Προς το περιεχόμενο

Αλλοδαπός ένας στους τέσσερις κατοίκους της Ελλάδας

anaxiopistos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 971
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.
[...]

Μη καταπιάνεστε από λέξεις και μη κάνετε αφελείς συνειρμούς. Καμιά λέξη, καμιά φρασεολογία δεν αποτελεί ταμπού στον ελεύθερο κόσμο, ξεκολλάτε και μη μιξιαρίζεται σα παιδάκια του δημοτικού.

Οπότε, σύμφωνα με την άποψή σου, δικαιούμαστε να λέμε τους μαύρους "αράπηδες" ή "σκυλάραπες"; :-)

Είτε το θέλεις είτε όχι, πολλές λέξεις είναι ιδεολογικά φορτισμένες και καλό είναι να προσέχουμε ιδιαίτερα πώς και πού τις χρησιμοποιούμε. Αυτό επιβάλλουν οι κανόνες συνύπαρξης με τους άλλους σε μία κοινωνία.

Ένα συμπέρασμα:

Αδογμάτιστος λέγεται αυτός που μπορεί να αντλεί ιδεολογία απʼ όλο το κοινωνικό φάσμα. Δε σημαίνει ότι αν ασπαστώ κάτι από τον κουμμουνισμό πχ, είμαι αριστερός, κάτι από τον συντηρητισμό, είμαι ακροδεξιός. Την αλήθεια πρέπει να έχουμε το θάρρος να την καταδεικνύουμε όπου και αν βρίσκεται / και αυτό κάνω.

Τουλάχιστον προσωπικά δεν σε χαρακτήρισα αριστερό, δεξιό, κεντρώο ή οτιδήποτε άλλο. Με αφήνει παγερά αδιάφορο η "πολιτική" ταμπέλα του καθενός. Κρινόμαστε από τις πράξεις μας και τα πιστεύω μας, όχι από την ταμπέλα που φοράμε ή που μας προσάπτουν.

[...]Δε θεωρώ τον εαυτό μου ρατσιστή, μισαλλόδοξο, ξενοφοβικό[...] Αλλά [...]

Δεν είμαι ρατσιστής

ΑΛΛΑ...

I rest my case. :-)

Υ.Γ. Είναι ανεπίτρεπτο άτομα τα οποία δε με γνωρίζουν να βγάζουν συμπεράσματα για το ποιόν μου, και να αντιμάχονται όχι τα επιχειρήματά μου αλλά εμένα προσωπικά.

Δάσκαλε που δίδασκες...

Εσύ δεν έκανες ακριβώς το ίδιο λίγο παραπάνω; Θες να σου θυμίσω ότι, λίγο παραπάνω, έγραψες σε μένα "Μη τα τσουβαλιάζεται όλα και μη μιλάτε σα παιδάκια του δημοτικού, τη στιγμή που δεν έχετε βγει ενεργά στην κοινωνία.". Σου υπέδειξα το άτοπον της προσωπικής επίθεσης (αφού δεν με ξέρεις προσωπικά) αλλά "ποίησες την νήσσαν".

Και τώρα διαμαρτύρεσαι όταν θεωρείς ότι κάποιος άλλος κάνει το ίδιο σε εσένα; :lol:

Δημοσ.

offtopic soooo on topic ....

17-10-07, 14:43 #3762

Houston

Senior Member

--------------------------------------------------------------------------------

Τι έγινε εδώ?

Συνήλθε το κονκλάβιο να 'δικάσει' το μίασμα….που λέγεται Houston?

Ε ρε ξύλο που σας χρειάζεται κοπρόσκυλα….

Λοιπόν,

εσύ κοπέλι, βάλε το post όπως ήταν μη σε πάρει ο διάολος και ζήτα συγνώμη,

και συ ferongr δε χρειάζεται να λες τόσα πολλά.

Δημοσ.
Ήθελα απλώς να διαχωρίσω τους Κινέζους Ιάπωνες κτλ απʼ τους Μουσουλμάνους της Εγγύς και Μέσης Ανατολής. Οι μεν είναι μελαψοί (όχι μαύροι) οι δε κίτρινοι.

