Προς το περιεχόμενο

Λείπει dvd εγκατάστασης

ata1983

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά έχω ένα επώνυμο (branded) pc στη δουλειά και έχει πάνω windows vista premium 32bit. Το πρόβλημα είναι ότι θέλω να κάνω ένα καθαρό format όπως το θέλω εγώ ακριβώς αλλά έχω μόνο το αυθεντικό serial number φυσικά και ένα dvd recovery όπως έχουν κλασσικά και τα laptops. Μπορώ να κατεβάσω από κάπου νόμιμα την αντίστοιχη έκδοση που έχω των vista και να κάνω μια καθαρή εγκατάσταση με το νόμιμο serial μου?

Δημοσ.

Όχι, δεν είσαι δυστυχώς σε θέση να το κάνεις αυτό!

Τα δισκάκια επαναφοράς έχουν κλειδωμένη & δεσμευμένη την έκδοση Windows μαζί με το Recover πρόγραμμα & τον υπολογιστή... διαφορετικά θα μπορούσε ο κάθε ένας που κοιτάζει έναν υπολογιστή σε ένα κατάστημα, να κλέψει το κωδικό που είναι εμφανής σε κάποια πλευρά του και να έχει αυτόματα γνήσια Windows!

Επισκέπτης
Δημοσ.

κατεβασε το jellybean keyfinder - τρεξτο - θα σου δειξει τον σειριακο των vista σου - γραψτον καπου και δοκιμασε μετα να στησεις ....

---------- Προσθήκη στις 08:21 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 08:18 ----------

Θα πρεπει να βρεις vista unlocked και να πειραματιστεις με τον σειριακο σου..

Σε καποιο σημειο ειχα κανει το ιδιο για ενα hp φορητο με vista vlk dvd.

Μετα ομως ισως χρειαστει να βαλεις καποιους οδηγους υλικων χερατα

---------- Προσθήκη στις 08:22 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 08:21 ----------

Θα πρεπει να βρεις vista unlocked και να πειραματιστεις με τον σειριακο σου..

Σε καποιο σημειο ειχα κανει το ιδιο για ενα hp φορητο με vista vlk dvd.

Μετα ομως ισως χρειαστει να βαλεις καποιους οδηγους υλικων χερατα

Δημοσ.

Μα για αυτό γίνεται η ιστορία για να βάλω οδηγούς και προγράμματα όπως τα θέλω εγώ. Συγγνώμη αλλά γιατί από τη στιγμή που δώθηκαν κανονικά 100 ευρώ για λειτουργικό να μην μπορώ πχ να το πάω σε άλλο υπολογιστή? Είναι πολύ ηλίθιο και στα laptop να το καταλάβω που υποτίθεται ότι δεν το πληρώνεις κανονικά εδώ όμως έχει αγοραστεί inovator dekstop σύνθεση και τα vista μπήκανε κανονικά στην τιμή στον configurator! Anyway serial number έχω τον δικό μου, τον έχω βρεί, αυθεντικό dvd vista μπορώ να βρώ από έναν φίλο, θα μπορέσω να τα ενεργοποιήσω με τον δικό μου κωδικό?

Δημοσ.

Από την στιγμή που έχεις αυθεντικό κωδικό:

1. Κατέβασε από όπου θέλεις τα VISTA Ultimate ή αν έχει κάποιος γνωστός σου ένα δισκάκι (ULTIMATE ή HOME 32 bit) πάρε αυτό.

Ελληνικά ή Αγγλικά δεν παίζει ρόλο, η γλώσσα αλλάζει με τις προτεινόμενες αναβαθμίσεις (στα ULTIMATE).

2. Κάνε την εγκατάσταση κανονικά, αλλά όταν σου ζητήσει να επιλέξεις ποιά έκδοση να βάλεις επέλεξε Home Premium.

3. Στο σημείο που θα ζητήσει κωδικό βάλε τον δικό σου.

4. Είσαι έτοιμος...

Δημοσ.

Αυτό φανταζόμουνα και εγώ, μόνο μια ερώτηση γιατί ultimate ή Home, αν ψάξω για premium που είναι και ο κωδικός μου?

Δημοσ.
Από την στιγμή που έχεις αυθεντικό κωδικό:

1. Κατέβασε από όπου θέλεις τα VISTA Ultimate ή αν έχει κάποιος γνωστός σου ένα δισκάκι (ULTIMATE ή HOME 32 bit) πάρε αυτό.

Ελληνικά ή Αγγλικά δεν παίζει ρόλο, η γλώσσα αλλάζει με τις προτεινόμενες αναβαθμίσεις (στα ULTIMATE).

2. Κάνε την εγκατάσταση κανονικά, αλλά όταν σου ζητήσει να επιλέξεις ποιά έκδοση να βάλεις επέλεξε Home Premium.

