Προς το περιεχόμενο

Αλλοδαπός ένας στους τέσσερις κατοίκους της Ελλάδας

anaxiopistos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ναι ρε σεις εχει παραγινει ειπαμε να ερθουνε αλλα αυτοι το γ....νε το θεμα.'Ηρθαν ολοι τους!

Ρε φίλε αυτοί ήλθανε ή εμείς τους δεχτήκαμε; Στο κάτω κάτω αν δε σας αρέσουνε βάλε τε τα με την κυβέρνηση που δεν έχει μια σωστή μεταναστευτική πολιτική, όχι με τον κάθε φουκαρά.

Πρωτίστως ο "ένοχος" είναι η νεοελληνική κυβέρνηση.

• Απαντ. 971
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Ρε φίλε αυτοί ήλθανε ή εμείς τους δεχτήκαμε; Στο κάτω κάτω αν δε σας αρέσουνε βάλε τε τα με την κυβέρνηση που δεν έχει μια σωστή μεταναστευτική πολιτική, όχι με τον κάθε φουκαρά.

όταν μαχαιρώσω κάποιον δεν φταίει το κράτος που επιτρέπει την χρήση μαχαιριών...

δηλαδή δεν είναι σωστό ούτε να μαχαιρώσω κάποιον (αντίστοιχα να βρίζω τους μετανάστες), αλλά ούτε και αν το κάνω να κατηγορήσω το κράτος(που αντίστοιχα τους επέτρεψε να έρθουν)..η λύση εδώ που φτάσαμε είναι να παρθούν μέτρα from now on...ίση αντιμετώπιση από το κράτος (φορολογία, στρατός κτλ), ίση αντιμετώπιση από "εμάς" προς τους "άλλους" και κάποια στιγμή όλα θα φτιάξουν(και αν δεν φτιάξουν ομαδική απέλαση :-D)..

αυτά δεν γίνονται από την μια στιγμή στην άλλη..

Δημοσ.

Μπορώ για 3 γενιές πίσω να πω ότι είμαι Αθηναία. Αυτό φαντάζομαι μου δίνει το δικαίωμα να πω

ουστ! παλιόχωριάτες, βλάχοι απολίτιστοι από την Αθήνα ΜΟΥ! που έχουν έρθει εδώ και χαλάν την ομορφιά της πόλης ΜΟΥ με την κιτσιά τους. Και ντύνονται και περίεργα, λες και ζούμε στο 80. Αν είναι ποτέ δυνατόν! Ή κάνουν αποτυχημένες προσπάθειες να είναι τρέντυ όπου και τα κάνουν χειρότερα!! Ουστ! και πάλι γιατί πολλοί μαζευτήκατε και δεν χωράει άλλους.

Αυτό βέβαια, μπορώ να το πω, μέχρι να έρθει κάποιος που έχει 4 γενιές κάτοικος Αθηνών όποτε μπορεί να θελήσει να διώξει εμένα και πάει λέγοντας.

Ο άνθρωπος που έχει ανάγκη, θα μεταναστεύσει. Αυτό γίνεται χιλιάδες χρόνια τώρα. Ο ίδιος θα προτιμούσε να μην ήταν αναγκασμένος και δεν νομίζω ότι σκοπός του είναι να εκνευρίσει τους αυτόχθονες με το πόσο απολίτιστος(!) είναι ή με την περίεργη θρησκεία του. Κρίμα είναι να κατηγορούμε αυτούς για τις αδυναμίες του κράτους ΜΑΣ. (αυτό είναι όλο δικό μας, η πόλη και η χώρα όχι!)

όταν μαχαιρώσω κάποιον δεν φταίει το κράτος που επιτρέπει την χρήση μαχαιριών...

όχι αλλά είτε θα είσαι τρελός όποτε δεν θα έπρεπε να κυκλοφορείς έξω είτε κάποιος άλλος λόγος θα ανάγκασε. Και στις δύο περιπτώσεις κάτι δε λειτούργησε σωστά.

Δημοσ.
Μπορώ για 3 γενιές πίσω να πω ότι είμαι Αθηναία. Αυτό φαντάζομαι μου δίνει το δικαίωμα να πω

ουστ! παλιόχωριάτες, βλάχοι απολίτιστοι από την Αθήνα ΜΟΥ! που έχουν έρθει εδώ και χαλάν την ομορφιά της πόλης ΜΟΥ με την κιτσιά τους. Και ντύνονται και περίεργα, λες και ζούμε στο 80. Αν είναι ποτέ δυνατόν! Ή κάνουν αποτυχημένες προσπάθειες να είναι τρέντυ όπου και τα κάνουν χειρότερα!! Ουστ! και πάλι γιατί πολλοί μαζευτήκατε και δεν χωράει άλλους.

Αυτό βέβαια, μπορώ να το πω, μέχρι να έρθει κάποιος που έχει 4 γενιές κάτοικος Αθηνών όποτε μπορεί να θελήσει να διώξει εμένα και πάει λέγοντας.

