MrSeanKon Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2007 insomniaK μια και ζεις εξω μπορεις να μας καταθεσεις την αποψη σου? Δηλαδη να ερχεται εδω μεσα οποιος θελει??? Οι μουσουλμανοι ζητανε να τους φτιαξουμε και τεμενος αρα να πληρωνουμε??? Δεν ειμαι αντιθετος ας φτιαξουν αλλα με δικα τους φραγκα κι οχι με αυτα που πληρωνει ο φορολογουμενος πολιτης. Εσυ θα δεχοσουν να ερθει οποιος θελει στο δικο σου σπιτι??? Νομιζω πως οχι. Κι εγω ξερω απο μεταναστες (ειχα παπουδες στην Αμερικη, μπαρμπαδες στον Καναδα) αλλα καθονταν κλαρινο. Δε σου ειπα οτι οι Ελληνες ειναι μπουμπουκια εχουμε μπολικους κακοποιους αλλα οταν μπαινει κι ο καθε πεινασμενος στο Ελλαντα θα αυξηθει η εγκληματικοτητα. Τωρα με τα επισημα στατιστικα της ΕΛ.ΑΣ. δεν ειναι ετσι οπως φαινονται χρειαζεται μια προσεκτικη ματια αλλα δε θα αναλωθουμε σε υπολογισμους εδω μεσα. Τουλαχιστον εγω δεν εχω ορεξη να το κανω οποιος θελει ευσπροσδεκτος.
afentiko7 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2007 ια να το καταλάβεις καλύτερα, πάρε μία οποιαδήποτε πολυεθνική εταιρεία ως παράδειγμα και ψάξε να δεις, πόση έμφαση δίνει στην πολυσυλλεκτικότητα της, χωρίς να αναφέρεται σε προσωπικά δεδομένα του προσωπικού της, όπως θρησκεία, χρώμα, ύψος. Απλά στη χρησιμότητα τους και την παραγωγικότητα τους, βασικά στοιχεία και για την ανάπτυξη της οποιαδήποτε κοινότητας κατ' επέκταση Κατά πρώτον εσύ είσαι απάτρης ,αεθνιστής μέχρις εδώ καλά.Σαν και σενα ξέρω πολλούς απάτρηδες με μια μικρή διαφορά.Μπορεί και αυτοί να μην πιστεύουν στην ιδέα του έθνους αλλά δεν πιστεύουν και στις πολυεθνικές που μου τις έφερες ως θετικό παράδειγμα του σύγχρονου καπιταλιστικού κοσμου.Αλλά αν τσεπώνεις τα φράγκα η ακόμα χειρότερο κάνεις έρευνα ακαδημαική και τα τσεπώνει πάλι η εταιρεία(πολύ συχνό στις μέρες μας) μάλλον αιθεροβατείς ,δεν πειράζει.Εσύ μου εξωραίσες το παράδειγμα ενός Πακιστανού που τον φέρνει ένας δουλέμπορος και δεν έχει στον ήλιο μοίρα με στέλεχος δυτικής πολυεθνικής ο οποίος έχει απαλλοτροιωθεί.Βρες μου έναν Αραβα κατώτατο υπάλληλο που να τον αφήνουν να πηγαίνει με μπούρκα στη δουλειά του και στις 12 να βάζει κασσέτα η online radio για να ακούσει το ραμαζάνι.Κανείς σε πληροφορώ και επαυξάνω θεωρώ όλους αυτούς που έρχονται εδώ μιασματα σε σχέση με αυτούς που μένουν εκεί υπομένουν τη σκληρή ζωή τους αλλά αγωνίζονται και δεν εκπολιτίζονται.