Οι Ινδονήσιοι και οι Μαλαίσιοι που εμπίπτουν; Είναι μεν κιτρινιάριδες αλλά και παλιομουσουλμάνοι.

Για να ξέρουμε πως να βαδίσουμε βρε παιδί μου.

Δημοσ.
Οι Ινδονήσιοι και οι Μαλαίσιοι που εμπίπτουν; Είναι μεν κιτρινιάριδες αλλά και παλιομουσουλμάνοι.

:lol:LOOOOOOOOOOOoooooooooooooooOOOOOOOOL:lol:

Δημοσ.

Δε θα απαντήσει...

Σε κάθε περίπτωσή, είναι κουτό, να εισερχόμαστε στη διαδικασία διαπραγματεύσεων για το που μπορεί κάποιος να μεταναστεύσει σύμφωνα με τα θρησκευτικά του πιστεύω.

Όλοι και παντού.

Δημοσ.
Ναι, αφου τους πινανε το αιμα με το καλαμακι επι 1.000 χρονια,

Slavery in Britain and Ireland

αλλα μεχρι και προσφατα.

BBC - Coolies - How Britain Reinvented Slavery (και σε τορρεντ)

Έτερον εκάτερο. Όλοι οι λαοί που είχανε κάποτε αυτοκρατορία πίνανε το αίμα των υπόδουλων.

Τωρα απλως τους δινουν 820 λιρες/μηνα για 9 ωρες εργασιας στο M&S, Boots κλπ

για να δημιουργησουν κι αυτοι, χωρις την ενοχλητικη αλυσιδα στο ποδι, που ειναι και αντιπαραγωγικη... :rolleyes:

Λάθος. Με ελάχιστο μισθό (αναλόγως και την ηλικία) στις 5,35 λίρες και με 7,5 ώρες ημερησίως βγαίνει γύρω στις 855 λίρες. Οι υπερωρίες πληρώνονται επιπλέον. Αν κάνεις κάθε μέρα 1,5 ώρες υπερωρία να υπολογίζεις πάνω από 1000 λίρες στο τέλος του μήνα. Καμία σχέση δηλαδή με τα 500 ευρώ και τα δεκάωρα που δουλεύεις στην Ελλάδα.

Δημοσ.
Λάθος. Με ελάχιστο μισθό (αναλόγως και την ηλικία) στις 5,35 λίρες και με 7,5 ώρες ημερησίως βγαίνει γύρω στις 855 λίρες. Οι υπερωρίες πληρώνονται επιπλέον..

Πριν απο 2 χρονια που το ειχα κοιταξει, τοσο ηταν. ΟΚ ανεβηκε λοιπον.

Υποθετικες υπερωριες κακως υπολογιζεις.

Το 8ωρο το κανουν 9ωρο με σπαστα brakes ενος τεταρτου, αντε 2 μισαωρα.

(Και αν μενεις μακρια για να βρεις φτηνη στεγη το 9ωρο γινεται 12ωρο και βαλε.)

Αν νομιζεις οτι με 855 λιρες ο πακιστανος του Λονδινου κανει πιο ευκολη ζωη

απ'οτι στην Αθηνα με τον βασικο,

κανεις εσυ το λαθος.

Οσο για τους Πολωνους-Ρωσους κλπ που τους εχουν στα χωραφια ανασφαλιστους και μαντρωμενους σε αυτοσχεδια κοντεινερς χωρις χεστρες, και αφαιρουν απο το μισθο τους τα σαπια που τους ταιζουν, δεν τα ξερεις?

Οι εκει Μάκηδες τα βγαζουν στην TV καθε λιγο....

Μονο οσοι εχουν ενα Α επιπεδο μορφωσης εχουν ελπιδες να ξεφυγουν απο την εξαθλιωση. Αυτη ειναι η βασικη διαφορα με την Ελλαδα και οτι εκει εχουν λιγοτερες πιθανοτητες να τους αποκαλεσει κανεις Πάκις, σκυλαραπες, κλπ, γιατι μετα απο αιωνες εκμεταλλευσης αποφασισαν να αλλαξουν γραμμη.

