suspiria Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 οπως παντα ολοι εχουν δικιο απο λιγο εκεινο που εμενα μου φαινεται χειροτερο απ΄ολα τα αλλα ειναι οτι δεν υπαρχει ιση μεταχειρηση, οχι απλα μεταξυ δημοσιου και ιδιωτικου τομεα αλλα ουτε μεσα στο δημοσιο. και εξηγω: ειναι δυνατον μια εγκυος να δικαιουται ολους-ολους τρεις μηνες αδειας συνολικα, οταν οι ''κανονικες'' εγκυες στο δημοσιο παιρνουν πανω απο χρονο? ακομα και στον ιδιωτικο πρεπει να ειναι κοντα στον ενα χρονο (διορθωστε με αν κανω λαθος). μ'αυτα και μ'αυτα δεν υπαρχει περιστωση να με πεισει κανεις να κανω απεργια για λεφτα, οσο κανεις δεν βγαινει να πει κατι για την αδικη μεταχειρηση στα υπολοιπα που μετρανε σ΄αυτη τη ζωη εχουμε μεσα στον ιδιο χωρο εργασιας ατομα που παντα δουλευουν και ατομα που παντα καθονται και αυτο δεν ειναι δικαιο. οι εγκυμονουσες παιρνουν αδεια απο τον 7ο μηνα της κυησης μεχρι και τον 3 μηνα ηλικιας του παιδιου.μετα δικαιουνται μειωμενο ωραριο (-1 ωρα) μεχρι το παιδι να γινει 2 χρονωνή 4 δεν θυμαμαι καλα.ομως οι περισσοτερες το παιρνουν μαζεμενο και καθονται κανα χρονο.
Ather Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 οι εγκυμονουσες παιρνουν αδεια απο τον 7ο μηνα της κυησης μεχρι και τον 3 μηνα ηλικιας του παιδιου.μετα δικαιουνται μειωμενο ωραριο (-1 ωρα) μεχρι το παιδι να γινει 2 χρονωνή 4 δεν θυμαμαι καλα.ομως οι περισσοτερες το παιρνουν μαζεμενο και καθονται κανα χρονο. Οι περισσότερες παίρνουν μούφα επαπειλούμενη άδεια αλλά ας μην το κάνουμε θέμα
suspiria Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Οι περισσότερες παίρνουν μούφα επαπειλούμενη άδεια αλλά ας μην το κάνουμε θέμα γιαυτο δεν θελουν γυναικες!
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 παιδια ενα παραδειγμα εφερα, αλλα η πραγματικοτητα ειναι πραγματικα στα συνορα της φαντασιας. για το δημοσιο μιλω, μεσα στον ιδιο χωρο εργασιας, οι μονιμοι υπαλληλοι εχουν τον αερα των διευθυντων και κυριολεκτικα αλωνιζουν και απολαμβανουν κεκτημενα απιστευτα. και κανεις ποτε δε θα βαλει χερι σ΄αυτα τα προνομια. αλλοι εχουν προσληφθει για να κανουν κυκλικο ωραριο αλλα το εχουν μετατρεψει εδω και 20 χρονια σε μονο πρωινο, αλλοι εχουν πετυχει να κανουν το 8ωρο 6ωρο, αλλοι να ερχονται στη δουλεια τους 2 και 3 ωρες αργοτερα και κανεις να μην τους λεει τπτ απολυτως ... το απολυτο χαος δλδ. νομιζω πως ολοι καταλαβαινουμε οτι δεν ειναι το θεμα να εξοικονομηθουν τα ευρω ενος ή δυο μισθων αλλα ν'αλλαξει αυτη η αρρωστη κατασταση. ποια συγκριση με ιδιωτικο τομεα να κανουμε? επειδη εχω περασει και απο κει, ελεος! στο δημοσιο το μπουρδελο θεωρειται προτυπο: και δουλευει και φερνει κερδος.
