Προς το περιεχόμενο

Eπιλογή κάρτας γραφικών ή συνδυασμό των

kanesaxo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ την παρέα σας,1ο μου ποστ.

Βρηκα αρχικα το σαιτ,μιας και εψαχνα να αγορασω μια μτχ κάρτα γραφικών.

Παρόλο που η μητρική μου υποστηριζει CF είχα επιλεξει ελέω συγκυριών μια 8800GT.

Θέλω ομως να κανω πλεον ενα βημα παραπέρα,αλλα χωρίς να δώσω πολλά χρήματα μιας και θεωρώ πως δεν συμφέρει να πληρώνεις Hi end κατασκευές αν εισαι ένας "τυπικός" gamer.

Στο θέμα μας: είμαι μεταξύ των εξής καρτών (ολες μτχ)

1) 4870 σε CF

2) 4870Χ2

3) 9800GX2

Aν μπορουσα να κανω SLI,θα επαιρνα αλλη μια 8800GT και δεν θα ξανασχολιομουν.

Για να ΄χω μια ιδέα,βρήκα ενα σαιτ οπου υπάρχουν συγκρισεις μεσω benchmarks.

Εκεί λοιπόν βλέπω πως η επιλογή 1) είναι η δυνατότερη των τριων.

Μπορώ να βασιστώ στην λιστα αυτη? είναι καθρέπτης των πραγματικών δυνατοτήτων των καρτών?

Το timing ειναι καλό,μιας και πουλιουνται και αυτές οι 3(4) κάρτες.

Το 1ο σκέλος της ερωτησης μου.Επειδή ΠΟΤΕ δεν ασχοληθηκα με CF/SLI πως το ενεργοποιώ? απτο bios? κτλ κτλ κτλ (win 7).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την υπομονή σας στο να διαβασετε ενα τοσο μακροσκελές ποστ.

Δημοσ.

Πες το υπόλοιπο σύστημα, κυρίως τροφοδοτικό και επεξεργαστή μας ενδιαφέρει.

Γιατί δεν κοιτάς κάτι σε 5850; Ξεφεύεγεις απ' τα "προβλήματα" του CF/dual gpu και έχεις εφάμιλλες επιδόσεις. Αν θες ψάξε συγκριτικά μεταξύ 4870x2 vs 5850 και θα δεις ότι η 5850 με τους τελευταίους Drivers είναι μπροστά σε αρκετές περιπτώσεις.

:-)

Δημοσ.
Πες το υπόλοιπο σύστημα, κυρίως τροφοδοτικό και επεξεργαστή μας ενδιαφέρει.

Γιατί δεν κοιτάς κάτι σε 5850; Ξεφεύεγεις απ' τα "προβλήματα" του CF/dual gpu και έχεις εφάμιλλες επιδόσεις. Αν θες ψάξε συγκριτικά μεταξύ 4870x2 vs 5850 και θα δεις ότι η 5850 με τους τελευταίους Drivers είναι μπροστά σε αρκετές περιπτώσεις.

Q9550,Pc power & cooling 750W silencer

Bασικά σ'αυτό το σαιτ βλέπω τις διαφορές,εξου και οι ερωτησεις μου (βεβαια θαρρω πως δεν ειναι ενημερωμενο μεχρι και σημερα...)

http://www.tomshardware.com/charts/gaming-graphics-cards-charts-2009-high-quality-update-2/3DMark06-v1.1.0-3DMark-Score,1632.html

Δημοσ.

Τα παιχνίδια κοίτα. Τα 3D benchmark γενικά έχουν μια συμπάθεια στις dual κάρτες/CF.

Από επεξεργαστή είσαι ΟΚ, από τροφοδοτικό είσαι ΟΚ, άρα εγώ προτείνω 5870/5850. Τα περισσότερα review που κυκλοφορούν είναι με τους πρώτους drivers, με τους πιο καινούργιους έχουν βελτιωθεί αισθητά οι επιδόσεις.

Καλώς ήρθες btw!

Δημοσ.
Τα παιχνίδια κοίτα. Τα 3D benchmark γενικά έχουν μια συμπάθεια στις dual κάρτες/CF.

