geotri314 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 γεια σας παιδια Σκέφτομαι να αγοράσω ένα netbook αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτά που ζητάω και γι αυτό είπα να ρωτήσω εσάς Προσωπικά νομίζω δεν έχω μεγάλες απαιτήσεις από την επεξαργαστική ισχύ του υπολογιστή. Αυτό που θέλω να μπορώ να κάνω είναι να σερφάρω, να μπορώ να χρησιμοποιήσω youtube ή άλλα site με video streaming (webtv...), να χρησιμοποιώ msn και ίσως να κατεβάζω και το κατιτις μου με utorrent. Δε θέλω να μπορεί να κάνει όλα αυτά ταυτόχρονα, αλλά αναρωτιέμαι αν μπορεί το καθένα μόνο του. Έχω δει και τις προδιαγραφες ορισμένων netbook, και απ ότι είδα έχουν ισχύ μεγαλύτερη και από έναν υπολογιστή προηγούμενης δεκαετίας που συνήθιζα να χρησιμοποιώ και έκανα όλα τα παραπάνω, οπότε η λογικέ λέει πως θα μπορώ και με αυτό. Μια άλλη απορία είναι αν μπορώ να τον συνδέω με κάποια οθονη μέσω VGA έτσι ώστε όταν είμαι σπίτι να μπορώ να το χρησιμοποιώ μόνο σαν κουτί, έχοντας ξεχωριστά, οθόνη, πληκτρολόγιο και ποντίκι. Αν μπορεί να συνδεθεί, θα έχει καλή ανάλυση ή είναι κατδικασμένο να παίζει σε 640x480? πχ, θα μπορούσα να βάλω να παίζει ένα αρχείο video στο netbook, και να το βλέπω στην οθόνη την εξωτερική φυσιολογικα? Έλεγα να προτιμήσω netbook αντι για laptop καθαρά για οικονομικούς λόγους μιας και το μόνο που θέλω είναι browsing, να βλέπω video και ίσως να κατεβάζω και τίποτα αν μπορώ. Πιστεύετε πως μπορεί να ανταπεξέλθει ένα netbook σε κάτι τέτοιο, και αν ναι, έχετε κάποιες προτάσεις? Πόσα πιστεύετε ότι μπορεί να χρειαστεί να ξοδέψω για κάτι τέτοιο? Ευχαριστώ
Voodooman Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 Όλα αυτά που ζητάς τα κάνει άνετα, τα ίδια κάνω και εγώ, εκτός από τα torrents. Μάλιστα κάνω και αρκετά πιο βαριά πράγματα, τρέχει με χαρακτηριστική άνεση ADCSee pro 3, επεξεργάζεται φωτογραφίες σε RAW format, κάνει τα πάντα που κάνει ένας κανονικός υπολογιστής. Και η ανάλυση που θα βλέπεις είναι η αξιοπρεπής 1280Χ600, όχι η 640Χ480. Και αν κάποια στιγμή μερακλώσεις και του αλλάξεις τον σκληρό με έναν SSD, όταν οι τιμές τους θα πέσουν δραματικά, τότε θα γίνει πια ένα σοβαρότατο μικρό μηχάνημα. 300 ευρώ, όλα έχουν παρόμοιες προδιαγραφές σε αυτήν την τιμή.
geotri314 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 αυτο που με ενδιαφερει επίσης πολυ είναι αν μπορω να το συνδεσω με μια εξωτερικη οθονη (έχω μια 19'' με vga) ώστε όταν είμαι σπίτι να μη χρειάζεται να χρησιμοποιώ τη δικιά του.
