dancer_69 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 Στο σύστημά μου έχω 4 σκληρούς δίσκους(3 εσωτερικούς και 1 εξωτερικό USB). Λόγω αρκετών ανακατατάξεων και εγκαταστάσεων λινουξ στο παρελθόν, το αποτέλεσμα είναι να είναι εγκατεστημένος ο Grub ως διαχειριστής εκκίνησης και στους 3 εσωτερικούς σκληρούς δίσκους. Τον τελευταίο καιρό ο δισκος που τρέχει το βασικό λειτουργικό (Windows 7) είχε προβλήματα, και έτσι αναγκάστηκα πρόσφατα να τον κλωνοποιήσω σε έναν άλλο δίσκο(εκεί που βρισκόταν η εγκατάσταση του Ubuntou). Όλα πήγαν σχετικά καλά και αυτή τη στιγμή το λειτουργικό βρίσκεται στον υγειή δίσκο. Το πρόβλημα είναι ότι η διαδικασία διόρθωσης μεσα από το DVD των Windows 7, έχει μεταφέρει τα αρχεία συστήματος του λειτουργικού και το διαχειριστή εκκίνησης στον εξωτερικό δίσκο, σε ένα μικρό fat16 διαμέρισμα όπου υπήρχε μια μίνι έκδοση XP. Έτσι οι 3 εσωτερικοί δίσκοι έχουν ακόμη το grub(και αυτός που περιέχει τα windows 7). Πως μπορεί να γίνει λοιπόν να αφαιρεθεί εντελώς ο διαχειριστής εκκίνησης από τους 2 δίσκους που χρησιμοποιούνται για αποθήκευση δεδομένων, και από τον εξωτερικό δίσκο, και να αντικατασταθεί ο grub από τον διαχειριστη εκκίνησης των windows 7 στο δίσκο που είναι εγκατεστημένο το λειτουργικό? Επισημαίνω ότι ακολουθώντας κάποιες οδηγίες που βρήκα στο διαδίκτυο, έχω ήδη αντιγράψει τα αρχεία συστήματος και διαχειριστή εκκίνησης, από τον εξωτερικό δίσκο στο δίσκο των windows 7.
papalive Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Στο σύστημά μου έχω 4 σκληρούς δίσκους(3 εσωτερικούς και 1 εξωτερικό USB).Λόγω αρκετών ανακατατάξεων και εγκαταστάσεων λινουξ στο παρελθόν, το αποτέλεσμα είναι να είναι εγκατεστημένος ο Grub ως διαχειριστής εκκίνησης και στους 3 εσωτερικούς σκληρούς δίσκους. Τον τελευταίο καιρό ο δισκος που τρέχει το βασικό λειτουργικό (Windows 7) είχε προβλήματα, και έτσι αναγκάστηκα πρόσφατα να τον κλωνοποιήσω σε έναν άλλο δίσκο(εκεί που βρισκόταν η εγκατάσταση του Ubuntou). Όλα πήγαν σχετικά καλά και αυτή τη στιγμή το λειτουργικό βρίσκεται στον υγειή δίσκο. Το πρόβλημα είναι ότι η διαδικασία διόρθωσης μεσα από το DVD των Windows 7, έχει μεταφέρει τα αρχεία συστήματος του λειτουργικού και το διαχειριστή εκκίνησης στον εξωτερικό δίσκο, σε ένα μικρό fat16 διαμέρισμα όπου υπήρχε μια μίνι έκδοση XP. Έτσι οι 3 εσωτερικοί δίσκοι έχουν ακόμη το grub(και αυτός που περιέχει τα windows 7). Πως μπορεί να γίνει λοιπόν να αφαιρεθεί εντελώς ο διαχειριστής εκκίνησης από τους 2 δίσκους που χρησιμοποιούνται για αποθήκευση δεδομένων, και από τον εξωτερικό δίσκο, και να αντικατασταθεί ο grub από τον διαχειριστη εκκίνησης των windows 7 στο δίσκο που είναι εγκατεστημένο το λειτουργικό? Επισημαίνω ότι ακολουθώντας κάποιες οδηγίες που βρήκα στο διαδίκτυο, έχω ήδη αντιγράψει τα αρχεία συστήματος και διαχειριστή εκκίνησης, από τον εξωτερικό δίσκο στο δίσκο των windows 7. Απο την στιγμή που αντέγραψες τα αρχεία συστήματος εχει γίνει update ουσιαστικά και στο user interface με αποτέλεσμα να εχουν σβηστεί οι παλαιότερες ρυθμίσεις και ετσι το port που πρέπει να ανοίξει για την σωστή επικοινωνία είναι κλειστό.Επίσης ο grud οταν αλλάξει δεν κρατάει τίποτα απο τα παλιά αρα θα πρέπει να κατεβάσεις αυτό http://www.download3000.com/download-grud-web-search-toolbar-count-reg-39550.html και στις ιδιότητες να αποεπιλέξεις το user. Ειναι η λύση στο πρόβλημα σου
dancer_69 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Εγώ γράφω για τον grub που είναι ο boot manager για linux διανομές, το grud που αναφέρεις απ' ότι κάτάλαβα είναι μια εφαρμογή για web search, πράγμα που δεν νομίζω να έχει καμία σχέση με τις ρυθμίσεις εκκίνησης το MBR και τους boot managers.
TheELF Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Φαντάζομαι οτι το ευκολότερο που μπορείς να κάνεις ειναι να κρύψεις ολλα τα partitions,με οπιο partition manager προτιμάς,εκτός απο αυτο που εχει τα win7,και μετα να κανεις επιδιόρθωση,ώστε να φτιάξη το MBR. Δεν υπάρχει λόγος να σβησεις το MBR από όλους τους σκληρούς,αφού φορτώνετε μόνο το MBR από το πρώτο στην σειρά σκληρό δίσκο.Κανένα windows δεν θα σου περάσει το GRUB.
markelos Δημοσ. 23 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2010 Για τσέκαρε εδώ http://www.arsgeek.com/2008/01/15/how-to-fix-your-windows-mbr-with-an-ubuntu-livecd/
dancer_69 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Ευχαριστώ, θα το δοκιμάσω. Μ' αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα να γραφτεί το MBR σε συγκεκριμένο δίσκο.
earthworm Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 http://support.microsoft.com/kb/927392 Φίλε μου αν έχεις το CD των windows είναι πολύ απλό.. Γίνεται με την εντολή bootrec.. τo έχω κάνει ο ίδιος παλαιότερα σε Vista...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.