Προς το περιεχόμενο

Port Number Client - Server

papalive

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξερει κανείς να μου εξηγήσει τι συμβαίνει με το Port Number για σύνδεση με sockets ?

Εχω ενα προγραμματάκι που βάζω σαν Remote Host 127.0.0.1 και Port Number 4000

αλλά δεν μπορεί να συνδεθει!!!!

ΓΙΑΤΙ?

Επισκέπτης
Δημοσ.

Long story short

Καθε υπηρεσια ακουει σε μια port.

Οταν γινεται συνδεση σε αυτο το Port δημιουργει to socket.

http://www.csc.villanova.edu/~mdamian/Sockets/TcpSockets.htm

Η θεωρια εδω.

Τωρα στο προβλημα σου.Δεν λες τι κανει η υπηρεσια που υπαρχει στην 4400 - με τι client δουλευει και τελικα μηπως - εαν εχεις ΧP εχεις ανοιχτο το firewall - γιατι στην 127.0.0.1 παιζεις τοπικα...

Δημοσ.
Long story short

Καθε υπηρεσια ακουει σε μια port.

Οταν γινεται συνδεση σε αυτο το Port δημιουργει to socket.

http://www.csc.villanova.edu/~mdamian/Sockets/TcpSockets.htm

Η θεωρια εδω.

Τωρα στο προβλημα σου.Δεν λες τι κανει η υπηρεσια που υπαρχει στην 4400 - με τι client δουλευει και τελικα μηπως - εαν εχεις ΧP εχεις ανοιχτο το firewall - γιατι στην 127.0.0.1 παιζεις τοπικα...

Δηλαδή να κλείσω το FIREWALL για να δουλέψω τοπικά? ( διαβασα κατι και για ιους!!!! )

Απο την άλλη αν δώσω μια άλλη IP θα σταλεί το μήνυμα στην IP ΠΟΥ ΘΑ ΔΏΣΩ?

Ενά απλό μήνυμα χαρακτήρων θέλω να στείλω στην Port COM3.

θα διαβάσω το link που μου έδωσες σε κανένα 3ωρο αλλά αν μπορέσεις να μου πείς κάτι περισσότερο respect!

---------- Προσθήκη στις 11:59 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:18 ----------

:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

:devil::devil::devil::devil::devil::devil::devil::devil::devil::devil::devil::devil::devil:shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock:

Βρήκα πως μπορεί να συνδεθεί με Port Number 80!!!!

Τι παίζει με αυτό το PORT????

Δημοσ.

Πολύ παροχυμένα αυτά που περιγράφεις στο προβλημά σου και δεν γίνεται ξεκάθαρο το ίδιο το πρόβλημα, άρα και η λύση του κατεπέκταση.

Επίσης, το firewall δεν εμποδίζει τους ιούς αλλά εμποδίζει τρίτους από μη εξουσιοδοτημένη (δια)δικτυακή πρόσβαση στον υπολογιστή σου.

Καταρχήν, ποια είναι η ip διεύθυνση του υπολογιστή (ή του συστήματος) που προσφέρει τις υπηρεσίες (δηλαδή του server) που σε ενδιαφέρουν και σε ποια port? Ο συνδιασμός αυτής της ip διεύθυνση και του port ονομάζεται socket.

Για να μπορέσεις να συνδεθείς με τον server θα πρέπει να γνωρίζεις απαραίτητα τα παραπάνω στοιχεία (ip διεύθυνση και port). Εαν ο client, δηλαδή ο υπολογιστής ή το σύστημα που θα απολαμβάνει τις υπηρεσίες του server, είναι στον ίδιο υπολογιστή ή σύστημα με τον server τότε αντί της πραγματικής ip διεύθυνση του server μπορείς να χρησιμοποιήσεις την ip διεύθυνση του loopback interface που είναι η 127.0.0.1

Εαν το firewall είναι ανοιχτό θα εμποδίζει οποιαδήποτε διακίνηση πληροφοριών δεν πληρούν τους κανόνες που του έχεις βάλει. Άρα παίζει σημαντικό ρόλο αν το firewall είναι ανοιχτό ή κλειστό. Προτείνω να το κλέισεις κατά τη διάρκεια των δοκιμών και αν όλα πάνε καλά τότε το ξανανοίγεις και το ρυθμίζεις ώστε να μην σου κόβει την οφέλιμη κίνηση.

Για να σε βοηθήσουμε περισσότερο χρειάζονται και άλλες πληροφορίες.

Όσο για το port 80, είναι το port από το οποίο περνάει όλη η διαδικτυακή κυκλοφορία που αφορά κυρίως το σερφάρισμα στο internet (http).

