Προς το περιεχόμενο

1920x1200 αντί για 1920x1080

stelrp

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δουλεύω για χρόνια σε LCD οθόνη 19'' σε ανάλυση 1280χ1024 (μάρκας LG) και δεν είχα ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα,

Πρόσφατα, πήρα μία 24'' σε ανάλυση 1920χ1080 ( την LG 24'' LED) από το πλάισιο , ηοποία είναι φανταστική αλλά με κουράζουν πολύ οι αναλογίες της.

Την θέλω για δουλειά γραφείου ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΑΙΝΙΕΣ.

Τα καταστήματα Η/Υ (eshop, Πλαίσιο , multirama, αλλά και στο skroutz γενικότερα) νομίζουν ότι είμαστε όλοι παιχνιδάδες, ή ταινιοφάγοι,

Το δυστύχημα είναι ότι έχουν εξαφανιστεί από την αγορά οι οθόνες αναλογιών 16:10 δηλαδή αυτές που δίνουν 1920χ1200, που είναι πιο τετράγωνες και βολεύουν αν έχεις να δουλ΄ψεις στο WORD, ή στο photoshop, ή στο AUTOCAD.

Με το 16:9 η επιφάνεια εργασίας ΠΑΡΑΕΙΝΑΙ μακρόστενη,

Από ότι είδα στον internet, μόνο η DELL και η HP έχουν κάποια μοντέλα σε φορμά 16:10, αλλά δεν τα πουλάει κανένα καταστημα στην Ελλάδα (web ή κτιστό)

Ενδιαφέρεται κανείς για ανταλλαγή της ως ανω οθόνης με κάποια άλλη LG, Samsung που να βγάζει 1920χ1200, Η οθόνη μου δεν έχει κανένα καμένο Pixel,

ή μπορεί κανείς να προτείνει καμιά οθόνη σε κάποιο κατάστημα με ανάλυση 1920χ1200,

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Samsung T260HD. Δεν μπορώ να καθήσω πίσω (η μάλλον μέσα :-D) από άλλη οθόνη... Πιστεύω οτι θα την φέρει κάποιο κατάστημα.

Ο λόγος που βγαίνουν πλέον μόνο panels 16:9 είναι για να βγάζουν οι γραμμές παραγωγής μόνο μια αναλογία (κοινή για τηλεοράσεις και monitors) ώστε να υπάρχει βελτιστοποίηση των κερδών.

Φυσικά δεν μπορείς να φανταστείς πόσο συμφωνώ με αυτά που λές. Και εγώ τώρα προσπαθώ να βρω laptop με 16:10 αναλογία αλλά όλο και περισσότερα γίνονται 16:9--> κάνουν μόνο για ταινίες... :mad:

Δεν είναι τόσο θέμα καταστημάτων όσο το γεγονός οτι οι εταιρείες προσπαθούν "με το ζόρι" να προωθήσουν τις οθόνες με 16:9 αναλογία...

Δημοσ.
Μέχρι πόσα λεφτά δίνεις για καινούργιο monitor;

Μέχρι και τα μέσα οκτωβρίου είχαν και η Lg και η samsung αξιοπρεπείς οθόνες με αυτά τα χαρακτηριστικά,

Δεν θα πήγαινα σε EIZO ή σε Apple ή σε LACIE καθώς είναι υπερεκτιμημένες και τα παραπάνω χαρακτηριστικά είναι για επαγγελματίες του χώρου της εικόνας κλπ.

Εγώ θέλω μία οθόνη με φυσιολογικές αναλογίες για δουλειά γραφείου, Εντάξει ας πεθάνει η 4:3 (σούπερ βολική) αλλά και η (16:9) ???? κρίμα.

Επίσης, μία 24'' 16:9 είναι στο ίδιο ύψος με μία 19'' 4:3, Άρα όφελος για επιπλέον χώρο εργασίας ΜΗΔΕΝ.