εδιτ:

Αναφερομαι στους νεους μεταναστες, οχι σε αυτους 2ης, 3ης γενιας, ή αυτους που κλεισανε 20 και 30 χρονια εκει. Ο γνωστος Ινδος που εχει το μινι-μαρκετ της γωνιας, προφανως δεν ειναι ουτε νεος εκει, ουτε 2-3 ετων μεταναστης.

Δημοσ.
Πριν απο 2 χρονια που το ειχα κοιταξει, τοσο ηταν. ΟΚ ανεβηκε λοιπον.

Υποθετικες υπερωριες κακως υπολογιζεις.

Το 8ωρο το κανουν 9ωρο με σπαστα brakes ενος τεταρτου, αντε 2 μισαωρα.

(Και αν μενεις μακρια για να βρεις φτηνη στεγη το 9ωρο γινεται 12ωρο και βαλε.)

Αν νομιζεις οτι με 855 λιρες ο πακιστανος του Λονδινου κανει πιο ευκολη ζωη

απ'οτι στην Αθηνα με τον βασικο,

κανεις εσυ το λαθος.

Οσο για τους Πολωνους-Ρωσους κλπ που τους εχουν στα χωραφια ανασφαλιστους και μαντρωμενους σε αυτοσχεδια κοντεινερς χωρις χεστρες, και αφαιρουν απο το μισθο τους τα σαπια που τους ταιζουν, δεν τα ξερεις?

Οι εκει Μάκηδες τα βγαζουν στην TV καθε λιγο....

Μονο οσοι εχουν ενα Α επιπεδο μορφωσης εχουν ελπιδες να ξεφυγουν απο την εξαθλιωση. Αυτη ειναι η βασικη διαφορα με την Ελλαδα και οτι εκει εχουν λιγοτερες πιθανοτητες να τους αποκαλεσει κανεις Πάκις, σκυλαραπες, κλπ, γιατι μετα απο αιωνες εκμεταλλευσης αποφασισαν να αλλαξουν γραμμη.

εδιτ:

Αναφερομαι στους νεους μεταναστες, οχι σε αυτους 2ης, 3ης γενιας, ή αυτους που κλεισανε 20 και 30 χρονια εκει. Ο γνωστος Ινδος που εχει το μινι-μαρκετ της γωνιας, προφανως δεν ειναι ουτε νεος εκει, ουτε 2-3 ετων μεταναστης.

Μάλλον έχεις καιρό να έλθεις στην Αγγλία. Το 9 με 5.30 εργασία περιλαμβάνει και μία ώρα υποχρεωτικό διάλειμμα, ή σπαστά διαλείμματα, εξαρτάται τη δουλειά. Άρα μένουνε 7,5 καθαρές ώρες εργασίας. Τώρα το αν μένεις μακριά αυτό είναι στο χέρι σου. Πάντως να μείνεις σε φθηνά διαμερίσματα υπάρχουνε παντού, στο Highgate ένα πολύ όμορφο studio που είχα δει (αν και μικρό και λίγο παλαιό) πριν 5 μήνες ήτανε 500 λίρες pcm, και περιλάμβανε νερό και θέρμανση στο λογαριασμό.

Βλέπεις ότι δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα, έστω και αν ο μισός μισθός ενός μετανάστη πηγαίνει στο σπίτι πάλι του μένουνε άλλα τόσα.

Όσο για τους Πολωνούς και Ρώσσους που λες, έλα εδώ να δεις τι λεφτά βγάζουνε όλοι τους, και σου μιλάω για παιδιά πρώτης γενιάς, που έχουνε δύο-τρία χρόνια στην Αγγλία. Βαφείς, χτίστες, υδραυλικοί, ξυλουργοί, ό,τι θέλεις. Κάτω από 3,000 λίρες καθαρά το μήνα δεν πέφτουνε (σε αυτό παίζει ρόλο και το development που γίνεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες), και θεωρούνται και ανειδίκευτοι. Γενικώς οι μετανάστες από ανατολικές χώρες μου φαίνονται πολύ πιο εργατικοί και υπέυθυνοι από κάτι αφρικανούς και ασιάτες που το μόνο που κάνουνε είναι να γεννοβολάνε για να πάρουνε τα benefits.

Δημοσ.
Μάλλον έχεις καιρό να έλθεις ....

