Προς το περιεχόμενο

Αλλοδαπός ένας στους τέσσερις κατοίκους της Ελλάδας

anaxiopistos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ανθρώπους που αυτομαστιγώνονται δημοσίως στο θρησκευτικό παροξυσμό τους,

ε, δεν έχουν επίπεδο, δεν περπατάνε πάνω στα κάρβουνα σαν τους αντίστοιχους έλληνες

αυτοπυρπολούνται έξω από την βουλή,

αν αυτό το κάνουν από χόμπι έχεις δίκιο, είναι κάφροι. Αν το κάνουν σαν ένδειξη διαμαρτυρίας, να σου θυμίσω τον Γεωργάκη το '70.

http://www.mykerkyra.gr/modules/articles/article.php?id=6

με θεωρούν 'μολυσμένο' επειδή τρώω χοιρινό κρέας και πίνω αλκοόλ,

η έννοια της νηστείας είναι άγνωστη στην Ελλάδα

υποχρεώνουν τη γυναίκα να φορά μαντίλα,

όχι όπως εδω που σε ορισμένες εκκλησίες δεν επιτρέπουν στις γυναίκες να μπουν αν φοράνε παντελόνι

Δεν σημαίνει ότι είμαστε σαν τους Άραβες, αλλά αν θέλεις να δεις μόνο τα αρνητικά ενός πολιτισμού, υπάρχουν πολλά αντίστοιχα παραδείγματα και για εμάς.

Αν θέλουμε πολυπολιτισμό (διακαώς επιθυμώ) μπορούμε με λαούς που είμαστε πιο κοντά σε κουλτούρα….που δε μισεί ο ένας τον άλλο.

Αυτό μου θυμίζει το "δεν είμαι εγώ ρατσιστής, αυτοί είναι μαύροι". Αυτή είναι η έννοια της πολυ-πολιτισμικότητας. Να συνυπάρχεις με κουλτούρες ξένες προς την δική σου, να γνωρίζεις πράγματα που δεν είχες σκεφτεί.

Αλλά αυτός είναι και ο μεγαλύτερος φόβος όλων αυτών που δεν αντέχουν την αλλαγή.

• Απαντ. 971
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.

Με κίνδυνο να επαναλάβω ό,τι έγραψε το μέλος izerman76 απαντώ:

Ανθρώπους που αυτομαστιγώνονται δημοσίως στο θρησκευτικό παροξυσμό τους,

Αναστενάρηδες δεν έχουμε εμείς ε; :-)

αυτοπυρπολούνται έξω από την βουλή,

Αν είχες τα κότσια να αυτοπυρποληθείς για κάτι που πιστεύεις (όπως οι βουδιστές μοναχοί στο Θιβέτ), πίστεψέ με, για το μόνο για το οποίο δεν θα σε κατηγορούσαν θα ήταν η έλλειψη πολιτισμού.

Κατά τα άλλα, με την παραπάνω φράση σου προσβάλλεις βαθύτατα (προφανώς χωρίς να το καταλαβαίνεις! - κι αυτό είναι το χειρότερο) όσους έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα τους. Ναι, και τους Έλληνες.

Κρίμα.

με θεωρούν 'μολυσμένο' επειδή τρώω χοιρινό κρέας και πίνω αλκοόλ

Σου θυμίζω την αποχή από το κρέας κάθε Παρασκευή και τη νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας.

Επιπλέον, πρέπει πραγματικά να σου λείπει ο πολιτισμός για να μην αντιλαμβάνεσαι γιατί και πώς καθιερώθηκαν αυτές οι απαγορεύσεις στον Αραβικό (βλ. μουσουλμανικό) κόσμο. Σου δίνω δύο hints: ζέστη και έλλειψη μέσων καθαριότητας.

υποχρεώνουν τη γυναίκα να φορά μαντίλα,

Αλήθεια, η γυναίκα μπορεί να μπει στο ιερό της εκκλησίας;

Επιτρέπεται να εισέλθει στην εκκλησία όταν έχει περίοδο;

Μπορεί να γίνει ιερέας;

Δε θεωρώ ότι αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να μου προσφέρουν κάτι παραπάνω στον πολιτισμό μου.