suspiria Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 παιδια ενα παραδειγμα εφερα, αλλα η πραγματικοτητα ειναι πραγματικα στα συνορα της φαντασιας. για το δημοσιο μιλω, μεσα στον ιδιο χωρο εργασιας, οι μονιμοι υπαλληλοι εχουν τον αερα των διευθυντων και κυριολεκτικα αλωνιζουν και απολαμβανουν κεκτημενα απιστευτα. και κανεις ποτε δε θα βαλει χερι σ΄αυτα τα προνομια. αλλοι εχουν προσληφθει για να κανουν κυκλικο ωραριο αλλα το εχουν μετατρεψει εδω και 20 χρονια σε μονο πρωινο, αλλοι εχουν πετυχει να κανουν το 8ωρο 6ωρο, αλλοι να ερχονται στη δουλεια τους 2 και 3 ωρες αργοτερα και κανεις να μην τους λεει τπτ απολυτως ... το απολυτο χαος δλδ. νομιζω πως ολοι καταλαβαινουμε οτι δεν ειναι το θεμα να εξοικονομηθουν τα ευρω ενος ή δυο μισθων αλλα ν'αλλαξει αυτη η αρρωστη κατασταση. ποια συγκριση με ιδιωτικο τομεα να κανουμε? επειδη εχω περασει και απο κει, ελεος! στο δημοσιο το μπουρδελο θεωρειται προτυπο: και δουλευει και φερνει κερδος. δεν φταινε αυτοι.αφου ειναι λασκα δεν τους ελεγχει κανεις.κανεις δεν προσπαθησε ποτε να το κανει.και ασε τι λενε ολοι οτι θα ξαναφτιαξουν το κρατος.να χαμε να λεγαμε.δυστυχως ομως και αυτοι οι υπαλληλοι που ειναι σωστοι δεν τους αφηνει το συστημα να προοδευσουν.τους φρεναρουν.ααα και η εργασια στο δημοσιο δεν ειναι οκταωρη αλλα επταμισαωρη!
agpr Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Σόρυ που επεμβαίνω στην κουβέντα σας (με καλύπτουν άλλοι συμφορουμίτες, εξάλλου), αλλά αυτή η θέση είναι λίγο φόλα. Κι ο λόγος απλούστατος: Εγώ σε πληρώνω. Ο ιδιωτικός υπάλληλος/επιχειρηματίας/μαγαζάτορας/ελεύθερος επαγγελματίας. Όταν λοιπόν δουλεύω και παίρνω Χ ευρώ μισθό και μπορώ κουτσά στραβά να τα βγάλω πέρα, ενώ εσύ (και ο κάθε "εσύ", δεν είναι προσωπικό) που μπορεί να παίρνεις 2Χ ευρώ η και παραπάνω με υπερβολικά μεγάλη μερίδα των συναδέλφων σου χωρίς να δουλεύει αρκετά ώστε να ικανοποιείται ο μισθός της, ε τότε έχω απόλυτο δικαίωμα να διαμαρτύρομαι για τους υψηλούς μισθούς που παίρνει ο δημόσιος υπάλληλος ΑΠΟ ΜΕΝΑ, παρά για τους χαμηλούς μισθούς ΠΟΥ ΒΓΑΖΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ. Νομίζω ότι είναι λογικό αυτό που λέω Για να δούμε πόσο αληθές είναι το υπογραμμισμένο. Εγώ δεν πληρώνω φόρους; Πληρώνω και άμεσους και έμμεσους. Με την ίδια (λάθος) λογική πληρώνω όλους αυτούς τους κρατικοδίαιτους ιδιώτες έμμεσα και άμεσα όλους αυτούς από τους οποίους ψωνίζω. Έτσι λοιπόν και Εγώ σε πληρώνω . Έχεις λόγο, όπως και κάθε πολίτης για την κατεύθυνση των πραγμάτων στη χώρα. Αλλά πληρώνεις με τους φόρους σου το κράτος, όχι τον καθένα από τους υπαλλήλους και το σύνολο των υποδομών της χώρας. Αυτό το κράτος με πληρώνει για τις υπηρεσίες που εγώ παρέχω. Ελπίζω να μην έχεις και εσύ την ανάγκη να νιώσεις "αφεντικό".
suspiria Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 το περιεργο με τους ελληνες ειναι οτι ολοι βριζουν τους δημοσιους υπαλληλους αλλα ΟΛΟΙ θα θελαν να ειναι!κουφο ε?
