Humphrey Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2007 Μολις περιεγραψες το προφιλ των βομβιστων της 7ης Ιουλιου... bingo!Που παραλιγο να το πιασω εγω παρεπιπτοντως, γιατι αν δεν εφευγα 20 μερες πριν, θα ημουν στη συγκεκριμενη γραμμη, τη συγκεκριμενη ωρα πηγαινοντας στη δουλεια... (αλλα θα ειχα κατεβει 2 στασεις πριν...) Σε κάνει να σκέφτεσαι, όντως... Μήπως όμως είναι η εξαίρεση? Γιατί, αν είναι ο κανόνας (που δεν είναι) τοτέ οι κάθε είδους μυστικές υπηρεσίες τον έχουν πιει κρύο.. Ή έστω ότι είναι..Τότε τι κάνουμε? Μαντρώνουμε πρώτης, δεύτερης, τρίτης, τέταρτης φουρνιάς αλλοδαπούς (υπ'οψιν, απ΄ότι καταλαβαίνω είσαι κ εσύ στο Λονδίνο άρα είμαστε κ οι δύο από τους απ'έξω) σε γήπεδα ως πιθανούς υπόπτους και τους ξαποστέλνουμε ομαδικώς? Δεν γίνονται αυτά. Καλώς ή κακώς ζούμε την παγκοσμιοποίηση που σημαίνει που σημαίνει ότι τα σύνορα έχουν ανοίξει, άρα ότι και να κάνουμε, ένα ποσοστό αλλοδαπών θα υπάρχει πάντα..Μικρό ή μεγάλο, αυτό θέλει πολλά βράδια συζήτηση.. Cheers
BLISS Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2007 Σε κάνει να σκέφτεσαι, όντως... Το συγκεκριμενο που με αφορα, το αποφευγω... Μήπως όμως είναι η εξαίρεση? Εννοειται! Απο την αλλη ομως δεν χρειαζεσαι και πολλους. Μεσα απο πολλους Sleeping Cells οπως τους λενε τα αμερικανακια 2-3 εξτρεμιστες αρκουν. Τραβηγμενο σεναριο, ισως. Απιθανο, οχι. Οι Αγγλοι που ειχαν περισσοτερους λογους να μην το περιμενουν, το λουστηκαν. Τότε τι κάνουμε? Μαντρώνουμε πρώτης, δεύτερης, τρίτης, τέταρτης φουρνιάς αλλοδαπούς ως πιθανούς υπόπτους... Αυτα δεν γινονται... Τουλαχιστον οχι στην εποχη μας. Απλα περιμενω μετα απο χρονια να εχουμε γεγονοτα οπως αυτα στη Γαλλια. Το θεωρω σιγουρο και οτι ειναι θεμα χρονου. Και θα εχουν και δικιο. Η ευθυνη ειναι δικη μας που αφησαμε την πορτα ορθανοιχτη σε ολους, χωρις προγραμμα, χωρις σχεδιασμο, δημιουργοντας προβλημα και σε μας και σε αυτους. υπ'οψιν, απ΄ότι καταλαβαίνω είσαι κ εσύ στο Λονδίνο άρα είμαστε κ οι δύο από τους απ'έξω Εγω ειμαι το μπαλακι του πινγκ-πονγκ... Μαλλον μονιμος κατοικος αεροδρομιων θα δηλωσω, για να ειμαι μεσα... The Terminal ενα πραγμα... Παντως εδω και 2 μηνες ειμαι πισω στα πατρια.
afentiko7 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2007 να σπουδάσουν Ξέρεις πως αν σπουδάσουν κάποιες από τις δουλειές που κάνανε δε θα τις κάνουν.Οπότε τι γίνεται?Φέρνουμε καινούργιο εργατικό δυναμικό από Αφρική? Αυτούς που βλέπετε στις καφετέριες με τη παντόφλα, το φραπέ Ασχετο αλλά αν ζητήσεις φραπέ οι σερβιτόροι-ες σε κοιτάζουν πια περίεργα
slygeo87 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2007 Να φέρουν no problem, όπως είπα και πριν να υπάρχει ένα όριο. Απ' ότι κατάλαβα εσύ δε τους θες καθόλου ε?
