klainmaingr Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Επι της ουσίας έχω να ευχηθώ σε όλους του σχετικούς υποστηρικτές να κατεβάσουν την 85χρονη semidisabled γιαγιά τους με βρογχικό άσθμα και σπασμούς, μες στο σκοτάδι, απο τις σκάλες, για 3 ορόφους, και να προσπαθήσουν μετά χωρίς φανάρια να την πάνε στο κοντινότερο νοσοκομείο. Και όλα αυτά επειδή έτυχε να είναι εκεί. Μήπως να ευχηθώ να μην είναι; Αυτά. Το πρόβλημα είναι πρακτικό και το έχω ζήσει με τον χειρότερο τρόπο. Αδιαφορώ για οτιδήποτε άλλο Υγ: Επίσης αρκετά γαμάτο ακούγεται να είσαι στο ασανσέρ με την 3χρονη κόρη σου και να μείνετε εκεί για καμια δυο ωρίτσες. Η υπόλοιπη ζωή της να στιγματιστεί και εσύ να εύχεσαι τα χειρότερα. Αδιαφορώ για οτιδήποτε άλλο εργατικό/πολιτικό συζητάτε. Δέν είχα ποτέ την άνεση να απεργήσω.
Xorxhs! Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Δεν σε πιάνω.Προσωπικά δεν ψηφίζω εδώ και αρκετά χρόνια, γιατί δεν θέλω να συναινώ με την ψήφο μου στον τρόπο που λειτουργεί η κοινωνία. Ούτε έχω γραφτεί ποτέ σε κάποιο κόμμα. Επίσης δεν έχω διοριστεί κάπου, αν ήμουν εγώ το πρόσωπο που κράζεις στη συνέχεια. Ήμουν ιδιωτ. υπάλληλος (με πτυχία) και τώρα στην ανεργία. Επί της ουσίας έχεις να πεις τίποτα, ή θα συνεχίσεις με τηλεοπτική γλώσσα κι επιχειρηματολογία; εισαι ο ορισμος του εγωιστικου αρπαξοκολισμου. Σε ολη σου την τοποθετηση αναφερεσαι αποκλειστικα και μονο στον εαυτο σου, γιατι ετσι σε εχουν μαθει οι τηλεοπτικες γλωσες και επιχειρηματολογιες. Απο τη στιγμη που δεν ψηφιζεις και δε συμετεχεις κοινωνικα ενεργα, ασκωντας μονο κριτικη, μονο βλαπτικος μπορει να εισαι. Επιτελους , ξεκινωντας απο τον μικροκοσμο σας, καντε την μικροεπανασταση σας. Αυτο ονομαζεται προσωπικη ευθυνη που μετενσαρκωνεται σε συλλογικη.
apd453 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 εισαι ο ορισμος του εγωιστικου αρπαξοκολισμου. Σε ολη σου την τοποθετηση αναφερεσαι αποκλειστικα και μονο στον εαυτο σου, γιατι ετσι σε εχουν μαθει οι τηλεοπτικες γλωσες και επιχειρηματολογιες. Απο τη στιγμη που δεν ψηφιζεις και δε συμετεχεις κοινωνικα ενεργα, ασκωντας μονο κριτικη, μονο βλαπτικος μπορει να εισαι. Επιτελους , ξεκινωντας απο τον μικροκοσμο σας, καντε την μικροεπανασταση σας. Αυτο ονομαζεται προσωπικη ευθυνη που μετενσαρκωνεται σε συλλογικη. Για βουλευτής πας και εσύ μου φαίνεται.:lol:
alexzzz Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Επι της ουσίας έχω να ευχηθώ σε όλους του σχετικούς υποστηρικτές να κατεβάσουν την 85χρονη semidisabled γιαγιά τους με βρογχικό άσθμα και σπασμούς, μες στο σκοτάδι, απο τις σκάλες, για 3 ορόφους, και να προσπαθήσουν μετά χωρίς φανάρια να την πάνε στο κοντινότερο νοσοκομείο. Και όλα αυτά επειδή έτυχε να είναι εκεί. Μήπως να ευχηθώ να μην είναι;Αυτά. Το πρόβλημα είναι πρακτικό και το έχω ζήσει με τον χειρότερο τρόπο. Αδιαφορώ για οτιδήποτε άλλο Υγ: Επίσης αρκετά γαμάτο ακούγεται να είσαι στο ασανσέρ με την 3χρονη κόρη σου και να μείνετε εκεί για καμια δυο ωρίτσες. Η υπόλοιπη ζωή της να στιγματιστεί και εσύ να εύχεσαι τα χειρότερα. Αδιαφορώ για οτιδήποτε άλλο εργατικό/πολιτικό συζητάτε. Δέν είχα ποτέ την άνεση να απεργήσω. αυτό μαζί το ποστ επίσης του κλαιν που γράφει για τις συσκευές μας κλπ είναι και η δική μου άποψη... στην προχθεσινή απεργία κόπηκε το ρεύμα την ώρα που έκανα rendering μία δουλειά που ήθελε συνολικά 7 ώρες... και ήμουν στην μέση. Χώρια την λαχτάρα του να πάρω κάποιο εξάρτημα στο χέρι. και αυτά είναι τα εντελώς απλά, χαζά και ασήμαντα... με λεφτά και μία νύχτα αυπνίας λύθηκαν. Η υγιέστατη μάνα μου και η υγιέστατη γιαγιά μου που η μία δεν μπορούσε ούτε καν το σπίτι να βρει εκεί που την άφησε το λεωφορείο και η άλλη δεν μπορούσε ούτε μέχρι την τουαλέτα να πάει τα βάζω στο ίδιο επίπεδο αλαφρότητας... Στην περίπτωση όμως του αδερφό υενός γνωστού μου όμως σε διπλανό χωριό που είναι φυτό και τον έχουν με οξυγόνα και λοιπά μηχανήματα, με 2 γεννήτριες μην τυχόν κοπή το ρεύμα και αγωνία αν τελικά δουλέψουν όλα, εκεί χοντραίνουν τα πράγματα... Δεν ξέρω τι μπορεί αν γίνει αλλά αν μια ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ μας σώσει τότε με τα μπούνια να την κάνουμε... και μην ακούσω για τιμολόγια και λοιπά χαζά
Ather Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Επι της ουσίας έχω να ευχηθώ σε όλους του σχετικούς υποστηρικτές να κατεβάσουν την 85χρονη semidisabled γιαγιά τους με βρογχικό άσθμα και σπασμούς, μες στο σκοτάδι, απο τις σκάλες, για 3 ορόφους, και να προσπαθήσουν μετά χωρίς φανάρια να την πάνε στο κοντινότερο νοσοκομείο. Και όλα αυτά επειδή έτυχε να είναι εκεί. Μήπως να ευχηθώ να μην είναι;Αυτά. Το πρόβλημα είναι πρακτικό και το έχω ζήσει με τον χειρότερο τρόπο. Αδιαφορώ για οτιδήποτε άλλο Υγ: Επίσης αρκετά γαμάτο ακούγεται να είσαι στο ασανσέρ με την 3χρονη κόρη σου και να μείνετε εκεί για καμια δυο ωρίτσες. Η