Lucifer Δημοσ. 8 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2006 Υπάρχουν περιθώρια απόκλισης, αλλά έχω πίστη στην αντίληψή σου, οπότε θα ρισκάρω ένα "Ναι, μέσα είσαι". ;p
Pablo_Hasan Δημοσ. 8 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2006 Θα επανάλαβω μια παλαιότερη ερώτησή μου, πείτε μου έναν επαγγελματικό κλάδο στον οποίο ένας Έλληνας είναι δύσκολο να βρει δουλειά εξ'αιτίας των αλλοδαπών. ... λοιπoν, υπαρχουν επαγγελματικοι κλαδοι που αλλαξαν λογω των αλλοδαπων, αλλα ΔΕΝ ευθηνονται αυτοι για την ανεργια, αλλο το ενα, αλλο το αλλο. Για την ανεργια ευθηνη εχουν οι κυβερνησεις. Ειμαστε στην τελευταια θεση στην ευρωπη ως προς τα προνομια για προσελκυση ξενου κεφαλαιου και απο τις χειροτερες χωρες για επειχειρηματικοτητα. Η δημιουργια νεων θεσεων εργασιας απο το κρατος καλυπτει κομματικες αναγκες, ρουσφετια, κτλ. Και επισης εχουμε πολυ πιο αντιεργατικες νομοθεσιες σε σχεση με αλλα κρατη, πχ. περι απολυσεων, υπερωριων κτλ...
antreaslam Δημοσ. 8 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2006 2) Σπειρα το επαιζαν αλβανοι. Χτυπουσαν και ληστευαν και αλλαζαν την προφορα τους στο πιο "αλβανικο". Το ειχαν πει στις ειδησεις αλλα κανενας δεν το θυμαται. εγω το θυμαμαι αυτο. ηταν μια "συμμορια" μπατσων,που επιτηδες μιλουσαν ετσι σπαστα φυσικα,τοτε,με το μεγαλο κυμα εγκληματικοτητας απο την πρωτη "φουρνια" αλβανων μεταναστων.Αν θυμαμαι καλα,ηταν στην λεσβο, πριν περιπου 6 χρονια!
adi32 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2006 Η μεταναστευση να γινεται υπο ορους και σε καποιο ποσοστο αλλιως δεν εχει νοημα να μιλαμε για χωρες, συνορα εθνη ηθη εθιμα ........ Εμενα δε μου αρεσει οι συγκατοικοι μου να ειναι Αμερικανοι Γερμανοι Τουρκοι Αλβανοι Ρωσοι Κινεζοι............. και μαλιστα αποβρασματα των χωρων τους που βρισκουν καταφυγιο εδω
anaxiopistos Δημοσ. 8 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2006 Η μεταναστευση να γινεται υπο ορους και σε καποιο ποσοστο αλλιως δεν εχει νοημα να μιλαμε για χωρες' date=' συνορα εθνη ηθη εθιμα ........Εμενα δε μου αρεσει οι συγκατοικοι μου να ειναι Αμερικανοι Γερμανοι Τουρκοι Αλβανοι Ρωσοι Κινεζοι............. και μαλιστα αποβρασματα των χωρων τους που βρισκουν καταφυγιο εδω[/quote'] Εχεις δικιο,οι ελληνες ειναι ανωτερης παστας ανθρωποι και το διαπιστωνουμε αυτο καθημερινα.Στα νοσοκομεια,στα σχολεια,στις γειτονιες, παντου η συμπεριφορα των ελληνων σε σκλαβωνει.Ο ορος πολιτισμενος ευρωπαιος φανταζει μικρος στο μεγαλειο των ελληνων.
lefterhs Δημοσ. 8 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2006 Οι κακομοιροι Πακιστανοι, Ινδοι κλπ ποσο πρεπει να μοιαζουν με τους Ελληνες που 50-60 χρονια πριν κουρελιασμενοι και πεινασμενοι εφυγαν απο μια τριτοκοσμικη, τοτε, χωρα για μια καλυτερη τυχη και για να στελνουν στους αλλους κακομοιρηδες που εμειναν πισω κανενα $.
adi32 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2006 και τι προτεινεις να κανουμε εισαγωγη πολιτισμενων ωστε να ανεβουμε λιγακι?
