IcemanGr71 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Παιδιά λέω να αγοράσω τα Windows 7 για το PC μου... Λέω για τα Professional .... Όμως σκοπεύω σε μερικούς μήνες να αλλάξω το σύστημα που έχω... Θα μπορέσω να βάλω τα Windows 7 με την ίδια άδεια ή θα χρειαστεί να αγοράσω νέα???? (Γιατί η άδεια κλειδώνει με την σύνθεση του συστήματος - mobo και κτλ) Η έκδοση Retail τη σημαίνει? Μπορεί κάποιος να μου δώσει μία λύση... Ευχαριστώ....
kinq1 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Δεν θα χρειαστεί να αγοράσεις νέα windows για το νέο σύστημα, αρκεί τα windows να είναι εγκατεστημένα σε ένα υπολογιστή κάθε φορά. Retail είναι η εμπορική έκδοση των windows με κουτί, βιβλιαράκι και τηλεφωνική τεχνική υποστήριξη. Αυτό που αγοράζεις από το ράφι του καταστήματος. (Εκτός από τη retail έκδοση, υπάρχει η ΟΕΜ, η οποία είναι ουσιαστικά ένα DVD σε χάρτινη θήκη, χωρίς κουτί, βιβλιο με οδηγίες και αρκετά πιο φτηνή, η οποία όμως πωλείται μόνο με την αγορά νέου υπολογιστή ή μαζί με αγορά κομματιών hardware για κατασκευή ή αναβάθμιση υπολογιστή.
ntg1980 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Αν σκοπεύεις σε μερικούς μήνες να αλλάξεις το σύστημα σου, μην κάνεις τώρα εγκατάσταση τα Windows 7 στο παλιό σου pc. Aν έχουν προεγκατεστημένα Windows 7 (Home Premium φαντάζομαι), αγοράζεις το δισκάκι upgrade και τα αναβαθμίζεις σε Professional ή ακόμη καλύτερα Ultimate όπως έχουν! Η αναβάθμιση μέσα στο ίδιο το λειτουργικό (Windows 7 σε Windows 7) δεν δημιουργεί προβλήματα. Η αναβάθμιση από παλιότερα Windows σε νεότερα είναι αυτή που δημιουργεί συνήθως προβλήματα.
IcemanGr71 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Βασικά όποτε αγοράζω PC το φτιάχνω μόνος μου... Το στήνω μόνος και αγοράζω το hardware που θέλω... Απλά δεν ξέρω πότε θα κάνω κανένα upgrade... Έλεγα να αγοράσω τα Windows 7 Professional για να μπω στο κλίμα (έχω XP Pro) ... Οπότε λογικά μπορώ να κάνω ένα clean installation στο σύστημα που έχω και στο μέλλον να τα περάσω στο νέο σύστημα??? Στο τωρινό κάνω ένα dual boot και αν είναι στο μέλλον κάνω απεγκατάσταση τα Win 7 ώστε να τα βάλω αλλού... Σωστά????
ntg1980 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Βασικά όποτε αγοράζω PC το φτιάχνω μόνος μου...Το στήνω μόνος και αγοράζω το hardware που θέλω... Απλά δεν ξέρω πότε θα κάνω κανένα upgrade... Έλεγα να αγοράσω τα Windows 7 Professional για να μπω στο κλίμα (έχω XP Pro) ... Οπότε λογικά μπορώ να κάνω ένα clean installation στο σύστημα που έχω και στο μέλλον να τα περάσω στο νέο σύστημα??? Στο τωρινό κάνω ένα dual boot και αν είναι στο μέλλον κάνω απεγκατάσταση τα Win 7 ώστε να τα βάλω αλλού... Σωστά???? Αν θα το κάνεις αυτό, θα πάρεις τη κανονική/Retail έκδοση των Windows 7, την οποία μπορείς στη συνέχεια να βάλεις στο νέο σου σύστημα. Όχι κάποιο ΟΕΜ δισκάκι που δεσμεύει το λειτουργικό με τον υπολογιστή που θα γίνει η αρχική εγκατάσταση! Υπό αυτή τη λογική προχωράς άφοβα στην αγορά. Και ίσως είναι καλύτερα έτσι. Πάτησε το παλιό σου υπολογιστή κάτω ώσπου να κατανοήσεις το περιβάλλον και προχώρα μετά στο κανούριο με πολλά κλικ λιγότερα (συγχρόνως και σφάλματα)! Αυτό είχα κάνει κάποτε κι εγώ με τα Vista.
Γιάννης Platano Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 Έλεγα να αγοράσω τα Windows 7 Professional για να μπω στο κλίμα (έχω XP Pro) ... Οπότε λογικά μπορώ να κάνω ένα clean installation στο σύστημα που έχω και στο μέλλον να τα περάσω στο νέο σύστημα??? Στο τωρινό κάνω ένα dual boot και αν είναι στο μέλλον κάνω απεγκατάσταση τα Win 7 ώστε να τα βάλω αλλού... Σωστά???? Απολυτα σωστα !!!!!! Το νεο pc αν η εκδοση ειναι dsp δεν θα δεχτει το key αλλα με την τηλεφωνικη ενεργοποιηση θα εισαι μια χαρα.Το εχω κανει αρκετες φορες και πολυ προσφατα στο pc της δουλειας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.