Επιπλέον αν εσύ είσαι διατεθειμένος να έχεις έναν Τούρκο που έχει μάθει να χτυπάει τη γυναίκα του , έναν Ιρανό που που δεν πίνει κρασί και να κάνεις παρέα μαζί τους τότε σου θυμίζω την γνωστή παροιμία με το γιύτο. Έχει ήδη απαντήσει ο paredwse, με στοιχεία της ελληνικής αστυνομίας πως η εγκληματικότητα δεν είναι αυξημένη εξαιτίας των μεταναστών, μπορείς να δεις το μήνυμα στις προηγούμενες σελίδες. Εφόσον αυτά είναι τα επίσημα στοιχεία του κράτους, αυτά που αναφέρεις δεν ευσταθούν, είναι παραπλανητικά και δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις. Για να δώσει κάποιος το λινκ η ακόμα καλύτερα ας μας δώσει κάποιος το λινκ με την αναλογία Ελλήνων, ξένων κρατουμένων και τα αδικήματα τους.παντως εγώ σου λέω.Αν έχουμε 60 Ελληνες βιαστές και 30 ξένους πρέπει να χαιρόμαστε δλδ?Δεν πρέπει αυτούς να τους ξαποστείλουμε (και μαζί και τους Ελληνες) Όπως παραθέτεις το πρόβλημα δεν είναι κοινωνικό, αλλά απαντώ προσωπικά και θα γενικεύσω, μεγάλωσα μεταξύ Δάφνης και Μπραχαμίου, αυτόφωτες περιοχές λογής λογής εγκληματιών, όπου ακόμα και πριν έρθουν οι μετανάστες το "άδειασε τις τσέπες σου και δώσε μου ότι έχεις" αποτελούσε κοινό φόβητρο στην παιδική χαρά της γειτονιάς μου, από γηγενείς Δεν είπε κανείς ότι ήταν αγγελικά πλασμένοςο κοσμος πριν έρθουν μετανάστες.Αλλά αν είχες 10 κακοποια στοιχεία στην περιοχή σου γιατί να προστεθούν άλλα 10.Συμβάλλουν καθόλου στην ανάπτυξη της περιοχής Κλείνοντας ενώ εγώ σου παρέθετα παραδείγματα από την καθημερινότητα εσύ με ευχολόγια προσπαθείς να μας πείσεις πως υπάρχουν από τη μια οι καλοί μετανάστες που έρχονται εδώ για να βοηθήσουν τη χώρα μας και από την άλλη οι κακοί γηγενείς που τους απεχθάνονται αλλά και οι φιλήσυχοι οι καλοί που τους παίρνουν στη δούλεψη τους και δεν τους εκμεταλλεύονται. Περιμένω την ονειρόπόληση σου.Και να μου πεις τι θα κανες εσύ στην προκειμένη περίπτωση κατ' εσέ ατυχές παράδειγμα.Είσαι Ιρακινός μετανάστης.Στη χώρα σου δεν είχες ψυγείο, δεν είχες tv δεν είχες dvd και ούτε στερεοφωνικό.Οταν έρχεσαι ας πούμε στην Ιταλία δε θες αφού βρεις δουλειά να αγοράσεις και καποια από όλα αυτά τα αγαθά?Οπότε σκέψου ποος κερδίζει από αυτή τη μετακίνηση πληθυσμού.
