Προς το περιεχόμενο

Αλλοδαπός ένας στους τέσσερις κατοίκους της Ελλάδας

anaxiopistos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στην εφαρμοσμένη γεωμετρία οι "Θεοί" της εποχής ήταν οι Φοίνικες. Γενικά οι Έλληνες ήταν άσσοι στη μαθηματική διατύπωση εφαρμοσμένων (από άλλους λαούς) μαθηματικών θεωρημάτων. Μην ξεχνάμε ότι τη θεωρία της σχετικότητας την "μετέφρασε" σε μαθηματική γλώσσα, για λογαριασμό του Αλβέρτου, ένας Έλληνας !

έντιτ/ "Νι" όπως "οι ιππότες που έλεγαν πάντα..." ? :-)

• Απαντ. 971
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δεν τα γνωρίζω αυτά που λες. Μπορεί να στέκουν, μπορεί κ όχι.

Όπως και να 'χει είμαστε οφτόπικ και δε με νοιάζει και τόσο ποιος πρόλαβε ποιον.

Νι.

Δημοσ.

Ούτε κι εμένα ! Είμαι πολύ υπερήφανη, που ο Πυθαγόρας ήταν Έλληνας (και πολλοί άλλοι...) γιατί όχι μόνο η φυσική σύλληψη του Πυθαγόρειου θ. αλλά, κι η μετάφρασή του σε μαθηματικό τύπο χρειάζονταν ένα εξίσου ευρύ πνεύμα.

Νι !

έντιτ/ για ρίξε και μια ματιά εδώ... http://aleph0.clarku.edu/~djoyce/mathhist/earth.html

ξανα-έντιτ / κι εδώ, για να γίνουμε και λίγο πιο συγκεκριμένοι...http://www-groups.dcs.st-and.ac.uk/~history/HistTopics/Babylonian_mathematics.html

Δημοσ.
αλλά δε μπορώ να ακούω βλακείες ότι θα κάνουμε μαζί τους πολυπολιτισμό.

Αυτό είναι και το μοναδικό που θα συμφωνήσω μαζί σου. Για να γίνει "πολυπολιτισμός" (που προσωπικώς εγώ διαφωνώ με αυτή την έννοια, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα) πρέπει να υπάρχουνε δημιουργικοί μετανάστες, όχι κακομοίρηδες που να προσπαθούνε τα βγάλουνε τα προς το ζην. Αν δε γεμίσει πρώτα το στομάχι δημιουργία δε γίνεται. Και εκεί είναι που υστερούμε σε σχέση με άλλα κράτη, π.χ. με τη Μ.Β. Εκεί υπάρχουνε δημιουργικοί μετανάστες , εδώ οι δικοί μας ψωμολυσάνε.

Δημοσ.
Αυτό είναι και το μοναδικό που θα συμφωνήσω μαζί σου. Για να γίνει "πολυπολιτισμός" (που προσωπικώς εγώ διαφωνώ με αυτή την έννοια, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα) πρέπει να υπάρχουνε δημιουργικοί μετανάστες, όχι κακομοίρηδες που να προσπαθούνε τα βγάλουνε τα προς το ζην. Αν δε γεμίσει πρώτα το στομάχι δημιουργία δε γίνεται. Και εκεί είναι που υστερούμε σε σχέση με άλλα κράτη, π.χ. με τη Μ.Β. Εκεί υπάρχουνε δημιουργικοί μετανάστες , εδώ οι δικοί μας ψωμολυσάνε.

Τους εκμεταλλευομαστε και γιαυτο ψωμολυσανε και δεν μπορουν να δημιουργισουνε.

Δημοσ.
Houston εσυ τι χρώμα είσαι? Λευκός?

Το καλοκαίρι? Ροζ ή σταρένιος?

Οταν κρυώνεις μήπως μπλέ?

Οταν είσαι άρρωστος μήπως κίτρινος?

