Προς το περιεχόμενο

netbook

geotri314

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

ασυρματα εννοεις που να πιανει μερχι ενα σιμειο?? και με στικ τι πρεπει να κανω συνδεση η περνεις ιδικο στικ?????

Δημοσ.

ειναι τελειως διαφορετικα μεταξυ τους

το ενα ειναι με το ασυρματο δικτυο με μοντεμ που εχεις(ναι πιανει μεχρι ενα σημειο αλλα μπορεις να το επεκτινεις αναλογα το ποσο ειναι εφικτο)και το αλλο χρειαζεσαι συνδεση σε καποιο προγραμμα κινητης τηλεφωνιας και παιρνεις απο εκει ιντερνετ.Απαραιτητη προυποθεση για το τελευταιο ειναι να υπαρχει κατα προτιμηση 3G δικτυο στην περιοχη(χρειαζεται και ενα usb στικ για να λειτουργησει,δεν εχει καμια σχεση με την ασυρματη καρτα δικτυου που εχει το pc ουτε με το ασυρματο ιντερνετ του μοντεμ)

Δημοσ.

Ασύρματο = wifi. Η εμβέλεια είναι αρκετή για χρήση μέσα στο σπίτι. Ακριβώς εξαρτάται από τη διαμόρφωση του σπιτιού και γενικά από τα εμπόδια που υπάρχουν ανάμεσα στον υπολογιστή σου και στο ασύρματο modem. π.χ. σε μεζονέτα μπορεί σε διαφορετικό όροφο να έχεις πρόβλημα.

Μέσω κινητού = η εταιρεία κινητής σου δίνει ένα ειδικό modem, που συνδέεται συνήθως μέσω USB και συνδέεται με το δίκτυό της όπως ένα κανονικό κινητό (έχει και κάρτα sim μέσα -- κάποια netbook έχουν ενσωματωμένο το modem και έχουν απλώς υποδοχή για την κάρτα sim). Εδώ οι ταχύτητες εξαρτώνται από την ποιότητα του σήματος της εταιρείας στο σημείο που το χρησιμοποιείς. Το κακό με αυτή τη λύση είναι οι χρεώσεις, καμία σχέση με το ADSL...

Δημοσ.

διλαδι ασχετο αν εχεις hol και κανεις συνδεση με στικ σωστα? και αν ναι πια σινδεση να κανω (οχι εγω ενας φιλος μου) με καλη ταχιτιτα 2 η 4 mbps

Δημοσ.

παιζουν πολλα στην μεση.αν θελει να εχει παντου ιντερνετ παιρνει στικ το οποιο συνεπαγεται και τις αντιστοιχες χρεωσεις(δεν μπορεις δλδ να το χρησιμοποιησεις οπως το ιντερνετ του σπιτιου σου θα σε ρημαξει στην χρεωση+οτι θα πρεπει να το κουβαλαει συνεχεια μαζι το netbook)αν το θελει για μεσα στο σπιτι εννοειται οτι θα βαλει απο καποιον παροχο(hol,forthnet κλπ)

Δημοσ.

στον σταθερο του υπολογιστι εχει ιντερνετ και πακετο τηλεφονο hol και στο λαπτοπ θελει στικ....δηλ παει στον γερμανο και κανει πχ σινδεση...πειρνει το στικ και σερφαρει απο το λαπτοπ με το στικ και απο τον σταθερο υπολογιστι κανονικα hol σωστα καταλαβα??

---------- Προσθήκη στις 16:54 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:52 ----------

και κατι αλλο...εχει το στικακι και μπενει μια φορα ρην εβδομαδα θα πληρωσει κανονικα?? η οσο μπενει χρεονετε στο στικ??

Δημοσ.

αν το θελει για το σπιτι,ποιος ο λογος να παρει στικ τοτε;λεφτα για πεταμα εχει;

αν το μοντεμ του δεν εχει wifi,ας παρει ενα που να το υποστηριζει(υπαρχουν χιλιαδες στην αγορα)και ειναι ετοιμος

Δημοσ.

με το λεπτοπ μπεινει αρυρματα αλλα δεν πιανει οταν απομακρινθει...κατι αλλο ασυρματα εχει μπει βαζοντας τον κοδικο που εχει κατω απο το μοντεμ αλλα πιανει μεχρι ενα σιμειο..αν καπιος εχει και εκεινος hol αλλα σε αλλο μερος πιο μακρια και φτασει κοντα ο φιλος μου με το λεπτοπ θα πιανει hol απο τον αλλον που εχει hol??? με λιγα λογια θα κλεβει ιντερνετ

Δημοσ.

Τι εννοείς «όταν απομακρυνθεί»; Μέσα στο σπίτι λίγο δύσκολο να μην πιάνει το ασύρματο. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να δοκιμάσει να μετακινήσει το model λίγο ή περισσότερο, μπορεί να δει αποτέλεσμα.

Ιντερνετ μπορεί να κλέβει αν ο γείτονας το έχει αφήσει ξεκλείδωτο. Αν κάποιος δεν θέλει να του κλέβουν ίντερνετ μπορεί να ορίσει κάποιο κωδικό και όταν κάποιος προσπαθήσει να συνδεθεί θα του τον ζητάει (το ίδιο ισχύει και και για τον φίλο σου, προφανώς!)

Εμένα π.χ. σε κάποια σημεία του σπιτιού έχω δει μέχρι και 6 άλλα ασύρματα δίκτυα γειτόνων -- όλα κλειδωμένα...

Πάντως το internet μέσω κινητού είναι για ειδικές χρήσεις, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντικαταστήσει το adsl.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...