Humphrey Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2007 Eίσαι Ιρακινός μετανάστης.Στη χώρα σου δεν είχες ψυγείο, δεν είχες tv δεν είχες dvd και ούτε στερεοφωνικό.Οταν έρχεσαι ας πούμε στην Ιταλία δε θες αφού βρεις δουλειά να αγοράσεις και καποια από όλα αυτά τα αγαθά?Οπότε σκέψου ποος κερδίζει από αυτή τη μετακίνηση πληθυσμού. Ο εργοδότης μου ίσως.... Για να χορέψεις αυτό το χορό, χρειάζεσαι παρτενέρ. Και αυτοί αισθάνονται ότι κερδίζουν επειδή είναι καλύτερα σε σχέση με το μπάχαλο που περιέγραψες και ο άλλος που τους έχει εργαζόμενους, επειδή πληρώνει πολύ λιγότερα
Super Moderators paredwse Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2007 [...]Οι μουσουλμανοι ζητανε να τους φτιαξουμε και τεμενος αρα να πληρωνουμε??? Δεν ειμαι αντιθετος ας φτιαξουν αλλα με δικα τους φραγκα κι οχι με αυτα που πληρωνει ο φορολογουμενος πολιτης. Μάλλον δεν τα ξέρεις καλά. Εδώ παρακαλούσαν οι μουσουλμάνοι να φτιάξουν τζαμιά με δικά τους λεφτά αλλά η επίσημη θέση του Κράτους ήταν "δεν ξέρω, να ρωτήσουμε την Ιερά Σύνοδο". Ψάξε λίγο να μάθεις πριν γράψεις πυροτεχνήματα. [...]Δε σου ειπα οτι οι Ελληνες ειναι μπουμπουκια εχουμε μπολικους κακοποιους αλλα οταν μπαινει κι ο καθε πεινασμενος στο Ελλαντα θα αυξηθει η εγκληματικοτητα. Τωρα με τα επισημα στατιστικα της ΕΛ.ΑΣ. δεν ειναι ετσι οπως φαινονται χρειαζεται μια προσεκτικη ματια αλλα δε θα αναλωθουμε σε υπολογισμους εδω μεσα. Τουλαχιστον εγω δεν εχω ορεξη να το κανω οποιος θελει ευσπροσδεκτος. Είσαι απίστευτος! Yποστηρίζεις ότι οι ξένοι είναι εγκληματίες. Σου θυμίζω τι έγραψες, αν το ξέχασες: Οι ξενοι ειναι αιτια για: 1) Αυξηση εγκληματικοτητας. Ας μη γελιωμαστε οταν ανοιξαν τα συνορα κι η κ**οτρυπιδα (γυρω στο 1990) πλακωσαν ορδες απο τις πρωην ανατολικες χωρες. Ρωσοι ασχολουνται με ακριβες μπιζνες (πορνεια' date=' ναρκωτικα, οπλα, γουνες). Αλβανοι καθε τοσο ακουμε για ληστειες και φονους. Δε θελω να πω οτι οι Ελληνες ειμεθα αγιοι αλλα οι δεικτες τιναχθηκαν στα υψη.[/quote'] Σου παραθέτω επίσημα στατιστικά της Ελληνικής Αστυνομίας που σε διαψεύδουν αλλά κωφεύεις. Αντιθέτως, χωρίς να επικαλείσαι απολύτως κανένα στοιχείο, τι απαντάς; "δε θα αναλωθουμε σε υπολογισμους εδω μεσα." Εννοείται, αφού τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. δεν αντικατοπτρίζουν τις θέσεις που υποστηρίζεις, καλύτερα να τα αγνοήσεις! Καταπληκτικός!
IOSTEFO Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2007 Μάλλον δεν τα ξέρεις καλά. Εδώ παρακαλούσαν οι μουσουλμάνοι να φτιάξουν τζαμιά με δικά τους λεφτά αλλά η επίσημη θέση του Κράτους ήταν "δεν ξέρω, να ρωτήσουμε την Ιερά Σύνοδο". Ψάξε λίγο να μάθεις πριν γράψεις πυροτεχνήματα. Εδω γραψε λαθος, Με λεφτα απο Σαουδικη Αραβια.
