teo64x Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Θα συζητήσω κι άλλο, γιατί δεν είναι χάσιμο χρόνου: .
Ather Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 http://www.thetruthaboutcars.com/opel-workers-set-to-strike-germans-recalling-2-2b-bridge-loan/ http://www.time.com/time/business/article/0,8599,1973769,00.html http://www.globalresearch.ca/index.php?context=viewArticle&code=RIP20100305&articleId=17964 Σε μία επιχείρηση 5-10 ατόμων δεν έχει νόημα να κάνει κανείς απεργία, σε μεγαλύτερη όμως έχει. Α για να μην είμαι άδικος, σε μερικά μέρη οι ΙΥ δεν μπορούν να απεργήσουν http://news.bbc.co.uk/2/hi/africa/1884854.stm
apd453 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 Εγώ δεν είπα ποτέ ότι είμαι ενάντια στις απεργίες . Εγώ εναντιώνομαι όταν οι απεργίες είναι εις βάρος μου. Μου τη σπάει το γεγονός ότι συγκεκριμένα κόμματα καπηλεύονται τους δίκαιους αγώνες των εργαζομένων και όποιες επιτυχίες των εργαζομένων. Μου τη σπάνε αυτοί που δεν έχουν τα κότσια να τα χώσουν σε αυτούς πρέπει και σε αυτούς που τους μπιπ αλλά βάζουν εμένα μπροστά σαν μοχλό πίεσης για να ικανοποιηθούν τα δικά τους αιτήματα. Μου τη σπάει το γεγονός ότι στο όνομα της δημοκρατίας καταπατώνται δικαιώματα. Αυτό ισχύει και τους απεργούς και την εκάστοτε κυβέρνηση. Μου τη σπάει το γεγονός ότι πολλοί για την προάσπιση δικών τους και μόνο δικών τους δικαιωμάτων χρησιμοποιούν λέξεις όπως αλληλεγγύη, δικαιοσύνη και άλλα τέτοια ωραία. Όταν από την άλλη οι πράξεις τους ουδέ μία σχέση δεν έχουν με τις έννοιες των λέξεων. Μου θυμίζουν πολιτικούς με την κακή έννοια. Αν υποθέσουμε ότι κράτος έχει 30 και τα 20 χάνονται με τους τρόπους που χάνονται (κάτι για το οποίο δεν ευθύνομαι εγώ). Και ενώ ξέρεις ότι αυτά τα παραπάνω που θα πάρεις, θα τα πάρεις από τα υπόλοιπα 10 που κανονικά θα έπρεπε να μοιραστούμε και όχι από τα 20 που χάθηκαν, εσύ συνεχίζεις και προσπαθείς να τα πάρεις. Παίρνοντας τα στην ουσία από μένα και όχι από το κράτος που έχει τα υπόλοιπα 20. Και σε αυτή την περίπτωση λοιπόν λειτουργείς εις βάρος μου. Εκμεταλλευόμενος την θέση ισχύος που έχεις έναντι εμού. Αναγκάζοντας εμένα πάλι να τα βάλω με τα δύσκολα. Εγώ λοιπόν τρώω όλο τον καφέ πουρέ κάθε φορά. Εγώ θα βγάλω πάλι το φίδι από την τρύπα. Εγώ είμαι ο αγωνιστής στην τελική και όχι εσύ. Αν θες να λέγεσαι λοιπόν αγωνιστής διεκδίκησε να πάρεις αυτά που σου ανήκουν από αυτούς που πρέπει και όχι από εμένα το εύκολο θύμα. Σε κάθε άλλη περίπτωση είσαι ένας τυχοδιώκτης που ενδιαφέρεται για την τσέπη του και τίποτε άλλο. Από μούφα αγωνιστές και τζάμπα μάγκες έχει βρωμίσει αυτός ο τόπος. Να συνεχίσεις λοιπόν να πεις τι? Απέδειξε μου με επιχειρήματα και γεγονότα πότε ο ΔΥ νοιάστηκε για τον ΙΔ, τον ελεύθερο επαγγελματία, τον ιδιοκτήτη μικρής μεσαίας επιχείρησης κτλ.
