Προς το περιεχόμενο

Περί απεργιών [split από «Πρόγραμμα διακοπών ΔΕΗ»]

klainmaingr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Αν δεν τα βρουν σημερα οι ...εργατοπατερες μας με την εξουσια που πολυ χλωμο το βλεπω απο Τεταρτη 24/3 θα εχουμε πολλα προβληματα παιδια...

48ωρες επαναλαμβανομενες λεει η ΓΕΝΟΠ.

Καταπληκτικά. Άλλοι αγρότες μας βρήκανε. Κάνουν όλους τους υπόλοιπους να τους μισούν. Τα αιτήματα τους πάνε στον κάδο. Βαριούνται και σταματάνε. Πολύ ωραία.

• Απαντ. 115
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Καταπληκτικά. Άλλοι αγρότες μας βρήκανε. Κάνουν όλους τους υπόλοιπους να τους μισούν. Τα αιτήματα τους πάνε στον κάδο. Βαριούνται και σταματάνε. Πολύ ωραία.

Εντάξει δεν πειράζει, η μέρα πλέον μεγάλωσε, δεν χρειαζόμαστε φώτα, ο καιρός είναι καλός, ούτε a/c χρειαζόμαστε, ούτε θέρμανση, για μερικές ημέρες θα την βγάλουμε με τοστάκια αντί για μαγειρεμένο φαγητό, η διασκέδαση μας θα προέλθει από τις φορητές οικιακές συσκευές που θα έχουμε φορτίσει, δεν πειράζει μερικές μέρες μακριά από το battlefield και το wow :-). Χώρια που κάποιοι "τυχεροί" δεν θα μπορούν να εργαστούν (και να βγάλουν τα απαραίτητα της ημέρας). Χάρη μας κάνουν βρε μιας και η δουλειά είναι δουλεία και τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία!!! Το θέμα είναι να δικαιωθούν οι "αγώνες" των ΔΕΗτζίδων και να ακούσω με προσοχή, ευλαβικά τον κύριο με την ευγενική φατσούλα (γούτσου, γούτσου :P) γεμάτο χαρά και αγάπη, που εκπροσωπεί τους εργαζομένους (στο χωριό μου το λένε επαγγελματίας συνδικαλιστής) ........... να πουλάει μαγκιά με ύφος Μαρίας Αντουανέτας σε όποιο Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης του δώσει βήμα.

Ζήτω ο αγρότης, Ζήτω ο ΔΕΗτζής και συ φίλε klain* να πας να........

*Sorry klain που δανείζομαι το όνομα σου, αλλά είναι το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό και κάνει rhyme :P

Δημοσ.
Χώρια που κάποιοι "τυχεροί" δεν θα μπορούν να εργαστούν (και να βγάλουν τα απαραίτητα της ημέρας). :P

Πως φαινεται οτι δεν εχεις κανει ποτε απεργια....Για καθε μερα απεργιας καθε εργαζομενος στη ΔΕΗ για καθε 10 ευρω που θα επαιρνε χανει 12 ευρω γιατι πληρωνει και τις ασφαλιστικες εισφορες του εργοδοτη .

Οσο για το ΔΕΗτζηδες γιατι τα παλιοκαναλα σας εχουν επηρεασει τοσο ? Οταν κανουν απεργια τα λεωφορεια , τα βενζιναδικα ή οποιος αλλος κλαδος γιατι δεν μιλατε ?

Δημοσ.
Αν δεν τα βρουν σημερα οι ...εργατοπατερες μας με την εξουσια που πολυ χλωμο το βλεπω απο Τεταρτη 24/3 θα εχουμε πολλα προβληματα παιδια...

.

Οσο για το ΔΕΗτζηδες γιατι τα παλιοκαναλα σας εχουν επηρεασει τοσο ? Οταν κανουν απεργια τα λεωφορεια , τα βενζιναδικα ή οποιος αλλος κλαδος γιατι δεν μιλατε ?

