Fidelio Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2007 Προσωπικά μπορώ να είμαι υπερήφανη και για τον συνάνθρωπο (έλληνα ή "ξένο"), που ζει στην Ελλάδα και παίρνει χρυσό μετάλιο, ή Νόμπελ, ή αριστεύει μαθαίνοντας τα ελληνικά γράμματα και για τον συνάνθρωπο, που αγωνίζεται για το περιβάλλον και γενικά για τους συνανθρώπους, που θέτουν το κοινό καλό παραπάνω από το προσωπικό, πράγμα που συμβαίνει και με διάφορους "καθημερινούς" ανθρώπους. Με προβληματίζουν λίγο αυτά που υπογραμμίζω στην παραπάνω παράθεση, περήφανοι πρέπει να είμαστε με κάθε επιτευξη του ανθρώπου , δεν καταλαβαίνω γιατί το διαχωρίζεις ; Οι επιστημονικές ανακαλύψεις του ΜΙΤ δεν πρέπει να μας κάνουν περήφανους , πρέπει να αναφερθεί το όνομα ενός ομογενή για να νιώσουμε οτι και εμας μας προσέχουν; Επίσης θα παρακαλούσα να σταματήσει αυτο το παιχνίδι με τις πηγές για το τι είναι έθνος , τι είναι φυλή , τι είναι του ...χατζηπετρή! Εδω μιλάμε με την δική μας γλώσσα απλα και ανοιχτά , τι διάολο είναι το έθνος μπορείς να μου πεις με απλα λογια ΕΣΥ και όχι η πηγή σου ;
insomniaK Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2007 Οι Γερμανοί δεν είναι Γερμανοί δηλαδή ? Δεν μιλούν γερμανικά, δεν παράγουν γερμανικό πολιτισμό, δεν έχουν ("βαριά και σκοτεινή") ιστορία ? Δεν είχαν προγόνους και προ-προγόνους ? ΟΕΟ ? Η Γερμανία είναι ομόσπονδη και αποτελείται από 16 κρατίδια, ο λόγος της ύπαρξης όλων αυτών των κρατιδίων, πλην συγκεκριμένων περιπτώσεων, Βερολίνο, Αμβούργο, είναι διότι οι μεν δεν αποδέχονται τους δε... Δες που έχει καταντήσει η Γαλλία που πίστευε (πιστεύει) πως είναι ο ομφαλός του κόσμου. Έλληνας είναι αυτός που μετέχει της ελληνικής παιδείας. Ή τουλάχιστον, έτσι έλεγαν παλιά. Πιστεύω πως το σχόλιο της δεν πήγαινε σε τύπους που σκέφτονται σαν και εσένα και υιοθετούν τέτοιες απόψεις... Σε ομόαιμους, ομόθρησκους και λοιπούς ωμούς πήγαινε μάλλον.
KWSN_Men Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2007 Κοίταξε, δεν παύουν να ισχύουν και αυτά, αλλά δεν ορίζουν κιόλας. Μια βόλτα στη νότια Ιταλία θα σε πείσει ότι ισχύει το ομόαιμο, αν δεις τις φάτσες που παίζουν αλλά και τη συμπεριφορά ανθρώπων που δεν έχουν σχέση με άλλους Έλληνες εδώ και κάποιους αιώνες.
Fidelio Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2007 Κατσε ρε συ kwsn τι θα πει ομαιομο ; Δηλαδή τι σχέση έχει ο γονοτυπος με το θεμα που συζητάμε; Εντάξει ειναι γεγονος οτι υπάρχουν κάποια επικτητα βιολογικά χαρακτηριστικά που διαφέρουν ανα γεωγραφική περιοχή , ΤΙ σημαίνει αυτό πέρα απο τα προφανή για τα εξωτερικά χαρακτηριστικά ;
insomniaK Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2007 Λογικό όμως δεν είναι ότι μοιάζουν οι διάφοροι πληθυσμοί; Παράδειγμα οι Κρητικοί, μοιάζουν και με τους Αιγύπτιους, οι βόστρυχοι Κύπριοι μοιάζουν με τους Φοίνικες όπως παρουσιάζονταν 3000 χρόνια πριν, οι νότιοι Ινδονήσιοι μοιάζουν με Αβοριγίνες και βόρειοι Ινδονήσιοι με Κινέζοι. Οι Φιλανδοί, πάνω από το Tartu είναι κοντοί και χοντροί ως Λάπωνες, οι υπόλοιποι είναι ψηλοί και ξανθοί. Οι νότιοι Ισπανοί μοιάζουν με Μαροκινοί... Μπορώ να δώσω, δεκάδες παραδείγματα χωρίς να μπω στη διαδικασία σύγκρισης φυλών, εθνών, αίματος και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο... Και κάτι επί του ελληνικότερου, πριν από χρόνια έμαθα στο σχολείο πως ανήκω στην ινδοευρωπαϊκή φυλή, νομίζω πως αυτός ο διαχωρισμός δεν υφίσταται πια, αλλά γενικά και η εξελικτική επιστήμη τους σύγχρονους Έλληνες σε κάτι μπάσταρδο τους κατέτασσε...
