BLISS Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 ...λες και επειδή φιλοξενούνται στη χώρα μας θα πάψουν να είναι και να αισθάνονται αλβανοί άγγλοι γάλλοι πορτογάλοι... Προ καιρου ειχα μια συζητηση με μερικους συναδελφους μου στο Λονδινο. Σε καποια στιγμη παει η κουβεντα απο που εισαι, απο ειμαι κλπ... Οποτε ρωταω κι εγω το συνομιλητη μου απο που ειναι, περιμενοντας να ακουσω Ινδια, Πακισταν, βαση της εμφανισης και της προφορας του. Οποτε μου απανταει: Scotland! Λιγο σαστισμενος, προσπαθω να πω: "οχι... ενοουσα απο π..." και με διακοπτει: "Oooh... Aberdeen, mate!" (εδιτ: δεν ειχε γεννηθει καν στη χωρα αυτη, οπως εμαθα αργοτερα) Το καλοκαιρι που ημουν εκει λοιπον, ακουγα απο ολους συζητησεις, ακομα και απο γονους μεταναστων, να μιλανε για "το προβλημα της μεταναστευσης" γενικα.... και οτι "κατι πρεπει να γινει" με τους Πολωνους και Βουλγαρους, που παρα τα ειδικα μετρα, εχουν ηδη κατακλυσει προσφατως τη χωρα. Σχεδον καθε μερα καποιο σχετικο θεμα υπηρχε στην TV επισης. Και αυτα σε μια χωρα, οπου η μεταναστευση ειναι πολυ παλιο φρουτο, ειναι οργανωμενη και γενικα θεωρειται πολυ "tolerant" τα τελευταια 40-50 χρονια. Προ 15ετιας ομως δεν ακουγοταν τιποτα... και αν ρωτουσαν καποιον θα ελεγε αυτο που λες εσυ σημερα.
Fidelio Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 Κλασικό και ύποπτο . . . Μπέρδεμα του πρακτικού μέρους της μεταναστευτικής πολιτικής μιας χώρας , με την αισθητική του χρώματος , της γλώσσας, εν μέρει της σάπιας καθημερινότητά μας ! Συγνώμη αλλά εγώ ΔΕΝ θα πάρω από την άποψή σας. Ήθελα να ήξερα στο όνομα της μεταναστευτική σας φιλοσοφίας του καφενείου , θα διαφωνούσατε με την ανεξέλικτη εισροή λευκορωσίδων ; Αααντε ρε !
insomniaK Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 Να σου πω την αλήθεια κι εγώ διαφωνώ με αρκετούς από δω μέσα, αλλά όπως κι αυτοί, έτσι κι εγώ γράφουμε την άποψη μας και κάνουμε συζήτηση. Δε μας λες τι πιστεύεις κι εσύ, διότι το άντεεε ρεεε, είναικραυγή κι όχι άποψη.
BLISS Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 ...θα διαφωνούσατε με την ανεξέλικτη εισροή λευκορωσίδων ; Αααντε ρε ! Πλάκα κάνεις? Ποιος θα διαφωνούσε με την ανεξέλικτη εισροή τεστοστερόνης? Μόνο η γραμματική θα διαφωνούσε με τα παραπάνω!