agpr Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 Συγγνώμη, αλλά δεν μπορώ παρά να ρωτήσω: δίκαιη (αποδεκτή, επιθυμητή ή όπως αλλιώς θέλεις) είναι εκείνη η απεργία που γίνεται για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα άλλων πλην των απεργών;
apd453 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 Συγγνώμη, αλλά δεν μπορώ παρά να ρωτήσω: δίκαιη (αποδεκτή, επιθυμητή ή όπως αλλιώς θέλεις) είναι εκείνη η απεργία που γίνεται για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα άλλων πλην των απεργών; Δεν μίλησα εγώ για αλληλεγγύη. Εγώ είπα εξ αρχής ότι ο καθένας κάνει την απεργία για την πάρτι του. Ας μου πουν λοιπόν ότι κάνουν την απεργία για την τσέπη τους και μόνο και ας αφήσουν φράσεις και λέξεις του τύπου "κίνημα", "αλληλέγγυη", δικαιοσύνη", "προλεταριάτο", "αγώνες εργαζομένων" και άλλους παπάδες και να πουν την αλήθεια. Κάνω απεργία για την πάρτι μου και δεν με νοιάζεις εσύ mr.apd453 και κανένας άλλος, κόψτε το λαιμό σας. Εγώ να πάρω παραπάνω φράγκα θέλω και άλλοι οι άλλοι να πάτε να .... Δεν με νοιάζει ότι και να λέτε εγώ δουλεύω στη Δ.Ε.Η. και εγώ έχω και τον διακόπτη. Εσύ που δεν έχεις διακόπτη να πάρεις το …. μου. Και επειδή λοιπόν την αλήθεια ο κοσμάκης την ξέρει. Γι ‘αυτό σε κάθε απεργία τους είναι αντίθετος. Μου κάνει εντύπωση το θράσος ορισμένων που θέλουν και τον κόσμο μαζί τους.
Praetorianos Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 Ένα μισθολόγιο πάντως συμπεριλαμβανομένων των επιδομάτων θα ήταν ενδιαφέρον.
Γιάννης Platano Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 Ένα μισθολόγιο πάντως συμπεριλαμβανομένων των επιδομάτων θα ήταν ενδιαφέρον. Αν εννοεις ενδεκτικο μισθο στη ΔΕΗ με ολα μαζι για πες μου εγω με 19 χρονια υπηρεσια , πτυχιο ΑΕΙ και τρια παιδια και θεση προϊσταμενου τομεα (1η βαθμιδα ευθυνης στην ιεραρχια) ποσα νομιζεις παιρνω καθαρα ?
Praetorianos Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 Αν εννοεις ενδεκτικο μισθο στη ΔΕΗ με ολα μαζι για πες μου εγω με 19 χρονια υπηρεσια , πτυχιο ΑΕΙ και τρια παιδια και θεση προϊσταμενου τομεα (1η βαθμιδα ευθυνης στην ιεραρχια) ποσα νομιζεις παιρνω καθαρα ? Νο δεν αναφέρομαι προσωπικά δεν έχω πάρει θέση ακόμα για την απεργία. Γι' αυτό ζήτησα μισθολόγιο για να δω τις διεκδικήσεις. Πάντως μέχρι τώρα σχεδόν όλες οι προηγούμενες ΔΥ που είχαν γίνει (εκτός των πυροσβεστών, ίσως και των υπαλλήλων καθαριότητας, στους τελευταίους δεν είχα διαβάσει τα αιτήματα) δεν τις λες και δίκαιες, χωρίς να σημαίνει κάτι αυτό για τους ΔΕΗτζήδες.
Γιάννης Platano Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 Νο δεν αναφέρομαι προσωπικά δεν έχω πάρει θέση ακόμα για την απεργία. Γι' αυτό ζήτησα μισθολόγιο για να δω τις διεκδικήσεις. Πάντως μέχρι τώρα σχεδόν όλες οι προηγούμενες ΔΥ που είχαν γίνει (εκτός των πυροσβεστών, ίσως και των υπαλλήλων καθαριότητας, στους τελευταίους δεν είχα διαβάσει τα αιτήματα) δεν τις λες και δίκαιες, χωρίς να σημαίνει κάτι αυτό για τους ΔΕΗτζήδες. Δεν υπαρχει πουθενα ενιαιο μισθολογιο μαζι με επιδοματα .