τελικα εισαι υπερ ή κατα της συγκεκριμένης απεργίας;

Δημοσ.
τελικα εισαι υπερ ή κατα της συγκεκριμένης απεργίας;

Ειμαι υπερ αλλα δεν θα κανω γιατι ειμαι κατα του τροπου που γινεται.Οταν διεκδικεις κατι δικαια ή αδικα κανεις απεργια αν το αποφασισεις πριν καθε ψηφιση νομου και οχι μετα μονο και μονο για να ακουστουν καποια ονοματα χωρις καμμια ελπιδα.

Δημοσ.

Ναι όντως δεν έχω απεργήσει ποτέ. Βλέπεις δεν είχα ποτέ την τύχη να "εργαστώ" στον δημόσιο τομέα όπου μπορώ να κάνω ότι γουστάρω χωρίς επιπτώσεις.

Θα χάσετε λοιπόν 12 ευρώ για κάθε μέρα απεργίας. Δεκτό!!! Μπορείς να μου πεις πόσα έχετε πάρει χωρίς να αξίζετε? Γιατί και εσείς δημόσιο είσαστε και όλοι γνωρίζουμε τις συνθήκες εργασίας στον συγκεκριμένο τομέα.........Δουλειά 10 λεπτά, τσιγαράκι 10 λεπτά, ξύσιμο άλλα 10, repeat μέχρι να ολοκληρωθεί το 8ώρο (ή 4ωρο, 5ωρο, 6ώρο, γιατί κάποιος πρέπει να πάρει τα παιδιά από το σχολείο,κάποιος να ψωνίσει για το σπίτι κλπ κλπ)

Όταν απεργεί το λεωφορείο μπορώ να πάρω το αυτοκίνητο ή ένα ταξί, όταν απεργεί το βενζινάδικο μπορώ να πάω μια ημέρα πριν να γεμίσω το ντεπόζιτο και να γεμίζω και μερικά μπιτόνια, στην περίπτωση σας τι μπορώ να κάνω? Να πάρω ρεύμα από άλλον παροχέα? Να τον γεννήσω τώρα ή μετά?

Σαφώς και η απεργία είναι δικαίωμα (τουλάχιστον όσων μπορούν να το εξασκήσουν....) αλλά όλοι εσείς του Δημόσιου τομέα το έχετε καταχραστεί επανειλημμένως. Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι που δεν απεργούν, πρέπει να περνάνε τέλεια σωστά? Η ΔΕΗ πέρα από λιγνίτη καίει και τα νεύρα μας!!!! Δεν είμαστε μόνο όμηροι της εκάστοτε κυβέρνησης αλλά και όμηροι αυτών των τρισάθλιων συντεχνιών :mad:. Έλεος πια!!!!!!

Δημοσ.
Ναι όντως δεν έχω απεργήσει ποτέ. Βλέπεις δεν είχα ποτέ την τύχη να "εργαστώ" στον δημόσιο τομέα όπου μπορώ να κάνω ότι γουστάρω χωρίς επιπτώσεις.

Θα χάσετε λοιπόν 12 ευρώ για κάθε μέρα απεργίας. Δεκτό!!! Μπορείς να μου πεις πόσα έχετε πάρει χωρίς να αξίζετε? Γιατί και εσείς δημόσιο είσαστε και όλοι γνωρίζουμε τις συνθήκες εργασίας στον συγκεκριμένο τομέα.........Δουλειά 10 λεπτά, τσιγαράκι 10 λεπτά, ξύσιμο άλλα 10, repeat μέχρι να ολοκληρωθεί το 8ώρο (ή 4ωρο, 5ωρο, 6ώρο, γιατί κάποιος πρέπει να πάρει τα παιδιά από το σχολείο,κάποιος να ψωνίσει για το σπίτι κλπ κλπ)

Όταν απεργεί το λεωφορείο μπορώ να πάρω το αυτοκίνητο ή ένα ταξί, όταν απεργεί το βενζινάδικο μπορώ να πάω μια ημέρα πριν να γεμίσω το ντεπόζιτο και να γεμίζω και μερικά μπιτόνια, στην περίπτωση σας τι μπορώ να κάνω? Να πάρω ρεύμα από άλλον παροχέα? Να τον γεννήσω τώρα ή μετά?

