Προς το περιεχόμενο

Αλλοδαπός ένας στους τέσσερις κατοίκους της Ελλάδας

anaxiopistos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όταν μας είχαν πάρει αμπάριζα οι Γερμανοί, και είχαν καταλάβει όλη την Ελλάδα, οι κομμουνιστές ήταν εκείνοι που βάλανε το κορμί μπροστά για την απελευθέρωση (υπήρχαν και δεξιοί αλλά το ΕΑΜ βγήκε πρώτο στο αντάρτικο αρκετούς μήνες πριν και ήταν πολλές τάξεις μεγέθους μεγαλύτερο από τον ΕΔΕΣ) και αν το θέλετε, σηκώσανε και τη σημαία.

Τα λαμόγια που μιλούσαν για εθνική συνείδηση και σπάζονταν όταν κάποιος κατεφόνταν εναντίον της σημαίας πήραν τον πούλο και την κοπάνησαν για τη Γαλλία, το Μαρόκο, την Αίγυπτο.

Σήμερα η σημαία δεν είναι παρά ένα πανί, μαγικό πανί. Γιατί με το που το φοράει το ...Σύστημα καθονται όλα τα βλακόμουτρα κλαρίνο. Το σύμβολο αυτό που χρησιμοποίησε κι ο παππούλης μου όταν πήγε στο αντάρτικο να διώξει τους Γερμανούς το χρησιμοποιεί σήμερα το κράτος για να υπνωτίζει τα πλήθη.

Το νου σας. Γιατί μεθαύριο το Σύστημα θα αλλάξει φανέλα.

• Απαντ. 971
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Και εγω αρριστερος ειμαι αλλα τα συκα-συκα κ η σκαφη-σκαφη παιδες.

Μην ακουω για βαμβακια κ χρωματα σε ενα πανι γιατι θα σηκωθει ο προπαππους μου απο τον ταφο κ θα σας κυνηγησει ολους.Δεν εχυσαν το αιμα τους τοσοι ελληνες ανα τους αιωνες για να βγαινει ο καθε χαζος να λει οτι θελει για την σημαια μας....(κ ας εχουμε δημοκρατια-ο θεος να την κανει).

Ειτε το θελετε ειτε οχι αντιπροσοπευει,αν οχι εμας σημερα ολες τις προηγουμενες γενιες που πιστεψαν σε αυτην.Ειναι ενα συμβολο παιδες ( αν κ πλεον ο σταυρος φανταζει υπερβολικος στα δικα μου ματια)που αντιπροσωπευει τους ΕΛΛΗΝΕΣ σε ολη την υφιλιο.

Οσο για το αν καποιοι την χρησιμοποιουν για αλλους σκοπους στο χερι μας ειναι να το σταματησουμε/εμποδισουμε,να μην επιρεαστουμε στο κατω-κατω.

Διαφονω με πολλες πτυχες της σημερινης ελληνικης κοινωνιας αλλα οχι κ ετσι.

Αν κατι εχει μεινει που μας ενονει σαν λαο πλεον,αυτο δεν ειναι ουτε η κυβερνηση,ουτε η ιστορια μας(που οι περισσοτεροι αγνοουμε),ουτε τα πιστευω/ιδανικα μας(ηταν ποτε τοσο ισυχρα κ αμοιβαια για να ενοσουν τους ελληνες θα μου πειτε?Και ομως υπηρξαν χρονικες περιοδοι που ναι...),μονο η σημαια εμεινε σαν σχετικα "κοινως αποδεκτο συμβολο του Λαου" μας(οχι κρατους).

Δημοσ.
οικοδομες;

Omfg Rofl Ffs Wtf(σαν ελληνας κ εγω... :mrgreen: )

Βρες μου ΕΝΑΝ ελληνα γενημενο μετα το 1980 που σκεφτηκε εστω κ στην χειροτερη οικονομικη κατασταση που βρεθηκε ποτε,να παει οικοδομη.

θες ειλικρινη απαντηση για το συμβαινει?

Η μονη περιοδος στην ζωη μου που βρηκα πανω απο 2-3 ατομα ελληνικης καταγωγης μεσα σε 1000m2 που να εχουν δουλεψει οικοδομη πανω απο 2-3 μηνες ηταν στον στρατο......

ΥΓ : Ειμαι 21 χρονων κ αν κ πσαχνω δουλεια ισως η οικοδομη(αν κ πληρωνει καλα)μαζι με αλλα 7-8 "απακσιωτικα" επαγκελματα για τους νεο-ελληνες,να ειναι η τελευταια επιλογη μου......