Voodooman Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 Ναι, λέμε! Το έχω δοκιμάσει και δούλευε, το μόνο που δεν έψαξα παραπάνω είναι αν μπορείς να βλέπεις στην 19άρα, αλλά να μένει απενεργοποιημένη η οθόνη του netbook.
geotri314 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 καλα καλα μη βαράς ευχαριστώ αδερφε. παω από δευτερα να πρήξω λίγο και τους multirama
grandbell Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 καλα λεει Voodooman μην βαρας.και αυτο που σε ρωτισε δεν το απαντισες
grandbell Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 geotri314 προτινω αυτο που λενε σε ενα αλλο θεμα http://www.skroutz.gr/s/87457/Asus-Eee-PC-1101HA-Seashell.html μεχρι ποσα λεφτα?? αλλα δεν ξερω αν κανει αυτα που θελεις..ψαξτω
geotri314 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 300 και κατι λιγα. βρηκα αυτον: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.906732&u=ACER-ASPIRE-ONE-751H-BLACK
geotri314 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 έλεγα να ψάξω περισσοτερο στα καταστήματα παρα στο ιντερνετ. αλλά ήθελα πρώτα να δω αν γενικά μπορούν να ανταπεξέλθουν σε αυτά που ζητάω...
grandbell Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 εδο βλεπεις τους επεξεργαστες http://www.intel.com/products/processor/atom/specifications.htm ---------- Προσθήκη στις 17:44 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:43 ---------- καλο ειναι εκεινο που σου ειπα??εχει καλη αναλιση..καινει αυτα που θελεις?
Voodooman Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 Φυσικά το έγραψα φιλικά, αλλά ας απαντήσω άλλη μία, κυρίως για να δείξω στον φίλο που ρώτησε και όχι για να δικαιολογηθώ προς τους επίδοξους συνηγόρους. Γράφω λοιπόν ότι όλα όσα ζητάς, μπορείς να τα κάνεις. Επίσης γράφω ότι η ανάλυση που θα έχεις είναι η 1280Χ600. Γιατί έγραψα κάτι τέτοιο ξεκάρφωτο; Γιατί απαντούσα στην ερώτηση σχετικά με την σύνδεση. Έπρεπε δηλαδή να γράψω "ναι, μπορείς να συνδέσεις το netbook σε οποιαδήποτε οθόνη"; Το παρέλειψα αυτό και έγραψα απευθείας την ανάλυση που θα έχεις, παρακάμπτοντας τα ευκόλως εννοούμενα. Αν έδωσα λάθος εντύπωση, ζητώ συγνώμη από τον φίλος που ρώτησε, καθώς και όποιον άλλον ενοχλήθηκε. Σχετικά με το ποιό να πάρεις τώρα. Το ταπεινό δικό μου advent φορούσε τον πρώτο atom, είχε 160άρη σκληρό, 3USB, bluetooth, card reader windows XP καί, όπως διαπίστωσα εκ των υστέρων, καλό πληκτρολόγιο και καλή οθόνη. Όλα αυτά με 289 ευρώ, όταν κάτι αντίστοιχο επώνυμου κατασκευαστή είχε πάνω από 350. Θέλω να πω, δεν είναι ανάγκη να ψάχνεις το επώνυμο, εκτός και αν σε ενδιαφέρει πολύ το φινίρισμα και η ποιότητα πληκτρολογίου-οθόνης. Βγαίνουν συνέχεια καινούργια netbooks, με νέους επεξεργαστές, καλύτερα mobo με καλύτερες ενσωματωμένες κάρτες γραφικών, οθόνες υψηλότερης ανάλυσης και πάει λέγοντας, έχω χάσει τις εξελίξεις. Το θέμα είναι ότι ένα netbook με τις παραπάνω προδιαγραφές πιστέυω σε καλύπτει, δεν χρειάζεται να πας σε κάτι ακριβότερο. ΛΑΘΟΣ μου, η συνηθισμένη ανάλυση είναι 1024Χ600, όχι 1280Χ600. Στο πλαίσιο που έριξα μία γρήγορη ματιά, με 260 ευρώ παίρνεις ένα, που φοράει windows 7. τα λεφτά είναι λίγα, αλλά υπολόγισε άλλα 50 ευρώ για άλλο 1 GB επιπλέον, δεν είμαι σίγουρος πόσο καλά θα τρέχουν τα 7άρια με 1 GB RAM. Αυτό του multirama είναι πιο ρεαλιστική λύση, με 2GB και δώρο εξωτερικό DVD drive. Όχι απαραίτητο, αλλά σε αυτήν την τιμή καλά είναι. http://www.multirama.gr/products/product?pid=0428680&catid=010200
geotri314 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 ασχετο: εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα. ίσα ίσα που εκτιμώ τη βοήθειά σου...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.