Tον περιέγραψα τον πολιτισμό σου, για τον οποίο εθελοτυφλείς.

ΥΓ.1 αναφέρομε στην εγγύς ανατολή paredwse όχι στην άπω?θεωρείς δλδ ότι ο αιγύπτιος έχει κουλτούρα?

ΥΓ.2 καλό θα ήταν οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί να λείπουν :-)

ΥΓ1: Λυπάμαι αλλά η Εγγύς Ανατολή, Houston, δεν περιλαμβάνει την Αίγυπτο.

Η Εγγύς Ανατολή περιλαμβάνει τα παράλια της Μεσογείου προς την Ανατολή.

Όσο για τον Αιγύπτιο, τον οποίο ατυχώς συμπεριλαμβάνεις στην Εγγύ Ανατολή, δεν ξέρω. Τολμώ όμως να σου πω ότι ο μέσος Σύριος έχει παρόμοια κουλτούρα με τον μέσο Έλληνα.

ΥΓ2: Όντως.

Δημοσ.
Houston αγόρι μου, ο θείος Σαμ είναι περήφανος για σένα.

Θα απαλλαχθείς και από τα παράπονα για την απουσία του Omnislash όπου να 'ναι.

Δημοσ.

Οι αλλοδαποι ΔΕΝ "παίρνουν τις δουλειές μας" διότι κανείς απο μας πλέον δεν μένει αμόρφωτος ή ανειδικευτος για να πάει να μαζεψει ελιές, ροδάκινα ή να σοβατίσει, να βάψει, να αποφράξει αποχετεύσεις..

Κάποια επαγγέλματα λοιπόν όπως σε κάθε χώρα της Ευρώπης προσφέρουν θέσεις σε ανθρώπους που επειδή είναι ανειδικευτοι, προσφέρουν φθηνά εργατικά χέρια ακόμα και στα πλαίσια της παραοικονομίας. Αυτό δεν σημαίνει αυτόματα οτι κάνουν κακό στην χώρα μας και στην οικονομία μας, διότι μπορεί ενα μικρό μέρος να διοχετεύεται στην χώρα απο όπου προέρχεται ο αλλοδαπός με την μορφή εμβάσματος, αλλά ένα μεγάλο μέρος θα καταναλωθεί μέσα στην χώρα μας για την αγορά καταναλωτικών ειδών.

Πόσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, βιοτεχνίες επιβιώνουν στον ανταγωνισμό ακριβώς λόγω της φθηνής εργασίας των αλλοδαπών εργατών?

Οσο για την παραοικονομία, υπάρχει δεν την δημιουργούν οι μετανάστες. Οι εργοδότες ψάχνουν το κέρδος με το μικρότερο κόστος, τώρα αν θα δεχθεί ο υπάλληλος/εργάτης να προσφέρει την εργασία του, θεωρώ οτι είναι αδιάφορο για τον πρώτο η εθνικότητα του δευτέρου..

Και ας μην ξεχάσω τα παραδείγματα όπως τον Πύρρο Δήμα ή την Μανιάνη που ξαφνικά για όλους μας έγιναν Έλληνες γιατί έτσι μας βόλευε και σε μια περίοδο μάλιστα που θεωρούσαμε όλους τους οικονομικούς μετανάστες κλέφτες και περιττά κομματάκια στο πάζλ του πολιτισμού μας. Yeah, right..

Και δεν θα σχολιάσω την διαφορετικότητα στην κουλτούρα, θρησκεία και λοιπά γιατί τα θεωρώ γελοία επιχειρήματα...

Δημοσ.

+1 φρου2 (εκτος απ το σημείο του Πύρρου κ των λοιπών των οποίων η

πραγματική καταγωγή δε μπορεί να μας είναι γνωστή. (όχι οτι δεν γίνεται εκμετταύλευση απλά δεν μπορώ να πω για το 100%)

λουσι (μπολ πηγα να γραψω... δε βαρέσαι) φερ,

χρονια πολλά και καλά , τα λέμε στον ποταμό Styx :P

Δημοσ.