Δημοσ.

Ακριβώς. Αν η αμοιβή ήταν μεγαλύτερη θα πήγαινες η όχι;

Κάποιοι πάντως κατώτερου μορφωτικού επιπέδου θα πήγαιναν. Και θα παίρναν περισσότερα.

Δημοσ.
Η ελληνικότητά σου από τι κρίνεται; Από το που γεννήθηκες' date=' από το που γεννήθηκαν οι γονείς σου; Πόσες γενιές πρέπει να πάμε πίσω για να έχουμε τεκμήριο ελληνικότητας;[/quote']

Πωπω, πολύ γουστάρω!!!

Έχει εδώ μηνύματά μου που είχα κάνει πριν φρικάρει η db και χαθώ σαν χρήστης.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

KWSN_Men aka n/a

μουαχαχαχά! Ζω στις σκιές!:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Δημοσ.
και αν το θέλετε, σηκώσανε και τη σημαία.

Την οποία στον Εμφύλιο κατέβαζαν και ανεβάζαν κόκκινο πανί. Έτσι για να τα λέμε όλα.

@stone: Ωραίος ρε. Δλδ στα @@ σου τι θεωρούν οι άλλοι ιερό. Ότι γουστάρεις εσύ να το βρίζεις. Με την ίδια λογική αν εγώ είμαι αρκετά τραμπούκος ώστε να φρονώ ότι δεδομένου η μάνα σου είναι απλά μερικά κιλά κρέας, μπορώ να την περάσω γενεές 14. Σωστά;

Δημοσ.

Ναι,να βοηθήσουμε,άλλωστε δεν είναι όλοι οι αλλοδαποί εγκληματίες (όπως δεν είναι και όλοι οι Έλληνες υπέροχοι).Αλλά δεν ανέχομαι να έρχεται το κάθε θρασύτατο τσογλάνι ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ και να με σπάει στο ξύλο επειδή δεν έχει να φάει και δεν μπορεί να το συντηρήσει αξιοπρεπώς το ελληνικό κράτος.

Ok..ok νομίζω πως έχει ξεφύγει το θέμα και θα αναγκαστώ να μιλήσω...βλέπω ότι καλώς ή κακως υπάρχει ένας υποβόσκων ρατσισμός αν δεν κάνω λάθος.

"Η μεγαλύτερη διαστροφή του μυαλού είναι να πιστεύομε σε κάτι γιατί θέλουμε να υπάρχει κι όχι γιατί στ' αλήθεια υπάρχει" , Μποσουέ. Ακούστε, λοιπόν, μια μικρή ιστορία που σίγουρα όλους κάτι θα μας θυμίσει.

"Όταν βρισκόμουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, κάποιος διέρρηξε το σπίτι του γείτονα μου και στην αρχή όλοι νόμισαν πως αυτό ήταν το έργο κάποιου Νέγρου. Και ο γείτονας μου έλεγε και ξανάλεγε, σ'όποιον ήθελε να τον ακούει, πώς όλοι οι Νέγροι ήταν κλέφτες. Ύστερα από μερικές βδομάδες η αστυνομία έπιασε τον διαρρήκτη: επρόκειτο για Λευκό. Ρώτησα τότε το γείτονα μου, γιατί δεν έλεγε τώρα πως όλοι οι Λευκοί ήταν κλέφτες."

Όσων αφορά τον ρατσισμό λοιπόν, σύμφωνα με την ψυχολογία πρόκειται για μιαν άδολη ψυχολογική αντίδραση: αυτός που υποφέρει νιώθει λιγότερο τη δυστυχία του όταν μπορεί να φανεί ανώτερος από κάποιον άλλον.

ΥΓ : Ειμαι 21 χρονων κ αν κ πσαχνω δουλεια ισως η οικοδομη(αν κ πληρωνει καλα)μαζι με αλλα 7-8 "απακσιωτικα" επαγκελματα για τους νεο-ελληνες,να ειναι η τελευταια επιλογη μου......

Αυτό που θέλω συμπερασματικά να πω είναι ότι ζούμε σε μια χώρα που οι πολίτες της βρίσκουν άπειρους τρόπους να διαιρούν τους ανθρώπους σε κατηγορίες. Από την καταγωγή τους μέχρι το επάγγελμα τους.