stone Δημοσ. 8 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2006 @stone: Ωραίος ρε. Δλδ στα @@ σου τι θεωρούν οι άλλοι ιερό. Ότι γουστάρεις εσύ να το βρίζεις. Με την ίδια λογική αν εγώ είμαι αρκετά τραμπούκος ώστε να φρονώ ότι δεδομένου η μάνα σου είναι απλά μερικά κιλά κρέας, μπορώ να την περάσω γενεές 14. Σωστά; Το ιδιο ισχυει και για τη σημαια που βγαινει πρωτα στην πορεια στο Πολυτεχνειο? Κατ'αρχην δεν εβρισα την σημαια.Πολυ απλα ειπα οτι ειναι ενα χρωματιστο πανικαι τιποτα παραπανω.Τι σχεση μπορει να εχει η μανα μου και η καθε μανα με ενα πανι? Η μανα ειναι ανθρωπος και η αξια του ανθρωπου ειναι ανεκτιμητη ενω το πανι μπορει να γινει και ξεσκονοπανο.Απομυθοποιηση ναι αλλα βρισια οχι.Ουτε εχω σαν χομπι να καιω πανια αλλα ουτε και να τα κρεμαω σε κονταρια και να πορευομαι. Βεβαια ομως αυτα τα πανια χρησιμοποιουνται σαν συμβολα και συμβολικα καιγονται η ανυψωνονται. Το θεμα ειναι γιατι να μην αφηνεται ο καθενας, εφοσον θελει και συμβολιζει κατι γι'αυτον, να κουβαλαει την σημαια ειτε ειναι ξενος ειτε ελληνας.Ειναι αποκλειστικο προνομιο των ελληνων? Και αν ειναι τοτε ποιος θεωρειται ελληνας? Ειναι οι απογονοι των αρχαιων ελληνων?Δεν υπαρχουν αλλα και αν υπαρχουν δεν εχουμε ιδεα ποιοι ειναι και που ζουν. Ειναι αυτοι που μιλανε την ελληνικη γλωσσα?Η γλωσα μαθαινεται δεν ειναι κατι εμφυτο και πολλα αλλοδαπα παιδακια την μαθαινουν καλυτερα απο τα ημεδαπα και γι'αυτο "ανταμειβονται" σαν σημαιοφοροι. Ειναι αυτοι που γεννιουνται στο κρατος της Ελλαδας?Πολλα παιδια μεταναστων εχουν γεννηθει εδω και ακομα περισσοτερα θα γεννηθουν στο μελλον και θα υπηρετησουν και την θητεια τους εδω.Οποτε απο ποια γενια και μετα θα θεωρουνται ελληνες για να ειναι "αξιοι" να σηκωνουν τη σημαια? Ειναι αυτοι που εχουν την ελληνικη υπηκοοτητα?Και αυτοι που εχουν διπλη υπηκοοτητα ειναι "αξιοι" να σηκωσουν την μιση σημαια? Εαν ζουσαν σημερα ο Αριστοτελης,ο Σωκρατης,ο Πλατωνας θα τους θεωρουσατε αξιους να σηκωσουν την σημαια?Προφανως ναι.Αυτοι ομως με το που θα βλεπανε το πανι που εχει και τον σταυρο θα ξαναπεθαινανε απο τα γελια. Την σημαια του Πολυτεχνειου ποιος ειναι αξιος να την κουβαλαει?Θυμαμαι που πλακωνοταν ποιος θα την εχει στις πορειες διοτι θεωρουσαν οτι οι αλλοι που ηταν και αυτοι ελληνες παρεπιμπτοντως δεν ειχαν δικαιωμα να την κουβαλησουν. Αληθεια επειδη εχω χασει επεισοδια τωρα ποιος την εχει?Η ΠΑΣΠ,η ΚΝΕ ποιος? Τον Σολωμου στην Κυπρο που πηγε να κατεβασει την τουρκικη σημαια και τον σκοτωσανε οι αντιστιχοι Τουρκαλαδες γιατι τον φαγανε?Για το πανι.Διοτι εχει περισσοτερη αξια γι'αυτους ενα πανι απο εναν ανθρωπο. Τελικα εχετε μαθει να αγαπατε συμβολα και να μισειτε ανθρωπους.