Moderators Malthador Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Moderators Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Για να δούμε πόσο αληθές είναι το υπογραμμισμένο. Εγώ δεν πληρώνω φόρους; Πληρώνω και άμεσους και έμμεσους. Με την ίδια (λάθος) λογική πληρώνω όλους αυτούς τους κρατικοδίαιτους ιδιώτες έμμεσα και άμεσα όλους αυτούς από τους οποίους ψωνίζω. Έτσι λοιπόν και Εγώ σε πληρώνω . Ναι, αλλά: 1ον) Τους φόρους και τις εισφορές που πληρώνεις με τι λεφτά τους πληρώνεις; Με τα λεφτά που σε πληρώνει το κράτος και άρα προήλθαν από μένα; 2ο και σημαντικότερο) Έχεις δικαίωμα επιλογής. Αν δεν σου αρέσει η υπηρεσία μου, το μαγαζί μου, το προϊόν μου, πηγαίνεις στο παραδίπλα μαγαζί. Με τον ΟΤΕ αυτό έκανα, άλλαξα πάροχο, γιατί μπορούσα και γιατί με συνέφερε. Με τη ΔΕΗ (και τις υπόλοιπες δημόσιες υπηρεσίες, εφορία, ΙΚΑ κλπ) τι επιλογή έχω; Δεν υπάρχει ανταγωνισμός για να μπορώ να επιλέξω κάτι διαφορετικό (εκτός από το να φτιάξω φωτοβολταϊκά μόνο για τις προσωπικές μου ανάγκες σε ρεύμα :Ρ). εντίτ: το περιεργο με τους ελληνες ειναι οτι ολοι βριζουν τους δημοσιους υπαλληλους αλλα ΟΛΟΙ θα θελαν να ειναι!κουφο ε? Μπα, μην παίρνεις όρκο για αυτό. Δεν θέλουμε όλοι να γίνουμε αυτό που κοροιδεύουμε.
Praetorianos Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 το περιεργο με τους ελληνες ειναι οτι ολοι βριζουν τους δημοσιους υπαλληλους αλλα ΟΛΟΙ θα θελαν να ειναι!κουφο ε? Όχι δεν είναι άσχημο να παίρνεις μισθό και να έχεις στανταράκι δουλειά συν ό,τι κάτσει επιπλέον. Το κουφό ξέρεις ποιο είναι? Ότι διαμαρτύρονται ΔΥ για τους κλέφτες τους ιδιωτικούς που δουλεύουν και φοροδιαφεύγουν, αλλά όταν τους λες πέρνα από τον ιδιωτικό τομέα μια βόλτα, κοτεύουν. Γιατί αν πνίγει τόσο πολύ η αδικία τους δημόσιους πια, ε δεν νομίζεις ότι έστω και ένας θα έπρεπε να παραιτηθεί να "βρει το δίκιο του" στην ελεύθερη αγορά? Ναι ελεύθερη αγορά, αυτή την περίεργη κατάσταση που βρίσκεσαι όταν δεν κατηγορείς κάποιον εκ του ασφαλούς και το χθεσινό ξύσιμο δεν σου εξασφαλίζει τον αυριανό μισθό.
suspiria Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Ναι, αλλά: 1ον) Τους φόρους και τις εισφορές που πληρώνεις με τι λεφτά τους πληρώνεις; Με τα λεφτά που σε πληρώνει το κράτος και άρα προήλθαν από μένα; 2ο και σημαντικότερο) Έχεις δικαίωμα επιλογής. Αν δεν σου αρέσει η υπηρεσία μου, το μαγαζί μου, το προϊόν μου, πηγαίνεις στο παραδίπλα μαγαζί. Με τον ΟΤΕ αυτό έκανα, άλλαξα πάροχο, γιατί μπορούσα και γιατί με συνέφερε. Με τη ΔΕΗ (και τις υπόλοιπες δημόσιες υπηρεσίες, εφορία, ΙΚΑ κλπ) τι επιλογή έχω; Δεν υπάρχει ανταγωνισμός για να μπορώ να επιλέξω κάτι διαφορετικό (εκτός από το να φτιάξω φωτοβολταϊκά μόνο για τις προσωπικές μου ανάγκες σε ρεύμα :Ρ). εντίτ: Μπα, μην παίρνεις όρκο για αυτό. Δεν θέλουμε όλοι να γίνουμε αυτό που κοροιδεύουμε. το ξερεις οτι αν δεν παρεις ρευμα απο δεη δεν μπορεις να βγαλεις αδεια για σπιτι ε?