Αναρωτιέμαι τί θα κάνουν οι διάφορες μεγάλες εταιρίες όταν θα υποχρεώνονται να αντικαθιστούν τα συμβατικά 4:3 monitors με τις μπαρούφες των 16:9

Ας συνειδητοποιήσουν κάποιοι (εργοστάσια, ή εισαγωγείς, ή λιανεμπόριο) ότι δεν είναι ο home user αυτός που κάνει το τζίρο στην αγορά.

Δημοσ.
Samsung T260HD. Δεν μπορώ να καθήσω πίσω (η μάλλον μέσα :-D) από άλλη οθόνη... Πιστεύω οτι θα την φέρει κάποιο κατάστημα.

Ο λόγος που βγαίνουν πλέον μόνο panels 16:9 είναι για να βγάζουν οι γραμμές παραγωγής μόνο μια αναλογία (κοινή για τηλεοράσεις και monitors) ώστε να υπάρχει βελτιστοποίηση των κερδών.

Φυσικά δεν μπορείς να φανταστείς πόσο συμφωνώ με αυτά που λές. Και εγώ τώρα προσπαθώ να βρω laptop με 16:10 αναλογία αλλά όλο και περισσότερα γίνονται 16:9--> κάνουν μόνο για ταινίες... :mad:

Δεν είναι τόσο θέμα καταστημάτων όσο το γεγονός οτι οι εταιρείες προσπαθούν "με το ζόρι" να προωθήσουν τις οθόνες με 16:9 αναλογία...

Αυτές τις samsung δεν νομίζω να τις ξαναφέρουν, πρέπει να είναι EOL.

@stelrp

http://www.overclockers.co.uk/showproduct.php?prodid=MO-036-DE

Επισκέπτης
Δημοσ.

@d3m0n

oυτε καν φίλε μου, πλέον υπάρχει στην Ελλάδα στα ίδια λεφτά

Δημοσ.

http://www.skroutz.gr/c/43/othones-tft/f/5422/23-%25CE%25BA%25CE%25B1%25CE%25B9-24.html

http://www.skroutz.gr/c/43/othones-tft/f/5529/25-%25CE%25BA%25CE%25B1%25CE%25B9-%25CE%25AC%25CE%25BD%25CF%2589.html

CTRL+F > 1200

Αρκετά αποτελέσματα (για τα μοντέλα των 23-24", από τη 2η σελίδα και μετά). Βέβαια κάποια οδηγούν σε σελίδες με μηδενική ή μη σαφή διαθεσιμότητα, αλλά όχι όλα!

• Moderators
Δημοσ.

Οπως και να χει, παρατηρουμε την σαφη μειωση της διαθεσιμοτητας 1920*1200 μοντελων, προς οφελος των 16:9.

Περσυ τετοια εποχη η κατασταση ηταν τελειως διαφορετικη.

Δημοσ.
Δουλεύω για χρόνια σε LCD οθόνη 19'' σε ανάλυση 1280χ1024 (μάρκας LG) και δεν είχα ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα,

Πρόσφατα, πήρα μία 24'' σε ανάλυση 1920χ1080 ( την LG 24'' LED) από το πλάισιο , ηοποία είναι φανταστική αλλά με κουράζουν πολύ οι αναλογίες της.

Την θέλω για δουλειά γραφείου ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΑΙΝΙΕΣ.

Τα καταστήματα Η/Υ (eshop, Πλαίσιο , multirama, αλλά και στο skroutz γενικότερα) νομίζουν ότι είμαστε όλοι παιχνιδάδες, ή ταινιοφάγοι,

Το δυστύχημα είναι ότι έχουν εξαφανιστεί από την αγορά οι οθόνες αναλογιών 16:10 δηλαδή αυτές που δίνουν 1920χ1200, που είναι πιο τετράγωνες και βολεύουν αν έχεις να δουλ΄ψεις στο WORD, ή στο photoshop, ή στο AUTOCAD.

