθώ υπήρξα κάτοχος 7 toshiba (A100-906, A100-912, M70-159, M70-160, U130-154, a300-211) και καμιά 10 VAIO (2 σειράς F, 4 σειράς FE, TX, ΤΤ, 1 S5XP, CW ...μπορεί να ξεχνώ και κανένα). Επίσης κατά καιρούς έχουν περάσει από τα χέρια μου πολλά μοντέλα φίλων και γνωστών (αγγαρείες να τους περάσω software, format κτλ) τα οποία έχω τεστάρει και δοκιμάσει. Θέλω να πιστεύω ότι έχω καταφέρει να διαμορφώσω τόσα χρόνια μια άποψη για τις δύο εταιρείες.

Όσο αφορά οθόνη και ποιότητα κατασκεύης δεν υπάρχει κάνενα μέτρο σύγκρισης μεταξύ των δύο εταιρειών. Η SONY υπερτερεί κατα κράτος.

Στο θέμα του support τώρα η TOSHIBA έχει λανσάρει την εγγύηση επιστροφής χρημάτων-αντικατάστασης για το οποίο έχουν ακουστεί βέβαια και κάποια παράπονα. Παρόλο αυτά είναι μια πάρα πολύ καλή κίνηση που όμως η TOSHIBA βιάζεται να αποσύρει γιατί έκαναν χρήση του συγκεκριμένου προγράμματος ουκ ολίγοι που απλά μετάνιωσαν για την αγορά τους (γιατί άραγε? ;) ). Αν επικεντρωθούμε μόνο στο service/εξυπηρέτηση δεν βλέπω κάποια ουσιαστική διαφορά, άξια αναφοράς.

Τέλος όσον αφορά τις τιμές δεν βλέπω καμία απολύτως διαφορά και να μην πω ότι πολλα TOSHIBA είναι ακριβότερα από αντίστοιχα VAIO.

Με όλα αυτά που λέω σε καμία περίπτωση δεν θέλω να μηδενίσω την αξία των TOSHIBA τα οποία και έχω επιλέξει αρκετές φορές μέχρι τώρα όπως προανέφερα...απλά δεν θα τα έβαζα ποτέ στην ίδια θέση με τα VAIO. Για μένα η σειρά "κατάταξης" παραμένει αμετάβλητη εδώ και χρόνια........

1. Thinkpad (titanium models) - Macbook Unibody

2. Sony Vaio - Επαγγελματικά μοντέλα HP Compaq - Επαγγελματικά μοντέλα DELL (π.χ. Latitude)

3. Toshiba - ASUS

4. Λοιπά DELL - Λοιπά HP

6. ACER, FUJITSU κτλ κτλ

δεν μπορω παρα να συμφωνησω μαζι σου:-)εδω και 1 μηνα εχω αυτο http://www.sony.gr/product/vn-s-series/vpcs11x9e-b απο το οποιο ειμαι υπερευχαριστημενος(μεχρι στιγμης) ειναι το πρωτο vaio που εχω:-)για τα χρηματα που το πηρα πιστευω οτι αξιζει μια και γλυτωσα το φπα,ηθελα μηχανημα στις 13 ιντσες και να μην ειναι γυαλιστερο στο σασι

Δημοσ.
3. το σερβις εχει μετρια ανταποκριση (με τιποτα κατω απο εργασιμη βδομαδα) και αρκετες φορες τα βγαζουν εκτος εγγυησης για χαζες δικαιολογιες.

Μέτρια ανταπόκριση η εβδομάδα για service στο Βέλγιο, χωρίς να χρειαστεί να βγείς από το σπίτι σου? Δεν θα το έλεγα.... Έχεις αναρρωτηθεί πόσο κάνουν στην Ελλάδα? Eιδικά όταν απαιτείται ανταλλάκτικό απο εξωτερικό (π.χ. motherboard) τους 1-2 μηνές τους έχεις στο τσεπάκι. Στην SONY δεν υπάρχει το πρόβλημα αυτό καθώς service και ανταλλακτικά είναι ένα και το αυτό. Και αν μπω στην διαδικασία να συγκρίνω την τεχνογνωσία που υπάρχει στην μοναδική πανευρωπαϊκή μονάδα service της SONY, με τον κάθε απίθανο τεχνικό που μπορεί να σου πέσει εδώ....τότε η σύγκριση είναι το λιγότερο ατυχής. (έχω τέτοια παραδείγματα από προσωπική πείρα).