Και οταν ντρέπεσαι μήπως κοκκινίζεις ????

...κι έχεις το θράσος να αποκαλείς "τους άλλους" εγχρωμους ???? :-)

(κοίτα υπομονή ο πάρε δώσε...)

Στην εφαρμοσμένη γεωμετρία οι "Θεοί" της εποχής ήταν οι Φοίνικες. Γενικά οι Έλληνες ήταν άσσοι στη μαθηματική διατύπωση εφαρμοσμένων (από άλλους λαούς) μαθηματικών θεωρημάτων. Μην ξεχνάμε ότι τη θεωρία της σχετικότητας την "μετέφρασε" σε μαθηματική γλώσσα, για λογαριασμό του Αλβέρτου, ένας Έλληνας !

έντιτ/ "Νι" όπως "οι ιππότες που έλεγαν πάντα..." ? :-)

Λίγο από Μάλκομ X, λίγο από Πυθαγόρας, λίγο από KWSN (Knights Who Say Ni)...

Πάντως, μια χαρά έφτιαξαν το Παρθενώνα οι Έλληνες που ήταν άσσοι στη μαθηματική διατύπωση και όχι στην εφαρμοσμένη γεωμετρία.

Δημοσ.

:lol: ρε συ, δε λέω πως δεν ήταν και στην εφαρμογή καλοί ! Απλά λέω πως άλλοι είχαν ανακαλύψει τις εφαρμογές νωρίτερα !!!!

Knights Who Always Say Ni. Άρα το αληθινό σου όνομα είναι KWASN !

έντιτ/ "...η μεγάλη Σφίγγα της Γκίζας κατασκευάστηκε το 2520 π.Χ. από τους αρχιτέκτονες του Φαραώ Χεφρήνα (επίσης γιος του Χέοπα). Η παράδοση αναφέρει ότι η Σφίγγα κατασκευάστηκε για να λυθεί ένα αισθητικό πρόβλημα."

"Οι πυραμίδες της Γκίζας είναι το αρχαιότερο σωζόμενο από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου και είναι πιο διάσημες πυραμίδες του κόσμου. Βρίσκονται στην Αίγυπτο. Η κατασκευή χρονολογείται στο 2580 π.Χ. και βρίσκονται στην Νεκρόπολη της Γκίζας. Το σύμπλεγμα πιθανολογείται ότι χρησιμοποιήθηκε για τον ενταφιασμό Φαραώ και κατασκευάστηκε απο την τέταρτη δυναστεία των Αιγυπτίων."http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CF%85%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%82_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%93%CE%BA%CE%AF%CE%B6%CE%B1

Δημοσ.
π.χ. με τη Μ.Β. Εκεί υπάρχουνε δημιουργικοί μετανάστες , εδώ οι δικοί μας ψωμολυσάνε.

Ναι, αφου τους πινανε το αιμα με το καλαμακι επι 1.000 χρονια,

Slavery in Britain and Ireland

αλλα μεχρι και προσφατα.

BBC - Coolies - How Britain Reinvented Slavery (και σε τορρεντ)

Τωρα απλως τους δινουν 820 λιρες/μηνα για 9 ωρες εργασιας στο M&S, Boots κλπ

για να δημιουργησουν κι αυτοι, χωρις την ενοχλητικη αλυσιδα στο ποδι, που ειναι και αντιπαραγωγικη... :rolleyes:

Δημοσ.
:lol: ρε συ, δε λέω πως δεν ήταν και στην εφαρμογή καλοί ! Απλά λέω πως άλλοι είχαν ανακαλύψει τις εφαρμογές νωρίτερα !!!!

Knights Who Always Say Ni. Άρα το αληθινό σου όνομα είναι KWASN !

έντιτ/ "...η μεγάλη Σφίγγα της Γκίζας κατασκευάστηκε το 2520 π.Χ. από τους αρχιτέκτονες του Φαραώ Χεφρήνα (επίσης γιος του Χέοπα). Η παράδοση αναφέρει ότι η Σφίγγα κατασκευάστηκε για να λυθεί ένα αισθητικό πρόβλημα."