Με το 16:9 η επιφάνεια εργασίας ΠΑΡΑΕΙΝΑΙ μακρόστενη,

Από ότι είδα στον internet, μόνο η DELL και η HP έχουν κάποια μοντέλα σε φορμά 16:10, αλλά δεν τα πουλάει κανένα καταστημα στην Ελλάδα (web ή κτιστό)

Ενδιαφέρεται κανείς για ανταλλαγή της ως ανω οθόνης με κάποια άλλη LG, Samsung που να βγάζει 1920χ1200, Η οθόνη μου δεν έχει κανένα καμένο Pixel,

ή μπορεί κανείς να προτείνει καμιά οθόνη σε κάποιο κατάστημα με ανάλυση 1920χ1200,

Εσυ κανονικα θελεις, οπως κι εγω, μια 4:3 22", 23" αλλα που να τη

βρουμε....

Υπαρχουν βεβαια μα θεωρουνται επαγγελματικες, ξεκινανε απο 600 και

φτανουν τα 1200 ευρω...

Καθαρο υψος οθονης 19" 4:3 = 30 cm.

Kαθαρο υψος οθονης 23" 16:9 = 29 cm, αρα οχι μονο δεν κερδιζεις,

αλλα χανεις αν δεν σε ενδιαφερουν οι ταινιες η τα παιχνιδια.

Για να κερδισεις πρεπει να πας σε 25" 16:9, αλλα αντε δουλεψε σε αυτα τα μακριναρια.:mad:

Δημοσ.
Εσυ κανονικα θελεις, οπως κι εγω, μια 4:3 22", 23" αλλα που να τη

βρουμε....

Υπαρχουν βεβαια μα θεωρουνται επαγγελματικες, ξεκινανε απο 600 και

φτανουν τα 1200 ευρω...

Καθαρο υψος οθονης 19" 4:3 = 30 cm.

Kαθαρο υψος οθονης 23" 16:9 = 29 cm, αρα οχι μονο δεν κερδιζεις,

αλλα χανεις αν δεν σε ενδιαφερουν οι ταινιες η τα παιχνιδια.

Για να κερδισεις πρεπει να πας σε 25" 16:9, αλλα αντε δουλεψε σε αυτα τα μακριναρια.:mad:

Επειδή ακούγονται κάποιες "υπερβολές" εδώ μέσα, ας πω κι εγώ την γνώμη μου...:-(

O "χώρος εργασίας" των monitor δεν μετριέται με το ύψος του εξωτερικού περιβλήματος (!!!) της οθόνης σε cm αλλά στα pixels της οθόνης, κοινώς στην ανάλυσή της...

Ένα 4/3 monitor με 1280*1024 σου δίνει 1024 pixels σε ύψος για να δουλέψεις ενώ ένα 1920*1080 σου δίνει 1080... Λίγο περισσότερα δηλαδή, κι ας είναι 1 εκατοστό μικρότερη σε ύψος σε εξωτερική εμφάνιση :confused:

Φυσικά μια 1920*1200 σου δίνει πολύ περισσότερο.

Φαντάζομαι για το πλάτος ας μην σχολιάσω...

Κι όσο αφορά γενικά της wide σε σχέση με τις 4:3 οθόνες. Ο επαγγελματίας είναι αυτός που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ χρειάζεται το πλάτος μιας οθόνης και όχι ο videogamer! Ο γραφίστας, αρχιτέκτονας, video-editor, web-designer κλπ, κλπ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να έχει και να ΚΟΙΤΑΕΙ σχεδόν ΠΑΝΤΑ παραπάνω από μία εφαρμογές ανοικτές συγχρόνως (οι λόγοι είναι άπειροι). Και μην μου πει κάποιος ότι της εφαρμογές του τις βάζει την μία κάτω από την άλλη ανοικτές. Δίπλα δίπλα, τις βάζει.

ΑΝ ήταν βολικότερες οι 4:3 για επαγγελματική χρήση, πίστεψέ με θα συνέχιζαν να παράγονται από την στιγμή που οθόνες αυτής της κατηγορίας κοστίζουν min 1.000€. Και κάνεις λάθος για τα 600-1200€. Μη ενημερωμένες τιμές στα site βλέπεις. Δεν παίζουν οθόνες 4:3 πάνω από 21" ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ μοντέλα.