Θα επικεντρωθώ όμως σε αυτό που γράφεις...ότι στο βγάζουν εκτός εγγύησης για χαζές δικαιολογίες. Ενδιαφέρον ακούγεται... θα ήθελα όμως αν μπορείς να γράψεις συγκεκριμένα παραδείγματα απο προσωπικές σου εμπειρίες, φίλων ή γνωστών σου ή έστω και από άτομα που έχουν γράψει σε κάποιο forum.

4. η σονυ δεν ειναι αυτη που ηταν σε καμμια περιπτωση (made in china πλεον σχεδον ολα)

Συγχέεις ορισμένα πράγματα. Διαφορετικό πράγμα το Made in China και διαφορετικό η ποιότητα κατασκευής. Ελάχιστα με ενδιαφέρει ως καταναλωτή η χώρα που επιλέγει η κάθε εταιρεία να κατασκευάσει το εργοστάσιο της για φορολογικούς λόγους ή για φτηνά εργατικά χέρια. Ελάχιστα με ενδιαφέρει αν το προϊον που αγοράζω κατασκευάζεται στο Πακιστάν ή στην Ινδονησία. Αυτό που με ενδιαφέρει όμως είναι το τί πληρώνω και το τί αγοράζω. Τι στιγμή που μιλάμε, τα καλύτερα και ακριβότερα μοντέλα υπολογστών, τηλεοράσεων, προιόντων υψυλής τεχνολογίας παράγονται στην Κινα. Τί να λέει αυτό? Ότι είναι όλα άχρηστα επειδή κατασκευάζονται εκεί?

Μακάρι οι εταιρείες να άνοιγαν εργοστάσια και στην Ελλάδα, αλλά τότε το κόστος του VAIO με φορολογίες κτλ δεν θα ήταν 1000 ευρώ αλλά 3.000 ευρώ. Και όλα αυτά όταν δεν απεργούσαν οι υπάλληλοι....:-)

τα thinkpad δεν ειναι πως ηταν καποτε δυστυχως.

Επίσης αυθαίρετο και στο εξήγησα και παραπάνω καθώς τυγχάνει να είχα μηχανήματα της συγκεκριμένης εταιρείας και στο μακρινό και στο πολύ πρόσφατο παρελθόν. Τα μηχανήματα που κυκλοφορούσαν στο παλαιότερα και μπορούμε να συγκρίνουμε με το παρών είναι κάποιες σειρές όπως η T, η Χ, η Ζ, η R κτλ. Συγκρίνοντας το Τ43 με το Τ61 θα διαπιστώσεις ότι δεν υπάρχουν διαφορές στην ποιότητα κατασκεύης....ιδια υλικά , ίδια κατασκευή. Το ίδιο ισχύει συκγρίνωντας το Χ41 με το Χ61 για παράδειγμα κτλ κτλ. Οι μοναδικές υποχωρήσεις που έγιναν ήταν σε ορισμένα μοντέλα της σειρας R (όχι σε όλα) που κυκλοφόρησαν στα 400-500 ευρώ και δεν προορίζονταν για επαγγελματική χρήση. Στα συγκεκριμένα μοντέλα αντικαταστάθηκε το τιτάνιο με πλαστικό και παρόλο αυτά έγιναν sold out στην Ελλάδα.

Τα μοντέλα που βλέπεις να πωλούνται στους ElectroΚΩΤΣΟΒΟΛΟΥΣ στα 399 ευρώ είναι βαφτισμένα thinkpad, αλλά δεν έχουν καμιά σχέση με thinkpad (ούτε καν οπτικά). Πωλούνται για low badget χρήση και φυσικα δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τα επαγγελματικά thinkpad, ούτε καν με τα regural της σειράς R.