Από επεξεργαστή είσαι ΟΚ, από τροφοδοτικό είσαι ΟΚ, άρα εγώ προτείνω 5870/5850. Τα περισσότερα review που κυκλοφορούν είναι με τους πρώτους drivers, με τους πιο καινούργιους έχουν βελτιωθεί αισθητά οι επιδόσεις.

Καλώς ήρθες btw!

ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα!

Δε θα διαφωνησω μαζί σου,μιας και δεν γνωριζω για τις λεπτομερειες των μετρησεων.Αλλα αν πατησεις compare δειχνει και τα τεστ των παιχνιδιων...

Το θέμα ειναι πως δεν θελω να ξεφύγω στα χρήματα,μιας και θεωρώ πολλά τα 270ε για την 5850.

Πάντα επιλέγω να πάρω οτι εχει καλό δεικτη τιμής αποδοσης,οπως η 8800GT τοτε που την πηρα...πολύ φθηνή κι αντέχει μέχρι και σήμερα.

Οποτε αν δεν βρώ κατι αξιολογο,μαλλον θα παω στις 2 4870...ιδωμεν.

Αν μου βρεις καποια τεστ πάντως ενημερωμενα,θα σου ημουν υποχρεος!

Δημοσ.

Δε θα διαφωνησω μαζί σου,μιας και δεν γνωριζω για τις λεπτομερειες των μετρησεων.Αλλα αν πατησεις compare δειχνει και τα τεστ των παιχνιδιων...

Το θέμα ειναι πως δεν θελω να ξεφύγω στα χρήματα,μιας και θεωρώ πολλά τα 270ε για την 5850.

Πάντα επιλέγω να πάρω οτι εχει καλό δεικτη τιμής αποδοσης,οπως η 8800GT τοτε που την πηρα...πολύ φθηνή κι αντέχει μέχρι και σήμερα.

ποσο την βρησκεις την μια 4870??για να ειναι πολλα τα 270 τοτε θα την βρησκεις κανενα 80 την μια :P

Δημοσ.
ποσο την βρησκεις την μια 4870??για να ειναι πολλα τα 270 τοτε θα την βρησκεις κανενα 80 την μια :P

ακριβως τόσα φιλε μου.

Δημοσ.

Άμα είναι ψάξε για μεταχειρισμένη 5850 και αν δεν βρεις καμία σε καλή τιμή τότε 4870x2 είναι μια καλή επιλογή, αν και dual/sadwich.

http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/29112-sapphire-radeon-hd-5850-1gb-toxic-edition-review-17.html

Με μια πρόχειρη αναζήτηση να ένα review της 5850 με τους 10.3 beta, δυστηχώς όμως δεν έχει την 4870x2.

( Ξέχνα την 9800GX2 απ' το μυαλό σου! )

Δημοσ.
ακριβως τόσα φιλε μου.

καθώς έχω 4890 σε crossfire, μπορώ να σου επιβεβαιώσω οτι οι μετρήσεις στα reviews είναι ακριβώς αυτό που θα δείς.. και εγώ την ίδια άποψη είχα οτι η σειρά 5 είναι ακόμα ακριβά. το καλό που θα έχεις με το CF, είναι οι επιδόσεις με λίγα χρήματα. το κακό είναι η κατανάλωση και οι θερμοκρασίες σε περίπτωση που οι θύρες pcie είναι δίπλα δίπλα.

απτην άλλη η σειρά 5 έχει άλλα καλά που εγώ τα ζηλεύω.. π.χ φοβερές επιδόσεις σε OpenCL, DirectCompute.

check και αυτό το review: http://www.techpowerup.com/reviews/ATI/HD_4890_CrossFire/

Δημοσ.

αφου εισαι τυπικος gamer παρε μια 4870 που ειναι πολυ καρτα και τα παιζει ολα τα παιχνιδια τελεια..... τωρα αν θες να παιζεις με φουλ φιλτρα στα καινουργια παιχνιδια δεν λεγεται τυπικος gamer :P

και περνεις του χρονου μια πολυ καλυτερες καρτες και θα υποστηριζουνε και μια χαρα το dx11 και με καλες επιδοσεις

Δημοσ.

Xμμ,εχω μπερδευτεί πλεον με το τι θα κανω!