"Οι πυραμίδες της Γκίζας είναι το αρχαιότερο σωζόμενο από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου και είναι πιο διάσημες πυραμίδες του κόσμου. Βρίσκονται στην Αίγυπτο. Η κατασκευή χρονολογείται στο 2580 π.Χ. και βρίσκονται στην Νεκρόπολη της Γκίζας. Το σύμπλεγμα πιθανολογείται ότι χρησιμοποιήθηκε για τον ενταφιασμό Φαραώ και κατασκευάστηκε απο την τέταρτη δυναστεία των Αιγυπτίων."http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CF%85%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%82_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%93%CE%BA%CE%AF%CE%B6%CE%B1

http://www.mwscomp.com/movies/grail/grail-13.htm

Και δεν καταλαβαίνω τη σχέση έχουν οι Φοίνικες με την την Σφίγγα ή τις πυραμίδες τις Γκίζας ούτε με τον Παρθενώνα για να είμαι ειλικρινής.

Δημοσ.

Α ! ΟΚ ! (σχετικά με το νικ σου) :-)

Μιλάμε για αρχαιότερους πολιτισμούς από τον αρχαίο ελληνικό, για τους οποίους δε διασώζονται πολλά ιστορικά στοιχεία ή δείγματα πολιτισμού, που να φανερώνουν τις μαθηματικές τους γνώσεις, τόσο απτά. Ένα απτό τέτοιο μνημείο, που κατασκευάστηκε 2000 χρόνια ΠΡΙΝ τον Παρθενώνα είναι οι πυραμίδες κι ένα άλλο η Σφίγγα.

Κατάλαβες τώρα ?

Δημοσ.
Α ! ΟΚ ! (σχετικά με το νικ σου) :-)

Μιλάμε για αρχαιότερους πολιτισμούς από τον αρχαίο ελληνικό, για τους οποίους δε διασώζονται πολλά ιστορικά στοιχεία ή δείγματα πολιτισμού, που να φανερώνουν τις μαθηματικές τους γνώσεις, τόσο απτά. Ένα απτό τέτοιο μνημείο, που κατασκευάστηκε 2000 χρόνια ΠΡΙΝ τον Παρθενώνα είναι οι πυραμίδες κι ένα άλλο η Σφίγγα.

Κατάλαβες τώρα ?

Ναι αλλά αυτό και πάλι δεν αποδεικνύει ότι οι Έλληνες ήταν τις θεωρίας, ως στον αρχικό σου ισχυρισμό.

Anyway, waaaay offtopic.

Δημοσ.
Και μη κάνετε λάθος μπορεί οι απόψεις του hiouston να μας προκαλούν εντύπωση (μέσα όλοι έξω οι pakis, δλδ οι μουσουλμάνοι) αλλά σε χώρες όπως Ηνωμένο βασίλειο , Σκανδιναβία , Κάτω Χώρες είναι ευρέως διαδεδομένες ελέω βέβαια του γνωστού "περιούσιου" λαού.

Ο "περιούσιος" λαός γιατί να μη θέλει μουσουλμάνους στην Ευρώπη????αλλά ας μη πάμε εκεί.

paredwse

Μάθε λίγο ότι οι "κίτρινοι" λέγονται Ασιάτες.

Ήθελα απλώς να διαχωρίσω τους Κινέζους Ιάπωνες κτλ απʼ τους Μουσουλμάνους της Εγγύς και Μέσης Ανατολής. Οι μεν είναι μελαψοί (όχι μαύροι) οι δε κίτρινοι.