Δημοσ.
αν και φανατικός υποστηρικτής των sony vaio θα πω οτι η sony εχει ρίξει πολύ τα standards. εχω αλλαξει τρια μέχρι τώρα και το τελευταίο μου κάνει για ενα καλό toshiba. τπτ παραπάνω. επισης θα διαφωνισω με τον Goldeneye. τα σονυ αν και εχουν ριξει τα standards εξακολουθούν να είναι πολύ καλύτερα απο πολλά ακόμη και απο τα mac κατά τη γνώμη μου.

ρε παιδια δεν ειπα για ολα τα sony ειπα για τα φθηνα sony. επισης για τα CW ειναι πολυ καλα και σε καλη τιμη για οσα προσφερουν και μακραν καλυτερα απο τα Ε και απο προτασεις αλλων κατασκευαστων σε αυτα τα χρηματα και τα λεφτα.

---------- Προσθήκη στις 11:54 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:31 ----------

Μέτρια ανταπόκριση η εβδομάδα για service στο Βέλγιο, χωρίς να χρειαστεί να βγείς από το σπίτι σου? Δεν θα το έλεγα.... Έχεις αναρρωτηθεί πόσο κάνουν στην Ελλάδα? Eιδικά όταν χρειαστεί ανταλλάκτικό απο εξωτερικό (π.χ. motherboard) τους 1-2 μηνές τους έχεις στο τσεπάκι. Και αν μπω στην διαδικασία να συγκρίνω την τεχνογνωσία που υπάρχει στην μοναδική πανευρωπαϊκή μονάδα service, με τον κάθε απίθανο τεχνικό που μπορεί να σου πέσει στην Ελλάδα....εκεί η σύγκριση είναι το λιγότερο ατυχής.

Άν θέλεις εχω να σου πω μερικά παραδείγματα από προσωπικές εμπειρίες...όχι διάβασα-άκουσα-μου είπαν.

Θα επικεντρωθώ όμως σε αυτό που γράφεις...ότι στο βγάζουν εκτός εγγύησης για χαζές δικαιολογίες. Ενδιαφέρον ακούγεται...αλλα επειδή εχω εντελώς διαφορετικές εμπειρίες, θα ήθελα συγκεκριμένα παραδείγματα απο εσένα, φίλους ή γνωστούς σου ή έστω και άτομα που έχουν γράψει σε κάποιο forum.

Συγχέεις ορισμένα πράγματα. Άλλο το Made in China και άλλο η ποιότητα κατασκευής. Προσωπικά ως καταναλωτή ελάχιστα με ενδιαφερει η χώρα που επιλέγει η κάθε εταιρεία να κατασκευάσει το εργοστάσιο της για φορολογικούς λόγους ή για φτηνά εργατικά χέρια. Ελάχιστα με ενδιαφέρει αν το προϊον που αγοράζω κατασκευάζεται στο Πακιστάν ή στην Ινδονησία. Αυτό που με ενδιαφέρει όμως είναι το τί πληρώνω και το τί αγοράζω. Τι στιγμή που μιλάμε, τα καλύτερα και ακριβότερα μοντέλα υπολογστών, τηλεοράσεων, προιόντων υψυλής τεχνολογίας παράγονται στην Κινα. Τί να λέει αυτό? Ότι είναι όλα άχρηστα επειδή κατασκευάζονται εκεί?

Επίσης αυθαίρετο και στο εξήγησα και παραπάνω καθώς τυγχάνει να είχα μηχανήματα της συγκεκριμένης εταιρείας και στο μακρινό και στο πολύ πρόσφατο παρελθόν. Τα μηχανήματα που κυκλοφορούσαν στο παλαιότερα και μπορούμε να συγκρίνουμε με το παρών είναι κάποιες σειρές όπως η T, η Χ, η Ζ, η R κτλ. Συγκρίνοντας το Τ43 με το Τ61 θα διαπιστώσεις ότι δεν υπάρχουν διαφορές στην ποιότητα κατασκεύης....ιδια υλικά , ίδια κατασκευή. Το ίδιο ισχύει συκγρίνωντας το Χ41 με το Χ61 για παράδειγμα κτλ κτλ. Οι μοναδικές υποχωρήσεις που έγιναν ήταν σε ορισμένα μοντέλα της σειρας R (όχι σε όλα) που κυκλοφόρησαν στα 400-500 ευρώ και δεν προορίζονταν για επαγγελματική χρήση. Στα συγκεκριμένα μοντέλα αντικαταστάθηκε το τιτάνιο με πλαστικό και παρόλο αυτά έγιναν sold out στην Ελλάδα.