ikaruga24 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Για να δούμε πόσο αληθές είναι το υπογραμμισμένο. Εγώ δεν πληρώνω φόρους; Πληρώνω και άμεσους και έμμεσους. Με την ίδια (λάθος) λογική πληρώνω όλους αυτούς τους κρατικοδίαιτους ιδιώτες έμμεσα και άμεσα όλους αυτούς από τους οποίους ψωνίζω. Έτσι λοιπόν και Εγώ σε πληρώνω .Έχεις λόγο, όπως και κάθε πολίτης για την κατεύθυνση των πραγμάτων στη χώρα. Αλλά πληρώνεις με τους φόρους σου το κράτος, όχι τον καθένα από τους υπαλλήλους και το σύνολο των υποδομών της χώρας. Αυτό το κράτος με πληρώνει για τις υπηρεσίες που εγώ παρέχω. Ελπίζω να μην έχεις και εσύ την ανάγκη να νιώσεις "αφεντικό". Μα δεν παραγεις κατι για να φερεις ζεστο μετρητο στα ταμεια. Πληρωνεσαι απο τους φορους μας. Το οτι εχεις και εσυ εισφορες και φορους δεν σημαινει οτι αυτα τα λεφτα δεν ειναι εξτρα φοροι δικοι μας παλι. Ξερεις τι θα γινοταν αν σταματουσαν ολοι οι ελευθεροι επαγγελματιες, ΙΥ, μαγαζατορες κτλ να πληρωνουν τους φορους τους? Εσυ προσφερεις υπηρεσιες, οχι money making εργασια. Εχει τεραστια διαφορα το ενα με το αλλο. Απο εκει βγαινει και το οτι -ποτε μα ποτε ενας ΔΥ δεν πρεπει να παιρνει περισσοτερα απο εναν ΙΥ για την ιδια θεση και ιδια προσοντα- οπως συμβαινει και σε καθε χωρα αλλα ειπαμε, εδω ειναι Greece. Τελιωνω με το off-topic εντελως για να πω για αλλη μια φορα οτι η μονη απεργια με την οποια συμφωνω ειναι απλα να κατσεις σπιτι σου ή να πας στη δουλεια σου για ταβλακι, καφεδακι κτλ. Οποιαδηποτε αλλη μορφη απεργιας που κανεις ζημια σε κοσμο απο εμενα θα επρεπε να πεφτει παραδειγματικο ξυλωμα (αμεσο) απο τη θεση του απεργου και αντικαταστασης του με αλλον χωρις δευτερες ευκαιριες.
suspiria Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Όχι δεν είναι άσχημο να παίρνεις μισθό και να έχεις στανταράκι δουλειά συν ό,τι κάτσει επιπλέον. Το κουφό ξέρεις ποιο είναι? Ότι διαμαρτύρονται ΔΥ για τους κλέφτες τους ιδιωτικούς που δουλεύουν και φοροδιαφεύγουν, αλλά όταν τους λες πέρνα από τον ιδιωτικό τομέα μια βόλτα, κοτεύουν. Γιατί αν πνίγει τόσο πολύ η αδικία τους δημόσιους πια, ε δεν νομίζεις ότι έστω και ένας θα έπρεπε να παραιτηθεί να "βρει το δίκιο του" στην ελεύθερη αγορά? εχω 3 παραδειγματα συναδελφων που την εκαναν για ιδιωτικο τομεα.με μισθους φυσικα διπλασιους.και ομως υπαρχουν.επισης ειχα διαβασει καποτε ενα γραμμα καποιου ο οποιος ειχε περασει στο δημοσιο (σε εφορια νομιζω) και εγραφε οτι εκει μεσα χανεις καθε ιχνος δημιουργικοτητας και οτι το συστημα σε πλακωνει σιγα σιγα ενω ελεγε για τους φιλους του που μπορεσαν να ανεβουν στην ιεραρχια στον ιδιωτικο τομεα και πλεον παιρνουν περισσοτερα χρηματα απο αυτον ενω αυτος εχει μεινει στασιμος.ελεγε οτι δεν υπαρχουν κινητρα κλπ.