Αυτά τα λες σοβαρά ή είναι πρωί ακόμα και δεν έχω ξυπνήσει??Help me catch your drift..

Δημοσ.

ε, εντάξει είναι προφανές πως η ευκολία με την οποία αξιολογείται μια κατάσταση οφείλεται στην πλήρη αποστασιοποίηση από το πρόβλημα , σε όποια βάση και αν το δεις. Κοινώς δεν έχουν ζήσει ΠΟΤΕ στον ίδιο χώρο με μετανάστες και δεν έχουν συναναστραφεί ΠΟΤΕ μαζί τους.

Ήθελα να ήξερα τελικά τι είναι πιο ουτοπικό, να ζεις με την διαφορετικότητα ή να φαντασιώνεσαι εθνικά μαντριά -κοτέτσια ;

Δημοσ.

δηλαδή δεν είναι σωστό ούτε να μαχαιρώσω κάποιον (αντίστοιχα να βρίζω τους μετανάστες), αλλά ούτε και αν το κάνω να κατηγορήσω το κράτος(που αντίστοιχα τους επέτρεψε να έρθουν)..η λύση εδώ που φτάσαμε είναι να παρθούν μέτρα from now on...ίση αντιμετώπιση από το κράτος (φορολογία, στρατός κτλ), ίση αντιμετώπιση από "εμάς" προς τους "άλλους" και κάποια στιγμή όλα θα φτιάξουν(και αν δεν φτιάξουν ομαδική απέλαση :-D)..

αυτά δεν γίνονται από την μια στιγμή στην άλλη..

Το να μαχαιρώσεις κάποιον είναι παράνομο και ο μαχαιρωθέντας μπορεί να σε μηνύσει. Αντιστοίχως το ίδιο μπορείς να κάνεις κι εσύ στους μετανάστες. Αν νομίζεις δηλαδή ότι βρίσκονται παρανόμως στη χώρα μπορείς να τους μηνύσεις; Τί; Πού να τρέχεις τώρα; Δε θα βρεις το δίκαιό σου;

Εκεί προσπαθώ να καταλήξω. Είναι η ανέχεια των εκάστοτε κυβερνήσεων που επιτρέπει την ανεξέλεγκτη εισροή αλλοδαπών. Δε μας φταίνε πάντοτε οι άλλοι. Ίσως αν ποτέ αναλογιστούμε τις ευθύνες μας να γίνουμε κράτος.

Δημοσ.

Εκεί προσπαθώ να καταλήξω. Είναι η ανέχεια των εκάστοτε κυβερνήσεων που επιτρέπει την ανεξέλεγκτη εισροή αλλοδαπών. Δε μας φταίνε πάντοτε οι άλλοι. Ίσως αν ποτέ αναλογιστούμε τις ευθύνες μας να γίνουμε κράτος.

αν λέγοντας κράτος βάζεις και σένα μέσα τότε πάω πάσο(και έρχεσαι στα λόγια μου)αν πάλι εννοείς κράτος=κυβέρνηση τότε..εξήγησε μου τι εννοείς λέγοντας κράτος γιατί από τα παραπάνω δυο μηνυματα μου φαίνεται ότι άλλη διάσταση δίνεις στη λέξη αυτή την μια και άλλη την άλλη..

Δημοσ.
Αυτά τα λες σοβαρά ή είναι πρωί ακόμα και δεν έχω ξυπνήσει??Help me catch your drift..

μάλλον δεν έχεις ξυπνήσει ακόμα..

Δημοσ.

Ανθρώπους που αυτομαστιγώνονται δημοσίως στο θρησκευτικό παροξυσμό τους, αυτοπυρπολούνται έξω από την βουλή, με θεωρούν 'μολυσμένο' επειδή τρώω χοιρινό κρέας και πίνω αλκοόλ, υποχρεώνουν τη γυναίκα να φορά μαντίλα, κάνουν κλειτοριδεκτομή στα κορίτσια, όχι δεν τους θέλω.

Δεν τους μισώ, ουτε τους διώχνω απλά δεν τους επιθυμώ. Δε θεωρώ ότι αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να μου προσφέρουν κάτι παραπάνω στον πολιτισμό μου.

Άλλωστε έχουν αντικείμενο εργασίας εδώ? Όχι. Είναι ωραίο να απλώνουν σεντόνια στα πεζοδρόμια, να μη μπορεί να περπατήσει ο κόσμος και μόλις περάσει αστυνομία να τρέχουν? (δεν φταιν αυτοί βέβαια, αλλά έχουν κουράσει και έχουν κουραστεί)

Και στο κάτω κάτω αν μας έπιασε η φιλευσπλαχνία σαν κράτος γιατι δεν τους προωθούμε γνώση πάνω σε θέματα αγροτικής και βιομηχανικής ανάπτυξης?

Αν θέλουμε πολυπολιτισμό (διακαώς επιθυμώ) μπορούμε με λαούς που είμαστε πιο κοντά σε κουλτούρα….που δε μισεί ο ένας τον άλλο.