Τα μοντέλα που βλέπεις να πωλούνται στους ElectroΚΩΤΣΟΒΟΛΟΥΣ στα 399 ευρώ είναι βαφτισμένα thinkpad, αλλά δεν έχουν καμιά σχέση με thinkpad (ούτε καν οπτικά). Πωλούνται για low badget χρήση και φυσικα δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τα επαγγελματικά thinkpad, ούτε καν με τα regural της σειράς R.

οσα σου λεω ειναι προσωπικες εμπειριες απο φιλους δεν εχω λογο να πω κατι κακο ετσι γιατι μου ρθε. για τα ανταλλακτικα που λες μονο στην acer ισχυει αυτο και την HP. toshiba dell (ειδικα με την next day εγγυηση) εχουν αψογους χρονους (max 8 εργασιμες για μοντελα στα ορια της εγγυησης). σε vaio στις 3 περιπτωσεις την μια βγηκε εκτος εγγυησης λογω υποτιθεμενου χτυπηματος που δεν ειχε γινει και στις αλλες 2 εκανε 10 εργασιμες και 14 αντιστοιχα.

επισης για τα κινεζικα αν η διαφορα ειναι ορατη τι να το κανω αν το εργοστασιο δεν εχει διαφορες με το ιαπωνεζικο και εχουν τα ιδια standards. εχει πεσει η ποιοτητα κακα τα ψεματα και ενας λογος ειναι αυτος. οχι δεν ειναι αχρηστα αλλα ειναι μισο κλικ κατω.

για τα lenovo εχεις κολλησει με το electroworld λες και μιλας με κανενα ασχετο βρες κανενα καλυτερο επιχειρημα σου ειπα εχω πιασει σχεδον ολη την γκαμα (SL και Τ) και σου λεω για το εξτρα κοστος τους πλεον δεν ξερω αν αξιζει, οπως στα περσινα και τα προπερσινα μοντελα που αναφερεις, τα τοσα παραπανω χρηματα αν δεν εχεις ιδιαιτερες απαιτησεις. αλλα και να εχεις γιατι να μην προτιμησεις mac vaio ή tecra;

την προηγουμενη αναλυση την εκανα για την επιλογη του φιλου που ανοιξε το θεμα και σχετικα παντα με τα φθηνα VAIO οχι για να κοντραριστω για το ποια εταιρια ειναι καλυτερη με την λογικη συγκρισης των εντελως high end μοντελων που λιγο ενδιαφερει στην συγκεκριμενη περιπτωση.

επισης δειτε και αυτο http://www.squaretrade.com/htm/pdf/SquareTrade_laptop_reliability_1109.pdf

Δημοσ.
βρες κανενα καλυτερο επιχειρημα σου ειπα εχω πιασει σχεδον ολη την γκαμα (SL και Τ) και σου λεω για το εξτρα κοστος τους πλεον δεν ξερω αν αξιζει, οπως στα περσινα και τα προπερσινα μοντελα που αναφερεις, τα τοσα παραπανω χρηματα αν δεν εχεις ιδιαιτερες απαιτησεις. αλλα και να εχεις γιατι να μην προτιμησεις mac vaio ή tecra;

Νομίζω ότι δεν εκφράζεις σωστά αυτά που θέλεις να πεις τοτε. Αναφέρες ότι έχουν χαλάσει σε ποιότητα σε σχεση με το παρελθόν....αυτό είναι άλλο ζήτημα και άλλο ζήτημα είναι το αν αξίζουν τα χρήματα τους (value4money) και στο οποίο θα συμφωνήσω μαζί σου. Τα επαγγελματικά Thinkpad είναι πολύ ιδιαίτερα μηχανήματα και δεν απευθύνονται στον μέσο χρήστη. Γι'αυτο και αμφιβάλω αν καταφέρεις να τα βρεις-επεξεργαστείς εκθεσιακά σε οποιοδήποτε κατάστημα στις μέρες μας. Πωλούνται κατόπιν παραγγελίας, απο συγκεκριμένα καταστήματα σε συγκεκριμένο κοινό.