καλα και μη νομιζεις οτι οσοι ειναι δημ.υπαλληλοι δεν ηταν καποτε ιδιωτικοι.δεν γεννιεσαι δημ.υπαλληλος γινεσαι.αλλα μην γενικευεις.δεν ειναι ολοι οι δημοσιοι υπαλληλοι κακοι.οσοι ειναι εξω απ το χορο λενε πολλα.εγω σου λεω μπορει ενα 60% να ειναι τεμπεληδες και λουφαδοροι αλλα οι υπολοιποι ειναι συνεπεις.μιλαω για τοπικη αυτοδιοικηση που ειμαι και μπορω να κρινω. ---------- Προσθήκη στις 14:01 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:48 ---------- καποια στιγμη την ειπα ασχημα σε εναν συναδελφο λεγοντας του οτι εχει δημοσιουπαλληλικη νοοτροπια και παρεξηγηθηκε πολυ (μονο που δεν με εδειρε).οταν καταλαβα τι ειχε γινει το μετανιωσα.αν δεν εχεις και τα ''εργαλεια'' τελικα μονο το φιλοτιμο δεν φτανει.ηταν να φερει καποιο εξοπλισμο σε μια εκδηλωση.εφερε 3 κομματια οσα ακριβως χρειαζοταν.το ενα ομως δεν δουλευε και εκει πανω εγω του λεω καλα ρε συ γιατι δεν εφερες ακομα ενα για back up?και του ανεφερα για την νοοτροπια.εγινε ενας χαμος αλλα μετα εμαθα οτι δεν ειχε τεταρτο κομματι να φερει οποτε τι να σου κανει και η καλη θεληση?με αυτο θελω να πω οτι και καλη θεληση να υπαρχει αν ο τροπος λειτουργιας δεν ειναι σωστος (δεν υπαρχει ταξη, οργανωση κλπ) ο αλλος αγανακτει και τα γραφει ολα στα παλια του τα παπουτσια.και μπορει αυτος να γινει χειροτερος υπαλληλος.αν πας σε μια ιδιωτικη εταιρια που λεει οτι κανει μεταφορες και δεν εχει φορτηγο ή εχει ενα χαλασμενο ή εχει ενα ποδηλατο πως θα δουλεψει ο υπαλληλος?
Praetorianos Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 suspiria δεν πήγα στο άλλο άκρο και δεν τους έβγαλα όλους άχρηστους. Ναι το ξέρω ότι υπάρχουν καλοί άνθρωποι παντού, ότι δεν είναι όλοι κακοί, να μην τσουβαλιάζουμε και άλλα κλασσικά. Είναι όμως εξοργιστικό να βγαίνει ένας ΔΥ και να λέει ότι οι ΙΥ κλέβουν. Όχι ότι δεν είναι αλήθεια αλλά εφόσον κρίνει κάποιος ότι οι ΙΥ με το κλέψιμο τους περνάνε καλύτερα από τους ΔΥ με το ξύσιμο τους, ας βγουν στην ελεύθερη αγορά. Το "εγώ είμαι ΔΥ αλλά οι ΙΥ κλέβουν" μου χτυπάει. Γίνε ΙΥ ρε τι μας πρήζεις. Επίσης και κάτι άλλο. Μπορεί να μην κλέβουν όλοι αλλά όλοι είναι μόνιμοι. Και όταν είσαι μόνιμος, ακόμα και ιδιωτικός να ξεκίνησες, ξεχνάς την αξία του παίρνω τα λεφτά μου βρέξει χιονίσει. Με ποιο διαολεμένο σκεπτικό λοιπόν ένας ΙΥ πρέπει να παίρνει τα ίδια με ένα ΔΥ και σκίζουν και τα ρούχα τους μερικοί, δεν μπορώ να καταλάβω. Τώρα θα πάει η συζήτηση στο "ε ας μην ζητάς να πέσουν οι μισθοί μου, ζήτα να ανέβουν οι δικοί σου", "θέλεις να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα" ενώ η δικιά μου ξέρω γω έχει πεθάνει πριν καν γεννηθεί, "δεν είναι όλοι άχρηστοι", "οι μίζες των πολιτικών", "τα εξοπλιστικά" και πάμε πάλι από την αρχή.