Γηρυόνης

Πόσους είδες να αυτοπυρπολούνται έξω από τη βουλή;

Για την ιστορία και μόνο τότε με το κουρδικό.

izerman76 paredwse

είπα εγώ ότι δεν τα έχουμε όλα αυτά τα κουσούρια? Σκοπός είναι να απαλλαχτούμε και όχι να φορτωθούμε άλλα τόσα. Δλδ τι θέλετε να γίνει όλη η αθήνα σαν τον πειραιά γύρω απʼ το ηλεκτρικό την Κυριακή με το γιουσουρούμ ή σαν τη βαρβακειο?

Προσωπικά δε νοιώθω τόσο περήφανος γιʼ αυτό το γυφταριό και νομίζω και όλοι μας, και δε καταλαβαίνω που αποσκοπεί αυτή η επιθετικότητα.

Lucifer

Ταπίδι από τη Φρου-Φρου.

Ας το αγόρι μου, μη φανατίζεσαι δε παίζουμε μπάσκετ

μα ποιος Ελληνας μοσχοαναθρεμένος θα σηκωθεί 6 το πρωί να πάει στο εργοστάσιο στην οικοδομή στο χωράφι?

το μεροκάματο είναι το ίδιο για όλους. τωρα έχουμε φτάσει στο φαινόμενο οι Έλληνες να δουλεύουν εργάτες στα συνεργία των εργολάβων Αλβανών

εκανα ψλμλκια και έκανα τροποποίηση αλλά ας επιβεβαιώσει κάποιος

Και τεσπα ο τσαμπουκάς ορισμένων δεν αφήνει ελεύθερη την αντίληψή τους ώστε να κατανοήσουν τον συνομιλητή.

Η αρχική μου ένσταση δεν ήταν για το μεταναστευτικό ρεύμα, αλλά για τον πολύπολιτισμό.

Άλλο το ένα άλλο το άλλο.

Δημοσ.
Αναστενάρηδες δεν έχουμε εμείς ε

Ναι 10 αυτοί είναι όλοι τους.Και σε μας αυτοί είναι παράδοξο σε αυτούς είναι κατεστημένο.Μαγκιά τους αν τη βρίσκουν δεν έχω πρόβλημα απλά να το κάνουν στη χώρα τους.Πχ μην ξυπνήσω μια μέρα και στην καθιερωμένη βόλτα μου στο Θησείο πετύχω 100 νοματαίους να αλυσοδένονται.

Αλήθεια, η γυναίκα μπορεί να μπει στο ιερό της εκκλησίας;

Επιτρέπεται να εισέλθει στην εκκλησία όταν έχει περίοδο;

Μπορεί να γίνει ιερέας;

Εδώ η γυναίκα επιτρέπεται να ναι άθεα εκεί όχι.Εδώ μπορεί να διαβάσει αθεους φιλοσόφους εκεί όχι.

αλλά ένα μεγάλο μέρος θα καταναλωθεί μέσα στην χώρα μας για την αγορά καταναλωτικών ειδών.

Από τι είδους εταιρείες?Μικρές η μεγάλες?Μάλλον supermarket και πολυκατάστηματα οι εκκλησίες του καπιταλισμού.Εκτός και αν εννοείς πως αν φύγουν ξαφνικά 500000 θα καταρρεύσει η οικονομία της χώρας.

Οι εργοδότες ψάχνουν το κέρδος με το μικρότερο κόστος, τώρα αν θα δεχθεί ο υπάλληλος/εργάτης να προσφέρει την εργασία του, θεωρώ οτι είναι αδιάφορο για τον πρώτο η εθνικότητα του δευτέρου..