Εκτός αν επαγγελματική χρήση θεωρείται το λογιστήριο, ή η γραμματεία μιας εταιρίας ή ένα εμπορικό κατάστημα λιανικής κλπ. Εκεί συνήθως χρησιμοποιούνται οθόνες 17"-19", που σαφέστατα υπάρχουν επιλογές στα 4:3. Κι αυτό λόγω χώρου, αφού αυτό που λείπει σε ένα γραφείο πχ σε ένα ταμείο σε ένα κατάστημα κινητής (λέω εγώ τώρα), είναι το διαθέσιμο πλάτος και όχι το ύψος.

.....

Είναι καθαρά θέμα συνήθειας. Δως της λίγο χρόνο. Μετά δεν θα την αλλάζεις. Επίσης, δεν θα καταλάβεις μεγάλη διαφορά αλλάζοντάς την με μια 16:10. Για την ακρίβεια ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ. Εγώ έχω μια 22αρα 16:10 και μια 27αρα 16:9 δίπλα δίπλα. Θα σου βάλω ότι θες να δεις, εικόνα, εφαρμογή, video να παίζει και δεν θα πάρεις χαμπάρι. Εννοώ πάντα για καθημερινή χρήση.

Αυτά...

Δημοσ.

Στην δουλειυ μου χρειάζομαι κατά τον δυνατόν μεγαλύτερη επιφάνεια εργασίας.

Σπανίως έχω δύο παράθυρα το ένα δίπλα στο άλλο, καθώς δουλεύω κατά κύριο λόγο Autocad kai 3d studio. To παράθυρο εργασίας του Auotcad για να δουλέψει σωστά πρέπει να είναι μεγιστοποιημένο, το ίδιο και στο 3d studio, όταν συμβαίνει αυτό οι αναλογίες τους παραείναι παραμορφωμένες, και δυστυχώς κάνω τα διπλάσια pan και zoom παρά το μεγάλωμα (κατά πλάτος) της οθόνης.

Προφανώς, στο Word που το στήσιμο της σελίας είναι κάθετο βολέυει να βάλεις στη μισή οθόνη ένα word και στο άλλο μισό ένα excel.

Αλλά φίλε μου είχω ένα επίπεδο 24άρι ΕΙΖΟ CRT monitor 4:3 (2048*1600 ανάλυση), που είναι απόλαυση να δουλεύεις ακόμα και σήμερα στα 120Hz! με σύνδεση Composite (4 καλώδια) αλλά και με RGB VGA παίζει εξίσου μια χαρα.

Σημείωση: Σε αυτή την οθόνη (που είναι 6ετίας αλλά προδιαγραφών TCO'03) tα DVD γρήγορης δράσης και τα παιχνίδια δεν τρεμοπαίζουν ούτε αφήνουν "κρόσια" όπως στα LCD, LED klp που βγαίνουν σωρηδόν σημερα που είναι κατά 99% στα 60Hz.

Δε λέω καλές οι LCD αλλά οι απολυταρχικού τύπου πρακτικές των εταιριών να πάμε όλοι σε 16:9 δεν πρέπει να περάσουν (έτσι εύκολα τουλάχιστον).

Δημοσ.

Δεν ειναι 4:3 ρε παιδια. 5:4 ειναι.

4:3 ηταν οι 15ρες lcd που πιαναν μεχρι 1024χ768. Οι 17-19" ειναι ολες 5:4.

Δημοσ.

Αλλά φίλε μου είχω ένα επίπεδο 24άρι ΕΙΖΟ CRT monitor 4:3 (2048*1600 ανάλυση), που είναι απόλαυση να δουλεύεις ακόμα και σήμερα στα 120Hz! με σύνδεση Composite (4 καλώδια) αλλά και με RGB VGA παίζει εξίσου μια χαρα.

Σημείωση: Σε αυτή την οθόνη (που είναι 6ετίας αλλά προδιαγραφών TCO'03) tα DVD γρήγορης δράσης και τα παιχνίδια δεν τρεμοπαίζουν ούτε αφήνουν "κρόσια" όπως στα LCD, LED klp που βγαίνουν σωρηδόν σημερα που είναι κατά 99% στα 60Hz.

