Προς το περιεχόμενο

Περί απεργιών [split από «Πρόγραμμα διακοπών ΔΕΗ»]

klainmaingr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
@Praetorianos

Δεν είπα πως οι ιδιωτικοί υπάλληλοι κλέβουν Είπα πως ο ιδιωτικός τομέας είναι σε μεγάλο βαθμό κρατικοδίαιτος. Εσύ είμαι σίγουρος πως καταλαβαίνεις τη διαφορά.

Δεν αναφέρομαι σε σένα, θα σε έκανα quote.

Υπάρχουν συγκεκριμένοι εδώ που έχουν γράψει αυτό ακριβώς που είπα, εξάλλου οι κρατικοδίαιτοι ιδιωτικοί -που δεν αναλαμβάνουν έργα με ανοιχτούς διαγωνισμούς- είναι για μένα ΔΥ από την πίσω πόρτα.

• Απαντ. 115
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators
Δημοσ.

Μπορώ εγώ να επιλέξω να μην επιστρέφεται ΦΠΑ στο μαγαζί σου; Μπορώ να επιλέξω να μην πάρει επιδότηση; Μπορώ εγώ να επιλέξω να μην πληρώνονται οι εισφορές ή τμήμα των μισθών των ιδιωτικών υπαλλήλων από το δημόσιο; Μπορώ να επιλέξω να μην χρησιμοποιεί τις υποδομές που και εγώ έχω πληρώσει; Σε έπεισαν και εσένα πως εχθρός σου είναι ο άλλος υπάλληλος.

Μάλλον έχεις μπερδευτεί. Πιστεύεις ότι αυτές οι ερωτήσεις έχουν κάποια λογική βάση ή σχέση με το θέμα; Εγώ σου λέω κάτι πρακτικό, ότι δηλαδή θα ήθελα να είχα κι άλλη (ιδιωτική; ) επιλογή στο θέμα της ενέργειας (και όλων των υπόλοιπων δημόσιων υπηρεσιών for that matter) κι εσύ μου λες ότι θες να έχεις επιλογή να μην μπορώ να χρησιμοποιήσω τις υποδομές που έχεις πληρώσει; Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο;

Δημοσ.
suspiria δεν πήγα στο άλλο άκρο και δεν τους έβγαλα όλους άχρηστους. Ναι το ξέρω ότι υπάρχουν καλοί άνθρωποι παντού, ότι δεν είναι όλοι κακοί, να μην τσουβαλιάζουμε και άλλα κλασσικά.

Είναι όμως εξοργιστικό να βγαίνει ένας ΔΥ και να λέει ότι οι ΙΥ κλέβουν. Όχι ότι δεν είναι αλήθεια αλλά εφόσον κρίνει κάποιος ότι οι ΙΥ με το κλέψιμο τους περνάνε καλύτερα από τους ΔΥ με το ξύσιμο τους, ας βγουν στην ελεύθερη αγορά.

Το "εγώ είμαι ΔΥ αλλά οι ΙΥ κλέβουν" μου χτυπάει. Γίνε ΙΥ ρε τι μας πρήζεις.

Επίσης και κάτι άλλο. Μπορεί να μην κλέβουν όλοι αλλά όλοι είναι μόνιμοι. Και όταν είσαι μόνιμος, ακόμα και ιδιωτικός να ξεκίνησες, ξεχνάς την αξία του παίρνω τα λεφτά μου βρέξει χιονίσει. Με ποιο διαολεμένο σκεπτικό λοιπόν ένας ΙΥ πρέπει να παίρνει τα ίδια με ένα ΔΥ και σκίζουν και τα ρούχα τους μερικοί, δεν μπορώ να καταλάβω.

Τώρα θα πάει η συζήτηση στο "ε ας μην ζητάς να πέσουν οι μισθοί μου, ζήτα να ανέβουν οι δικοί σου", "θέλεις να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα" ενώ η δικιά μου ξέρω γω έχει πεθάνει πριν καν γεννηθεί, "δεν είναι όλοι άχρηστοι", "οι μίζες των πολιτικών", "τα εξοπλιστικά" και πάμε πάλι από την αρχή.