(Τον Μαιο κ Ιουνιο ημουν τελευταια φορα εκει, μετα απο 2 χρονια, μιας και μελος της οικογενειας μου μενει μονιμα εκει, οποτε παω συχνα. Ειμαστε σε διαδικασια γενικων επισκευων σπιτιου, λες να μην ξερω τι ζητανε για εργατικα? ...αουτς+κλαψ!.:shock: Οσο για τα τις ωρες εργασιας, ειναι απο προσωπικο παραδειγμα, και με απληρωτες υπερωριες. Πανε πολλα χρονια βεβαια και μαλλον το κοψανε αυτο το χουι)

Πιστευω οτι τα ωραιοποιεις καπως τα πραγματα, λαμβανοντας το best case scenario, αλλα οκ, ειναι και ετσι.

Απο την αλλη δεν εχουν ολοι οι μεταναστες κακους εργοδοτες στην Ελλαδα.

Η δυσκολια εδω ειναι στο να ξεφυγουν γρηγορα απο τη μιζερια της αρχης.

Επισης σε αυτο που ειπες και μου ξεφυγε πριν:

"Όλοι οι λαοί που είχανε κάποτε αυτοκρατορία πίνανε το αίμα των υπόδουλων"

Δεν εχουν περασει και τοοοσα πολλα χρονια απο τοτε που οι Αγγλοι αλλαξαν μυαλα στο θεμα των μεταναστων αλλα και του ρατσισμου γενικοτερα.

Παραθετω:

"The Guns of Brixton" by The Clash

http://www.youtube.com/watch?v=DFGxauL07_I

και τη σχετικη ιστορια απο πισω, την βρισκει ευκολα κανεις. Εκτος κι αν εισαι τοσο παλιος που τα προλαβες κιολας.

Το να περιμενουμε απο τους Ελληνες (που δεν καλοπερασαν και ως νεοι μεταναστες)

να κανουν την υπερβαση, και να μην περασουν απο τα σταδια που περασαν αλλες χωρες, ειναι ανεφικτο κατα την αποψη μου. Βαση αυτου, ειμαι αντιθετος στην προσπαθεια αμαυρωσης της εικονας στην Ελλαδα. Δεν υπαρχει μονο εδω προβλημα αποδοχης τους. Αν ηταν κολαση γιαυτους η Ελλαδα [οπως παρουσιαζεται] γιατι μενουν και δεν πανε ολοι στην Ιταλια π.χ. Μηπως φοβουνται οτι θα τους θερισει -ξανα- η Ιταλικη ακτοφυλακη? χμμ...

Η αυτοκριτικη καλη ειναι,

αλλα και στο συνεχες αυτομαστιγωμα εχω αλλεργια... :-)

Δημοσ.
Ο ρατσισμός κι η ξενοφοβία καταδεικνύει την έλλειψη παιδείας. Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, για τους οποίους είναι τόσο υπερήφανος ο Χιούστον, επεδίωκαν τις επαφές με ξένους πολιτισμούς, ακριβώς για να αναπτύξουν και τον δικό τους. Κι επειδή ήταν τόσο "κινητικοί" κι έρχονταν σε επαφή με πολλούς από τους "άγριους" γείτονες (όπως π.χ. Άραβες, από τους οποίους οι Έλληνες "έλαβαν" τα μαθηματικά), κι ο πολιτισμός τους υπήρξε τόσο πολυσυλλεκτικός, έγινε ένας από τους ισχυρότερους της εποχής του...

οι ελληνες πηραν τα μαθηματικα απο τους αραβες! αν ειναι δυνατο!

την αρχαιοτητα και ως το μωαμεθ οι αραβες ηταν απλοι νομαδες και οι επαφες τους με τους αρχαιους ελληνες ηταν ελαχιστες

η αλγεβρα λεγεται ετσι λογω των αραβων μαθηματικων του μεσαιωνα

Δημοσ.

Επισης σε αυτο που ειπες και μου ξεφυγε πριν:

"Όλοι οι λαοί που είχανε κάποτε αυτοκρατορία πίνανε το αίμα των υπόδουλων"

Δεν εχουν περασει και τοοοσα πολλα χρονια απο τοτε που οι Αγγλοι αλλαξαν μυαλα στο θεμα των μεταναστων αλλα και του ρατσισμου γενικοτερα.

