kfyros Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 Σεβαστή η απεργία και σεβαστοί οι αγώνες των εργαζομένων. Υπάρχουν όμως κλάδοι στους οποίους θα έπρεπε να απαγορεύεται η απεργία και να λειτουργούν με στρατιωτικούς κανονισμούς. 1. Υγεία. Αυτά τα περί προσωπικού ασφαλείας είναι αθλιότητες. 2. Υπηρεσίες καθαριότητας (σκουπίδια). 3.Σώματα ασφαλείας , στρατός. Χωρίς σχόλια. 4. ΔΕΗ. Η ζημιά σε κάθε απεργία για επιχειρήσεις - επαγγελματίες είναι εκατομύρια ευρώ. Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι απαραίτητο αγαθό. 5. Τηλεπικοινωνίες. Το ίδιο. Δεν εξετάζεται αν οι υπάλληλοι είναι καλοπληρωμένοι ή όχι , ή αργόμισθοι ή σκληρά εργαζόμενοι. ΔΕΝ θα πρέπει να υπάρχει δικαίωμα απεργίας σε αυτούς τους κλάδους. Όπως επίσης δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση το κλείσιμο δρόμων - εθνικών δρόμων. Όποιοι είναι μάγκες , ας πάρουν ξύλα και ρόπαλα και ας πάνε έξω από τα υπουργεία να τα σπάσουν. Τζάμπα κλανομαγκιές με εκβιασμό του κοινωνικού συνόλου δεν φέρανε ποτέ αποτέλεσμα πέρα από την προώθηση των εργατοπατέρων σε ανώτερες θέσεις και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου τους. Όποιος νομίζει ότι αυτά που γίνονται είναι κοινωνικοί αγώνες είναι βαθιά γελασμένος.
ikaruga24 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 Κατάλαβα. Όχι πως θα αλλάξει κάτι, αλλά έχουν γίνει το τελευταίο δίμηνο τέσσερις απεργίες από την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ. Ούτε διακόπτες κατεβάσαμε ούτε τους δρόμους κλείσαμε. Οι βενζινοπώλες απήργησαν μία εβδομάδα χωρίς να κλείσουν τίποτα. Απεργίες γίνονται, εσύ επιλέγεις να τις βλέπεις ως βίαιες εκδηλώσεις κακομαθημένων. Δεν είναι ανάγκη να συμφωνείς με τους απεργούς, δεν έχουν πάντα δίκιο ή πάντα άδικο. Αλλά ξεπερνά τα όρια της λογικής η εκ προοιμίου αντίθεση σε κάθε απεργία. Η ζωή σου δε θα βελτιωθεί σε τίποτα, αν οι υπόλοιποι δεν διεκδικούν τη βελτίωση της δικής τους ζωής ή έστω δεν αντιδρούν στην επιδείνωση. Μα αυτοι ειναι που φαινονται φιλος. Σου εχω πει εγω για τις απεργιες της ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ? Οχι, οποτε γιατι μου τους πετας? Απο τη στιγμη που δεν ενοχλουν κανενα καλα κανουν και το κανουν και καλα κανουν και διεκδικουν μια καλυτερη ζωη αλλα το κανουν γιατι τους -παιρνει- να το κανουν (κοινως εκ του ασφαλους που λεγαμε). Εχεις δει πολλες απεργιες ΙΥ? Ελευθερων επαγγελματιων ισως? Μαγαζατορες τιποτα? Για τους αλλους που προκειται να κατεβασουν τους διακοπτες ή να κλεισουν τους δρομους παλι εμεις τι μπορουμε να κανουμε? Τιποτα, απλα θα κατσουμε και θα μας @@μησουν οπως παντα γιατι αυτο κανανε παντα και ειναι αυτο που ξερουνε. Αν νομίζεις πως το δημόσιο είναι παιδική χαρά, υπάρχει τρόπος να παίξεις και εσύ. Στρώσου στο διάβασμα και δώσε εξετάσεις στο ΑΣΕΠ. Και ένας απόφοιτος του ΤΕΛ μπορεί. Κανείς δε σου έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό να μείνεις στη δουλειά που είσαι τώρα. Υ.Γ. Αφεντικά έχουν τα ζώα, οι άνθρωποι έχουν εργοδότες. Εγω εχω αλλη λυση. "Σηκω εσυ να κατσω εγω" και προσπαθησε να διαβασεις (καθως κανεις και την δικη μου δουλεια και χωρις καμια αμερικανικη βοηθεια) για να κανεις οτιδηποτε. Ελα να μου πεις τα αποτελεσματα αυτου που καταφερες να κανεις. Υ.Γ. Και οι ανθρωποι εχουν αφεντικα αν δεν ανοικουν στο δημοσιο. -Μονο- αφεντικα στην μεγαλη πλειοψηφια τους.