MrSeanKon Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2007 Λοιπον για να αποκτησει νοημα το θεμα ας ανοιχθει μια ψηφοφορια και συνεχιζουμε. Το ερωτημα να ειναι π.χ.: Θελετε να ειναι ελεγχομενος ο αριθμος των μεταναστων?? Επιλογες (μονο μια): 1) Ναι 2) Οχι 3) Δεν ξερω. 4) Δε με ενδιαφερει. Για να δουμε τι θα ψηφισει ο λαος....) Ναι, είναι δεδομένο ότι τον τελευταίο καιρό κάνεις thread εδώ με ό,τι βλέπεις στην TVKoιταξε το γεγονος οτι εισαι εδω διαχειριστης ΔΕ σου δινει το δικαιωμα να ειρωνευεσαι καποιον. Ο χρονος μου ειναι περιορισμενος και βλεπω κυριως news. Στην τελικη δε σε εθιξα. Κι απεναντιας εχω αποδειξει οτι προσεχω τα γραφομενα μου απεναντι σε ολους κι ειδικοτερα στους Admins (επειδη ειχα κανει κι εγω καποτε) δειχνω μια ανοχη διοτι τραβανε διαφορα απο τον καθενα μας οποτε ωρες-ωρες "δικαιολογειται" να εχουν λιγο τεντωμενα νευρα. Ομως η θεση σου ειναι και λεπτη συναμα και πρεπει να δειχνεις το καλο παραδειγμα κι οχι να μας πουλας πνευμα. Γιατι οπως πας θα μας μαρκαλησεις κι απο πανω.... Αυτά. Προς το παρόν. Δε θα συνεχισω στη λογικη Οικοδεσποινας και Χωρις Γραβατα (αν θες σου εξηγω μεσω υ2υ ή στελνεις εσυ). Ανοιξε την poll και τα λεμε γιατι φαινεται οτι με εμενα τα εχεις βαλει. Έχεις κάποιο επίσημο στοιχείο; Κανά στατιστικό πχ από την Ελληνική Αστυνομία; Γιατί άλλα λέει το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως: http://www.mopo.gr/main/Attachments/Attachment17098_eglimatikotita.pdf Για ρίξε μια ματιά κι αν θες ανάλυση, το ξανασυζητάμε. To link του Yπουργειου το ξερω. Τωρα αν υπαινισσεσαι οτι δεν εχω ιδεα στατιστικης σου απανταω να πας στο εξωτερικο και να κανεις αυτο το εργο που εχω προσφερει εγω και μετα να με κρινεις. GE-GE που λεν οι Αρβανιτες???
insomniaK Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2007 Η ερώτηση σου είναι ύπουλα διατυπωμένη. Τι εννοείς με τον "έλεγχο" στη μετανάστευση; Προσωπικά, συμφωνώ να είναι κάπου καταγεγραμμένο, πχ στον τηλεφωνικό κατάλογο, που μένει κάπως ανά την υφήλιο αλλά μέχρι εκεί. Η ύπαρξη των συνόρων, των προασπιστών των πατριων(; ) εδαφών κλπ κλπ που με βρίσκουν καθολικά αντίθετο. Ο καθένας να μπορεί να ζήσει εκεί που θέλει.
adi32 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2007 δηλαδη αμα καπνισει σε 100.000.000 πεινασμενους απο την Αφρικη να ερθουν εδω θα ειναι θετικο για την Ελλαδα ?
KWSN_Men Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2007 Κάτσε ρε, τι λες στον άνθρωπο. Αφού δεν πιστεύει σε σύνορα, είναι εντελώς αντίθετης ιδεολογίας, δεν εμπίπτει...
DIMITRISG Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2007 εντάξει και μενα μου παει ωραια να πηγαινω οπου θέλω να μενω κλπ αλλα δεν γινεται ρε παιδια , μια χωρα σαν την ελλαδα αλλα και μεγαλες οικονομικες δυναμεις δεν μπορουν να δεχτουν ανεξέλεγκτο αριθμό μεταναστών . Και τα κριτήρια του αριθμου αυτου να ειναι για παράδειγμα : αν ερθει θα εχεις να του δωσεις δουλεια ; θα μπορει να νοικιασει σε τιμη λογικη διαμερισμα; ή θα τον αφησεις να ερθει και μετα τον αφηνεις στη μοιρα του να δεις απο περιεργεια πως θα επιβιωσει. εγω ειμαι υπερ ενος περιορισμενου αριθμου μεταναστων και να είναι νόμιμοι και να τους παρεχονται τα παντα χωρις εξαιρεση οτι ακριβως δικαιωμα εχει ενας ελληνας πολιτης στην ελλάδα να έχει και ένας νομιμος μετανάστης. πχ προσβαση στην εργασια στην υγεια στην ασφαλεια στην παιδεια , στην προνοια , αν πχ ενας ελληνας εχει δικαιωμα για επιδομα ενοικίου ή αν ειναι πολυτεκνος το ιδιο δικαιωμα ακριβως να εχει και ο μεταναστης.