Παραθετω:

"The Guns of Brixton" by The Clash

http://www.youtube.com/watch?v=DFGxauL07_I

και τη σχετικη ιστορια απο πισω, την βρισκει ευκολα κανεις. Εκτος κι αν εισαι τοσο παλιος που τα προλαβες κιολας.

Το να περιμενουμε απο τους Ελληνες (που δεν καλοπερασαν και ως νεοι μεταναστες)

να κανουν την υπερβαση, και να μην περασουν απο τα σταδια που περασαν αλλες χωρες, ειναι ανεφικτο κατα την αποψη μου. Βαση αυτου, ειμαι αντιθετος στην προσπαθεια αμαυρωσης της εικονας στην Ελλαδα. Δεν υπαρχει μονο εδω προβλημα αποδοχης τους. Αν ηταν κολαση γιαυτους η Ελλαδα [οπως παρουσιαζεται] γιατι μενουν και δεν πανε ολοι στην Ιταλια π.χ. Μηπως φοβουνται οτι θα τους θερισει -ξανα- η Ιταλικη ακτοφυλακη? χμμ...

Η αυτοκριτικη καλη ειναι,

αλλα και στο συνεχες αυτομαστιγωμα εχω αλλεργια... :-)

Όπως είπα και πιο πάνω, το να έχεις αυτοκρατορία προϋποθέτει καταπίεση λαών, και άρα, δούλους. Δεν είναι αγγλικό γνώρισμα αυτό, είναι ανθρώπινο. Όλοι οι λαοί που είχανε κάποτε (ή έχουνε τώρα) αυτοκρατορία καταπιέζανε άλλους λαούς. Απλό.

Πάντως η λογική του "δεν καλοπεράσαμε ως μετανάστες, πρέπει τώρα να κακοπάθουνε και οι άλλοι" δε με βρίσκει σύμφωνο. Ίσα ίσα το αντίθετο, επειδή κακοπάθαμε τώρα θα έπρεπε να είμαστε πολύ ανεκτικοί γιατί καταλαβαίνουμε τι τραβάνε αυτοί οι άνθρωποι. Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρξει Παιδεία, και αν είχαμε Παιδεία θα είχαμε και κράτος, και αν είχαμε και κράτος θα είχαμε και σωστή μεταναστευτική πολιτική και τώρα ίσως να μην κάναμε αυτή τη συζήτηση.

Δημοσ.
...Πάντως η λογική του "δεν καλοπεράσαμε ως μετανάστες, πρέπει τώρα να κακοπάθουνε και οι άλλοι" δε με βρίσκει σύμφωνο..

Δεν το εννοουσα ετσι.

Οπως λες πιο πανω, το θεωρω ως ανθρώπινη αντιδραση, απο την οποια δεν ειναι δυνατον να ξεφυγουν μονο οι Ελληνες. Η επισημανση οτι οι Ελληνες δεν περασαν καλα, δεν αρκει για να κανει την υπερβαση ενας ολοκληρος λαος.

χάπι + Spartacos:

Και οι Αραβες εχασαν την πρωτια, συμφωνα με νεα αρχαιολογικα ευρηματα.

Oι Ινδοι ηταν πρωτοι λενε... :whistle:

Σχετικα:

BBC - The Story of 1 (2005) [απολαυστικο ντοκ. και σε τορρεντ]

http://news.bbc.co.uk/2/hi/entertainment/4272538.stm

After 40 years spent making a career from the completely different, Monty Python star Terry Jones has gone back to basics. "The numerals we use are from India. We think they are Arabic but they aren't."

Δημοσ.

δεν ειπα οτι εχουν καμια πρωτια...

οι αριθμοι 123κλπ λεγονται αραβικοι αλλα οντως ειναι ινδικοι

αλλα αυτο δε σημαινει οτι τα μαθηματικα γεννηθηκαν στην ινδια

ο ανθρωπος πρωτομετρησε δεκαδες χιλιετιες πριν τη γραπτη ιστορια,σε εποχες που οροι ελληνας/ινδος/κινεζος/αμερικανος δεν ειχαν και ιδιαιτερη ουσια

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...