black_widow Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Πρώτον, υπάρχουν πολλοί ιδιωτικοί υπάλληλοι με πτυχία και μεταπτυχιακά και ξένες γλώσσες, δεν είναι προνόμιο των δημοσίων υπαλλήλων οι σπουδές. Δεύτερον, όλοι ξέρουμε ότι έχουνε γίνει πολλές μονιμοποιήσεις από το παράθυρο χωρίς ΑΣΕΠ και χωρίς τα άτομα που προσλήφθηκαν να έχουν απαραιτήτως τα τυπικά προσόντα. Τρίτον, μπορεί κάποιοι άνθρωποι να μην έχουν όνειρο τους να μπουν στο δημόσιο, δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι. Αυτά που αναγράφω είναι άσχετα με το θέμα , αλλά αφού τα θίξανε κάποιοι απαντάω. Συμφωνώ με Kfyros, οπότε μην επαναλαμβάνομαι. Σχετικά με το θέμα της απεργίας των ιδιωτικών υπαλλήλων σε κάποιο topic έχω αναφέρει ότι ο συγχωρεμένος ο παππούς απολύθηκε λόγω απεργίας ( στον ιδιωτικό τομέα φυσικά). Είχε το θράσος να κάνει απεργία για ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας χωρίς να είναι συνδικαλιστής. Σε τηλεφωνικό κέντρο εταιρείας τηλεπικοινωνιών ( ιδιωτικός τομέας δηλαδή) που δούλευε πριν δύο χρόνια περίπου η κολλητή μου είχε δοθεί προφορική οδηγία από τους προισταμένους τους στους τηλεφωνητές ότι όποιος απεργήσει απολύεται. Να σημειώσω ότι ο αριθμός των τηλεφωνητών ήταν πολύ μικρότερος από τον αριθμό των πελατών που έπρεπε να εξυπηρετήσουν, υπήρχε πρόβλημα δηλαδή με χρόνους αναμονής των πελατών μέχρι να συνδεθούν, που να απεργούσαν κιόλας τι θα γινόταν. Στον ιδιωτικό τομέα είναι γενικά πιο άγρια τα πράγματα, δύσκολα γίνονται συλλογικές διαμαρτυρίες. Θα μου άρεσε να έβλεπα περισσότερα blogs που να περιγράφουν τις συνθήκες εργασίας σε διάφορους τομείς ( πιο πολύ για call-centers έχω δει blogs). Kαι η πληροφόρηση είναι δυνατός τρόπος διαμαρτυρίας.Δεν είναι εύκολο ο ιδιωτικός υπάλληλος να κάνει απεργία. Επίσης να μη ξεχνάμε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν πολλές μικρές επιχειρήσεις με λίγους υπαλλήλους ( ακόμα και με έναν μόνο υπάλληλο). Εκεί όπως αναφέρθηκε τις διαφορές σου τις λύνεις απευθείας με τον εργοδότη σου. Επίσης σε απεργία της ΟΤΟΕ έχω βρεθεί μπροστά σε καταστάσεις απείρου κάλλους, να βαράνε οι απεργοί απεργοσπάστες, οι απεργοσπάστες να ρίχνουν στους απεργούς καφέδες και να πιάνονται στα χέρια κ.λ.π. Η απεργία δεν θα έπρεπε να είναι προσωπική επιλογή του καθενός; Στον άλλο που δε γουστάρει να απεργήσει τι του κλείνεις όλες τις εισόδους για να μη μπορεί να πάει στη θέση εργασίας του; Προσωπικά εγώ όταν έκανα πρακτική στην τράπεζα έκανα απεργία μία μέρα αλλά έκανα απεργία γιατί δεν αφήσανε κανέναν να μπει, δηλαδή όλοι κάνανε απεργία Επίσης όπως αναφέρθηκε και πιο πριν, δεν σας έχει βάλει κανείς το πιστόλι στον κρόταφο να παραμείνετε στο δημόσιο εφόσον δεν το θέλετε. Επιλέξατε τη σιγουριά του δημοσίου και τα πιο ανθρώπινα ωράρια ( ειδικά για τις γυναίκες που επιλέγουν δημόσιο κατανοώ ιδιαιτέρως τους λόγους που το κάνουν). Όμως δεν είναι δυνατόν οι σίγουρες θέσεις του δημοσίου να αμείβονται καλύτερα από τις αντίστοιχες θέσεις του ιδιωτικού τομέα.