CHRIS_MALL Δημοσ. 8 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2006 Επειδή κατέληξες σε αυτό χρησιμοποιώντας παράθεση από το post μου' date='υποθέτω το συμπέρασμα απευθύνεται σε μένα. Δεν είναι υποβόσκων ρατσισμός, το παραδέχτηκα ότι καλώς ή κακώς είμαι μερικώς ρατσίστρια.Το "κάθε θρασύτατο τσογλάνι" δε, θα μπορούσε να είναι οποιασδήποτε εθνικότητας.Θα μπορούσα κάλλιστα να φάω ξύλο και από Έλληνα.Κι αυτός τσογλάνι θα ταν. Αλλά επειδή εν προκειμένω μιλάμε για αλλοδαπούς, πιστεύω ότι όταν πας σε μια ξένη χώρα για να βρεις δουλειά και να κάνεις ένα καινούριο ξεκίνημα πρέπει να σέβεσαι τους ανθρώπους της ώστε να σε σεβαστούν κι εκείνοι.Είναι περίπου αντίστοιχο με το να έρθω εγώ σαν επισκέπτρια σπίτι σου και μόλις μπω μέσα,επειδή ο προηγούμενος που με φιλοξένησε δεν με κέρασε,να σ' αρχίσω στις μπάτσες και να κάνω το σπίτι σου λαμπόγυαλο.. Με ποιο δικαίωμα???Μου έκανες κάτι εσύ??Γιατί λοιπόν να με ανεχτείς? Αυτά τα σκηνικά είναι που καταδικάζω και που με κάνουν ρατσίστρια. Επαναλαμβάνω ότι είναι λάθος προσέγγιση η γενίκευση, γιατί κάπως έτσι καταλήγουν οι άνθρωποι προκατειλημμένοι με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος.[/quote'] Μάλλον δεν διάβασες ολόκληρο το ποστ μου. Έγραψα στην συνέχεια μία ιστοριούλα. Και σε ρωτάω γιατί όταν κάνει έγκλημα 1 έλληνας δεν λες οτι όλοι οι έλληνες είναι εγκληματίες;;; Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι ο ρατσισμός εισέρχεται μέσα μας πάρα πολύ ευκολα και συχνά επιτηδευμένα. Άκου τι έκαναν οι Αμερικάνοι στους πολίτες της. Η μεγαλύτερη χώρα ρατσισμού. Πριν τον πόλεμο 1940-1945 είχαν πείσει τους πολίτες τους ότι οι Ιάπωνες ήταν πονηροί, αδύναμοι και χωρίς φαντασία. Κατά τη διάρκεια του πολέμου τους θεωρούσαν πονηρους μεν αλλά και σκληρούς και πολυμήχανους. Αμέσως μετά τον πόλεμο, επειδή υπήρχαν έντονα οικονομικά συμφέροντα είχαν μεταπείσει τους πολίτες τους ότι οι Ιάπωνες ήταν "καλά παιδιά" και "ευκολόπιστοι". Πρέπει όλοι να καταλάβουμε (το λέω και το ξαναλέω) ότι τα στερεότυπα μας μαθαίνουν, μας τα εσωτερικεύουν αυθόρμητα, ασυνείδητα από το άμεσο περιβάλλον που ζούμε. Γιατί;;; Μα φυσικά, για να είμαστε υποχείρια! Πιστεύετε ότι ο Χίτλερ ήταν ρατσιστής γιατί ήταν κολλημένος (ο άνθρωπος που κατάφερε να κατακτήσει με την ευφυία του τόσες χώρες. Από τις δικτατορίες ξεκίνησε ,λοιπόν, ο ρατσισμός και αν τώρα συζητάμε για την αντιμετώπιση του ρατσισμού είναι γιατί το περιβάλλον μας το επέτρεψε. Γιατί στο πολίτευμα της δημοκρατιάς και του καπιταλισμού δεν συμφέρει σε κανένα κράτος η μειωμένη παραγωγικότητα που παρατηρείται τόσο σε αυτούς που ασκούν τον ρατσισμό, όσο και αυτούς που τον δέχονται.
CHRIS_MALL Δημοσ. 8 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2006 Μπράβο stone για το post σου...Συμφωνώ μαζί σου και κυρίως με την κατακλείδα σου! Χαίρομαι για την παιδεία σου και για την οπτική που βλέπεις τα πράγματα.