KWSN_Men Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2007 α συγγνωμη τοτε Ε αν σου λέει δε πιστεύει σε εθνικά σύνορα τι να σου πεις εσύ για το καλό της Ελλάδας;
MrSeanKon Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2007 Τι εννοείς με τον "έλεγχο" στη μετανάστευση;Εννοω να ειναι ελεγχομενος ο αριθμος των αλλοδαπων που εισερχονται στη χωρα. Δηλαδη να δεχομαστε οσοι χρειαζονται ωστε να μην υπαρχουν προβληματα (ή στην χειροτερη να ειναι λιγοτερα). Κατι αναλογο διετυπωθηκε κι απο συγκεκριμενο κομμα (ασχετα αν δεν το ψηφιζω ουτε θελω να επεκταθω κι εχουμε γκρινιες). Τωρα το πως θα γινεται αυτο το συζηταμε απλα λεω να μπει μια poll.
insomniaK Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2007 Εννοω να ειναι ελεγχομενος ο αριθμος των αλλοδαπων που εισερχονται στη χωρα. Δηλαδη να δεχομαστε οσοι χρειαζονται ωστε να μην υπαρχουν προβληματα (ή στην χειροτερη να ειναι λιγοτερα). Κατι αναλογο διετυπωθηκε κι απο συγκεκριμενο κομμα (ασχετα αν δεν το ψηφιζω ουτε θελω να επεκταθω κι εχουμε γκρινιες). Τωρα το πως θα γινεται αυτο το συζηταμε απλα λεω να μπει μια poll. Ας αγνοήσω αυτό με τη χώρα διότι το θέμα θα ξεφύγει, πάντως αν εννοείς χώρα το χώρο που όρισαν γεωγραφικά ο Ιωσήφ με τον Φρανκλίνο και τον Γουίνστον μιλάμε σε διαφορετική βάση, αλλά θα μαι offtopic, σύμφωνα με τον τίτλο. Ποια εννοείς ως προβλήματα; Απαρίθμησε τα να σου απαντήσω ένα προς ένα, αν και είμια σίγουρος πως ο Paredwse τα έχει απαντήσει με στοιχεία ήδη. Πιστεύω πως αυτό το Poll δεν πρέπει να μπει διότι σε γενικό θέμα σαν και αυτό όπου συζητείται μία γενική κατάσταση και έχουν ακουσθεί διάφορες απόψεις, η υιοθέτηση για δημοψήφισμα μίας συγκεκριμένης που σε οδηγεί να διαλέξεις ή να απορρίψεις κάτι τόσο συγκεκριμένο, από εμένα τουλάχιστον, θεωρείται προβοκατόρικη (με το ηπιότερο νόημα εδώ η χρήσης της λέξης) ενέργεια.
21century Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2007 Δεν χρειαζεται οντως δημοψηφισμα για να μην αλλοιωθουν οι αποψεις μας και δημιουργηθει ενα θεμα αν ειναι καποιοι υπερ η κατα μιας αποψης. Ας κοιταξουμε εστω πως και με ποιο τροπο θα κατευθυνουμε ολοι μας το μελλον του τοπου και τι λενε οι πλιτκοι μας για αυτο. Συνηθως ενδιαφερονται μονο για την εξουσια και τιποτα αλλο...
MrSeanKon Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2007 Φιλε μου τα προβληματα ειναι Α, Β, Γ, Δ κλπ.... Τα συζηταμε ηδη και θα συνεχιζουμε. Απλα να μπει η poll για να εχουμε κι εποπτικη εικονα. Το θεμα (οπως το εθεσε κι ο Καρατζαφερης) ειναι αν θελουμε να ελεγχουμε ποσοι θα μπαινουν εδω μεσα ή να το αφησουμε ξεφραγο αμπελι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.