insomniaK Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2007 Θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όλα τα θέματα που θίγονται ως σχόλια στις απόψεις μου, χωρίς να παραθέτω τις εκφράσεις ή απόψεις μία προς μία των αγαπητών συνομιλητών. Οι απόψεις που έχω καταθέσει μέχρι στιγμής, προέρχονται από την εμπειρία του να είσαι άνθρωπος, πολίτης του κόσμου και να ζεις σε άλλο τόπο από τη γενέτειρα σου, ίσως σε κάποια σημεία παραθέσω την προσωπική μου διαδρομή ως παραδείγματα, να μου συγχωρεθεί αυτό. Πουθενά δεν έχω χρησιμοποιήσει ευχές ή ουτοπικές προσεγγίσεις του θέματος, αν η κατανόηση των γραφόμενων μου είναι δύσκολη, παρακαλώ πολύ να με ενημερώνετε για να τα απλοποιώ. Το θέμα της μετανάστευσης δεν είναι εθνικό, ούτε καν ευρωπαϊκό είναι παγκόσμιο. Ο κύριος λόγος μετανάστευσης είναι η αναζήτηση καλύτερων συνθηκών διαβίωσης, δηλαδή, όσοι μεταναστεύουν αναζητούν αυτό που τους λείπει για να πληρώσει τις προσωπικές τους ανάγκες, τροφή, παιδεία κλπ. Επομένως, για την αντιμετώπιση του μεγαλύτερου σύγχρονου προβλήματος, της πείνας, η μετανάστευση είναι μονόδρομος, ως ενεργητική αντιμετώπιση του προβλήματος (δηλαδή δεν περιμένουμε το μάννα εξ ουρανού ή το πιλάφι του παραδείσου, τη UNICEΦ ή οτιδήποτε παρόμοιο). Το πρόβλημα το χαρακτηρίζω παγκόσμιο, διότι ο πλούτος πια συλλέγεται σε συγκεκριμένες χώρες που το χρησιμοποιούν μόνο για την ιδία βελτίωση, ουσιαστικά επενδύοντας το για να τον αυξήσουν εις βάρος των υπολοίπων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη διεύρυνση του χάσματος του βιοτικού επιπέδου (κι όχι μόνο) μεταξύ των χωρών. Όταν ο αμερικάνος έφηβος έχει περίπου διπλάσιες θερμίδες την ημέρα για να παίζει ps3 ή xbox360 απ' ότι ο κινέζος εργάτης που είναι υποχρεωμένος να σπρώχνει το αλέτρι για 12 ώρες την ημέρα, είναι φανερό πως το κοινωνικό πολιτικό μας σύστημα νοσεί και ειλικρινά δεν πιστεύωπως υπάρχει έστω και ένας που προτιμάει να είναι ο κινέζος γεωργός απ' ότι ο έφηβος. Βασιζόμενος σε αυτό το σκεπτικό, θεωρώ λογική τη διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών εργασίας και διαβίωσης σε κάποιο άλλο τόπο. Από την άλλη πλευρά, η πλεονεξία είναι ανθρώπινο χαρακτηριστικό (άμα θέλετε σε αυτό το σημείο, μπορούμε να μιλήσουμε εκτενώς για το διαστρεβλωμένο τρόπο που λειτουργεί η παιδεία για να διαιωνίζει τις επικρατούσες συνθήκες), επομένως θεσπίζονται πράσινες κάρτες, άδειες εργασίας, ποσοστώσεις μεταναστών και λοιπές κατάπτυστες, απολυταρχικές πρακτικές, που τη συμφέρει για να διαιωνισθεί η κατάσταση. Εκεί που θέλω να καταλήξω από όλα τα παραπάνω, το θέμα δεν είναι αν ο άλλος είναι βουδιστής χιλιανός με δύο τσουτσούνια μετανάστης στην Αλβανία, αλλά άνθρωπος που ζει σε αδιανόητες συνθήκες και κάποιοι τον εκμεταλλεύονται για να υπερκαλύψουν τις δήθεν ανάγκες τους, όπως την 2η plasma tv και το 3ο αυτοκίνητο και του απαγορεύουν να καθορίσει το παρόν του. Επομένως αν όντως προκαλούνται κάποια προβλήματα από τη μετανάστευση δεν έχει νόημα να προσπαθούμε να μπαλώσουμε τις επιπτώσεις τους, αλλά να αντιμετωπίσουμε την αιτία που προκαλεί τη μετανάστευση. Θα ήθελα να κάνω μερικά σχόλια που δεν καλύπτονται από το παραπάνω. @ MrSeanKon, σου έχει απαντήσει ήδη ο paredwse, αλλά να μου επιτρέψεις να σου υπενθυμίσω πως οι κληρικοί