kfyros Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Και στον ιδιωτικό τομέα γίνονται απεργίες. Όχι όμως για ψύλλου πήδημα.. Πριν 13 χρόνια δούλευα σε μεγάλο δισκάδικο της Αθήνας. Τότε μια κοπέλλα ,άγαμη μητέρα ανηλίκου και τρομερός άνθρωπος γενικά, φιλότιμη και καλή στη δουλειά της, με 7-8 χρόνια δουλειάς στην συγκεκριμένη εταιρία, απολύθηκε καταχρηστικά. Η κοπέλλα ήταν υπεύθυνη σε ένα τμήμα , και της ζητήσανε να καταθέσει σε δικαστήριο με ψευδείς κατηγορίες για κάποιον πρώην υφιστάμενο της (ότι τεμπέλιαζε, ότι δεν ερχόταν στην ώρα του, ότι μπορεί να έκλεβε CD's κλπ.) Το παληκάρι το απολύσανε γιατί δεν μπορούσε να δουλεύει τα Σάββατα το απόγευμα (πήγαινε σε κάποιο ιδιωτικό κολλέγιο για εργαζόμενους με μαθήματα το Σαββατοκύριακο), και το είχε ξεκαθαρίσει με την εταιρία από την πρώτη στιγμή που τον προσλάμβανε. Τα αφεντικά (2 αδέλφια , απίστευτοι μαλάκες με λεφτά από τον μπαμπά) κρατούσανε τα μαγαζιά παράνομα ανοιχτά μέχρι τις 9 το βράδυ τα Σάββατα. Εκείνη την εποχή το ωράριο των καταστημάτων ήταν μέχρι τις 5 το Σάββατο και το τηρούσαν όλοι στο κέντρο διά ροπάλου (ο ένας έδινε τον άλλο κατευθείαν). Οι υπεύθυνοι των καταστημάτων είχαν περάσει αρκετά σαββατοκύριακα στο τμήμα περιμένοντας το αυτόφωρο τη Δευτέρα, για να εκτελέσουν τις διαταγές των αφεντικών. Απαιτήσανε λοιπόν τα αφεντικά να έρθει να δουλεύει και τα Σάββατα το απόγευμα, αυτός δεν πήγαινε αφού δεν μπορούσε, και τον απολύσανε. Ο τύπος λοιπόν πήγε στον σύλλογο εμποροϋπαλλήλων της Αθήνας, του έδωσαν δικηγόρο και έκανε μήνυση στην εταιρία για παράνομη απόλυση και για αποζημιώσεις, για ηθική βλάβη κλπ. κλπ. Κάποιος μαλάκας εξυπνάκιας από την εταιρία πρότεινε να το τραβήξουν το σκοινί, και ο δικηγόρος τους τους πρότεινε να βρουν ψευδομάρτυρες που να καταθέσουν άσχημα πράγματα για τον τύπο ώστε να δικαιολογηθεί η απόλυση του για άλλους λόγους. Η κατάθεση της συγκεκριμένης υπαλλήλου θα ήταν βαρύνουσα γιατί ήταν προϊστάμενη του παληκαριού. Αυτή αρνήθηκε γιατί γενικά ήταν ένας αγνός άνθρωπος και δεν μπορούσε να πει ψέματα για κανέναν.. Και την έδιωξαν. Την άφησαν στο δρόμο με ένα παιδί χωρίς στον ήλιο μοίρα. Φυσικά τα πήρε στο κρανίο, πήγε και αυτή στον σύλλογο και κατέθεσε και αυτή απανωτές μηνύσεις για συκοφαντία, εκβίαση , παράνομη απόλυση, ενώ έβγαλε στη φόρα και πολλά άπλυτα για τις τακτικές των αφεντικών (μηνιαίες συμβάσεις, μη χορήγηση αντιγράφων των συμβάσεων στους υπαλλήλους, πρόσληψη με άλλαη ειδικότητα από αυτήν που δούλευαν για να μην πληρώνει κάποια επιδόματα , όπως ταμείου, πωλητή κλπ.κλπ.). Το υπόλοιπο προσωπικό των καταστημάτων τα πήρε κι αυτό στο κρανίο με τις μαλακίες αυτές, και σε συννενόηση με τον σύλλογο εμποροϋπαλλήλων , και παρόλες τις απειλές των αφεντικών, παρατώντας τα πόστα τους ένα μεσημέρι και κάνανε και συλλαλητήριο μπροστά στα μαγαζιά με συμμετοχή πολλών μελών του συλλόγου εμποροϋπαλλήλων. Η εν λόγω εταιρία έτρεχε στα δικαστήρια μέχρι περίπου το 2007 για αυτή την ιστορία, πλήρωσε απίστευτα λεφτά σε αποζημιώσεις, δεν τόλμησε να απολύσει κανέναν από όσους δούλευαν τη μέρα της απεργίας γιατί πλέον υπήρχε προηγούμενο και είχε λερωμένη τη φωλιά της και θα έμπλεκε σε ακόμα περισσότερα δικαστήρια. Επίσης έκοψε τις μαγκιές και τα κόλπα με τις συμβάσεις και τις ειδικότητες των υπαλλήλων , της έκανε έκτακτο έλεγχο το ΙΚΑ και ο ΣΔΟΕ και άρπαξε και τα πρόστιμα που έπρεπε. Λεφτά πάνω από τη ΣΣΕ δεν πήρε κανένας, αλλά ο αγώνας είχε αποτέλεσμα. Σε τέτοιες περιπτώσεις τα ίδια ισχύουν και τώρα. Όσοι είναι πρόβατα δεν θα κάνουν τίποτα σε τέτοιες περιπτώσεις. Όσοι δεν είναι θα τους κυνηγήσουν.