Κοίτα τώρα εσύ αναφέρεσαι σε ένα από τα καλύτερα monitor CRT που βγήκαν ποτέ, μετά από δεκαετίες ανάπτυξης της CRT τεχνολογίας. Και είμαι σίγουρος πως σου κόστισε μια περιουσία όταν το πήρες.

Δυστυχώς η τεχνολογία των LCD δεν έχει φτάσει εκεί ώστε να πιάνει τέτοιες αναλύσεις σε αυτές τις ίντσες. Και δεν νομίζω να την "πάνε" ποτέ (φυσικά και μπορούν). Θα βγάλουν κάτι άλλο για να ξαναπουλήσουν.

Γιαυτό κι εσύ (και ο κάθε σαν κι εσένα) Θα πρέπει να πας σε +27" αν σου είναι απαραίτητη η μεγάλη ανάλυση πχ:

27: Prad.de 27"

30: =no+specific+feature+selected&price1=&price_old=no&erfdatum=01.01.2000&1[]=0&28[]=0&43[]=2&2[]=no+specific+feature+selected&31[]=no+specific+feature+selected&3[]=no+specific+feature+selected&8[]=no+specific+feature+selected&36[]=no+specific+feature+selected&10[]=2560+x+1600&4[]=no+specific+feature+selected&5[]=no+specific+feature+selected&39[]=no+specific+feature+selected&6[]=no+specific+feature+selected&7[]=no+specific+feature+selected&37[]=no+specific+feature+selected&38[]=no+specific+feature+selected&11[]=no+specific+feature+selected&13[]=0&9[]=0&35[]=no+specific+feature+selected&44[]=2&30[]=2&14[]=2&15[]=2&16[]=2&17[]=2&18[]=2&19[]=2&20[]=no+specific+feature+selected&21[]=0&22[]=2&23[]=2&24[]=0&33[]=0&40[]=no+specific+feature+selected&32[]=0&25[]=0&order_by=price&order_order=asc&Submit=find+displays"]Prad.de Σύγκριση 30"

Με αντίστοιχο κόστος (και μέγεθος!!!).

Και στο τέλος κάνεις ένα λάθος. Μην το αναπτύξουμε εδώ εκτενώς. Τα Hz των LCD δεν έχουν ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με αυτά που ξέρεις για τις CRT. Αναφέρονται σε εντελώς διαφορετικό πράγμα (πόσες βορές αναβοσβήνει το backlit του panel σε ένα sec). Και όχι, σε ένα σοβαρό LCD με καλό Panel δεν θα δεις ghosting ή flickering. Δεν είναι μηδενικό όπως σε ένα CRT αλλά δεν είναι ορατό από το μάτι.

Δημοσ.
Επειδή ακούγονται κάποιες "υπερβολές" εδώ μέσα, ας πω κι εγώ την γνώμη μου...:-(

O "χώρος εργασίας" των monitor δεν μετριέται με το ύψος του εξωτερικού περιβλήματος (!!!) της οθόνης σε cm αλλά στα pixels της οθόνης, κοινώς στην ανάλυσή της...

Ένα 4/3 monitor με 1280*1024 σου δίνει 1024 pixels σε ύψος για να δουλέψεις ενώ ένα 1920*1080 σου δίνει 1080... Λίγο περισσότερα δηλαδή, κι ας είναι 1 εκατοστό μικρότερη σε ύψος σε εξωτερική εμφάνιση :confused:

Φυσικά μια 1920*1200 σου δίνει πολύ περισσότερο.

Χαιρω πολυ...

Εμενα τα pixels και η αναλυση δεν με ενδιαφερουν.

Γιατι; γιατι θελω να παω απο 19" 4:3 σε πχ. 21" 4:3, στην ιδια native αναλυση 1280*1024, ετσι θα εχω μεγαλυτερα

εικονιδια, μεγαλυτερες γραμματοσειρες, κοινως θα βλεπω χωρις

προσπαθεια καποιες εφαρμογες που εχουν πολυ μικρα γραμματα

χωρις τη δυνατοτητα ρυθμησης του μεγεθους.

Αυτο δεν μπορω να το κανω με 16:9 οθονη μικροτερου υψους,

θα βλεπω μεγαλυτερα μονο κατα πλατος;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...