της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ελλάδα είναι δημόσιοι υπάλληλοι, δεχόμενος αυτό, απαιτώ ή όλοι οι ιερωμένοι, οποιασδήποτε θρησκείας ή δόγματος να είναι δημόσιοι υπάλληλοι ή κανένας, όπως καταλαβαίνεις προσωπικά τείνω προς το κανένας. Όσο για το εδώ μέσα, αυτό που έχω αναφέρει πολλές φορές με διάφορους τρόπους, δεν υπάρχει εδώ μέσα ή εκεί έξω, κάποτε οι κάτοικοι του ελληνικού χώρου πείναγαν, τώρα πεινούν οι αφρικανοί, δεν ξέρουμε αν στα επόμενα 10 χρόνια θα πεινούν οι Γάλλοι και οι Κινέζοι θα πίνουν σαμπάνια από τις αποικίες τους στο Μπορντώ. @afentiko7 (και όχι μόνο), οι προσωπικές επιθέσεις δεν κατανοώ που αποσκοπούν, ωστόσο επαναλαμβάνομαι για να σου γίνει κατανοητό. Είμαι πολίτης αυτού του κόσμου, δεν έρχομαι από το φεγγάρι, από την Αθήνα του Περικλή, από την Κίνα του Μάο και βάλε ότι άλλο θες δίπλα... Αυτό σημαίνει πως παρατηρώ και κατανοώ την κοινωνία γύρω μου, που ναι πια έχει παγκοσμιοποιηθεί, σκέψου πως αυτή τη στιγμή σου απαντώ από τη Γερμανία, με τις εμπειρίες που έχω συλλέξει ζώντας και έχοντας επισκεφθεί 3 ηπείρους και έχοντας συναναστραφεί ανθρώπους σχεδόν από παντού. Η πολυεθνική εταιρεία είναι το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα για του το που οδεύουν η κοινωνία ή το συνειδητοποιούμε τώρα και το χρησιμοποιούμε ως μέλη της παγκόσμιας κοινωνίας για την ανάπτυξή της (μας) ή χωνόμαστε στο καβούκι μας και περιμένουμε ένα "αρπακτικό" να μας κατασπαράξει. Το θέλουμε ή όχι πια, ο δρόμος της πολυσυλλεκτικότητας είναι ο μόνος ενδεδειγμένος για ανάπτυξη (για εμένα η ανάπτυξη δεν είναι ο ορισμός που δίνεται με χρηματο- οικονομικούς όρους), αν όχι μόνο για επιβίωση. Το παράδειγμα με τον Ιρακινό είναι αποτυχημένο διότι χρησιμοποιείς μία χώρα που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση σχεδόν 30 χρόνια, χρησιμοποίησε το παράδειγμα της Σαουδικής Αραβίας, με αντίστοιχο πλούτο αλλά δίχως τον πόλεμο και θα σου απαντήσω. Αν κάτι μου έχει ξεφύγει, θα επανέλθω.
Γηρυόνης Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2007 Είμαι πολίτης αυτού του κόσμου, δεν έρχομαι από το φεγγάρι, από την Αθήνα του Περικλή, από την Κίνα του Μάο και βάλε ότι άλλο θες δίπλα... Αυτό σημαίνει πως παρατηρώ και κατανοώ την κοινωνία γύρω μου, που ναι πια έχει παγκοσμιοποιηθεί, σκέψου πως αυτή τη στιγμή σου απαντώ από τη Γερμανία, με τις εμπειρίες που έχω συλλέξει ζώντας και έχοντας επισκεφθεί 3 ηπείρους και έχοντας συναναστραφεί ανθρώπους σχεδόν από παντού. Αν "πολίτης του κόσμου" σημαίνει αυτό τότε όλοι πολίτες του κόσμου είμαστε. Α, και προς το φίλο που έγραψε για τα τζαμιά που θα χτιστούν με χρήματα του νεοέλληνα χριστιανού φορολογούμενου. Μην ξεχνάς ότι και πολλές εκκλησίες με χρήματα των νεοελλήνων μουσουλμάνων και άθρησκεων/άθεων φορολογούμενων χτιστήκανε, γιατί εσύ να αποτελείς εξαίρεση;
Super Moderators paredwse Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2007 Μάλλον δεν τα ξέρεις καλά. Εδώ παρακαλούσαν οι μουσουλμάνοι να φτιάξουν τζαμιά με δικά τους λεφτά αλλά η επίσημη θέση του Κράτους ήταν "δεν ξέρω, να ρωτήσουμε την Ιερά Σύνοδο". Ψάξε λίγο να μάθεις πριν γράψεις πυροτεχνήματα. Εδω γραψε λαθος, Με λεφτα απο Σαουδικη Αραβια. Δεν διαφωνώ. Πάντως όχι με λεφτά του έλληνα φορολογούμενου, όπως ανακριβώς υποστηρίζεται.