Fidelio Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 Bliss i'm a right side brain-ner ινσομνιακ εχω παρατηρήσει την εξής αντίφαση: εχω δει πάνω στην δουλειά μου το εξής φαινόμενο από τους εργολάβους-εργοδότες μας τους Έλληνες. Προσλαμβάνουνε αλλοδαπούς , αλβανούς , Αφρικάνους , αιγύπτιους , πακιστανούς , ρώσους , φιλιπινέζους με το μεροκάματο του πόνου χωρίς προοπτική μέριμνα και ασφάλιση, αγδυτο όλο αυτο μαζί με μια ωραιότατη απαξιωτική στάση , θα έλεγα σχέση δουλεμπορα προς είλωτα , αλλά πάντα με το γάντι αν όχι με μπινελίκια στην χειρότερη των περιπτώσεων . Από την άλλη οι ίδιοι αυτοί οι εργοδότες και κυρίως τα στόματα που θρέφουν όπως και αυτοι που επωφελούντε έμμεσα , παραπονιούνται για την φύση των μεταναστών καταλογίζοντας τους το αδιανόητο , για εγκληματικές φυσιογνωμίες , μη έμπιστα άτομα και γενικά διαιωνίζουν την απόρριψη, αλλά την δουλίτσα οι κύριοι την κάνουν μια χαρα και οι υπόλοιποι έχουν το κρεβάτι τους έτοιμο και στρωμένο. Αυτήν την αντίφαση και μέσα στην δουλειά την ζώ τα τελευταία χρόνια και μου δημιουργεί πρόβλημα. Πώς να σου πω , μου είναι απεχθέστατο . Είναι μέρος μια συνολικής νοοτροπίας πιστεύω που προεκτείνετε στα καφενεία , στις πλατείες , στα σχολεία και δεν ξέρω και γω όπου αλλού σκυλοπαλεύει κάποιος μετανάστης. Αυτό δεν το ανέχτηκα ποτέ και ίσως για αυτό ζημιώθηκε το συμφέρον μου για την επιβίωση μου. Για το τι μπορεί να κάνει το κράτος για τα κύματα μετανάστευσης , δεν μπορώ να σου δώσω μια αναλυτική απάντηση , συμφωνώ στο ότι δεν μπορεί να είμαστε μπατε σκύλοι αλέστε , επίσης μου είναι απίστευτα τραγικό να δεχτώ ότι μετανάστες που κοινωνικοποιήθηκαν που στην ουσιά εθνικοποιήθηκαν στο ελλαδισταν δεν πρέπει να έχουν το ίδια πολιτικά δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες. Κάποιος μπουζουκτσης της μουσικής μας σκηνής , αγλάισμα της πολιτιστικής κληρονομιάς και κουλτούρας που διανύουμε έχει πει γλαφυρά ότι σε λίγο θα μπουν και στην βουλή ή και ότι στο τέλος θα μας κυβερνήσουνε . . αντε βγάλε άκρη
Humphrey Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 Τι μανία σας έχει πιάσει ορισμένους να αλλάξετε εθνικότητα στους ανθρώπους. λες και επειδή φιλοξενούνται στη χώρα μας θα πάψουν να είναι και να αισθάνονται αλβανοί άγγλοι γάλλοι πορτογάλοι και αν επιτρέπεται σε ποια "project" αναφέρεσαι???? Κανένας δεν ζήτησε απο κανέναν να αλλάξει εθνικότητα..Μιλάω για την δεύτερη γενιά, δηλαδή τα παιδιά των πρώτων μεταναστών. Θα φέρω ένα παράδειγμα..Ο ξάδερφος μου είναι 18 χρονών και γεννήθηκε στο UK. Πήγε σε αγγλικό σχολείο, μεγάλωσε με Άγγλους φίλους και Αγγλίδα γκόμενα και τώρα πηγαίνει σε Αγγλικό πανεπιστήμιο. Εννοείται ότι μιλάει ελληνικά αλλά με ελαφριά αγγλική προφορά. Όταν τον ρώτησα τις προάλλες τι αισθάνεται ότι είναι περισσότερο, Άγγλος ή Έλληνας, χωρίς να το σκεφτεί καθόλου, είπε "Άγγλος". Καταλήγω στο ότι αν μεγαλώσει κάποιος σε ένα περιβάλλον χωρίς να διακρίσεις και έχοντας τις ίδιες ευκαιρίες με τους γηγενείς, τότε είναι πιο πιθανό να αισθανθεί δικός μας παρα δικός τους. Και αν πάλι εξακολουθεί να θεωρεί τον εαυτό του διαφορετικό, τότε σίγουρα μειώνονται οι πιθανότητες να προκαλέσει πρόβλημα αφού ήδη ζει και έχει βάλει μια καλή σειρά εδώ. Καλά έκανες και έβαλες τη λέξη project σε εισαγωγικά, γιατί δεν ήταν η σωστή. "Αν επιτρέπεται" ρωτάς....Φυσικά επιτρέπεται...Εννοούσα ότι πολλοί απο αυτούς παραπονούνται ότι δέχονται διακρίσεις όταν δοκιμάζουν να μαζέψουν χαρτιά μέσω δημοσίου για σπίτι, μαγαζί κλπ από πλευράς ότι οι υποθέσεις τους τραβάνε περισσότερο και ότι είναι δυσκολότερο γι'αυτούς να ανοίξουν μια επιχείρηση εδώ ακόμα και αν είναι νόμιμοι Το ξαναλέω, δεν είπα να τους "προσυλητίσει" κανείς, λέω ότι όσοι απο αυτούς δεν έχουν "παρελθόν" και έχουν οικογένεια να τους βοηθήσει κάποιος να στεριώσουν
BLISS Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 Συζητησεις επι συζητησεων εχουν γινει για το θεμα αυτο στην Αγγλια, με αφορμη τις βομβιστικες επιθεσεις και οσους επιασαν πριν προλαβουν να εκτελεσουν τα σχεδια τους. Οι Αγγλοι ενιωσαν "προδομενοι" απο τα ατομα αυτα, και η μπαλα τους πηρε ολους, οπως συνηθως γινεται. Ηταν παιδια μεταναστων, τους ειχαν δοθει ολες οι ευκαιριες της ευημερουσας κοινωνιας της Αγγλιας, μεχρι και η υπηκοοτητα. Παρολα αυτα, καποιοι, σταφηκαν εναντιον της κι ας ηταν 100% ενσωματωμενοι. Βεβαια ρολο κλειδι στην υποθεση επαιξε ο θρησκευτικος φανατισμος, αλλα θα βγω οφ-τοπικ.