agpr Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Πρώτον, υπάρχουν πολλοί ιδιωτικοί υπάλληλοι με πτυχία και μεταπτυχιακά και ξένες γλώσσες, δεν είναι προνόμιο των δημοσίων υπαλλήλων οι σπουδές. Δεύτερον, όλοι ξέρουμε ότι έχουνε γίνει πολλές μονιμοποιήσεις από το παράθυρο χωρίς ΑΣΕΠ και χωρίς τα άτομα που προσλήφθηκαν να έχουν απαραιτήτως τα τυπικά προσόντα. Τρίτον, μπορεί κάποιοι άνθρωποι να μην έχουν όνειρο τους να μπουν στο δημόσιο, δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι. Αυτά που αναγράφω είναι άσχετα με το θέμα , αλλά αφού τα θίξανε κάποιοι απαντάω. [...] Επίσης όπως αναφέρθηκε και πιο πριν, δεν σας έχει βάλει κανείς το πιστόλι στον κρόταφο να παραμείνετε στο δημόσιο εφόσον δεν το θέλετε. Επιλέξατε τη σιγουριά του δημοσίου και τα πιο ανθρώπινα ωράρια ( ειδικά για τις γυναίκες που επιλέγουν δημόσιο κατανοώ ιδιαιτέρως τους λόγους που το κάνουν). Όμως δεν είναι δυνατόν οι σίγουρες θέσεις του δημοσίου να αμείβονται καλύτερα από τις αντίστοιχες θέσεις του ιδιωτικού τομέα. Επειδή αυτοί οι κάποιοι είμαι εγώ και επειδή νιώθω κάποια παρερμηνεία (για να μην πω διαστρέβλωση) των λεγομένων μου, πάμε πάλι. Είπε κανείς πως μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν σπουδές και προσόντα; Μη με προσβάλλεις, δεν είμαι τόσο ανόητος. Αλλά υπάρχουν και αυτοί που κέρδισαν τη θέση τους με τα προσόντα τους. Υπάρχει μια μερίδα κόσμου, ένας από αυτούς και ο συνομιλητής μου εκείνη τη στιγμή, που νομίζει πως όλοι είναι ικανοί για όλες τις θέσεις, που πιστεύει πως η εργασία χαρίστηκε και δεν κερδήθηκε. Εγώ, λοιπόν, με το θράσσος του του ανθρώπου που δε χρωστά, απαντώ: ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα, συγκέντρωσε προσόντα και δώσε εξετάσεις. Έξω όλα τα βύσματα και πρόσληψη μόνο με εξετάσεις. Φυσικά, κανείς δε μου έβαλε το πιστόλι στον κρόταφο. Το έβαλε μήπως στον ιδιωτικό υπάλληλο; Η ίδια ανάγκη επιβίωσης κρατά όλους μας στην εργασία. Μου αναγνωρίζεις όμως το δικαίωμα να απεργώ για να βελτιώσω τις συνθήκες εργασίας και την αμοιβή μου; Ή και εσύ υποστηρίζεις πως η επιλογές μου είναι υπακοή ή παραίτηση; Ακούω για τη σιγουριά του δημοσίου που πρέπει να αντισταθμίζεται από τη μικρότερη αμοιβή και ξύνω το κεφάλι μου. Ως ποιο σημείο φτάνει αυτή η ιδεοληψία; Ποιες θέσεις συγκρίνουμε; Τον τηλεφωνητή με τον γιατρό του νοσοκομείου; Και πώς ακριβώς το εννοούμε αυτό; Γιατί αν εννοείς πως πρέπει να αυξηθεί ο μισθός σου, δεν έχω αντίρρηση. Αλλά μάλλον επιθυμείς να μειωθεί ο δικός μου. Έστω λοιπόν πως χαμηλώνουμε τις αμοιβές. Τι έχουμε κερδίσει; Εσύ δεν απεργείς για να βελτιώσεις τους μισθούς, εγώ αμείβομαι λιγότερο από εσένα. Μου διαφεύγει το κέρδος μας. Σε λάθος κατεύθυνση κοιτάζουμε.