υπόλοιπη ζωή της να στιγματιστεί και εσύ να εύχεσαι τα χειρότερα. Αδιαφορώ για οτιδήποτε άλλο εργατικό/πολιτικό συζητάτε. Δέν είχα ποτέ την άνεση να απεργήσω. σωστός, για αυτό και το δελτίο λέει "προκηρύχθηκε απεργία για τις .... ενώ το πρόγραμμα διακοπών της ΔΕΗ είναι..." Μία απεργία πάντα προκηρύσσεται. Το θέμα είναι παλιά έκαναν και στον ιδιωτικό τομέα απεργία ενώ σήμερα ακόμη και στο Δημόσιο έχει φθίνουσα πορεία. Που πορευόμαστε;
klainmaingr Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 σωστός, για αυτό και το δελτίο λέει "προκηρύχθηκε απεργία για τις .... ενώ το πρόγραμμα διακοπών της ΔΕΗ είναι..." Μία απεργία πάντα προκηρύσσεται. Το θέμα είναι παλιά έκαναν και στον ιδιωτικό τομέα απεργία ενώ σήμερα ακόμη και στο Δημόσιο έχει φθίνουσα πορεία. Που πορευόμαστε; Αυτό+οτι είναι μονόωρες το εκτίμησα σε σχέση με τις παλιότερες που ήταν πραγματικά για αποκεφαλισμό. Αλλα και πάλι.. Άντε και γνωρίζω οτι έχει απεργία (που απο σπόντα το βλέπω στο ίντερνετ, ο περισσότερος κόσμος ο οποίος θα πληγεί άμεσα, δεν έχει ιδέα να βρεί στο ίντερνετ κάτι τέτοιο, αμφιβάλλω αν γνωρίζει κάν τι είναι το ίντερνετ, πόσο μάλλον να μαθει για την περιοχή του). Το οτι το γνωρίζω θα δημιουργήσει ρεύμα; Κάνει αυτό, το ρεύμα λιγότερο αναγκαίο; Η μήπως να έχουμε στο μπαλκόνι μια γεννήτρια για όταν η ΔΕΗ έχει κέφια;
teo64x Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Δεν μπα να κλείσεις τα φώτα για κάνα χρόνο. Αυτό που δεν έχετε καταλάβει, εκεί στον πλανήτη όπου το "μπα" είναι ρήμα, είναι ότι όπως έχετε εσείς ανάγκη το ηλεκτρικό ρεύμα, έτσι έχει και ο εργαζόμενος που σας προσφέρει αυτό το ρεύμα ένα σωρό ανάγκες και δική του ζωή. Και ναι μεν δεν πρέπει να μας λείπει κανένα κοινωνικό αγαθό, αλλά δεν πρέπει να είναι και σκλάβοι οι άνθρωποι που μας το προσφέρουν. Τώρα αυτά τα "εγώ δε μπορώ να απεργήσω", μου θυμίζουν τα σοφά λόγια του τρισμέγιστου liopyr: "ο ευνουχισμένος είναι υπέρ του ευνουχισμού γιατί έτσι νιώθει λιγότερο ευνουχισμένος". Αν μια κατηγορία ανθρώπων σας φαίνεται ότι τη βγάζει καλύτερα από σας, τότε το υγιές είναι να προσπαθήσετε να διεκδικήσετε τα ίδια μ' αυτούς (π.χ. όχι απολύσεις λόγω απεργίας) όχι να φαντασιώνεστε να χάσουν οι άλλοι ό,τι έχουν. Αυτό τον τρόπο σκέψης πολλοί καταφέραμε και τον ξεπεράσαμε περίπου 6-8 χρόνια μετά τη γέννησή μας και δεν ευχόμασταν να σπάσει το παιχνιδάκι του άλλου παιδιού επειδή δεν είναι δικό μας.