Εδώ λοιπόν είναι η λύση.Βάζει ο ΟΑΕΔ λίστα για εργασίες χρωματικές.Υποχρεώνει τον εργοδότη να παρέχει ασφάλιση στον εργαζόμενο και το βασικό μισθό.Πρώτα επιλέγει τον Ελληνα γιατί α) φορολογείται από τα 20 β)αυτός πάει τα κουτσούβελα του στο στρατό.Αν δεν υπάρχουν Ελληνες τότε επιλέγει από τους μετανάστες παρέχοντας τους τα ίδια δικαιώματα.Και πες μου με τα Κινέζικα η με τους πλανόδιους πόσες επιχειρήσεις έκλεισαν.Μάλλον δεν ξέρεις.Καλά για εγκληματικότητα δε μιλάω , ούτε λόγος να γίνεται.

α συνυπάρχεις με κουλτούρες ξένες προς την δική σου, να γνωρίζεις πράγματα που δεν είχες σκεφτεί.

Σαν άντρας δεν έχω κανένα πρόβλημα να πάω με οπιαδήποτε γυναίκα οπιασδήποτε φυλής.Τώρα το να μου μιλαέι ο κάθε κοσμοπολίτης για πολυπολιτισμό το βρίσκω τραγικό.Αν είσαι υπέρ του πολυπολιτισμού και είσαι ανθρωπιστής πας σε αυτές τις χώρες και βοηθάς εκεί τους ανθρώπους όχι φέρνοντας τους εδώ και εκμεταλλέυοντας τους.Γιατί εδώ εσύ είσαι στα γραφεία σου δημιουργώντας ψευδαίσθηση στον καθένα πως πετυχημένος είναι ο γραφειάς ενώ οι χειρωνακτικές εργασίες είναι για τις κατώτερες ράτσες , άρα για τους μετανάστες.Σε βολεύει να υπάρχει ο σκλάβος να σου πλένει το σπίτι, να σου καθαρίζει το αμαξι στα φανάρια η να δουλεύει αυτός στο φυσικό αέριο γιατί ο Ελληνας ή μάλλον ο κάθε Ευρωπαίος - Αμερικάνος που έχει μποτιστεί με την ιδέα πως αν έχεις suv έχεις και μεγάλο φαλλό (είσαι δλδ πετυχημένος στη ζωή σου) θέλει και έναν υπηρέτη να νιώθει υπεράνω γιατί το αφεντικό στη δουλειά του κάνει τη ζωή πατίνι.Αλλά ο μετανάστης είναι εκεί θυμίζοντας σου πως πέτυχες.μπορεί να σαι άδειος σαν άνθρωπος αλλά έχεις από κατω σου κάποιον οπότε συνεχίζεις τη μίζερη ζωή σου..

Παράδειγμα Γαλλία .Πρώην αποικία της Γαλλίας Μαρόκο.Τι έχει το Μαρόκο που δεν το χει η Γαλλία?Θάλασσα .Ε κάντε μια βόλτα κει να δείτε πως συμπεριφέρονται οι αφέντες στους δούλους το καλοκαίρι.

• Super Moderators
Δημοσ.

izerman76 paredwse

είπα εγώ ότι δεν τα έχουμε όλα αυτά τα κουσούρια? Σκοπός είναι να απαλλαχτούμε και όχι να φορτωθούμε άλλα τόσα. Δλδ τι θέλετε να γίνει όλη η αθήνα σαν τον πειραιά γύρω απʼ το ηλεκτρικό την Κυριακή με το γιουσουρούμ ή σαν τη βαρβακειο?

Προσωπικά δε νοιώθω τόσο περήφανος γιʼ αυτό το γυφταριό και νομίζω και όλοι μας' date=' και δε καταλαβαίνω που αποσκοπεί αυτή η επιθετικότητα.

[...']

Αναρωτιέμαι, δεν καταλαβαίνεις το σφάλμα στη λογική σου; Το θεωρείς επιθετικότητα και δεν είναι. Κατηγορείς για "απολίτιστους" τους άλλους λαούς, για τους οποίους δείχνεις να μην γνωρίζεις τίποτα (και τους αποκαλείς και 'απολίστους') ενώ τα ίδια κάνουμε κι εμείς: Κι εμείς 'αυτοτιμωρούμαστε' για τη θρησκεία μας, κι εμείς απέχουμε από τη βρώση φαγητών κι εμείς φερόμαστε άσχημα στις γυναίκες.