3. Στο σημείο που θα ζητήσει κωδικό βάλε τον δικό σου.

4. Είσαι έτοιμος...

Δεν μιλάμε για serial number από retail, αλλά για serial από προεγκατεστημένα Windows σε υπολογιστή.

Εγώ προσωπικά προσπάθησα να περάσω τα Windows Vista Home Premium με το συγκεκριμένο τρόπο και ο κωδικός δεν γινότανε δεκτός! Είναι δεσμευμένος με το recovery disc του συγκεκριμένου υπολογιστή!

Δημοσ.

αυτο το εχω απορια και δεν το εχω ρωτησει ποτε...για ποιον λογο δεν σου δινουν το λογισμικο που εχεις ΄΄ηδη΄΄ αγορασει με την αγορα του λαπτοπ;

Δημοσ.

Εγώ έκανα εγκατάσταση XP σε υπολογιστή με OEM serial από κανονικό cd και δούλεψε. Για VISTA δεν ξέρω, δεν χρειάστηκε να κάνω ακόμα format στο laptop.

Το ότι ο κωδικός είναι ΟΕΜ πάντως σημαίνει ότι δεν μπορείς να ενεργοποιήσεις το ίδιο serial σε άλλο hardware, όχι ότι δεν μπορείς να κάνεις εγκατάσταση από άλλο cd (φαντάζομαι).

Δημοσ.

Και πάλι ρε γμτ αφου το πλήρωσα όσο είχε κανονικά σαν τιμή, δεν είναι ότι έχει κάποια έκπτωση γιατί να μην έχω και τα ίδια δικαιώματα στη χρήση του?

Δημοσ.
Και πάλι ρε γμτ αφου το πλήρωσα όσο είχε κανονικά σαν τιμή, δεν είναι ότι έχει κάποια έκπτωση γιατί να μην έχω και τα ίδια δικαιώματα στη χρήση του?

Κοίτα... ο Micos00 γράφει πως τα κατάφερε!

Εγώ δεν μπόρεσα. Το μόνο που απομένει είναι να το δοκιμάσεις!

Ίσως στη τελική να έκανα εγώ κάτι λάθος.

Αν πάντως τα καταφέρεις, ενημέρωσε το συγκεκριμένο topic να ξέρουμε πως γίνεται.

Ο μοναδικός λόγος που δεν θα μπορούσε να γίνεται, είναι αυτό που έγραψα αρχικά... πως αν ήταν τόσο απλό, ο καθένας μας θα πήγαινε σε κάποιο πολυκατάστημα και θα έκλεβε το κωδικό από κάποιο εκθεσιακό υπολογιστή (από το αυτοκόλλητο με την άδεια χρήσης που βρίσκεται πάνω στο pc)

ή ακόμη και από τον οποιοδήποτε υπολογιστή, ακόμη και ενός φίλου, ή της δουλειάς του!

Είναι κάτι σαν "ασφάλεια" προς τον χρήστη που αγόρασε το προεγκατεστημένο λογισμικό!

Αλλά αν σκεφτείς όμως πως ο κωδικός αντιστοιχεί στο συγκεκριμένο υπολογιστή (και όχι για οποιονδήποτε), ίσως στη τελική να μπορέσεις να το κάνεις.

Δημοσ.

Ρώτησα εδώ πρώτα γιατί αν δεν γίνεται τελικά θα γίνει τσάμπα όλη η διαδικασία εκτός και αν το serial number το ζητάει πριν το format κτλ γιατί δεν θυμάμαι ακριβώς

Δημοσ.

Αυτό που λες ntg είναι σωστό. Φυσικά και δεν μπορεις να κανεις εγκατάσταση με κλεμένο κωδικό (λέμε τώρα).

Το θέμα στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι θέλουμε να κάνουμε το αντίθετο.

Έχουμε τον δικό μας κωδικό και θέλουμε να βάλουμε το λειτουργικό από άλλο dvd στο ίδιο μηχάνημα, όχι σε άλλο.

Εγώ ψηφίζω ναι.

Υ.Γ. Το serial το ζητάει στην μέση της εγκατάστασης και πριν μπεις στο λειτουργικό. Μπορεις βέβαια να μην βάλεις κωδικό όταν στο ζητήσει αν δεν θέλεις. Θα στον ζητήσει μετά, όταν μπεις στα windows.

Δημοσ.

Όταν πρωτοήρθε πάντως το pc δεν ήρθε ενεργοποιημένο επομένως τι διαφορά έχει πως έγινε η εγκατάσταση? Αυτή είναι η απορία μου, τέλως πάντως μέχρι Τετάρτη θα το δοκιμάσω και θα επανέλθω.

micos000 αν δεν βάλω serial θα με πάει σε trial ή μετά θα ζητάει κωδικό και δεν θα μπαίνει καθόλου μέσα?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...