ΥΓ.1 αναφέρομε στην εγγύς ανατολή paredwse όχι στην άπω…θεωρείς δλδ ότι ο αιγύπτιος έχει κουλτούρα?

ΥΓ.2 καλό θα ήταν οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί να λείπουν :-)

Δημοσ.
να μου προσφέρουν κάτι παραπάνω στον πολιτισμό μου.

Στον πολιτισμό σου? Τι ξέρεις για τον πολιτισμό σου?

Δημοσ.

Ειλικρινά όχι, η γνώμη του Houston, ειδικά, δε με ενδιαφέρει. Αλλά κάθε άποψη είναι καλοδεχούμενη και έχει ενδιαφέρον, αφού προσφέρει στους συνομιλητές τροφή για σκέψη.

Επομένως αφού γράφεις που γράφεις, είναι καλό να ξεκαθαρίζεις το περιεχόμενο των λέξεων που χρησιμοποιείς.

Δημοσ.
αν λέγοντας κράτος βάζεις και σένα μέσα τότε πάω πάσο(και έρχεσαι στα λόγια μου)αν πάλι εννοείς κράτος=κυβέρνηση τότε..εξήγησε μου τι εννοείς λέγοντας κράτος γιατί από τα παραπάνω δυο μηνυματα μου φαίνεται ότι άλλη διάσταση δίνεις στη λέξη αυτή την μια και άλλη την άλλη..

Κράτος = κυβέρνηση = η πλειοψηφία του λαού που την ανάδειξε. Σε μια ρεπάμπλικα όλοι -θεωρητικώς- είμαστε κράτος αν και εμμέσως. Άρα για το ό,τι συμβαίνει σε αυτή τη χώρα με τους μετανάστες είμαστε όλοι υπέυθυνοι. Είναι εδώ γιατί εσύ το θέλησες να είναι εδώ.

Τώρα αν βάζω τον εαυτό μου μέσα, αν σκεφτείς ότι με ένα μικρό διάλειμμα για το στρατό λείπω από το 1996 από την Ελλάδα, λίγο δύσκολο να βάλω και τον εαυτό μου μέσα. Αλλά τον βάζω εμμέσως, ίσως θα μπορούσα να βρίσκομαι εκεί και να προσπαθούσα να καλυτερέψω τα πράγματα.

Δημοσ.
Ανθρώπους που αυτομαστιγώνονται δημοσίως στο θρησκευτικό παροξυσμό τους, αυτοπυρπολούνται έξω από την βουλή, με θεωρούν 'μολυσμένο' επειδή τρώω χοιρινό κρέας και πίνω αλκοόλ, υποχρεώνουν τη γυναίκα να φορά μαντίλα, κάνουν κλειτοριδεκτομή στα κορίτσια, όχι δεν τους θέλω.

Δεν τους μισώ, ουτε τους διώχνω απλά δεν τους επιθυμώ. Δε θεωρώ ότι αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να μου προσφέρουν κάτι παραπάνω στον πολιτισμό μου.

Πόσους είδες να αυτοπυρπολούνται έξω από τη βουλή; Πόσοι δε σου μίλησαν γιατί τρως χοιρινό; Κοίταξε να δεις, ακραίες καταστάσεις υπάρχουνε παντού, και οι εβραίοι κάνουνε περιτομή... υπάρχουνε και παραδείγματα "λογικών" ανθρώπων εδώ στην Ελλάδα που πέφτουνε (ή απειλούνε πως θα πέσουνε) από το δεύτερο όροφο του σπιτιού τους γιατί η μπουλντόζα θα τους γκρεμίσει το αυθαίρετο. Τί σημαίνει ότι όλοι οι νεοέλληνες είναι το ίδιο;

Καλό είναι να μην τσουβαλιάζουμε. Το μόνο που συμφωνώ είναι η κλειτοριδεκτομή, αλλά αυτό είναι παράνομο από όσο γνωρίζω.

Δημοσ.

(..)Αλλά τον βάζω εμμέσως, ίσως θα μπορούσα να βρίσκομαι εκεί και να προσπαθούσα να καλυτερέψω τα πράγματα.

Εγώ θέλω να συμπληρώσω οτι μερικοί άνθρωποι ενώ βρίσκονται στην Ελλάδα στην πραγματικότητα ζουν σε άλλη διάσταση , ζουν αλλού. Εσύ έξω για παραδειγμα θα μπορούσες να ζεις πιο κοντά και πιο μέσα στα πράγματα παρόλο που δεν ψηφίζεις ξέρω 'γω ;;;

Και το πρώτο βήμα πάνω σε αυτήν την προσπάθεια δεν είναι να εφαρμόστει η τακτική "πονάει χέρι κόβω χερι". Εμείς δηλαδή δεν μπορούμε να κάνουμε μεγάλα πράγματα , σαν μονάδες δηλαδή το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι πρώτα από όλα να κατανοησουμε τα αίτια που τους ωθούν να μεταναστεύουν.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...