Προς το περιεχόμενο

Πώς να διώξω τα σπουργίτια από τη στέγη;

yannis27gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά,

Μένω σε μονοκατοικία στη Χαλκιδική κι έχουμε τεράστιο πρόβλημα με τα δεκάδες σπουργίτια που όλη μέρα κάθονται στα λούκια περιμετρικά της κεραμιδοσκεπής και με τα περιτώμματά τους έχουν κάνει τα μπαλκόνια πουά.

Δοκίμασα να κρεμάσω μια κόκκινη ταινία καθώς και cd από την κεραία και τις καμινάδες αλλά ενώ αρχικά κάτι έγινε, τώρα φαίνεται προσαρμοστήκανε και ξαναήρθανε.

Ξέρει κανείς καμμία έγκυρη λύση;

Δημοσ.

Υπάρχει κάτι σαν φρακτάκι/λόγχες πολύ μικρές το οποίο τοποθετείται εκεί που συνηθίζουν να κάθονται. Δεν είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό αισθητικά και πρακτικά πρέπει να είναι σπουργίτια φακίριδες για να μπορέσουν να ξανακάτσουν.

Δημοσ.

Να καθαρίζεις πιο συχνα.

Γιατι να διώξεις τα σπουργίτια?

Αντε μαθαμε ολοι οτι δεν μας αρεσει το απομακρύνουμε.

Και εμένα μου την σπάει ο γειτονάς μου αλλα τον υπομένω.

Ετσι σου την σπάω και γώ αλλα τι να κανεις.

Σε λιγα χρόνια οταν θα ψάχνεις με το κυάλι πρασινο και αλλο ζωντανο οργανισμό εκτος απο εμας, να δεις πως θα αναπολείς τα σπουργίτια!!!!

Δημοσ.

Εναλλακτικη προταση (παρακαλω να τηρηθει αυστηρα η σειρα προτεραιοτητας)

Αεροβολο

Φλομπερ

Μονοκανο

Δικανο

Χραπα Χρουπα

Και για πιο back to the roots καταστασεις...:

πετρες

αυτοσχεδια σφεντονα

τοξο

βαλιστρα

Δημοσ.
Σε λιγα χρόνια οταν θα ψάχνεις με το κυάλι πρασινο και αλλο ζωντανο οργανισμό εκτος απο εμας, να δεις πως θα αναπολείς τα σπουργίτια!!!!

Σ' αυτό έχεις απόλυτο δίκιο.

Απλά δεν ξέρεις τι ζόρι τραβάει και ο άλλος για να ψάχνεται έτσι.

Δημοσ.

είναι τόσο δύσκολο να παίρνεις κάθε φορά το λάστιχο και να καθαρίζεις? γιάτι πρέπει, ντέ και καλά, να "πηδήξουμε" ότι έχει απομείνει από τη φύση?? η απάντηση στο πρόβλημα σου λέγεται χλωρίνη και μπόλικο νερό...έλεος!:mad:

Δημοσ.
είναι τόσο δύσκολο να παίρνεις κάθε φορά το λάστιχο και να καθαρίζεις? γιάτι πρέπει, ντέ και καλά, να "πηδήξουμε" ότι έχει απομείνει από τη φύση?? η απάντηση στο πρόβλημα σου λέγεται χλωρίνη και μπόλικο νερό...έλεος!:mad:
+1, δεν ξέρω πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα(για να φτάσεις βέβαια να σκεφτείς τρόπους όντως θα υπάρχει )αλλά δες το και με χιούμορ...

άλλαξε π.χ. την λέξη περιστέρια με την λέξη σπουργίτια

DSC00026.JPG

σίγουρα θα σου φτιάχνει το κέφι όταν την βλέπεις;)

Δημοσ.

Χαλάρωσε, δεν είπαμε να πάρει όπλο και να αρχίσει να βαράει τα σπουργίτια, απλά δεν θέλει να κάθονται στο σπίτι του, ας κάθονται στα δέντρα. :-)

Δημοσ.
Να καθαρίζεις πιο συχνα.

Γιατι να διώξεις τα σπουργίτια?

Αντε μαθαμε ολοι οτι δεν μας αρεσει το απομακρύνουμε.

Και εμένα μου την σπάει ο γειτονάς μου αλλα τον υπομένω.

Ετσι σου την σπάω και γώ αλλα τι να κανεις.

Δημοκρατία σημαίνει να λέει ο κάθε ... ό,τι του κατέβει στο κεφάλι; Τι ξέρεις εσύ ρε για το θέμα και έχεις γνώμη;

Τι να καθαρίσω (που λέει κι ο άλλος γκιόζης); Το λούκι στην σκεπή στα 10 μέτρα από το έδαφος; Και τι σχέση έχει το καθάρισμα με το ότι έχουν κάνει στέκι την σκεπή μου;

Και σε ενοχλεί δηλαδή που θέλω, όσο πιο ανώδυνα γίνεται, να τα διώξω από την σκεπή μου και να μαζεύονται στα 1000 ελαιόδεντρα που έχω περιμετρικά του σπιτιού μου; Θα τα κάνει κακό δηλαδή;!;! Άμα δεν ήθελα μια ανώδυνη λύση, θα έβγαζα την καραμπίνα και θα τα γέμιζα σκάγια όπως κάνει ο γείτονας, δε θα έψαχνα στο ιντερνετ! Κι ως έσχατη λύση έχω να φτιάξω σπιτάκι για πουλιά κάπου στα 100 μέτρα από το σπίτι μπας και τα "πείσω" να μαζεύονται εκεί.

Έχετε πήξει στα τσιμέντα της Αθήνας και μιλάτε σε μας για πράσινο, άντε μη συνεχίσω τους χαρακτηρισμούς βραδυάτικα και φαω τζάμπα μπαν.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...