Για τα Tecra έχω τραυματική εμπειρία και δεν θέλω να τα ξαναδώ μπροστά μου. (αυτά και αν ειναι υπεριτιμημένα)

Δημοσ.
Νομίζω ότι δεν εκφράζεις σωστά αυτά που θέλεις να πεις τοτε. Αναφέρες ότι έχουν χαλάσει σε ποιότητα σε σχεση με το παρελθόν....αυτό είναι άλλο ζήτημα και άλλο ζήτημα είναι το αν αξίζουν τα χρήματα τους (value4money) και στο οποίο θα συμφωνήσω μαζί σου. Τα επαγγελματικά Thinkpad είναι πολύ ιδιαίτερα μηχανήματα και δεν απευθύνονται στον μέσο χρήστη. Γι'αυτο και αμφιβάλω αν καταφέρεις να τα βρεις-επεξεργαστείς εκθεσιακά σε οποιοδήποτε κατάστημα στις μέρες μας. Πωλούνται κατόπιν παραγγελίας, απο συγκεκριμένα καταστήματα σε συγκεκριμένο κοινό.

Για τα Tecra έχω τραυματική εμπειρία και δεν θέλω να τα ξαναδώ μπροστά μου. (αυτά και αν ειναι υπεριτιμημένα)

ειδες που ερχεσαι στα λογια μου και βιαστηκες να τα κρινεις αμεσως αρνητικα;

τα εχω δει σε εξωτερικους συνεργατες της εταιριας που εργαζομαι (και οι ιδιοι εκφραζουν ενα μικρο παραπονο για την διαφορα με τα προπερσινα SL και Τ)

για πες τι εμπειρια ειχες με Tecra;

Δημοσ.
τα εχω δει σε εξωτερικους συνεργατες της εταιριας που εργαζομαι (και οι ιδιοι εκφραζουν ενα μικρο παραπονο για την διαφορα με τα προπερσινα SL και Τ)

για πες τι εμπειρια ειχες με Tecra;

Ήταν το TECRA a8...αυτό το σασί αλλά δεν θυμάμαι το ακριβές μοντέλο που είχα:

http://www.notebookcheck.net/Toshiba-Tecra-A8.2337.0.html

Απαράδεκτη κατασκευή για επαγγελματικό μοντέλο. Το καπάκι της οθόνης φτιαγμένο από λεπτό πλαστικό που πιέζονταν ακόμη και με το δάκτυλο, πληκτρολόγιο με τρομερή βύθιση, touchpad ασαφές, οθόνη θαμπή και με κακές γωνίες θέασης και τέλος ζεσταίνονταν υπερβολικά. Την 2η μερα μου έβγαλε καμένο πίξελ (φυσικά δεν δέχτηκαν αλλαγή) και στο μήνα παρουσίασε ράγισμα στην οθόνη εκεί που ενώνεται με τους μεντεσέδες. Το πούλησα στο 1/3 της τιμής του και μου έχει μείνει ψυχολογικό με τα tecra απο τότε.

Δημοσ.

Απαράδεκτη κατασκευή για επαγγελματικό μοντέλο. Το καπάκι της οθόνης φτιαγμένο από λεπτό πλαστικό που πιέζονταν ακόμη και με το δάκτυλο, πληκτρολόγιο με τρομερή βύθιση, touchpad ασαφές, οθόνη θαμπή και με κακές γωνίες θέασης και τέλος ζεσταίνονταν υπερβολικά. Την 2η μερα μου έβγαλε καμένο πίξελ (φυσικά δεν δέχτηκαν αλλαγή) και στο μήνα παρουσίασε ράγισμα στην οθόνη εκεί που ενώνεται με τους μεντεσέδες. Το πούλησα στο 1/3 της τιμής του και μου έχει μείνει ψυχολογικό με τα tecra απο τότε.

και γιατι δεν το γυρισες πισω; ο νομος αλλα λεει για επιστροφες τις πρωτες μερες.