agpr Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 Δεν μίλησα εγώ για αλληλεγγύη. Εγώ είπα εξ αρχής ότι ο καθένας κάνει την απεργία για την πάρτι του. Ας μου πουν λοιπόν ότι κάνουν την απεργία για την τσέπη τους και μόνο και ας αφήσουν φράσεις και λέξεις του τύπου "κίνημα", "αλληλέγγυη", δικαιοσύνη", "προλεταριάτο", "αγώνες εργαζομένων" και άλλους παπάδες και να πουν την αλήθεια. Κάνω απεργία για την πάρτι μου και δεν με νοιάζεις εσύ mr.apd453 και κανένας άλλος, κόψτε το λαιμό σας. Εγώ να πάρω παραπάνω φράγκα θέλω και άλλοι οι άλλοι να πάτε να .... Δεν με νοιάζει ότι και να λέτε εγώ δουλεύω στη Δ.Ε.Η. και εγώ έχω και τον διακόπτη. Εσύ που δεν έχεις διακόπτη να πάρεις το …. μου. Και επειδή λοιπόν την αλήθεια ο κοσμάκης την ξέρει. Γι ‘αυτό σε κάθε απεργία τους είναι αντίθετος. Μου κάνει εντύπωση το θράσος ορισμένων που θέλουν και τον κόσμο μαζί τους. Αν δεν κατεβάζουν κανένα διακόπτη, τους αναγνωρίζεις το δικαίωμα να απεργούν; Ή κάθε απεργία εξ ορισμού είναι κατά τη γνώμη σου άδικη;
apd453 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 Αν δεν κατεβάζουν κανένα διακόπτη, τους αναγνωρίζεις το δικαίωμα να απεργούν; Ή κάθε απεργία εξ ορισμού είναι κατά τη γνώμη σου άδικη; Φυσικά και δεν πιστεύω με τίποτα ότι οι μισθοί ούτε στο δημόσιο και ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα είναι αυτοί που θα έπρεπε να είναι. Φυσικά και ο κάθε ένας έχει δικαίωμα στην απεργία. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι εις βάρος μου όμως. Ας τα διεκδικήσουν εις βάρος αυτών που τα έχουν και όχι από εμένα. Ας κλείσουν τα φώτα σε αυτούς που φταίνε και όχι τα δικά μου. Δεν νομίζω αυτό που λέω να είναι παράλογο. Για την αλληλεγγύη που ζητάνε, όση μου έδωσαν αυτοί τόσα χρόνια άλλη τόση τους την επιστρέφω. Να μην μιλήσω για τα χρήματα που έχω πληρώσει τόσα χρόνια κι ας μη μου περισσεύουν προς τιμήν των δικαιωμάτων τους. Λες και εγώ είμαι ο λαλάκας της παρέας, λες και εγώ τα έχω και δεν θέλω να τους τα δώσω. Λες και εγώ παίρνω μεγαλύτερο μισθό από αυτούς Είναι σαν να πάω εγώ με το αυτοκίνητο μου και να κλείσω το πάρκιν του Γιάννη και όταν αυτός κατεβεί να μου ζητήσει το λόγο να του πω «κλείνω το πάρκιν σου γιατί δεν μου κάνει αύξηση το αφεντικό μου». Αν μου το παίξει μάγκας τον πλακώνω και στις μπουνιές (όπως έχουμε δει πολλές φορές προς τιμήν της δημοκρατίας) αν όχι παίρνει αυτός τηλέφωνο το αφεντικό μου και τον παρακαλάει να μου κάνει εμένα αύξηση γιατί ο Γιάννης δεν μπορεί να πάει στη δουλειά του χωρίς αμάξι και χάνει έσοδα απαραίτητα για να ζήσει. Δεν μπορεί να πάει ούτε βόλτα με τα παιδιά του στον ζωολογικό κήπο να ταΐσουν τα παπάκια. Πράγματα έξω από κάθε λογική.