Δημοσ.
Πολύ παροχυμένα αυτά που περιγράφεις στο προβλημά σου και δεν γίνεται ξεκάθαρο το ίδιο το πρόβλημα, άρα και η λύση του κατεπέκταση.

Επίσης, το firewall δεν εμποδίζει τους ιούς αλλά εμποδίζει τρίτους από μη εξουσιοδοτημένη (δια)δικτυακή πρόσβαση στον υπολογιστή σου.

Καταρχήν, ποια είναι η ip διεύθυνση του υπολογιστή (ή του συστήματος) που προσφέρει τις υπηρεσίες (δηλαδή του server) που σε ενδιαφέρουν και σε ποια port? Ο συνδιασμός αυτής της ip διεύθυνση και του port ονομάζεται socket.

Για να μπορέσεις να συνδεθείς με τον server θα πρέπει να γνωρίζεις απαραίτητα τα παραπάνω στοιχεία (ip διεύθυνση και port). Εαν ο client, δηλαδή ο υπολογιστής ή το σύστημα που θα απολαμβάνει τις υπηρεσίες του server, είναι στον ίδιο υπολογιστή ή σύστημα με τον server τότε αντί της πραγματικής ip διεύθυνση του server μπορείς να χρησιμοποιήσεις την ip διεύθυνση του loopback interface που είναι η 127.0.0.1

Εαν το firewall είναι ανοιχτό θα εμποδίζει οποιαδήποτε διακίνηση πληροφοριών δεν πληρούν τους κανόνες που του έχεις βάλει. Άρα παίζει σημαντικό ρόλο αν το firewall είναι ανοιχτό ή κλειστό. Προτείνω να το κλέισεις κατά τη διάρκεια των δοκιμών και αν όλα πάνε καλά τότε το ξανανοίγεις και το ρυθμίζεις ώστε να μην σου κόβει την οφέλιμη κίνηση.

Για να σε βοηθήσουμε περισσότερο χρειάζονται και άλλες πληροφορίες.

Όσο για το port 80, είναι το port από το οποίο περνάει όλη η διαδικτυακή κυκλοφορία που αφορά κυρίως το σερφάρισμα στο internet (http).

Να εισαι καλά ετσι που βοηθάς να βγάλω ακρη.

Οσα εγραψες ειναι ξεκάθαρα.

Απο εκει και περα θα ήθελα να μάθω πως μπορεί να γίνει η σύνδεση μεταξύ δύο υπολογιστών ωστε να ανταλλάσουν μηνύματα.

Ρίξε μια ματιά και στα παρακάτω προγραμματάκι που ανέβασα και εξηγησε μου αν μπορώ να το χρησιμοποιήσω για τον σκοπό μου.( Επίσης με το router πως θα συνδεθεί το πρόγραμμα ? )

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=368516

Δημοσ.
Ρίξε μια ματιά και στα παρακάτω προγραμματάκι που ανέβασα και εξηγησε μου αν μπορώ να το χρησιμοποιήσω για τον σκοπό μου.

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=368516

Πάνε χρόνια που έγραψα κώδικα σε c και δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω σε αυτό. Νομίζω ότι το θέμα αυτό ανήκει και σε διαφορετική κατηγορία συζητήσεων.

Όσο για το πως δυο υπολογιστές θα συνδεθούν μεταξύ τους και θα ανταλλάζουν μηνύματα είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο. Θα πρέπει να διαβάσεις πολύ και με λίγα λόγια δεν θα μπορέσω να σου το εξηγήσω. Επειδή, απ΄ ότι κατάλαβα, προσανατολίζεσαι σε υλοποίηση με χρήση της σουίτας TCP/IP θα ήταν καλό να αρχίσεις με τη θεωρία της.

Καλό διάβασμα!!!

Δημοσ.
Πάνε χρόνια που έγραψα κώδικα σε c και δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω σε αυτό. Νομίζω ότι το θέμα αυτό ανήκει και σε διαφορετική κατηγορία συζητήσεων.

Όσο για το πως δυο υπολογιστές θα συνδεθούν μεταξύ τους και θα ανταλλάζουν μηνύματα είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο. Θα πρέπει να διαβάσεις πολύ και με λίγα λόγια δεν θα μπορέσω να σου το εξηγήσω. Επειδή, απ΄ ότι κατάλαβα, προσανατολίζεσαι σε υλοποίηση με χρήση της σουίτας TCP/IP θα ήταν καλό να αρχίσεις με τη θεωρία της.

Καλό διάβασμα!!!

ΟΚ ευχαριστώ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...