_hopelesscase_ Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Ποια αλλυλεγγύη προς τον συνάνθρωπο; Ο καθένας που απεργεί απλά προσπαθεί να πάρει ένα ευρώ παραπάνω εις βάρος των άλλων (γιατί προφανώς δεν θα γεννηθούν ξαφνικά παραπάνω λεφτά για να παίρνει). Αλίμονο αν ήξεραν πραγματικά τι ζητάνε. Δεν σου τα είπανε καλά. Το νόημα του καπιταλισμού είναι να αυξάνεται διαρκώς το όποιο κεφάλαιο. Ή μου αναμασάς την προπαγάνδα των καναλιών (που κομίζουν συμφέροντα μεγαλοεπιχειρηματιών) ότι "δεν υπάρχουν πια λεφτά"; Και όχι, ο καθένας που απεργεί δεν προσπαθεί να κάνει κάτι εις βάρος των άλλων, τουλάχστον όχι με τον εμπρόθετο χαρακτήρα που του προσδίδεις. Αυτά κάνουν μπαμ για λόγια ανθρώπου που δεν διερωτήθηκε ποτέ για το αν θα κάνει απεργία. εισαι ο ορισμος του εγωιστικου αρπαξοκολισμου. Σε ολη σου την τοποθετηση αναφερεσαι αποκλειστικα και μονο στον εαυτο σου, γιατι ετσι σε εχουν μαθει οι τηλεοπτικες γλωσες και επιχειρηματολογιες. Απο τη στιγμη που δεν ψηφιζεις και δε συμετεχεις κοινωνικα ενεργα, ασκωντας μονο κριτικη, μονο βλαπτικος μπορει να εισαι. Επιτελους , ξεκινωντας απο τον μικροκοσμο σας, καντε την μικροεπανασταση σας. Αυτο ονομαζεται προσωπικη ευθυνη που μετενσαρκωνεται σε συλλογικη. Η τοποθέτησή μου βρίσκεται 3-4 ποστ παραπάνω, Εκπλήσσομαι για άλλη μια φορά -όπως κάθε φορά που τίθεται θέμα για τα εργασιακά- με το πόσο κομφορμιστικές απόψεις ακούγονται από στόματα εργαζομένων, και πόσο ξένη τους είναι η λέξη αλληλεγγύη προς ανθρώπους που κάνουν κάποιο κοινωνικό αγώνα από τη θέση που βρίσκονται -έστω και του δημόσιου υπαλλήλου. [Βέβαια όποιος θέλει να συζητήσει για την κατάσταση στο δημόσιο, τις παράνομες προσλήψεις και τη γραφειοκρατία, ας ανοίξει άλλο τόπικ κι ας μην τα κάνει όλα αχταρμά (απεργίες, κυβερνητική διαφθορά, καβατζωμένα στελέχη δημοσίου κ.ο.κ.)] Η απεργία και το σαμποτάζ είναι το μόνο όπλο που διαθέτει ο μοντέρνος σκλάβος του δυτικού κόσμου, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί είτε για μερική δικαιοσύνη εντός του πλαισίου σκλαβιάς στο οποίο βρίσκεται, είτε για συνολική ανατροπή του πλαισίου αυτού, της σχέσης δηλαδή εργασίας-κεφαλαίου, και την εναντίωσή του στον εκβιασμό που υφίσταται ως εργαζόμενος σε μια καπιταλιστική κοινωνία (=αν δεν δουλέψέις για να βγάλω φράγκα εγώ το αφεντικό σου, καρπωνόμενος την υπεραξία σου, δεν έχεις δικαίωμα στην επιβίωση, κοινωνική και βιολογική). Προφανώς όποιος θεωρεί αδιαμφισβήτητο το ..."