Γιάννης Platano Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 Θα παρακαλουσα να μου πει καποιος με ποιο τροπο μια απεργια θα μπορουσε να πιεσει αν δεν ειχε κοινωνικο αντικτυπο. Κι εμενα με ενοχλει που οι αγροτες κλεινουν δρομους αλλα τους κατανοω απολυτα.Οπως και καθε αλλο κλαδο που με την απεργια του μου προκαλει προβληματα.
agpr Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 Το κλείσιμο των δρόμων δεν είναι απεργία. Απεργία σημαίνει πως απέχεις από την εργασία σου. Αυτό που ρώτησα είναι αν ο apd453 αναγνωρίζει σε εργαζόμενους το δικαίωμα να απεργούν, κυριολεκτικά να απεργούν. Η απάντηση του είναι ένα ελάχιστα συγκεκαλυμμένο "όχι". Για την ακρίβεια μπορούν να απεργούν στο βαθμό που η απεργία τους δεν γίνεται αντιληπτή.
apd453 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 Θα παρακαλουσα να μου πει καποιος με ποιο τροπο μια απεργια θα μπορουσε να πιεσει αν δεν ειχε κοινωνικο αντικτυπο. Κι εμενα με ενοχλει που οι αγροτες κλεινουν δρομους αλλα τους κατανοω απολυτα.Οπως και καθε αλλο κλαδο που με την απεργια του μου προκαλει προβληματα. Θα μπορούσε η Δ.Ε.Η. να δουλεύει κανονικά με το άκρως απαραίτητο προσωπικό για να μην πέσουν οι διακόπτες. Και οι υπόλοιποι ας πάνε στο σπίτι του πρωθυπουργού, βουλευτή, υπουργού και ας κάνουν ότι αυτοί θέλουν. Κάτι τέτοιο βέβαια θέλει κότσια που προφανώς λείπουν. Θα μπορούσε η Δ.Ε.Η. να δουλεύει κανονικά και σαν μεγάλοι αγωνιστές που λέτε ότι είστε στις ελεύθερες ώρες σας να κάνετε κινητοποιήσεις σας. Και θα ακουγόσασταν και δεν θα χάνατε ούτε καν το μεροκάματο σας. Από μένα ζητάς να θυσιάσω ακόμη και την δουλειά μου για να διεκδικήσω τα δίκαια μου, εγώ ζητάω να θυσιάσεις λίγο από τον ελεύθερο χρόνο σου. Βέβαια τώρα τι ψάχνεις να βρεις όταν απεργία για τους περισσότερους ΔΥ σημαίνει, βόλτα, καφεδάκι και ψώνια στη λαϊκή. Κάτι τέτοιο βέβαια δεν πρόκειται να το κάνεις γιατί ο μοχλός πίεσης δηλαδή εγώ δεν θα συμμετάσχω στην αντιπαράθεση σου με την εκάστοτε κυβέρνηση. Σκούρα τα πράγματα δηλαδή. Εγώ όμως όπως και πολλοί άλλοι θα είμαι μαζί σου τότε γιατί θα μου έχεις δήξει έστω και τον ελάχιστο σεβασμό ως συνάνθρωπο. Απλά όλα αυτά τους συνδικαλιστές σου δεν τους νοιάζουν γιατί απλά στα τρυφερά τους για μένα αλλά και για εσένα. Αυτούς το μόνο τους νοιάζει είναι το κόμμα, η τσέπη και οι προσωπικές φιλοδοξίες τους. Εσύ όμως ενώ γνωρίζεις τι κουμάσια είναι τους ακολουθείς τυφλωμένος από τις προσωπικές σου φιλοδοξίες για περισσότερο χρήμα στην τσέπη.
ikaruga24 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2010 Εγω δεν συμφωνω με την απεργια, αν δεν σου αρεσει κατι και βλεπεις οτι ο "αγωνας" σου δεν δικαιωνεται τοτε τα μαζευεις και φευγεις και πας σε αλλη παραλια. Το να κανεις "αγωνες" πισω απο "αγωνες" πισω απο "αγωνες" πανω στην πλατη των αλλων κατανταει κουραστικο, εκνευριστικο και σιγουρα δεν εχει τα αποτελεσματα που θελεις. Μαζεψτε τα λοιπον και καντε μια ομαδικη παραιτηση για να βρειτε αλλου την τυχη σας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.