μαλλον δεν διαβασες καλα τα γραφομενα μου.αλλα επειδη βλεπω οτι εισαι αρνητικος εως και εχθρικος απεναντι μου σε παρακαλω μην ξαναασχοληθεις μαζι μου και δεν προκειται να ξαναγραψω στο θεμα, κακως το αρχισα κιολας.αλλου ειναι οι υποτιθεμενοι εχθροι σου.ειναι αυτοι που ψηφιζεις που δημιουργησαν αυτο που τοσο απεχθανεσαι.εγω σταματω εδω, γραφε μονος σου αφου δεν αντεχεις την διαφορετικη αποψη και εισαι τοσο αρνητικος

Δημοσ.
Μάλλον έχεις μπερδευτεί. Πιστεύεις ότι αυτές οι ερωτήσεις έχουν κάποια λογική βάση ή σχέση με το θέμα; Εγώ σου λέω κάτι πρακτικό, ότι δηλαδή θα ήθελα να είχα κι άλλη (ιδιωτική; ) επιλογή στο θέμα της ενέργειας (και όλων των υπόλοιπων δημόσιων υπηρεσιών for that matter) κι εσύ μου λες ότι θες να έχεις επιλογή να μην μπορώ να χρησιμοποιήσω τις υποδομές που έχεις πληρώσει; Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο;

Έχεις αναρωτηθεί γιατί δεν υπάρχει (ακόμα) ιδιωτική εταιρεία ενέργειας στην Ελλάδα;

Αλήθεια, θα ήθελες να υπήρχε ιδιωτική τροχαία, ιδιωτικός στρατός και ιδιωτικός (:!) δήμος;

Η σχέση είναι η εξής: όπως εσύ θα ήθελες να μην πληρώνεις δημόσιες υπηρεσίες, έτσι θα ήθελα και εγώ να μην πληρώνω δια μέσου του κράτους ιδιώτες. Με άλλα λόγια όπως εσύ με πληρώνεις (χωρίς να θέλεις), έτσι και εγώ σε πληρώνω(χωρίς να θέλω). Λάθος λογική θα μου πεις και έχεις δίκιο. Το είπα ήδη πως είναι λάθος λογική, αλλά ελπίζω να δεις πως αντιστρέφεται το επιχείρημα.

@Praetorianos

Συγγνώμη, παρεξήγησα :o.

Δημοσ.
Έχεις αναρωτηθεί γιατί δεν υπάρχει (ακόμα) ιδιωτική εταιρεία ενέργειας στην Ελλάδα;

Αλήθεια, θα ήθελες να υπήρχε ιδιωτική τροχαία, ιδιωτικός στρατός και ιδιωτικός (:!) δήμος;

Η σχέση είναι η εξής: όπως εσύ θα ήθελες να μην πληρώνεις δημόσιες υπηρεσίες, έτσι θα ήθελα και εγώ να μην πληρώνω δια μέσου του κράτους ιδιώτες. Με άλλα λόγια όπως εσύ με πληρώνεις (χωρίς να θέλεις), έτσι και εγώ σε πληρώνω(χωρίς να θέλω). Λάθος λογική θα μου πεις και έχεις δίκιο. Το είπα ήδη πως είναι λάθος λογική, αλλά ελπίζω να δεις πως αντιστρέφεται το επιχείρημα.

@Praetorianos

Συγγνώμη, παρεξήγησα :o.

Λες να ειμαστε το πρωτο κρατος που θα ειχαμε;

Δημοσ.
μαλλον δεν διαβασες καλα τα γραφομενα μου.αλλα επειδη βλεπω οτι εισαι αρνητικος εως και εχθρικος απεναντι μου σε παρακαλω μην ξαναασχοληθεις μαζι μου και δεν προκειται να ξαναγραψω στο θεμα, κακως το αρχισα κιολας.αλλου ειναι οι υποτιθεμενοι εχθροι σου.ειναι αυτοι που ψηφιζεις που δημιουργησαν αυτο που τοσο απεχθανεσαι.εγω σταματω εδω, γραφε μονος σου αφου δεν αντεχεις την διαφορετικη αποψη και εισαι τοσο αρνητικος

Νόμιζα ότι είμαστε αρκετά ώριμοι για να καταλάβουμε πότε ο συνομιλητής μας απευθύνεται σε μας προσωπικά και πότε όχι. Το "ρε μη μας πρήζεις" ανήκει στην δεύτερη περίπτωση, εντούτοις ναι θα σταματήσω να γράφω.

Μέχρι την επόμενη φορά που θα γραφεί κάτι παράλογο όπως το να απαιτεί κάποιος ισότητα στους μισθούς ενώ υπάρχει διαφορετικό καθεστώς εργασίας.

ΥΓ Δεν έχω εχθρούς απλά με εκνευρίζουν οι παρτάκηδες. Είτε είναι παρτάκηδες των 5 ευρώ είτε παρτάκηδες των 5.000.000.

Δημοσ.