suspiria Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Επειδή αυτοί οι κάποιοι είμαι εγώ και επειδή νιώθω κάποια παρερμηνεία (για να μην πω διαστρέβλωση) των λεγομένων μου, πάμε πάλι.Είπε κανείς πως μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν σπουδές και προσόντα; Μη με προσβάλλεις, δεν είμαι τόσο ανόητος. Αλλά υπάρχουν και αυτοί που κέρδισαν τη θέση τους με τα προσόντα τους. Υπάρχει μια μερίδα κόσμου, ένας από αυτούς και ο συνομιλητής μου εκείνη τη στιγμή, που νομίζει πως όλοι είναι ικανοί για όλες τις θέσεις, που πιστεύει πως η εργασία χαρίστηκε και δεν κερδήθηκε. Εγώ, λοιπόν, με το θράσσος του του ανθρώπου που δε χρωστά, απαντώ: ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα, συγκέντρωσε προσόντα και δώσε εξετάσεις. Έξω όλα τα βύσματα και πρόσληψη μόνο με εξετάσεις. Φυσικά, κανείς δε μου έβαλε το πιστόλι στον κρόταφο. Το έβαλε μήπως στον ιδιωτικό υπάλληλο; Η ίδια ανάγκη επιβίωσης κρατά όλους μας στην εργασία. Μου αναγνωρίζεις όμως το δικαίωμα να απεργώ για να βελτιώσω τις συνθήκες εργασίας και την αμοιβή μου; Ή και εσύ υποστηρίζεις πως η επιλογές μου είναι υπακοή ή παραίτηση; Ακούω για τη σιγουριά του δημοσίου που πρέπει να αντισταθμίζεται από τη μικρότερη αμοιβή και ξύνω το κεφάλι μου. Ως ποιο σημείο φτάνει αυτή η ιδεοληψία; Ποιες θέσεις συγκρίνουμε; Τον τηλεφωνητή με τον γιατρό του νοσοκομείου; Και πώς ακριβώς το εννοούμε αυτό; Γιατί αν εννοείς πως πρέπει να αυξηθεί ο μισθός σου, δεν έχω αντίρρηση. Αλλά μάλλον επιθυμείς να μειωθεί ο δικός μου. Έστω λοιπόν πως χαμηλώνουμε τις αμοιβές. Τι έχουμε κερδίσει; Εσύ δεν απεργείς για να βελτιώσεις τους μισθούς, εγώ αμείβομαι λιγότερο από εσένα. Μου διαφεύγει το κέρδος μας. Σε λάθος κατεύθυνση κοιτάζουμε. μμμ εχεις δικιο.και γω δημοτικος υπαλληλος ειμαι και απο οτι καταλαβα ο περισσοτερος κοσμος συμφωνει με το ''να ψοφησει η κατσικα του γειτονα'' δηλ δεν τους ενδιαφερει να ανεβουν οι δικοι τους μισθοι αλλα να πεσουν αυτοι των δημοσιων υπαλληλων.και μαλλον αυτο παει να κανει η κυβερνηση με τις προσταγες της Ε.Ε.θελει δηλ να απαξιωσει το δημοσιο τοσο πολυ που να φτασει στο σημειο που ηταν καποτε οταν κανεις δεν ηθελε να μπει γιατι ειχε λιγα λεφτα.ειδικα στην τοπικη αυτοδιοικηση τα πραγματα ηταν πολυ χειροτερα.ακομη υπαρχουν στους δημους ολοι αυτοι οι κουτσοι-στραβοι που δεν μπορουσαν να βρουν πουθενα δουλεια και τους πηραν στους δημους.τοτε επαιρναν τα μισα χρηματα απο τους αλλους αλλα με την παροδο του χρονου αλλαξαν τα πραματα και τωρα φανταζουν προνομιουχοι.καποτε υπηρχε η αντιληψη οτι ''σιγα μην παω στο δημο που παιρνουν τρεις και εξηντα οταν μπορω να βγαλω τα τριπλασια εξω''.και εγω ειμαι ενας απο αυτους που μπηκαν με ΑΣΕΠ μονιμος πριν 5 χρονια και δεν σου κρυβω οτι στην αρχη οι πιο πολλοι (συμβασιουχοι που μονιμοποιηθηκαν και λοιποι βυσματιες) με εβλεπαν με μισο ματι και κομπλεξ λογω κυριως στην διαφορα μορφωτικου επιπεδου.