Οπότε η επίθεσή σου στους βρωμιάρηδες, άξεστους, απολίτιστους ξένους, θα μπορούσε κάλλιστα να'ναι και επίθεση ενός ξένου σε εμάς.

Συμπέρασμα: μην κατηγορείς κάποιον για κάτι που κάνεις κι εσύ. Δεν μπορείς να κατηγορείς τους ξένους για έλλειψη πολιτισμού ενώ την ίδια 'έλλειψη πολιτισμού' επιδεικνύουμε κι εμείς.

Το αντιλαμβάνεσαι άραγε αυτό; Αντιλαμβάνεσαι πόσο άκομψη, παράλογη και μισαλλόδοξη είναι η επίθεσή σου στους 'απολίτιστους';

Ναι 10 αυτοί είναι όλοι τους.Και σε μας αυτοί είναι παράδοξο σε αυτούς είναι κατεστημένο.Μαγκιά τους αν τη βρίσκουν δεν έχω πρόβλημα απλά να το κάνουν στη χώρα τους.Πχ μην ξυπνήσω μια μέρα και στην καθιερωμένη βόλτα μου στο Θησείο πετύχω 100 νοματαίους να αλυσοδένονται.

Πραγματικά, πιστεύεις ότι σε "αυτούς" (όποιοι κι αν είναι αυτοί) είναι κατεστημένο η αυτομαστίγωση;

Μάλλον δεν έχεις γνωρίσει ποτέ μουσουλμάνο. :-)

Εδώ η γυναίκα επιτρέπεται να ναι άθεα εκεί όχι.Εδώ μπορεί να διαβάσει αθεους φιλοσόφους εκεί όχι.

Αυτό από πού ακριβώς το συμπεραίνεις; :rolleyes:

Δημοσ.
Συμπέρασμα: μην κατηγορείς κάποιον για κάτι που κάνεις κι εσύ. Δεν μπορείς να κατηγορείς τους ξένους για έλλειψη πολιτισμού ενώ την ίδια 'έλλειψη πολιτισμού' επιδεικνύουμε κι εμείς.

paredwse μη το παίρνεις στραβά και μη παραποιείς το πνεύμα των λεγομένων μου.

Δεν κατηγόρησα κανένα για έλλειψη πολιτισμού.

Σοβαρευτείτε επιτέλους και επικοινωνήστε αδογμάτιστα.

Μάθετε επιτέλους ότι αυτοί που δουλεύουν στις οικοδομές στα χωράφια στα εργοστάσια ΔΕΝ είναι Ασιάτες.

Μη τα τσουβαλιάζεται όλα και μη μιλάτε σα παιδάκια του δημοτικού, τη στιγμή που δεν έχετε βγει ενεργά στην κοινωνία.

Συνοπτικά:

Κάτοικοι πρώην αν μπλοκ, βαλκάνιοι:

Διαθέτουν και πολιτισμό και συμβάλλουν στην ανάπτυξη της χώρας.

Αφρικανοί μαύροι, Λατινοαμερικάνοι, Κίτρινοι:

Διαθέτουν κουλτούρα αλλά δεν προσφέρουν εργατικό δυναμικό.

Μουσουλμάνοι:

Δεν διαθέτουν τίποτα απολύτως. Δε λέω να τους διώξουμε –άλλωστε κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό- αλλά δε μπορώ να ακούω βλακείες ότι θα κάνουμε μαζί τους πολυπολιτισμό.

Δημοσ.
Σαν άντρας δεν έχω κανένα πρόβλημα να πάω με οπιαδήποτε γυναίκα οπιασδήποτε φυλής.

πέραν οτιδήποτε άλλου, βρήκα αξιομνημόνευτο αυτό ως επιχείρημα σε μια συζήτηση περί πολιτιστικής κατανόησης

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...