LL_NEO Δημοσ. 8 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2006 Δε μου αρέσει να επαναλαμβάνομαι αλλά κάποτε είχα γράψει περίπου το εξής: Όπως στον πόλεμο κρατάει τη σημαία ο πιο ρωμαλαίος αυτός που θα έχει τα @@ να την υπερασπιστεί και να την καρφώσει στο υψηλότερο σημείο του εχθρικού υψώματος κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τις μαθητικές παρελάσεις. Ο καλύτερος μαθητής οδηγεί τους υπόλοιπους κρατώντας τη σημαία στην ανηφόρα της μάθησης. Συμβολίζει ότι παλεύουμε τόσο για την προσωπική μας πρόοδο όσο και για την πρόοδο της χώρας. Ρομαντική και ενδεχομένως αφελέστατη άποψη; Στα @@ μου. Αυτή είναι η λογική των μαθητικών παρελάσεων απο όταν τις καθιέρωσε ο Μεταξάς Δεδομένου λοιπόν ότι το κάθε Αλβανάκι (το οποίο μαγκιά του που βγήκε πρώτο) αν γίνει πόλεμος θα θελήσει να υπερασπιστεί την πρώτη του πατρίδα (και δεν υπάρχει εδώ το επιχείρημα δε θα γίνει πόλεμος καθώς η πρόθεση μετράει) εξήγησε μου γιατί πρέπει να του δοθεί η σημαία. Πήρε το μαγκάκι τον έπαινο του, ας πάει σπίτι του την ημέρα της παρέλασης και ας ρίξει έναν υπνάκο...
margarita Δημοσ. 8 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2006 να κανουμε ''εισαγωγη'' αλλα μικρες ποσοτητες,να ελενχονται!!
MsquitoPrincess Δημοσ. 8 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2006 Μάλλον δεν διάβασες ολόκληρο το ποστ μου. Έγραψα στην συνέχεια μία ιστοριούλα. Και σε ρωτάω γιατί όταν κάνει έγκλημα 1 έλληνας δεν λες οτι όλοι οι έλληνες είναι εγκληματίες;;; Και συ μάλλον δεν κατάλαβες καλά τα λεγόμενά μου Δεν θα αποκαλέσω όλους τους Έλληνες εγκληματίες για τον εξής ξαναειπωμένο λόγο:οι γενικεύσεις είναι ατυχής και λάθος προσέγγιση.Ούτε επειδή ένας Αλβανός μού έκανε μαλακία, αποκαλώ όλους τους Αλβανούς κλέφτες και τσογλάνια.Έχω γνωρίσει και αξιοπρεπέστατους Αλβανούς. Αν άλλοι το γενικεύουν, λάθος αλλά και δικαίωμά τους. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι ο ρατσισμός εισέρχεται μέσα μας πάρα πολύ ευκολα και συχνά επιτηδευμένα. Άκου τι έκαναν οι Αμερικάνοι στους πολίτες της. Η μεγαλύτερη χώρα ρατσισμού.Πρέπει όλοι να καταλάβουμε (το λέω και το ξαναλέω) ότι τα στερεότυπα μας μαθαίνουν' date=' μας τα εσωτερικεύουν αυθόρμητα, ασυνείδητα από το άμεσο περιβάλλον που ζούμε. Γιατί;;; Μα φυσικά, για να είμαστε υποχείρια! Πιστεύετε ότι ο Χίτλερ...Γιατί στο πολίτευμα της δημοκρατιάς και του καπιταλισμού δεν συμφέρει σε κανένα κράτος η μειωμένη παραγωγικότητα που παρατηρείται τόσο σε αυτούς που ασκούν τον ρατσισμό, όσο και αυτούς που τον δέχονται.[/quote']Δεν θυμάμαι πάντως να ηγηθεί ποτέ της Ελλάδας κάποιος τόσο φανατισμένος όσο ο Χίτλερ ούτε κάποια κυβέρνηση η οποία να έκανε πλύση εγκεφάλου στους πολίτες...Εναντίον ποιας χώρας είμαστε κατάφορα εναντίον επειδή η κυβέρνηση το υπέδειξε??Καμία.Μόνο για την Τουρκία δίνω ένα μείον στα βιβλία ιστορίας που μας διδάσκονται και τα οποία, κλασσικά, παρουσιάζουν την μία όψη του νομίσματος. Αλλά μπορώ μετά βεβαιότητας να πω ότι ούτε από την οικογένειά μου(καθ'ότι είναι καλλιεργημένοι άνθρωποι), αλλά ούτε και από το άμεσο περιβάλλον (κυβερνήσεις, γείτονες , θείοι κτλ κτλ)παίρνω ερεθίσματα προς διαμόρφωση αρνητικής άποψης. Η μάνα μου είναι καθηγήτρια σε γυμνάσιο και καμιά φορά ρίχνω μια ματιά στα γραπτά που διορθώνει και βλέπω ότι ο αριθμός από παιδιά αλλοδαπών αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο.Ο μόνος για τον οποίο λέει ότι είναι φωνακλάς καμιά φορά είναι ο ξάδερφός μουΗ Αμερική είναι η χώρα στην οποία βασιλεύει η πλύση εγκεφάλου!Δεν πιστεύω ότι τίθεται καν θέμα σύγκρισης στον τρόπο που λειτουργούν οι κυβερνήσεις οι δικές μας και οι δικές της...