Μη καταπιάνεστε από λέξεις και μη κάνετε αφελείς συνειρμούς. Καμιά λέξη, καμιά φρασεολογία δεν αποτελεί ταμπού στον ελεύθερο κόσμο, ξεκολλάτε και μη μιξιαρίζεται σα παιδάκια του δημοτικού. (παρεδώσε δεν αναφέρομε σε σένα)

paredwse

Αλλά προκαλεί τουλάχιστον θυμηδία η προσπάθειά σου να φανείς 'υπεράνω' ως Έλλην πολίτης, αφού στα ίδια παραπτώματα (τα οποία καταδεικνύεις με εμφανή αποδοκιμασία για τους... "άλλους") υποπίπτουμε και εμείς.

Πως το έβγαλες αυτό το συμπέρασμα? Έλα σε παρακαλώ.

Ένα συμπέρασμα:

Αδογμάτιστος λέγεται αυτός που μπορεί να αντλεί ιδεολογία απʼ όλο το κοινωνικό φάσμα. Δε σημαίνει ότι αν ασπαστώ κάτι από τον κουμμουνισμό πχ, είμαι αριστερός, κάτι από τον συντηρητισμό, είμαι ακροδεξιός. Την αλήθεια πρέπει να έχουμε το θάρρος να την καταδεικνύουμε όπου και αν βρίσκεται / και αυτό κάνω.

Δε θεωρώ τον εαυτό μου ρατσιστή, μισαλλόδοξο, ξενοφοβικό, είμαι υπέρ των ελεύθερων κοινωνιών, ελεύθερων οικονομιών, ανοιχτών συνόρων, υπέρ γενικά του ελεύθερου πνεύματος και της κοινής συναναστροφής όλων των λαών. Αλλά δε θεωρώ ότι ο μουσουλμάνος που θα έρθει εδώ θα μου προσφέρει πολυπολιτισμό – αυτήν είναι η αλήθεια, όπως τη βιώνω, και έχω το θάρρος να την εκφέρω χωρίς να φοβάμαι αν κάποιοι ''ρηχοί'' …θα με χαρακτηρίσουν ρατσιστή.

Αυτοί που αντιλαμβάνονται δε μένουν εκεί , δε βγάζουν απλοϊκά συμπεράσματα.

BIAP συγχαρητήρια

Υ.Γ. Είναι ανεπίτρεπτο άτομα τα οποία δε με γνωρίζουν να βγάζουν συμπεράσματα για το ποιόν μου, και να αντιμάχονται όχι τα επιχειρήματά μου αλλά εμένα προσωπικά.

Ας μάθουν να επικοινωνούν, να διαβάζουν καλύτερα και να είναι αδογμάτιστοι όταν συμμετέχουν σε ένα δημόσιο διάλογο…. τέλος αν κάποιοι δεν έχουν να προσφέρουν κάτι στη συζήτηση ας μη κοσμούν το 'χώρο' με ειρωνικά σχόλια / αυτοί που διαβάζουν είναι πολλοί περισσότεροι από αυτούς που συμμετέχουν και ο καθείς βγάζει τα συμπεράσματά του.

(κοίτα υπομονή ο πάρε δώσε...)

τι έγινε, φάγαμε κλοτσιά και βγάζουμε αποθυμένα ?

Δημοσ.

Houston για να συνεχίσουν λοιπόν να σε διαβάζουν πρόσεξε λίγο το στόμα σου.

Δες λίγο τα δικά σου πόστς και των υπολοίπων....

αυτά τα σε παρακαλώ, τα χαλάρωσε δεν είσαι στο γήπεδο τα αι στο διάολο και τα τι εγινε φαγαμε κολοτσιά αστα, δεν είναι όμορφα, δεν είμαστε 12 χρονών ετσι?

Δημοσ.

Καλά αυτά που σου λέω γω έρχεσαι να μου τα πεις εσύ? Μιλάς εσύ για ανωριμότητα? Και δεν έστειλα κανέναν στο διάολο

και όσο και αν φαίνεται περίεργο, είμαι πολύ ήρεμος

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...