Καταρχάς, να ξεκινήσω λέγοντας ότι δεν έχω πρόθεση να επιτεθώ προσωπικά σε κανέναν χρήστη που είναι δημόσιος υπάλληλος. Δεν είπα σε κανέναν ότι κακώς είναι στη θέση που είναι, δεν τον ξέρω και προσωπικά. Το πρόβλημα μου είναι με εκείνους που δε μπήκαν μέσω ΑΣΕΠ και είναι πάρα πολλοί και με πάρα πολλούς που δε πατάνε καν στην υπηρεσία τους και πληρώνονται ( έχω ακούσει για κάτι περιπτώσεις γνωστών της οικογένειας μου).

Το θέμα είναι ότι ενώ έχουμε μεγάλο αριθμό δημοσίων υπαλλήλων ( σε αυτό πιστεύω ότι δε διαφωνεί κανείς) οι υπηρεσίες που μας προσφέρονται είναι πολύ χαμηλού επιπέδου. Το πιο απλό παράδειγμα που μπορώ να αναφέρω είναι το ωράριο των δημοσίων υπαλλήλων, δεν μας εξυπηρετεί, χάνουμε λεφτά γιατί πρέπει να απουσιάσουμε από την εργασία μας. Όσοι είναι ελεύθεροι επαγγελματίες ή επιτηδευματίες γενικά μπορούν να καταλάβουν καλύτερα αυτό που λέω ( στην οικογένεια μου η πλειοψηφία είναι ή ελεύθεροι επαγγελματίες ή έμποροι και έχω ακούσει ουκ ολίγες ιστορίες γραφειοκρατικής τρέλας ).

Δεν είμαι κατά της απεργίας και της διαμαρτυρίας , είμαι κατά της ταλαιπωρίας που δημιουργούν κάποιες απεργίες σε εμάς και τους συμπολίτες μας. Οι απεργίες κάποιων επαγγελματικών κατηγοριών που έχει αναφέρει ήδη ο Kfyros σαφώς και έχουν μεγάλες επιπτώσεις σε εμάς τους υπόλοιπους.

Δημοσ.

Με του ίδιους ακριβώς έχω και εγώ πρόβλημα. Ίσως και περισσότερο απ΄ ό,τι εσύ, γιατί η δική τους συμπεριφορά και στάση στιγματίζει αδίκως και εμένα. Αλλά δεν μπορώ να κάνω τίποτα γι'αυτό. Τίποτα περισσότερο απ'ό,τι εσύ και κάθε άλλος πολίτης. Δύο-τρεις φορές έχω φτάσει μέχρι το διευθυντή υπηρεσίας για να παραπονεθώ και στις περισσότερες εξυπηρετήθηκα.

Για τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων θα εκπλαγείς ίσως, αλλά δεν είναι τόσοι όσοι διαδίδεται. Άκουγα για 1,5 εκατομμύρια και διαβάζω πως τελικά οι μόνιμοι είναι περίπου 500.000. Τα δημοσιεύματα δεν συμφωνούν στον ακριβή αριθμό, αλλά τον Ε.Τ. δεν νομίζω να μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς για μεροληψία υπέρ των δημοσίων υπαλλήλων. Χρειάζεται να προστεθούν οι ωρομίσθιοι και οι συμβασιούχοι, για να ανέλθει ο αριθμός περίπου στο ένα εκατομμύριο.

Ακόμα και η σύγκριση που γίνεται με τις άλλες χώρες της Ευρώπης είναι παραπλανητική, γιατί εκεί δεν συμπεριλαμβάνουν στους δημοσίους υπαλλήλους τους απασχολούμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Σίγουρα πάντως είναι άνισα και λάθος κατανεμημένο το προσωπικό.

Δημοσ.
Με του ίδιους ακριβώς έχω και εγώ πρόβλημα. Ίσως και περισσότερο απ΄ ό,τι εσύ, γιατί η δική τους συμπεριφορά και στάση στιγματίζει αδίκως και εμένα. Αλλά δεν μπορώ να κάνω τίποτα γι'αυτό.

Και περα απο το στιγματισμο, το λαμογιο που δεν ερχεται στη δουλεια πολυ απλα χωνει το συνεπη υπαλληλο καθως πρεπει να κανει και τη δικη του δουλεια.

Δυστυχως το δημοσιο εχει ακριβως την ιδια νοοτροπια με το στρατο. Η βελτιστη στρατηγικη απο την ατομικη πλευρα ειναι να προσπαθησεις να λουφαρεις και να αποφυγεις οσο μπορεις ευθυνες. Τραγικο μεν αλλα ετσι εχουν τα πραγματα. Δυστυχως δεν βλεπω ευκολο και γρηγορο τροπο να λυθει αυτο, περα απο μια πληρη αναδιοργανωση from the ground up ολου του δημοσιου τομεα, που πολυ απλα δεν θα γινει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...