δικαίωμα" των αφεντικών να μην διαταραχτούν με την απεργία οι σχέσεις παραγωγής, και οι κοινωνικές /πολιτικές σχέσεις, από τις οποίες τα αφεντικά αντλούν τόσο όφελος (αλλά όχι ο ίδιος ο εργαζόμενος που του φεύγει ο τάκος για ένα μηνιαίο μισθό), έχει διαλέξει την πλευρά της συντήρησης, απολαμβάνει το ρόλο του υποταγμένου σε κανόνες στους οποίους ο ίδιος δεν θα έχει ποτέ πρόσβαση προκειμένου να τους συνδιαμορφώσει, και προτιμάει να "ζήσει τη ζωούλα του" με ησυχία τάξη και ασφάλεια, νοηματοδοτώντας τη ζωή του πολύ φτηνά. Στα π@π@ρια του μωρέ τα προβλήματα των άλλων. Άσχημα περνάμε δηλαδή; Δουλίτσα, παντοφλίτσα, μπαλίτσα, καμιά ψαγμένη καταναλωτική επιλογή να μη βαριόμαστε και το σάββατο μπουζούκια (ή μπαράκι), για να ξεχωρίζει και μία μέρα από τις άλλες. αυτό που παραθέτεις είναι απάντηση σε συγκεκριμένο σχόλιο του klainmaingr Το συμπέρασμά σου ότι "δεν συμμετέχω κοινωνικά ενεργά" το συνήγαγες από το ότι αρνούμαι να ψηφίσω. Άρα κατά τη γνώμη σου η ψήφος του μ@κ@κ@ κάθε 4 χρόνια που καθορίζει ποιο κόμμα-επιχείρηση θα φάει από την πίτα και πώς θα διαχειριστεί τα ψίχουλα -δηλ. τους μισθούς μας- αποτελεί την πεμπτουσία της συμμετοχής στα κοινά :lol: Πιθανώς να συμπέρανες ότι είμαι ένα περιθωριακό, κοινωνικά ανένταχτο και άπραγο άτομο, επειδή ανέφερα ότι βρίσκομαι στην ανεργία. Αυτό απλά το θεωρώ κοινωνικό ρατσισμό και υποκρύπτει την αφέλεια (ή κυνική πεποίθηση, διαλέγεις ποιο απ' τα δύο σε εκφράζει) ότι στον καπιταλισμό, το οικονομικό σύστημα δηλαδή το οποίο καθορίζει το πώς θα ζούμε τη ζωή μας απ' το βρεφοκομείο ως τον τάφο, ο καθένας παίρνει αυτό που "του αξίζει". Τέλος, το τι θεωρεί ο καθένας "κοινωνική συμμετοχή" μην είσαι βέβαιος ότι ταυτίζεται με το νόημα που του δίνεις εσύ, που τόσο εύκολα το ταυτίζεις με την ηθική της εργασίας, δλ.τις αξίες και τα συμφέροντα του καπιταλισμού. Κάποιος άλλος μπορεί να επιχειρήσει να το προσδιορίσει με τον δικό του τρόπο έξω από τις νόρμες με τις οποίες βομβαρδιζόμαστε όλοι καθημερινά. Τι να κάνουμε, υπάρχουν και επιλογές σ' αυτή τη ζωή. klainmaingr Αδιαφορώ για οτιδήποτε άλλο εργατικό/πολιτικό συζητάτε. Δέν είχα ποτέ την άνεση να απεργήσω. Μη βιάζεσαι να ισοπεδώσεις. Δεν είναι για όλους άνεση. Το αντίθετο μάλιστα. Πες καλύτερα ότι δεν παίρνεις το ρίσκο για όσα συνεπάγεται μια τέτοια στάση. Όσο για τα 3χρονα παιδάκια, μακάρι οι απεργίες της ΔΕΗ να είναι τα μόνα προβλήματα που θα "στιγματίσουν" τη ζωή τους. Φαντάσου να τα πυροβολήσει κάνας αστυνομικός όταν θα μεγαλώσουν, στα καλά καθούμενα. εδιτ: Για τους υπόλοιπους, να επισημάνω ότι ο τίτλος του θρεντ είναι "Περί απεργιών". Το θρεντ για την συγκεκριμένη απερ΄για της ΔΕΗ είναι κάπου αλλού.
Xorxhs! Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 εξακολουθεις να ασκεις μια ανουσια κριτικη, χωρις να προτεινεις απολυτως τιποτα. Επιζημιος still... Αν ποτε αντιληφθεις την ουσια των οσω εγραψα και δεν εχει να κανει προσωπικα με εσενα αλλα με το συνολο αυτων που αντιπροσωπευεις ίσως τοτε μαλλον αλλαξει κατι. Απο blah blah και με την μεταμοντερνα απαξιωτικη σταση, αλλο τιποτα...