Moderators Malthador Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Moderators Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Γιατί αν εννοείς πως πρέπει να αυξηθεί ο μισθός σου, δεν έχω αντίρρηση. Αλλά μάλλον επιθυμείς να μειωθεί ο δικός μου. Έστω λοιπόν πως χαμηλώνουμε τις αμοιβές. Τι έχουμε κερδίσει; Εσύ δεν απεργείς για να βελτιώσεις τους μισθούς, εγώ αμείβομαι λιγότερο από εσένα. Μου διαφεύγει το κέρδος μας.Σε λάθος κατεύθυνση κοιτάζουμε. Σόρυ που επεμβαίνω στην κουβέντα σας (με καλύπτουν άλλοι συμφορουμίτες, εξάλλου), αλλά αυτή η θέση είναι λίγο φόλα. Κι ο λόγος απλούστατος: Εγώ σε πληρώνω. Ο ιδιωτικός υπάλληλος/επιχειρηματίας/μαγαζάτορας/ελεύθερος επαγγελματίας. Όταν λοιπόν δουλεύω και παίρνω Χ ευρώ μισθό και μπορώ κουτσά στραβά να τα βγάλω πέρα, ενώ εσύ (και ο κάθε "εσύ", δεν είναι προσωπικό) που μπορεί να παίρνεις 2Χ ευρώ η και παραπάνω με υπερβολικά μεγάλη μερίδα των συναδέλφων σου χωρίς να δουλεύει αρκετά ώστε να ικανοποιείται ο μισθός της, ε τότε έχω απόλυτο δικαίωμα να διαμαρτύρομαι για τους υψηλούς μισθούς που παίρνει ο δημόσιος υπάλληλος ΑΠΟ ΜΕΝΑ, παρά για τους χαμηλούς μισθούς ΠΟΥ ΒΓΑΖΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ. Νομίζω ότι είναι λογικό αυτό που λέω
suspiria Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Σόρυ που επεμβαίνω στην κουβέντα σας (με καλύπτουν άλλοι συμφορουμίτες, εξάλλου), αλλά αυτή η θέση είναι λίγο φόλα. Κι ο λόγος απλούστατος: Εγώ σε πληρώνω. Ο ιδιωτικός υπάλληλος/επιχειρηματίας/μαγαζάτορας/ελεύθερος επαγγελματίας. Όταν λοιπόν δουλεύω και παίρνω Χ ευρώ μισθό και μπορώ κουτσά στραβά να τα βγάλω πέρα, ενώ εσύ (και ο κάθε "εσύ", δεν είναι προσωπικό) που μπορεί να παίρνεις 2Χ ευρώ η και παραπάνω με υπερβολικά μεγάλη μερίδα των συναδέλφων σου χωρίς να δουλεύει αρκετά ώστε να ικανοποιείται ο μισθός της, ε τότε έχω απόλυτο δικαίωμα να διαμαρτύρομαι για τους υψηλούς μισθούς που παίρνει ο δημόσιος υπάλληλος ΑΠΟ ΜΕΝΑ, παρά για τους χαμηλούς μισθούς ΠΟΥ ΒΓΑΖΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ. Νομίζω ότι είναι λογικό αυτό που λέω πεφτεις και εσυ στη λουπα του εγω σε πληρωνω.οταν καποιος μου το ειπε καποια στιγμη αυτο του λεω ''ενταξει τον αλλο μηνα μη μου τα δινεις''.το οτι ο μισθος του δημ.υπαλληλου ειναι πληρως ελεγχομενος και το οτι δεν μπορει να κλεψει ουτε ενα ευρω απο το κρατος οταν οι ιδωτικοι κανουν οτι γουσταρουν δεν μετραει.πχ ενας μουσικος.φορολογικη δηλωση 3000 ευρω καθαρες αποδοχες 50000 ευρω.ολα μαυρα!εγω εχω φιατ και αυτος bmw.και μη μου πεις οτι δεν ισχυει γιατι ειμαι ηχοληπτης και ξερω.και υπαρχουν απειρα παραδειγματα μαυρων εισοδηματων στην ελλαδα.δηλ ο δημ. υπαλληλος δεν πληρωνει φορους στο κρατος?φυσικα και παραπανω απο σενα.και η συνταξη του κινδυνευει περισσοτερο απ τη δικη σου.εγω το χω ξεγραψεο οτι θα παρω συνταξη.το ταμειο ειναι σε τοσο μαυρο χαλι που αυτη τη στιγμη που μιλαμε καθυστερει 2 με 3 χρονια να βγαλει τη συνταξη οχι σε 30 που θα παρω εγω.και αντι να διεκδικησεις να παρεις εσυ καλυτερα λεφτα θελεις να χασει ο αλλος?αυτο ειναι τριςχειροτερο και δειχνει κακομιρια. ---------- Προσθήκη στις 10:53 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 10:38 ---------- Σόρυ που επεμβαίνω στην κουβέντα σας (με καλύπτουν άλλοι συμφορουμίτες, εξάλλου), αλλά αυτή η θέση είναι λίγο φόλα. Κι ο λόγος απλούστατος: Εγώ σε πληρώνω. Ο ιδιωτικός υπάλληλος/επιχειρηματίας/μαγαζάτορας/ελεύθερος επαγγελματίας. Όταν λοιπόν δουλεύω και παίρνω Χ ευρώ μισθό και μπορώ κουτσά στραβά να τα βγάλω πέρα, ενώ εσύ (και ο κάθε "εσύ", δεν είναι προσωπικό) που μπορεί να παίρνεις 2Χ ευρώ η και παραπάνω με υπερβολικά μεγάλη μερίδα των συναδέλφων σου χωρίς να δουλεύει αρκετά ώστε να ικανοποιείται ο μισθός της, ε τότε έχω απόλυτο δικαίωμα να διαμαρτύρομαι για τους υψηλούς μισθούς που παίρνει ο δημόσιος υπάλληλος ΑΠΟ ΜΕΝΑ, παρά για τους χαμηλούς μισθούς ΠΟΥ ΒΓΑΖΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ. Νομίζω ότι είναι λογικό αυτό που λέω στα διοδια ομως δεν κανεις κατι.πας και τα πληρωνεις.τα 10000 ευρω των βουλευτων τα δινεις.την ερτ στη δεη την πληρωνεις.τον φορο στα τσιγαρα ποτα τον πληρωνεις.στην βενζινη επισης!βγηκες ποτε στο δρομο να διαμαρτυρηθεις για αυτα?αμφιβαλλω!μονο οταν μια κοινωνικη ομαδα κλεινει κανα δρομο τοτε διαμαρτυρεσαι.για τις ομαδες σας και τα μποζουκια βρισκετε χρηματα.τα μπουκαλακια στα μαγαζια φευγουν ετσι για πλακα.για να διεκδικησεις καμια αυξηση τιποτα!γενικα μιλαω με το εσυ.εγω εχω κανει και 100 απεργιες και πολλες φορες ηρθα σε συγκρουση με αλλους για αυτο.και ξερεις ε!μερα απεργιας και 40 ευρω παει.