Σαφώς και η απεργία είναι δικαίωμα (τουλάχιστον όσων μπορούν να το εξασκήσουν....) αλλά όλοι εσείς του Δημόσιου τομέα το έχετε καταχραστεί επανειλημμένως. Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι που δεν απεργούν, πρέπει να περνάνε τέλεια σωστά? Η ΔΕΗ πέρα από λιγνίτη καίει και τα νεύρα μας!!!! Δεν είμαστε μόνο όμηροι της εκάστοτε κυβέρνησης αλλά και όμηροι αυτών των τρισάθλιων συντεχνιών :mad:. Έλεος πια!!!!!!

Δεν ειπα οτι θα χασουμε 12 ευρω αλλα 12 ευρω για καθε 10 που θα παιρναμε !!! αλλο το ενα και αλλο το αλλο.

Αλοι τα αξιζουν και με το παραπανω οσα παιρνουν και αλλα κοπροσκυλα στην Χαλκοκονδυλη ...ουτε τα μισα. Για αυτο ομως δεν ευθυνοντε οι εργαζομενοι.Παγιο αιτημα ειναι οι προσληψεις (απο το 1993 εχει να παρει ατομο η ΔΕΗ) και η ανασυγκροτηση προσωπικου.

Για πες μου επειδη μαλλον δεν ξερεις απο μισθους ΔΕΗ ποσα κατα την γνωμη σου πρεπει να παιρνει ενας σαν εμενα διοικητικος με 19 χρονια στη ΔΕΗ , πτυχιο ΑΕΙ , θεση τομεαρχη και 3 παιδια ?

Δημοσ.

Δηλαδη πως αυτοι οι ανθρωποι θα βρουν το δικιο τους και θα παλαιψουν για τα αιτηματα τους αφου η απεργια δεν ειναι λυση ρε παιδια? Τι εναλλακτικες εχουν? Πικνικ στο δασος ισως? Κανταδα στον Υπουργο μηπως και ευαισθητοποιηθει? Βολτα στο Συνταγμα με τραγουδια και παλαμακια?

Δημοσ.
Δηλαδη πως αυτοι οι ανθρωποι θα βρουν το δικιο τους και θα παλαιψουν για τα αιτηματα τους αφου η απεργια δεν ειναι λυση ρε παιδια? Τι εναλλακτικες εχουν? Πικνικ στο δασος ισως? Κανταδα στον Υπουργο μηπως και ευαισθητοποιηθει? Βολτα στο Συνταγμα με τραγουδια και παλαμακια?

Η απεργια ειναι το μονο οπλο καθε εργαζομενου οπου και αν δουλευει αλλα... σαν οπλο πρεπει να χρησιμοποιειται σωστα και την καταλληλη ωρα.Υπαρχουν τετελεσμενα που δεν αλλαζουν....Αυτα μονο με προληψη μπορει να μην ψηφιστουν ποτε.

Δημοσ.

Να κόψουν το ρεύμα στη βουλή και στα σπίτια των πολιτικών όχι στα δικά μας, όπως ο κάθε κάφρος δεν μπορεί να κλείνει τον δρόμο επειδή έτσι του γουστάρει, εγώ δεν φταίω σε κάτι, γιατί να ταλαιπωρούμαι για μ@λ@κίες άλλων;

Δημοσ.

Εγώ που δεν δουλεύω στο δημόσιο, δεν έχω τρακτέρ, δεν έχω φορτηγό να κλείσω τους δρόμους. Τι να κάνω? Να πάω για πικ νικ? Να βγω με το αυτοκίνητο μου να κλείσω κανένα δρόμο? Να χαλάσω το ασανσέρ της οικοδομής μου? Να κάνω απεργία πίνας?