Houston Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 τι να πει κανεις????εδω οι μισοι Ελληνες ειναι στα καφενεια καθονται και κλαιγονται για δουλεια και ψαχνουμε να βολεψουμε και ολους της γης τους κολασμενους Δεν ειναι φιλανθρωπικο ιδρυμα το Ελλαδισταν Αν ειχαμε βιομηχανιες οπως ειχε η Γερμανια οταν ζηταγε μεταναστες ας ερχονταν και απο την Αιθιοπια και την Ακτη Ελεφαντοστου Τωρα τι να ερθουν να κανουν οι αλλοδαποι Οι γυναικες καταντανε πορνες ή κρατανε τα παιδια Ελληνιδων "νοικοκυρων" οι οποιες τους δινουν 500ε το μηνα απο τα 550ε που παιρνουν δηθεν δουλευοντας στα τελεμαρκετινγκ ή σε δουλειες της πλακας Οι αντρες βαφτιζονται τεχνιτες παντος ειδους που τους εκμεταλλευονται οι μαγκες Ελληνες σε δουλειες που οι αλλοι μαγκες των καφετεριων δεν καταδεχονται να πανε μα ποιος Ελληνας μοσχοαναθρεμένος θα σηκωθεί 6 το πρωί να πάει στο εργοστάσιο στην οικοδομή στο χωράφι? Bliss i'm a right side brain-ner ινσομνιακ εχω παρατηρήσει την εξής αντίφαση: εχω δει πάνω στην δουλειά μου το εξής φαινόμενο από τους εργολάβους-εργοδότες μας τους Έλληνες. Προσλαμβάνουνε αλλοδαπούς , αλβανούς , Αφρικάνους , αιγύπτιους , πακιστανούς , ρώσους , φιλιπινέζους με το μεροκάματο του πόνου χωρίς προοπτική μέριμνα και ασφάλιση, αγδυτο όλο αυτο μαζί με μια ωραιότατη απαξιωτική στάση , θα έλεγα σχέση δουλεμπορα προς είλωτα , αλλά πάντα με το γάντι αν όχι με μπινελίκια στην χειρότερη των περιπτώσεων . το μεροκάματο είναι το ίδιο για όλους. τωρα έχουμε φτάσει στο φαινόμενο οι Έλληνες να δουλεύουν εργάτες στα συνεργία των εργολάβων Αλβανών
Fidelio Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 το μεροκάματο είναι το ίδιο για όλους. τωρα έχουμε φτάσει στο φαινόμενο οι Έλληνες να δουλεύουν εργάτες στα συνεργία των εργολάβων Αλβανών Ελπίζω να κάνεις χιουμορ.
Humphrey Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 Βεβαια ρολο κλειδι στην υποθεση επαιξε ο θρησκευτικος φανατισμος, αλλα θα βγω οφ-τοπικ. off topic Και η εξωτερική πολιτική της φιλοξενούσας χώρας θα προσθέσω, όχι ότι είναι δικαιολογία..
dis_member80 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 Ελπίζω να κάνεις χιουμορ. Την αλήθεια λέει.