Fidelio Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2007 Kwsn Δεν έτυχε, λοιπον τι θες να πεις ; Προφανώς προκειται για κάποιου είδους γενετικής εντοπιότητας και ; παρακάτω για να καταλάβω πως το συνδέεις .
Garnele Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2007 Και κάτι επί του ελληνικότερου, πριν από χρόνια έμαθα στο σχολείο πως ανήκω στην ινδοευρωπαϊκή φυλή, νομίζω πως αυτός ο διαχωρισμός δεν υφίσταται πια, αλλά γενικά και η εξελικτική επιστήμη τους σύγχρονους Έλληνες σε κάτι μπάσταρδο τους κατέτασσε... ...ξέρεις τι έχει να γίνει τώρα, έτσι;
insomniaK Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2007 αγωνιώ να μάθω... αλλά μάλλον το έχω ξαναζήσει!
MrSeanKon Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2007 Χθες επεσε γκρινια στη Βουλη με το θεμα των λαθρομεταναστων αυτο πιστευω να το ειδατε στην TV.
KWSN_Men Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2007 KwsnΔεν έτυχε, λοιπον τι θες να πεις ; Προφανώς προκειται για κάποιου είδους γενετικής εντοπιότητας και ; παρακάτω για να καταλάβω πως το συνδέεις . Να σου το πω αλλιώς. Εάν πιστεύεις ότι οι κάτοικοι της νότιας Ιταλίας είναι όπως είναι εμφανισιακά, σε νοοτροπία και συμπεριφορά (που διαφέρουν πολύ σε σχέση με τους βόρειους, πίστεψέ με) λόγω θάλασσας και ήλιου... Και για να καταλήξω, είπαμε καλό να μην έχουμε διαφορές με κανέναν και να αντιμετωπίζουμε τους πάντες το ίδιο, σωστό ότι δεν υπάρχουν πλέον "καθαρές" εθνότητες (ούτε καν οι Αβορίγινες για παράδειγμα) αλλά το να αρνούμαστε τα οφθαλμοφανή μας πάει στο άλλο άκρο. Ακόμα περιμένω έναν ορισμό των αρχαίων Ελληνικώ πάντως από την ιστορικό και τον διαβολέα που το έθιξαν.
χάπι Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2007 Με προβληματίζουν λίγο αυτά που υπογραμμίζω στην παραπάνω παράθεση, περήφανοι πρέπει να είμαστε με κάθε επιτευξη του ανθρώπου , δεν καταλαβαίνω γιατί το διαχωρίζεις ; Οι επιστημονικές ανακαλύψεις του ΜΙΤ δεν πρέπει να μας κάνουν περήφανους , πρέπει να αναφερθεί το όνομα ενός ομογενή για να νιώσουμε οτι και εμας μας προσέχουν; Πως να στο πω αλλιώς ???? Ασφαλώς και είμαι περήφανη για τους ανθρώπους, που σχεδίασαν και δημιούργησαν την Aston Martin Vanquish αλλά, θα ήμουν λίιιιιιγο παραπάνω αν αυτοί ήταν Έλληνες, ακόμη κι αν (πάλι) θα είχα ελάχιστες πιθανότητες να την αγοράσω. Ασφαλώς, είμαι περήφανη για ανθρώπους, οποιασδήποτε εθνικότητας ή φυλής, που προσφέρουν κάτι σπουδαίο στον ανθρώπινο πολιτισμό είτε ασχολούνται με την τέχνη, είτε με το περιβάλον, είτε με τα ανθρώπινα δικαιώματα ... Επίσης θα παρακαλούσα να σταματήσει αυτο το παιχνίδι με τις πηγές για το τι είναι έθνος , τι είναι φυλή , τι είναι του ...χατζηπετρή! Εδω μιλάμε με την δική μας γλώσσα απλα και ανοιχτά , τι διάολο είναι το έθνος μπορείς να μου πεις με απλα λογια ΕΣΥ και όχι η πηγή σου ; Μίλησα τη "δική μου γλώσσα" και εξέφρασα με ρητορική ερώτηση τη γνώμη μου σχετικά με το τι είναι "έθνος" ακριβώς πριν τους επίσημους ορισμούς... (αναφερόμενη στους Γερμανούς)
χάπι Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2007 Η Γερμανία είναι ομόσπονδη και αποτελείται από 16 κρατίδια, ο λόγος της ύπαρξης όλων αυτών των κρατιδίων, πλην συγκεκριμένων περιπτώσεων, Βερολίνο, Αμβούργο, είναι διότι οι μεν δεν αποδέχονται τους δε... Δες που έχει καταντήσει η Γαλλία που πίστευε (πιστεύει) πως είναι ο ομφαλός του κόσμου. χμμμμμμμ...μμμμάλιστα... Ευχαριστώ για την ενημέρωση !
KWSN_Men Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2007 Να συμπληρώσω και να πω ότι είμαι πιο περίφανος αν κάποιος που κάνει κάτι σπουδαίο είναι Ευρωπαίος παρά Αμερικάνος, περισσότερο αν είναι Έλληνας, πιο πολύ ακόμα αν είναι Λευκαδίτης και ακόμα πιο πολύ αν είναι ξάδελφός μου. Απόλυτα φυσιολογικό θαρρώ.
Φρού-Φρού Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2007 πίστη στο τρίπτυχο και λευτεριά στον Λιακό..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.