agpr Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Ναι, αλλά: 1ον) Τους φόρους και τις εισφορές που πληρώνεις με τι λεφτά τους πληρώνεις; Με τα λεφτά που σε πληρώνει το κράτος και άρα προήλθαν από μένα; 2ο και σημαντικότερο) Έχεις δικαίωμα επιλογής. Αν δεν σου αρέσει η υπηρεσία μου, το μαγαζί μου, το προϊόν μου, πηγαίνεις στο παραδίπλα μαγαζί. Με τον ΟΤΕ αυτό έκανα, άλλαξα πάροχο, γιατί μπορούσα και γιατί με συνέφερε. Με τη ΔΕΗ (και τις υπόλοιπες δημόσιες υπηρεσίες, εφορία, ΙΚΑ κλπ) τι επιλογή έχω; Δεν υπάρχει ανταγωνισμός για να μπορώ να επιλέξω κάτι διαφορετικό (εκτός από το να φτιάξω φωτοβολταϊκά μόνο για τις προσωπικές μου ανάγκες σε ρεύμα :Ρ). εντίτ: Μπα, μην παίρνεις όρκο για αυτό. Δεν θέλουμε όλοι να γίνουμε αυτό που κοροιδεύουμε. Αλήθεια; Καθώς έχω συμπληρωματικές νόμιμες πηγές εισοδήματος πληρώνω φόρους και με χρήματα που δεν έχουν προέλθει άμεσα από το κράτος. Αυτό που δεν θέλεις να αποδεχτείς είναι πως οι φόροι που πληρώνεις (και πληρώνω) στο κράτος ξαναγυρίζουν στην οικονομία και εσύ από αυτά πληρώνεσαι. Μπορώ εγώ να επιλέξω να μην επιστρέφεται ΦΠΑ στο μαγαζί σου; Μπορώ να επιλέξω να μην πάρει επιδότηση; Μπορώ εγώ να επιλέξω να μην πληρώνονται οι εισφορές ή τμήμα των μισθών των ιδιωτικών υπαλλήλων από το δημόσιο; Μπορώ να επιλέξω να μην χρησιμοποιεί τις υποδομές που και εγώ έχω πληρώσει; Σε έπεισαν και εσένα πως εχθρός σου είναι ο άλλος υπάλληλος. Δεν αποτελούν οι υπηρεσίες πηγές πλούτου; Το άκουσα και αυτό! @Praetorianos Δεν είπα πως οι ιδιωτικοί υπάλληλοι κλέβουν Είπα πως ο ιδιωτικός τομέας είναι σε μεγάλο βαθμό κρατικοδίαιτος. Εσύ είμαι σίγουρος πως καταλαβαίνεις τη διαφορά.
ikaruga24 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Αλήθεια; Καθώς έχω συμπληρωματικές νόμιμες πηγές εισοδήματος πληρώνω φόρους και με χρήματα που δεν έχουν προέλθει άμεσα από το κράτος. Αυτό που δεν θέλεις να αποδεχτείς είναι πως οι φόροι που πληρώνεις (και πληρώνω) στο κράτος ξαναγυρίζουν στην οικονομία και εσύ από αυτά πληρώνεσαι. Μπορώ εγώ να επιλέξω να μην επιστρέφεται ΦΠΑ στο μαγαζί σου; Μπορώ να επιλέξω να μην πάρει επιδότηση; Μπορώ εγώ να επιλέξω να μην πληρώνονται οι εισφορές ή τμήμα των μισθών των ιδιωτικών υπαλλήλων από το δημόσιο; Μπορώ να επιλέξω να μην χρησιμοποιεί τις υποδομές που και εγώ έχω πληρώσει; Σε έπεισαν και εσένα πως εχθρός σου είναι ο άλλος υπάλληλος. Δεν αποτελούν οι υπηρεσίες πηγές πλούτου; Το άκουσα και αυτό! @Praetorianos Δεν είπα πως οι ιδιωτικοί υπάλληλοι κλέβουν Είπα πως ο ιδιωτικός τομέας είναι σε μεγάλο βαθμό κρατικοδίαιτος. Εσύ είμαι σίγουρος πως καταλαβαίνεις τη διαφορά. Μαλλον δεν καταλαβες απο ποια μερια το λεω. Δεν πειραζει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.