Λες και διαλέγει κανείς πάντα, με ποιο τρόπο θα βγάλει το ψωμί του. Για σκεφθείτε τον σκουπιδιάρη,τον πεθαμενατζή, τον εκκενωτή βόθρων, ενώ γιατρός δικηγόρος, μηχανικός...Όλη η Ελλάδα αγωνίζεται να μπει στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα για να αποφύγει το στίγμα του μουτζούρη και του μάστορα. Αν δεν είναι αυτό διάκριση τότε ποια είναι;

Tι δουλειά έχει η ελληνική σημαία στα χέρια ξένων.

Ρατσισμός - ανάποδος βέβαια - είναι και όταν λέμε ότι οι Έλληνες είναι ένας περήφανος,φιλελεύθερος και ΄'εξυπνος λαός. Ας ξηλώσουμε επιτέλους προκαταλήψεις και προλήψεις.

Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε όλοι μας πως τα στερεότυπα είναι σταθερές, ταξινομημένες αντιλήψεις που συνήθως οφείλονται σε ελλιπή πληροφόρηση σχετικά με τα χαρακτηριστικά τα οποία αποδίδονται στα μέλη μιας ομάδας (πχ. έθνους, επαγγελματικής τάξης, κατοίκων μιας πόλης/ χωριού κτλ.). Τα στερεότυπα τα μαθαίνουμε ή τα εσωτερικεύουμε αυθόρμητα, ασυνείδητα από το άμεσο περιβάλλον που ζούμε.

Δημοσ.
Ok..ok νομίζω πως έχει ξεφύγει το θέμα και θα αναγκαστώ να μιλήσω...βλέπω ότι καλώς ή κακως υπάρχει ένας υποβόσκων ρατσισμός αν δεν κάνω λάθος.

Επειδή κατέληξες σε αυτό χρησιμοποιώντας παράθεση από το post μου,

υποθέτω το συμπέρασμα απευθύνεται σε μένα.

Δεν είναι υποβόσκων ρατσισμός, το παραδέχτηκα ότι καλώς ή κακώς είμαι μερικώς ρατσίστρια.Το "κάθε θρασύτατο τσογλάνι" δε, θα μπορούσε να είναι οποιασδήποτε εθνικότητας.Θα μπορούσα κάλλιστα να φάω ξύλο και από Έλληνα.Κι αυτός τσογλάνι θα ταν.

Αλλά επειδή εν προκειμένω μιλάμε για αλλοδαπούς, πιστεύω ότι όταν πας σε μια ξένη χώρα για να βρεις δουλειά και να κάνεις ένα καινούριο ξεκίνημα πρέπει να σέβεσαι τους ανθρώπους της ώστε να σε σεβαστούν κι εκείνοι.Είναι περίπου αντίστοιχο με το να έρθω εγώ σαν επισκέπτρια σπίτι σου και μόλις μπω μέσα,επειδή ο προηγούμενος που με φιλοξένησε δεν με κέρασε,να σ' αρχίσω στις μπάτσες και να κάνω το σπίτι σου λαμπόγυαλο..

Με ποιο δικαίωμα???Μου έκανες κάτι εσύ??Γιατί λοιπόν να με ανεχτείς?

Αυτά τα σκηνικά είναι που καταδικάζω και που με κάνουν ρατσίστρια.

Επαναλαμβάνω ότι είναι λάθος προσέγγιση η γενίκευση, γιατί κάπως έτσι καταλήγουν οι άνθρωποι προκατειλημμένοι με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος.

Δημοσ.

MsquitoPrincess, εφ' όσον παραδέχεσαι πως η στατιστική απολυτότητα είναι κάτι εμφανώς λανθασμένο όταν μελετούμε τα κακά φρούτα από συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες και πως κάθε τέτοια κοινωνική ομάδα αποτελείται τόσο από νομοταγείς όσο και από εγκληματίες, τι είναι αυτό που σε κάνει ρατσίστρια?

Η ερώτηση είναι υποκινούμενη αμιγώς από περιέργεια, σπόντα 0.

Δημοσ.
MsquitoPrincess' date=' εφ' όσον παραδέχεσαι πως η στατιστική απολυτότητα είναι κάτι εμφανώς λανθασμένο όταν μελετούμε τα κακά φρούτα από συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες και πως κάθε τέτοια κοινωνική ομάδα αποτελείται τόσο από νομοταγείς όσο και από εγκληματίες, τι είναι αυτό που σε κάνει ρατσίστρια?