Ισως να περιμένω να βρω κάποια μτχ 5850 σε καλή τιμη...Μιας και πάνω απο 200ε δε θελω να δωσω,ειτε για 5850 ειτε για 2 4870 (που υπαρχουν σε τετοια τιμη).

Οσο για το τυπικός gamer,ισως να εχουμε και διαφορετική αποψη του "ορου".

Παιζω τα παντα υποχρεωτικα σε 1680Χ1050,με τα φιλτρα ον ολα,ΑΝ μπορεί να το αποδωσει η εκαστοτε καρτα που εχω.

Δηλ δεν καιγομαι σωνει και καλα να βαλω φουλ λεπτομερειες,φουλ ΑΑ,κτλ κτλ κτλ...

Οπου μπορει ομως η 8800 τα βαζω.

Εμφανιστηκε ένα θέμα τωρα με τον ραπτορ μου και πρεπει να τραιναρω το θεμα "γραφικα"...:mad:

Δημοσ.
Xμμ,εχω μπερδευτεί πλεον με το τι θα κανω!

Ισως να περιμένω να βρω κάποια μτχ 5850 σε καλή τιμη...Μιας και πάνω απο 200ε δε θελω να δωσω,ειτε για 5850 ειτε για 2 4870 (που υπαρχουν σε τετοια τιμη).

Οσο για το τυπικός gamer,ισως να εχουμε και διαφορετική αποψη του "ορου".

Παιζω τα παντα υποχρεωτικα σε 1680Χ1050,με τα φιλτρα ον ολα,ΑΝ μπορεί να το αποδωσει η εκαστοτε καρτα που εχω.

Δηλ δεν καιγομαι σωνει και καλα να βαλω φουλ λεπτομερειες,φουλ ΑΑ,κτλ κτλ κτλ...

Οπου μπορει ομως η 8800 τα βαζω.

Εμφανιστηκε ένα θέμα τωρα με τον ραπτορ μου και πρεπει να τραιναρω το θεμα "γραφικα"...:mad:

και μια 4870 ειναι μια χαρα για αυτην την αναλυση αλλα καλυτερα θα ηταν να περιμενεις για 5850 αν βρεις φτηνα

η με 240 αυτην

http://www.multirama.gr/products/product?pid=0429153&catid=020300

Δημοσ.

ρε παιδια εγω μια ερωτηση θελω να κανω

Εχω την Ατι 4870 ωραια μεχρι εδω

Αν βαλω μια καρτα της σειρας 5χχχ σε Crossfire (την 5870 ας πουμε)

στα παιχνιδια και γενικα στο συστημα τι προβλημα θα εχω?

H μια υποστηριζει DX10.1 και η αλλη DX11

Αν δηλαδη παιζω ενα παιχνιδι με Dx10 θα χρησιμοποιουνται και οι 2 καρτες σωστα?

Αν ομως παιζω ενα παιχνιδι που χρησιμοποιει DX11 τι παιζει? θα χρησιμοποιητε μονο η μια καρτα???

Και τα Win7 που υποστηριζουν DX11 θα χρησιμοποιουν μονο την μια καρτα?

Στην ουσια συμφερει? η τσαμπα λεφτα θα δωσω?

Δημοσ.
ρε παιδια εγω μια ερωτηση θελω να κανω

Εχω την Ατι 4870 ωραια μεχρι εδω

Αν βαλω μια καρτα της σειρας 5χχχ σε Crossfire (την 5870 ας πουμε)

στα παιχνιδια και γενικα στο συστημα τι προβλημα θα εχω?

H μια υποστηριζει DX10.1 και η αλλη DX11

Αν δηλαδη παιζω ενα παιχνιδι με Dx10 θα χρησιμοποιουνται και οι 2 καρτες σωστα?

Αν ομως παιζω ενα παιχνιδι που χρησιμοποιει DX11 τι παιζει? θα χρησιμοποιητε μονο η μια καρτα???

Και τα Win7 που υποστηριζουν DX11 θα χρησιμοποιουν μονο την μια καρτα?

Στην ουσια συμφερει? η τσαμπα λεφτα θα δωσω?

βγαζεις την 4870 και βαζεις μονο την 5870 :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...