Droidlock Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2007 Το θεμα ειναι το τζαμι η οτι σε λιγο ισως θα ειναι η μιση Ελλαδα ; Δεν ειμαστε Αμερικη που δεν ειναι ουτε ηταν ποτε εθνος
petvo Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2007 Ναι ρε σεις εχει παραγινει ειπαμε να ερθουνε αλλα αυτοι το γ....νε το θεμα.'Ηρθαν ολοι τους!
Houston Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2007 Πολυεθνική/πολύπολιτισμική κοινωνία με Ιρακινούς, Πακιστανούς, Αιγύπτιους θα κάνουμε? Τι πολιτισμό διαθέτουν? Τι θα μας προσφέρουν? CD και τσαντάκια στο πεζοδρόμιο? Δεν ταιριάζουμε. Ας κάνουν αυτοί ασιατικό πολύπολιτισμό στην ασία και εμείς τον δικό μας στην ευρώπη. Όσοι ήρθαν από το πρώην αν. μπλοκ έχουν ενσωματωθεί, οι υπόλοιποι είναι δύσκολο λόγω νοοτροπίας, παιδείας, θρησκείας. Μισούν τη δύση, την θεωρούν άπιστη(?), έχουν φανατισμό και μισαλλοδοξία.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2007 Πολυεθνική/πολύπολιτισμική κοινωνία με Ιρακινούς, Πακιστανούς, Αιγύπτιους θα κάνουμε?Τι πολιτισμό διαθέτουν? Τι θα μας προσφέρουν? CD και τσαντάκια στο πεζοδρόμιο? Δεν ταιριάζουμε. Πήγαινε λίγο στην Ασία να δεις τι πολιτισμό έχουν και τι μπορούν να συνεισφέρουν οι εξ ανατολών συνάνθρωποί μας. Μην είσαι τόσο μισαλλόδοξος και τόσο ρατσιστής έναντι ενός τεράστιου πολιτισμού, τον οποίο έχεις περιορίσει στους μικροπωλητές. Όσοι ήρθαν από το πρώην αν. μπλοκ έχουν ενσωματωθεί, οι υπόλοιποι είναι δύσκολο λόγω νοοτροπίας, παιδείας, θρησκείας. Μισούν τη δύση, την θεωρούν άπιστη(?), έχουν φανατισμό και μισαλλοδοξία. Στα δικά σου λόγια δεν διακρίνεις μίσος, φανατισμό και μισαλλοδοξία; Δεν διακρίνεις απέχθεια για κάτι το οποίο, προφανώς, δεν καταλαβαίνεις; Πού, εν τέλει, διαφέρεις από εκείνους τους οποίους χλευάζεις και απωθείς;
paschalia Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2007 Ναι ρε σεις εχει παραγινει ειπαμε να ερθουνε αλλα αυτοι το γ....νε το θεμα.'Ηρθαν ολοι τους! Άπαιχτη ατάκα .
Φρού-Φρού Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2007 Άπαιχτη ατάκα . καλό θα ήταν να είναι και ανέκδοτη ..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.