apd453 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 πεφτεις και εσυ στη λουπα του εγω σε πληρωνω.οταν καποιος μου το ειπε καποια στιγμη αυτο του λεω ''ενταξει τον αλλο μηνα μη μου τα δινεις''.το οτι ο μισθος του δημ.υπαλληλου ειναι πληρως ελεγχομενος και το οτι δεν μπορει να κλεψει ουτε ενα ευρω απο το κρατος οταν οι ιδωτικοι κανουν οτι γουσταρουν δεν μετραει.πχ ενας μουσικος.φορολογικη δηλωση 3000 ευρω καθαρες αποδοχες 50000 ευρω.ολα μαυρα! Ενώ η λούπα "παίρνω περισσότερα από εσένα γιατί δεν μπορώ να κλέψω" είναι σούπερ. Ο ΙΥ μισθωτός που σε πληρώνει δεν μπορεί να κλέψει και παίρνει λιγότερα. Ξέρω πάρα πολλούς (εφοριακούς που κρατάν και λογιστικά, καθηγητές που κάνουν ιδιαίτερα κλπ ) ΔΥ που δουλεύουν παράλληλα δύο δουλειές λόγο του ελαστικού και χαλαρού ωραρίου εκμεταλλευόμενοι την εξουσία και τη θέση που έχουν. Για την φοροδιαφυγή και πάλι έχει ευθύνη(όχι όλη βέβαια) γιατί ο ιδιώτης τα δίνει αλλά δημόσιος τα παίρνει. Αν δεν μιλάμε για λάδωμα και πάλι έχει ευθύνη(όχι όλη βέβαια) γιατί δεν κάνει καλά τη δουλειά του.
Ather Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Ενώ η λούπα "παίρνω περισσότερα από εσένα γιατί δεν μπορώ να κλέψω" είναι σούπερ.Ο ΙΥ μισθωτός που σε πληρώνει δεν μπορεί να κλέψει και παίρνει λιγότερα. Ξέρω πάρα πολλούς (εφοριακούς που κρατάν και λογιστικά, καθηγητές που κάνουν ιδιαίτερα κλπ ) ΔΥ που δουλεύουν παράλληλα δύο δουλειές λόγο του ελαστικού και χαλαρού ωραρίου εκμεταλλευόμενοι την εξουσία και τη θέση που έχουν. Για την φοροδιαφυγή και πάλι έχει ευθύνη(όχι όλη βέβαια) γιατί ο ιδιώτης τα δίνει αλλά δημόσιος τα παίρνει. Αν δεν μιλάμε για λάδωμα και πάλι έχει ευθύνη(όχι όλη βέβαια) γιατί δεν κάνει καλά τη δουλειά του. Έτσι όπως τα λες είναι. Το θέμα όμως είναι η απεργία
suspiria Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Ενώ η λούπα "παίρνω περισσότερα από εσένα γιατί δεν μπορώ να κλέψω" είναι σούπερ.Ο ΙΥ μισθωτός που σε πληρώνει δεν μπορεί να κλέψει και παίρνει λιγότερα. Ξέρω πάρα πολλούς (εφοριακούς που κρατάν και λογιστικά, καθηγητές που κάνουν ιδιαίτερα κλπ ) ΔΥ που δουλεύουν παράλληλα δύο δουλειές λόγο του ελαστικού και χαλαρού ωραρίου εκμεταλλευόμενοι την εξουσία και τη θέση που έχουν. Για την φοροδιαφυγή και πάλι έχει ευθύνη(όχι όλη βέβαια) γιατί ο ιδιώτης τα δίνει αλλά δημόσιος τα παίρνει. Αν δεν μιλάμε για λάδωμα και πάλι έχει ευθύνη(όχι όλη βέβαια) γιατί δεν κάνει καλά τη δουλειά του. βεβαια κανεις δεν μιλαει για υπουργους βουλευτες και μεγαλοστελεχη που παιρνουν πολλα φραγκα.ολοι μιλαν για αυτους που παιρνουν 1200 και 1500 ευρω.αν αυτοι ειναι το προβλημα της ελλαδας τοτε ας τους παρουν και τα σωβρακα.οι γιατροι παλι την γλυτωσαν ομως.αφου ειναι τοσο μεγαλο το θεμα με το εγω σε πληρωνω τοτε υπαρχει μια λυση.σταματηστε να πληρωνετε.αλλα ειπαμε.για την ομαδα θα σηκωθεις απ τον καναπε.