Petza Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2007 off topic Και η εξωτερική πολιτική της φιλοξενούσας χώρας θα προσθέσω, όχι ότι είναι δικαιολογία.. Αυτό και μόνο του επιβεβαιώνει ότι ποτέ μα ποτέ δεν ενσωματώνεται πλήρως κανένας. πάντα θα υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού του η χώρα του , και στην κρίσιμη στιγμή επιλέγει Τον ξάδερφό σου θα τον δεις μόνο αν γίνει καμιά στραβή με τους λόρδους τότε θα δεις τι αισθάνεται
Humphrey Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2007 Αυτό και μόνο του επιβεβαιώνει ότι ποτέ μα ποτέ δεν ενσωματώνεται πλήρως κανένας.πάντα θα υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού του η χώρα του , και στην κρίσιμη στιγμή επιλέγει Τον ξάδερφό σου θα τον δεις μόνο αν γίνει καμιά στραβή με τους λόρδους τότε θα δεις τι αισθάνεται 'Ισως και να έχεις δίκιο, αλλά και πάλι θεωρώ καλύτερο το να προσπαθείς να κρατήσεις τους καλύτερους, εξυπνότερους και πιο ήσυχους απο όσους έρχονται στην χώρα σου (τους παρανόμους κανένα πρόβλημα, λιώσ' τους) παρα να τους πιάνεις απο τα μούτρα από την αρχή.. Βέβαια, όπως δείχνουν τα σκηνικά, you may have a point, αλλά...γνώμες... Όσο για τον ξάδερφο, μην βασίζεσαι....) ήδη ονειρεύεται καριέρες στη πολιτική...με τους Λόρδους φυσικά...
BLISS Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2007 ...αλλά και πάλι θεωρώ καλύτερο το να προσπαθείς να κρατήσεις τους καλύτερους, εξυπνότερους και πιο ήσυχους.... Μολις περιεγραψες το προφιλ των βομβιστων της 7ης Ιουλιου... bingo! Που παραλιγο να το πιασω εγω παρεπιπτοντως, γιατι αν δεν εφευγα 20 μερες πριν, θα ημουν στη συγκεκριμενη γραμμη, τη συγκεκριμενη ωρα πηγαινοντας στη δουλεια... (αλλα θα ειχα κατεβει 2 στασεις πριν...)
slygeo87 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2007 ...ρε γαμώ τη τύχη μου αφήστε και κανέναν άλλον να κρίνει ποιός είναι μοσχαναθρεμένος και ποιός όχι. Δηλαδή εσείς με τα τούμπανα πισιά των 2000 ευρώ που τα ξύνετε στις σχολές που πάτε τι κάνετε?Είστε καλλίτεροι? (και 'γω μέσα σε εσάς). Αυτούς που βλέπετε στις καφετέριες με τη παντόφλα, το φραπέ και το davidoff τσιγάρο δεν έχουν οικονομικό πρόβλημα. Αν αύριο όμως εσύ εσύ εσύ και εσύ δεν έχεις ψωμί να φας δε θα πας να δουλέψεις στο κωλο χώραφο? Κάτσε ψόφα αν δε γουστάρεις τι να πω!Εγώ πάντως θα το κάνω στη μεγάλη ανάγκη... οι Αλβανοί και οι κάθε Αλλοδαποί που είναι στην Ελλάδα κάνουν τέτοιες δουλειές επειδή λιμοκτονούν και μέχρι να νοικιάσουν ένα σπίτι των 180 ευρώ με εξωτερικό καμπινέ (βλέπε γειτονιά μου δίπλα απ' το σπίτι μου να βρωμάει το σκατό) την έβγαζαν με ψωμί, πορτοκάλι και ύπνο στο χωράφι. Πως να το κάνουμε δηλαδή εγώ και εσείς είμαστε μια κλάση παραπάνω απ' όλους αυτούς όσον αφορά ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ τους. Αν τους είχαμε εμείς ανάγκη θα μεταναστεύαμε εμείς στα χωριά τους αλλά οι άνθρωποι είναι 50 χρόνια πίσω. (οτι ήμαστε εμείς στη Γερμανία ακριβώς πριν 50 χρόνια). Ελπίζω να εκπολιτιστούν και εγκλιματιστούν το συντομότερο δυνατόν σε 'μας...να σπουδάσουν...να κάνουν οικογένειες και παιδιά...αλλά προς θεού να υπάρχει ένα όριο στον αριθμό των Αλλοδαπών που μπαίνει κάθε φορά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.