_hopelesscase_ Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 εξακολουθεις να ασκεις μια ανουσια κριτικη, χωρις να προτεινεις απολυτως τιποτα. Επιζημιος still... . To πρότεινα ήδη σ' αυτό το θρεντ: Α Π Ε Ρ Γ Ι Ε Σ, άγριες και αδιαμεσολάβητες. Το χαρακτηρισμό Επιζήμιος τον αποδέχομαι με περηφάνια. Αν ποτε αντιληφθεις την ουσια των οσω εγραψα και δεν εχει να κανει προσωπικα με εσενα αλλα με το συνολο αυτων που αντιπροσωπευεις ίσως τοτε μαλλον αλλαξει κατι. Το θέμα δεν είναι να αλλάξει κάτι αλλά προς ποια κατεύθυνση να αλλάξει. Πάνω σ' αυτό δεν θυμάμαι να είδα κάποια ουσιώδη τοποθέτηση εκ μέρους σου (πέρα από το ότι σε εκνευρίζει όποιος σκέφτεται και ανοίγει διάλογο, κι έτσι εσύ μετά νιώθεις υποχρεωμένος να του αποδώσεις χαρακτηρισμούς που πιστεύεις ότι θα μειώσουν την απήχηση της σκέψης του στους άλλους). Απο blah blah και με την μεταμοντερνα απαξιωτικη σταση, αλλο τιποτα.. Μάθαμε καινούρια λέξη βλέπω; :lol::lol: Περαστικά.
pournaras Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Αυτό που δεν έχετε καταλάβει, εκεί στον πλανήτη όπου το "μπα" είναι ρήμα, είναι ότι όπως έχετε εσείς ανάγκη το ηλεκτρικό ρεύμα, έτσι έχει και ο εργαζόμενος που σας προσφέρει αυτό το ρεύμα ένα σωρό ανάγκες και δική του ζωή. Και ναι μεν δεν πρέπει να μας λείπει κανένα κοινωνικό αγαθό, αλλά δεν πρέπει να είναι και σκλάβοι οι άνθρωποι που μας το προσφέρουν. Τώρα αυτά τα "εγώ δε μπορώ να απεργήσω", μου θυμίζουν τα σοφά λόγια του τρισμέγιστου liopyr: "ο ευνουχισμένος είναι υπέρ του ευνουχισμού γιατί έτσι νιώθει λιγότερο ευνουχισμένος". Αν μια κατηγορία ανθρώπων σας φαίνεται ότι τη βγάζει καλύτερα από σας, τότε το υγιές είναι να προσπαθήσετε να διεκδικήσετε τα ίδια μ' αυτούς (π.χ. όχι απολύσεις λόγω απεργίας) όχι να φαντασιώνεστε να χάσουν οι άλλοι ό,τι έχουν. Αυτό τον τρόπο σκέψης πολλοί καταφέραμε και τον ξεπεράσαμε περίπου 6-8 χρόνια μετά τη γέννησή μας και δεν ευχόμασταν να σπάσει το παιχνιδάκι του άλλου παιδιού επειδή δεν είναι δικό μας. Πες μου ενα απλο τροπο που θα καταφερει ο Ι.Υ. να διεκδικησει τη μη απολυση λογω απεργιας (που αυτο ειναι το βασικο, ωστε να γινουν οι περαιτερω διεκδικησεις), και δεν λεμε την αμεση απολυση (σημερα απεργεις, αυριο σε απολυω, αυτο νομιζω ουτε σημερα μπορει να γινει), αλλα την πιο μετα απολυση, οταν επειδη θα σε εχει στο ματι, μετα απο εξι μηνες ολως τυχαιως θα γινει περικοπη προσωπικου, η ολως τυχαιως παλι, μπορει επι 2-3 μηνες να σε πηδαει τοσο πολυ που να αναγκαστεις μονος σου να φυγεις (και να γλυτωσει και η εταιρια την αποζημειωση). Πολυ ωραια ακουγονται αυτα, αλλα τραβα πεστα στον παντρεμενο με 2 κουτσουβελα που παιρνει το βασικο (μαζι με τα οποια ελαχιστα επιδοματα γαμου - παιδιων), που μπορει να ειναι και 45-50 χρονων και αν απολυθει, παπαλα νεα δουλεια σε αυτη την ηλικια, και μετα καντα αντιπαραβολη με τη σιγουρια ενος Δ.Υ που απο την πρωτη μερα που θα προσληφθει μπορει ανετα να κανει απεργια χωρις να δωσει λογαριασμο σε κανενα. Οταν απο το Δ.Υ. που δεν τον κουναει κανενας, του κοβουν τα δωρα κλπ, και βλεπεις οτι τελικα δεν γινεται καμμια σοβαρη αντιδραση, σκεψου τι αντιδραση θα μπορουσε να ειχε ενας Ι.Υ.