Δεν σε νοιάζει έτσι?

Ε λοιπόν δεν νοιάζει και εμένα τι θα κάνουν οι εργαζόμενοι τις Δ.Ε.Η. αρκεί να μην με ενοχλούν. Ας κόψουν το ρεύμα των βουλευτών που ψήφισαν τα νομοσχέδια. Εγώ τι φταίω ρε φίλε θα μας τρελάνεις. Και τι είμαι εγώ ρε φίλε? Το θύμα της υπόθεσης? Δηλαδή αυτό που θέλεις είναι να ταλαιπωρηθώ εγώ για τραβήξω το κουπί της διαμαρτυρίας τους. Το κουπί το δικό μου ποιος θα το τραβήξει. Ο τραβοκουπίδης?

Τρώω και σουτζουκάκια με σαλτσούλα και θα μου κάτσει κανένα στο λαιμό με αυτά που διαβάζω. Μιαμ, μιαμ, μιαμ....

Δημοσ.

Φίλε apd453 μπορείς πολύ απλά να πάρεις το αμάξι σου και να κλείσεις και εσύ κάποιον κεντρικό δρόμο ένα πρωινό, έχει γίνει και της μόδας τώρα τελευταία βλέπεις.

Δημοσ.
Να κόψουν το ρεύμα στη βουλή και στα σπίτια των πολιτικών όχι στα δικά μας, όπως ο κάθε κάφρος δεν μπορεί να κλείνει τον δρόμο επειδή έτσι του γουστάρει, εγώ δεν φταίω σε κάτι, γιατί να ταλαιπωρούμαι για μ@λ@κίες άλλων;

Το που θα κοπει το ρευμα για να αποφευκτει black out δεν το αποφασιζουν οι εργαζομενοι της ΔΕΗ αλλα η ΡΑΕ (Ρυθμιστικη αρχη ενεργειας) που την διοικηση της την οριζει η καθε κυβερνιση.

Δημοσ.

Το να κοψουν το ρευμα στην Βουλη και στις περιοχες που μενουν πολλοι πολιτικοι θα ηταν, ναι, το σωστο και ιδανικο. Αλλα ακομα και στις περιοχες αυτες μενουν ανθρωποι. Οτι και να κανεις σιγουρα και καποιος τριτος θα επηρεαστει. Αυτο ομως δεν σημαινει οτι θα κατσεις και θα το βουλωσεις για να μην θιχτουν οι υπολοιποι.

Και ακου κατι ψαγμενο.

Εγω αν απεργουσα δεν θα με ενοιαζε αν υπολοιποι πολιτες ηταν μαζι μου γιατι απλα θα ηταν μαζι μου, δεν θα με βοηθουσαν στον αγωνα μου. Τι να το κανω το "μπραβο, συνεχισε τον αγωνα σου" αν μου καθεσε στο σπιτι και δεν κατεβαινεις μαζι μου στον δρομο ανεξαρτητα αν δεν παλευω αμεσα και για σενα. Απο την αλλη, με απεργιες οπως π.χ αυτη τωρα της ΔΕΗ, παρα πολλοι πολιτες θα ηταν εναντιον μου και θα ασκουσαν πιεση στην Κυβερνηση για να σταματησω την απεργια επειδη τους επηρεαζει αμεσα και αρντητικα. Η Κυβερνηση στην πρωτη περιπτωση χεστηκε αν κανω απεργια η οχι. Θα κατσω 1-2 μηνες το πολυ και μετα πισω στην δουλεια, δεν εχουν να χασουν κατι και υπολοιπη κοινωνια θα ειναι σε "κανονικο" επιπεδο. Στην δευτερη περιπτωση ομως, δεν τους συμφερει 2 μηνες να ειναι μπαχαλο η χωρα και αρα οι πιθανοτητες να κερδισω κατι θα ειναι πιο πολλες.

Οχι πες μου, δεν ειναι πανεξυπνο αυτο που σκεφτηκα? :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...