Δημοσ.
και γιατι δεν το γυρισες πισω; ο νομος αλλα λεει για επιστροφες τις πρωτες μερες.

Οι εποχές ήταν λίγο διαφορετικές πριν από 4-5 χρόνια. Και φυσικά το καμένο πιξελ δεν αποτελούσε αιτία αλλαγής γιατί η TOSHIBA δικαιολογούσε μέχρι 8 αν θυμάμαι καλά.

Δημοσ.
Αρχικά θα πρέπει να σου πω ότι τα 2 μοντέλα δεν είναι απόλυτα συγκρίσιμα καθώς το ένα είναι στις 14" και το άλλο στις 15.6".

- To Hp έχει καλύτερο επεξεργαστή, σκληρό δίσκο και ηχεία (δεν είναι κάτι το σπουδαίο αλλά είναι καλύτερα απο του CW). Επίσης διαθέτει esata σε περίπτωση που το χρησιμοποιείς.

- Το VAIO έχει καλύτερη κάρτα γραφικών, οθόνη, πληκτρολόγιο, touchpad ,αυτονομία, σύστημα ψύξης,ποιότητα κατασκευής και κατά την γνώμη μου καλύτερο design (μιας και απευθύνεται σε κοπέλα).

Σε γενικές γραμμές αν ξεφύγουμε από απόλυτα νούμερα και μετρήσεις, τα 2 μηχανήματα είναι πάνω κάτω ίδια σε απόδοση με τον ΗP να υπετερεί κυρίως λόγω σκληρού 7200rpm. Μην περιμένεις να δεις τρελλές διαφορές όμως στην απόδοση είτε επιλέξεις το ένα είτε το άλλο.

Αυτο που με χάλασε στο συγκεκριμένο HP είναι η κακή συναρμογή των πλαστικών του καθώς και κάποια ψεύτικα υλικά που χρησιμοποιούνται όπως π.χ. τα ψευτονίκελ στα πλαινά. Επίσης πολύ μέτριο πληκτρολόγιο και απαράδεκτο το touchpad-καθρέφτης που συνεχίζει να τοποθετεί η HP, παρόλο το κράξιμο που έχει φάει από το προηγούμενο της μοντέλο (το DV5).

Προσωπικά θα επέλεγα το Vaio καθώς δίνω μεγαλύτερη σημασία στην ποιότητα κατασκευής, το πληκτρολόγιο, το touchpad και το σύστημα ψύξης. Το μόνο που δεν μου άρεσε στο CW είναι τα ηχεία του και ή ελλειψη του μαγνησιου στο καπάκι της οθόνης, όπως μας είχε καλομάθει η SONY. Κατά τ' αλλα δουλεύει άψογα και απροβλημάτιστα, με μηδενικά επίπεδα θορύβου και θερμοκρασιών.

Απο εκεί και πέρα θα πρέπει να δείς και ποιά διάσταση σε εξυπηρετεί περισσότερο. Το κάθε μέγεθος έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του. Προσωπικά λόγω ότι μετακινούμαι τακτικά θεωρώ τις 14" ως την ιδανικότερη διάσταση μεταξύ φορητότητας και πρακτικότητας.

Αν επιλέξεις το VAIO μπορείς να το βρείς και φτηνότερα. Ρίξε μια ματιά εδώ:

http://www.skroutz.gr/s/255585/HP-Pavilion-dv6-2135ev.html?keyphrase=dv6-2135'>http://www.skroutz.gr/s/255585/HP-Pavilion-dv6-2135ev.html?keyphrase=dv6-2135

Με μια υποχώρηση στον επεξεργαστή θα το πάρεις και με bluray....Επίσης μην διστάσεις να το αγοράσεις και με την nvidia 230m καθώς είναι στα ίδια περίπου επίπεδα με την Nvidia 330M και πιθανώς καλύτερη και απο την NVdia 320M του HP (τα καινούργια μοντέλα της Nvidia μπερδεύουν λίγο).

Αν επιλέξεις HP επίσης υπάρχουν φτηνότερα καταστήματα:

http://www.skroutz.gr/s/255585/HP-Pavilion-dv6-2135ev.html?keyphrase=dv6-2135

Ότι και να πάρεις καλορίζικο και ελπίζω να βοήθησα.