Lucifer Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Εντάξει, μη λέμε παπαριές τώρα -στο δια ταύτα, εγώ έχω ανάγκη ρεύμα, αυτός έχει ανάγκη (...) τα ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ. Αυτός μου κόβει το ρεύμα, εγώ του σπάω το κεφάλι και μ' αυτό τον τρόπο ο καθένας διεκδικεί αυτά που θεωρεί ως κεκτημένα.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Θα υπενθυμίσω δύο πράγματα: Πρώτον, απαγορεύονται οι πολιτικές συζητήσεις. Εικασίες για το ποια θα ήταν η αντίδραση ΜΜΕ ή δικαστηρίων με το άλφα ή το βήτα κόμμα εμπίπτουν σε αυτή την απαγόρευση. Δεύτερον, αποφεύγετε τις προσωπικές επιθέσεις, είναι ο συντομότερος δρόμος προς το τιμημένο λουκέτο. Ευχαριστώ.
klainmaingr Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 klainmaingr Μη βιάζεσαι να ισοπεδώσεις. Δεν είναι για όλους άνεση. Το αντίθετο μάλιστα. Πες καλύτερα ότι δεν παίρνεις το ρίσκο για όσα συνεπάγεται μια τέτοια στάση. Όσο για τα 3χρονα παιδάκια, μακάρι οι απεργίες της ΔΕΗ να είναι τα μόνα προβλήματα που θα "στιγματίσουν" τη ζωή τους. Φαντάσου να τα πυροβολήσει κάνας αστυνομικός όταν θα μεγαλώσουν, στα καλά καθούμενα. εδιτ: Για τους υπόλοιπους, να επισημάνω ότι ο τίτλος του θρεντ είναι "Περί απεργιών". Το θρεντ για την συγκεκριμένη απερ΄για της ΔΕΗ είναι κάπου αλλού. 1)Για όσους την κάνουν η ιστορία έχει δείξει οτι είναι άνεση και τσιπουράκια στην παραλία. Για όσους την λούζονται μην τα ξαναλέω. Επίσης: Ρίσκο; ΡΙΣΚΟ; Θα μου πληρώσεις εσύ το αέριο; Τη ΔΕΗ που δεν μου δίνει και ρεύμα κιόλας; Στην τελική τι να απεργήσω; Ουσιαστικά Ι.Υ. είμαι. Δεν έχω να απεργήσω για κάτι. Μιλάω εκεί που πρέπει να μιλήσω και αν δεν συμφωνήσω σηκώνομαι και φεύγω. Τι απεργία να κάνει ένας ΙΥ; Έχεις επαφή με την εργασιακή πραματικότητα; Αρούγκαλοι είμαστε; Ούγκ; 2)Πόσο πιο γραφικό; Πόσο πιο βγαλμένο απο αφίσες; Δεν έχεις ιδέα απο παιδικά τραύματα ε; Απο παιδική ψυχολογία ε; Μπα. Σφαίρες αστυνομικών και αλληλεγύη στους μετανάστες. Και πορείες και απεργίες. Και απο ουσία μηδέν. Κάποιος πρέπει να παίξει και αυτό το ρόλο. 3)Το θέμα είναι με αφορμή πόστ μου που αφορά απεργίες της ΔΕΗ. Μην παραπληροφορείς. Παρακαλώ τους φίλτατους μοντ λοιπόν να το διευκρινήσουν στον τίτλο και στο μέλλον να απομακρύνουν σχετικά οφτόπικ μηνύματα ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή πορεία της συζήτησης χωρίς κλειδώματα απο πολιτικές γραφικότητες και παρεκλίσεις. Ευχαριστώ. Οντόπικ.Ξαναλέω το θέμα είναι πρακτικό. Δεν έχει να κάνει με κανένα εργατικό δίκαιο και καμιά ντουντούκα και πορεία. Είναι απο τις λίγες επικίνδυνες απεργίες. Ισχύει οτι οι γραμμές που πάνε προς νοσοκομεία δεν κλείνουν ποτε;;; Θέλω να πιστεύω πως ναί.