nmtray2 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2006 Πιστεύετε ότι ο Χίτλερ ήταν ρατσιστής γιατί ήταν κολλημένος (ο άνθρωπος που κατάφερε να κατακτήσει με την ευφυία του τόσες χώρες. Οσο για τον Χιτλερ: Κυκλοφορει στους αναλυτες του Β'ΠΠ μια αλλη "ψυχαναλυτικη" εκδοχη. Δεν ειναι τεκμηριωμενη γιατι δεν υπαρχουν στοιχεια απο τα ιδρυματα που πηγε ο Χιτλερ. Μετα τον Α'ΠΠ ο Χιτλερ υπεφερε απο πολλα ψυχοσωματικα (κυριως) προβληματα ,τα οποια του αφησαν και πολλα καταλοιπα οπως τα οχταρια που εκανε το κεφαλι του οταν εβγαζε λογους. Εκεινη την εποχη, χρησιμοποιουνταν αρκετα η υπνωση για αντιμετωπιση τετοιων θεματων. Σε ενα τετοιο ιδρυμα (τα στοιχεια επαναλαμβανω εχουν καταστραφει - ισως απο το ιδιο το ναζιστικο κομμα) ο γιατρος του Χιτλερ βλεποντας το οτι υπεφερε αρκετα και οτι του ειχαν δημιουργηθει συμπλεγματα κατωτεροτητας που εχασε η Γερμανια τον πολεμο, προσπαθησε να του "εμφυσησει" με υπνωση ιδεες μεγαλειου για τον ιδιο και για την χωρα του, πιστευοντας οτι ετσι θα απαλλαγει απο τα προβληματα του. (ειναι γνωστο επισης οτι τοτε εφαρμοζονταν διαφορων ειδων "ψαχαναλυτικων" τεχνικων χωρις να εχει εξακριβωθει η επαρκεια τους). Ο χιτλερ δλδ δεν εκανε τιποτα αλλο απο το να "λεει φωναχτα" αυτα που ο υπνωτιστης τον ειχε προγραμματισει να θεωρει για τον εαυτο του και τη χωρα του. Οσο για το πως καταφερνε και "μαγευε" τα πληθη: Η ανοδος των ναζι στην εξουσια εχει εξηγηθει απο το '50. Οφειλεται στη δομη και λειτουργια της μεσης γερμανικης οικογενειας. Απολυτα πατριαρχικη ,με αυστηρους ρολους για τον καθενα μεσα σ'αυτην που ειναι συνεχεια της ιεραρχικης δομης της (ως εξουσιαστικες μορφες): Πατερας, μητερα, γιος (η γιοι) ,κορη (κορες). Η συνεχεια αυτης τη δομης και στην κοινωνια ηταν μαλλον αναποφευκτη και ειχε σαν αποτελεσμα την διαρκη αναζητηση απο τα μελη της τετοιων δομων και προτυπων. Ο χιτλερ αυτον το ρολο επαιξε τοτε. Το πατρικο προτυπο (ακομα κι οταν πλησιαζε απο κοντα τους υπηκοους του) δεν ηρθε σαν αποτελεσμα της ψυχοσυνθεσης του ιδιου αλλα ως καλυψη αναγκης του λαου. Γι'αυτο και ορκιζονταν πιστη στον Χιτλερ κυριως κι οχι στο γερμανικο κρατος η εθνος (που με αυτο τον τροπο ο χιτλερ θα επαιζε το ρολο του ηγετη κρατους κι οχι του "πατερα" του εθνους) Ο ανθρωπος Χιτλερ δλδ δεν ηταν καμμια ιδιοφυια. Κι αυτο γιατι εχασε το πολεμο τη στιγμη που τον αρχισε. Για τους στρατηγους του το συζηταμε... Κι ειναι αλλη μια ενδειξη του τι ειδους ατομα αναρριχωνται στην εξουσια...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.