Σ'ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον και τη βοήθεια. Όντως με βοήθησες αρκετά και μάλλον θα κινηθώ προς το sony vaio!

Μια απορία μόνο μικρής σημασίας για μένα: υπάρχουν μοντέλα cw με μικρότερο επεξεργαστή και με bluray; Υπολόγισε ότι το λαπτοπ θα αγοραστεί από το "πλαίσιο" για προσωπικούς λόγους.

Δημοσ.
Σ'ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον και τη βοήθεια. Όντως με βοήθησες αρκετά και μάλλον θα κινηθώ προς το sony vaio!

Μια απορία μόνο μικρής σημασίας για μένα: υπάρχουν μοντέλα cw με μικρότερο επεξεργαστή και με bluray; Υπολόγισε ότι το λαπτοπ θα αγοραστεί από το "πλαίσιο" για προσωπικούς λόγους.

Ο μικρότερος επεξεργαστής που κυκλοφορεί το συγκεκριμένο μοντέλο πρέπει να είναι ο P7450. Οπότε αν θέλεις και bluray είσαι εδώ:

http://www.bestdeals.gr/index.php?target=products&product_id=31801

Πολύ φοβάμαι όμως ότι το παραπάνω μοντέλο δεν διατίθεται από το ΠΛΑΙΣΙΟ. Νομίζω υπήρχε το CW1S1E και πιθανότατα το νεότερο CW21SE με το i3-330m.

Δημοσ.

Τις ίδιες εντυπώσεις έχω κι εγώ από Tecra A8, το είχα αγοράσει για επαγγελματικό και καλά, αλλά ποιότητα ήταν χάλια, ευτυχώς το πούλησα γρήγορα σε καλή τιμή.Το ίδιο και για τα portege σειρά Μ800 , μοντέλο των 1200€ πριν 2 χρόνια και σου έδινε την εντύπωση υπολογιστή των 500€

Δημοσ.
Ο μικρότερος επεξεργαστής που κυκλοφορεί το συγκεκριμένο μοντέλο πρέπει να είναι ο P7450. Οπότε αν θέλεις και bluray είσαι εδώ:

http://www.bestdeals.gr/index.php?target=products&product_id=31801

Πολύ φοβάμαι όμως ότι το παραπάνω μοντέλο δεν διατίθεται από το ΠΛΑΙΣΙΟ. Νομίζω υπήρχε το CW1S1E και πιθανότατα το νεότερο CW21SE με το i3-330m.

Όντως στο ΠΛΑΙΣΙΟ έχει μόνο το CW1S1E διαθέσιμο αλλά και αυτός ο επεξεργαστής (P7450) φαντάζομαι ότι είναι μια χαρά για την απλή καθημερινή χρήση που το θέλει. Αμφιβάλλω αν μπορεί κάποιος να καταλάβει διαφορά στον επεξεργαστή. Άσε που πιστεύω ότι οι νέοι τύποι επεξεργαστών που ξεφυτρώνουν συνεχώς είναι καθαρά για λόγους marketing και όχι γιατί έχουν να προσφέρουν κάτι παραπάνω στην πράξη!

Δημοσ.
Όντως στο ΠΛΑΙΣΙΟ έχει μόνο το CW1S1E διαθέσιμο αλλά και αυτός ο επεξεργαστής (P7450) φαντάζομαι ότι είναι μια χαρά για την απλή καθημερινή χρήση που το θέλει.

Μια χαρά είναι ο επεξεργαστής...πιστεύω οτι θα σε καλύψει απόλυτα για οποιαδήποτε χρήση και αν τον θελήσεις.

Αμφιβάλλω αν μπορεί κάποιος να καταλάβει διαφορά στον επεξεργαστή.

Σε αυτό που λες έχεις απόλυτο δίκιο...αν θέλεις να δεις σημαντική διαφορά στις επιδόσεις καλύτερα επένδυσε σε έναν πολύ καλό δίσκο ή ακόμη καλύτερα σε εναν ssd μελλόντικα (περίμενα να πέσουν οι τιμές πρώτα)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...