Η ερώτηση είναι υποκινούμενη αμιγώς από περιέργεια, σπόντα 0.[/quote']

Από τη στιγμή που επιθυμώ την απομάκρυνση όσων δεν μπορούν να αφομοιωθούν, από τη στιγμή που είμαι αρνητικά διακείμενη στο να κάνω σχέση με άτομα ορισμένων εθνικοτήτων (π.χ. Ινδό γιατί δεν μου αρέσει το χρώμα του), ή με άτομο που δεν έχει επίπεδο σπουδών τουλάχιστον ίδιο με μένα κι ας είναι και Έλληνας(μπορεί και να φάω βρίσιμο από πολλούς γι αυτό που μόλις είπα :mrgreen: - και λέω διακείμενη γιατί δεν θα το απέκλεια κιόλας),θεωρώ τον εαυτό μου ρατσίστρια..

Aπλά είμαι πολύ ήπιας μορφής ρατσίστρια...:-D

Δημοσ.

Πάντως εδώ στη Γλασκώβη έχουμε κάτι μ0υν@κια Ινδές για τις οποίες και έχω γίνει και γαμώ τους δημοκράτες,,,,,,,,,,,,,

Δημοσ.
Από τη στιγμή που επιθυμώ την απομάκρυνση όσων δεν μπορούν να αφομοιωθούν' date=' από τη στιγμή που είμαι αρνητικά διακείμενη στο να κάνω σχέση με άτομα ορισμένων εθνικοτήτων (π.χ. Ινδό γιατί δεν μου αρέσει το χρώμα του), ή με άτομο που δεν έχει επίπεδο σπουδών τουλάχιστον ίδιο με μένα κι ας είναι και Έλληνας(μπορεί και να φάω βρίσιμο από πολλούς γι αυτό που μόλις είπα :mrgreen: - και λέω διακείμενη γιατί δεν θα το απέκλεια κιόλας),θεωρώ τον εαυτό μου ρατσίστρια..

Aπλά είμαι πολύ ήπιας μορφής ρατσίστρια...:-D[/quote']

Αυτοί που δεν μπορούν να αφομοιωθούν θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι οι ψυχοπαθείς ή τα πρεζάκια.

Το να είσαι αρνητικά διακείμενη στο να κάνεις σχέση (αν δεν απατώμαι δεν εννοείς απλά φιλική) με κάποιον εξ' αιτίας του χρώματός του, δεν μου φαίνεται διαφορετικό από οποιοδήποτε άλλο αισθητικό κριτήριο εμφάνισης, πχ μεγάλη μύτη κτλ.

Για την μόρφωση είμαι εξίσου κάθετος.

Απλά ο όρος ρατσίστρια χωρίς κάποιον επιθετικό προσδιορισμό μπροστά του, ετυμολογικά παραπέμπει στον φυλετικό ρατσισμό, ενώ εσύ απ' ότι καταλαβαίνω κυμαίνεσαι περισσότερο στα πλαίσια του κοινωνικού.

Αν και πιστεύω πως δυσφημείς τον εαυτό σου, δεν νομίζω πως είσαι έστω και κοντά στην ουσία του ρατσισμού. More like αξιοκρατία/κριτήρια/αισθητική.

Δημοσ.

Τα στάνταρτς που βάζω σε προσωπικές επιλογές έχουν θεωρηθεί από διάφορα άτομα ως ρατσιστικά, παρ' όλο που εγώ συμφωνώ με τη δικιά σου προσέγγιση στο θέμα.

Εν τω μεταξύ πραγματικά το σκέφτομαι τόση ώρα και προσπαθώ να βρω κάτι που έχει πραγματική βάση ώστε να με αποκαλέσω ρατσίστρια.....

Το goοglάρω και στο μυαλό μου,αλλά τζίφος!!

Μάλλον μερδεύτηκα από την απόλυτα ελεύθερη στάση ορισμένων στο θέμα.

Vielen Dank Luci, μου ξεδιάλυνες το τοπίο:-D

Δημοσ.
Als sie ihre schmutzigen Träume Lust nannten, vergifteten sie auch noch die Worte Führerin ;p

Μα είδες παραπλάνηση που έπαθα?????!!!!!!!

(πες μου ότι έπιασα το νόημα γιατί έχω και κάτι χρόνια να ασχοληθώ με Γερμανικά...:-P)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...