apd453 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Αυτό που δεν έχετε καταλάβει, εκεί στον πλανήτη όπου το "μπα" είναι ρήμα, είναι ότι όπως έχετε εσείς ανάγκη το ηλεκτρικό ρεύμα, έτσι έχει και ο εργαζόμενος που σας προσφέρει αυτό το ρεύμα ένα σωρό ανάγκες και δική του ζωή. Και ναι μεν δεν πρέπει να μας λείπει κανένα κοινωνικό αγαθό, αλλά δεν πρέπει να είναι και σκλάβοι οι άνθρωποι που μας το προσφέρουν. Τώρα αυτά τα "εγώ δε μπορώ να απεργήσω", μου θυμίζουν τα σοφά λόγια του τρισμέγιστου liopyr: "ο ευνουχισμένος είναι υπέρ του ευνουχισμού γιατί έτσι νιώθει λιγότερο ευνουχισμένος". Αν μια κατηγορία ανθρώπων σας φαίνεται ότι τη βγάζει καλύτερα από σας, τότε το υγιές είναι να προσπαθήσετε να διεκδικήσετε τα ίδια μ' αυτούς (π.χ. όχι απολύσεις λόγω απεργίας) όχι να φαντασιώνεστε να χάσουν οι άλλοι ό,τι έχουν. Αυτό τον τρόπο σκέψης πολλοί καταφέραμε και τον ξεπεράσαμε περίπου 6-8 χρόνια μετά τη γέννησή μας και δεν ευχόμασταν να σπάσει το παιχνιδάκι του άλλου παιδιού επειδή δεν είναι δικό μας. Εκεί λοιπόν στον πλανήτη μου το δικαίωμα στην απεργία το έχουν όλοι όπως όμως όλοι έχουν το δικαίωμα στο να έχουν ρεύμα, λεωφορεία κλπ. Στον δικό σου πλανήτη μπορεί ο καθένας που έχει ένα διακόπτη για να ικανοποιήσει τα δικά του αιτήματα να καταπατάει τα δικαιώματα των άλλων. Όπως λοιπόν με την δικιά σου λογική μου λες να διεκδικήσω την μονιμότητα μου στον ιδιωτικό τομέα χωρίς να σε νοιάζει το πως και αν γίνεται. Έτσι και λοιπόν σύμφωνα με τη δικιά μου λογική ας διεκδικήσουν την αύξηση ή ότι άλλο θέλουν χωρίς να με νοιάζει το πως και αν γίνεται. Αρκεί να μην με ενοχλούν εμένα. Δεν με νοιάζει, ας πάρουν και διπλάσια από αυτά που παίρνουν τώρα, ας το ξύνουν όλη μέρα. Αρκεί να μην είναι εις βάρος μου. Απλά πράγματα που στον πλανήτη σου μάλλον δεν θέλουν γιατί δεν τους συμφέρει να τα καταλάβουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.