για τον μισθο σου οχι. ---------- Προσθήκη στις 11:42 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:39 ---------- edit: ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ. Σε ποια γλώσσα πρέπει να το γράψω; μου την επεσε ο moderator.σταματαω εδω την κουβεντα.δεν εχει νοημα.ημουν και γω πριν μερικα χρονια ΙΥ και ξερω πολυ καλα πως ειναι τα πραγματα.αλλα με την εξειδικευση και τις γνωσεις που εχω ειχα καταφερει να εχω πολυ αξιοπρεπη μισθο και επισης να μπορω να διεκδικω αυτα που μου ανηκουν χωρις να εχω τον φοβο της απολυσης γιατι το αφεντικο μου με ειχε αναγκη λογω της αριστης εργασιας μου.
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 οπως παντα ολοι εχουν δικιο απο λιγο εκεινο που εμενα μου φαινεται χειροτερο απ΄ολα τα αλλα ειναι οτι δεν υπαρχει ιση μεταχειρηση, οχι απλα μεταξυ δημοσιου και ιδιωτικου τομεα αλλα ουτε μεσα στο δημοσιο. και εξηγω: ειναι δυνατον μια εγκυος να δικαιουται ολους-ολους τρεις μηνες αδειας συνολικα, οταν οι ''κανονικες'' εγκυες στο δημοσιο παιρνουν πανω απο χρονο? ακομα και στον ιδιωτικο πρεπει να ειναι κοντα στον ενα χρονο (διορθωστε με αν κανω λαθος). μ'αυτα και μ'αυτα δεν υπαρχει περιστωση να με πεισει κανεις να κανω απεργια για λεφτα, οσο κανεις δεν βγαινει να πει κατι για την αδικη μεταχειρηση στα υπολοιπα που μετρανε σ΄αυτη τη ζωη εχουμε μεσα στον ιδιο χωρο εργασιας ατομα που παντα δουλευουν και ατομα που παντα καθονται και αυτο δεν ειναι δικαιο.
Moderators Malthador Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Moderators Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 το οτι ο μισθος του δημ.υπαλληλου ειναι πληρως ελεγχομενος και το οτι δεν μπορει να κλεψει ουτε ενα ευρω απο το κρατος οταν οι ιδωτικοι κανουν οτι γουσταρουν δεν μετραει. Πλάκα κάνεις έτσι; Δεν μπορεί να το λες στα σοβαρά αυτό. Αυτή τη στιγμή μιλάμε για κανονικούς μισθούς. Δεν μιλάμε για τα μαύρα. Αν είναι να πιάσουμε τέτοια κουβέντα, να αρχίσουμε να λέμε για καθηγήτες που κάνουν ιδιαίτερα, για γιατρούς που τσιμπάνε φακελάκια, για υπάλληλους σε πολεοδομίες που λαδώνονται για να βγάλουν άδειες σε αυθαίρετα, για μπάτσους που πουλάνε προστασία, για εφοριακούς που τα παίρνουν, και μαζί μ' αυτά ας πούμε και για τον μπακάλη που δεν κόβει απόδειξη. Θα είμαστε off-topic όμως, οπότε ας μιλήσουμε μόνο για μισθούς. Και, οκ, η απάντηση στην ερώτηση "Γιατί πληρώνεσαι τόσα πολλά χωρίς να δουλεύεις;" δεν είναι "Γιατί κι εσύ κλέβεις". Και ξαναλέω, το νήμα είναι για τις απεργίες και για τα αιτήματά τους (στην προκειμένη μισθοί και προσλήψεις στην ΔΕΗ) και όχι τα μαύρα που παίρνουν ιδιωτικοί και δημόσιοι, ούτε τα διόδια, η ΕΡΤ, οι βουλευτές κ.ο.κ. Δεν μπορώ να καταλάβω πως συνδέονται αυτά μεταξύ τους, εκτός βέβαια κι αν οι ΔΕΗτζήδες κάνουν απεργία γιατί είναι ακριβά τα διόδια στην Αττική Οδό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.