punky Δημοσ. 14 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2007 paschalia, εγώ αντιθέτως εύχομαι να υπάρχει αυτή η προοπτική στα μάτια των μεταναστών που θα γίνουν η δεύτερη γενιά. Γιατί αν μπορούν να φανταστούν ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους, αυτό ενισχύει την κοινωνική συνοχή. Ακριβώς όπως σε προσωπικό επίπεδο μπορεί να περνάς την πιο γαμημένη περίοδο της ζωής σου, και συνεχίζεις να προσπαθείς επειδή ποντάρεις στο να γίνουν καλύτερα τα πράγματα αύριο. Αλλιώς πηδάς από την ταράτσα ή πας και γίνεσαι βάζελος ή οτιδήποτε άλλο αυτοκαταστροφικό μπορείς να φανταστείς. Ακόμη και οι αυτόχθονες γοητευτικοί τριαντάρηδες έχουμε νωπές τις μνήμες των αρχών του '80, που ζούσαμε σε στριμωγμένα διαμερίσματα, μας πηγαίναν εκδρομή με το 20ετίας οικογενειακό zastava, κάναμε πατέντες με τα παιχνίδια μας για να νομίζουμε ότι είναι καινούργια (λαστιχάκι από ζαμπόν στα playmobil για να γίνουν ποδοσφαριστές από πειρατές) κλπ. Έτσι κι αλλιώς η αισθητική του Μπουρναζίου δείχνει να κερδίζει διαφυλετικά τον κόσμο που ζει εδώ. Υπάρχει ελπίδα.
omnislash Δημοσ. 14 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2007 η paschalia εννοεί όταν οι Αλβανοί οικοδόμοι πάρουν σύνταξη ποιος θα χτίζει σπίτια.
paschalia Δημοσ. 14 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2007 Iσως ειναι κ η ιδεα μου αλλα νομιζω οτι δεν εχετε δει το ολο θεμα απο αλλη μερια . Οτι οι μεταναστες δεν θελουν να γινουν Ελληνες . Ειναι περηφανοι κ το δηλωνουν οτι ειναι της χ-ψ-ω χωρας πολιτες απο την οποια προερχονται . 1 το κρατουμενο . 2ον οτι δεν εγραψα καπου για προοπτικη . Αντιθετα το σημειο που ηθελα να τονισω ειναι οτι σε χ χρονια δεν θα εχουμε εργατικα χερια μιας κ οι τωρινοι εργατες θα την κανουν για την χωρα τους. 3ον , δε θα ελεγα οτι ειναι αυτοκαταστροφικο κ δειχνει ταση αυτοκτονιας το να γινει κανεις Παναθηναικος .
Γηρυόνης Δημοσ. 14 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2007 Έτσι κι αλλιώς η αισθητική του Μπουρναζίου δείχνει να κερδίζει διαφυλετικά τον κόσμο που ζει εδώ.Υπάρχει ελπίδα. Τότε είναι που δεν υπάρχει καθόλου ελπίδα.
bilco Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 Iσως ειναι κ η ιδεα μου αλλα νομιζω οτι δεν εχετε δει το ολο θεμα απο αλλη μερια . Οτι οι μεταναστες δεν θελουν να γινουν Ελληνες . Ειναι περηφανοι κ το δηλωνουν οτι ειναι της χ-ψ-ω χωρας πολιτες απο την οποια προερχονται . 1 το κρατουμενο . 2ον οτι δεν εγραψα καπου για προοπτικη . Αντιθετα το σημειο που ηθελα να τονισω ειναι οτι σε χ χρονια δεν θα εχουμε εργατικα χερια μιας κ οι τωρινοι εργατες θα την κανουν για την χωρα τους. 3ον , δε θα ελεγα οτι ειναι αυτοκαταστροφικο κ δειχνει ταση αυτοκτονιας το να γινει κανεις Παναθηναικος . 1. Το αντίθετο θα ήταν περίεργο 2. Υπάρχουν πάντα οι πιο φτωχοί και εξαθλιωμένοι. Θα γίνει αυτό που γίνεται και αλλού. Νέα "εισαγωγή". 3. Εδώ θα συμφωνήσω. Αν δεν σε ενδιαφέρει η πρωτιά δεν υπάρχει πρόβλημα.
insomniaK Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 Άντε να απαντήσω κι εγώ στην paschalia. 1. Έχω αντίθετη άποψη με αυτό που γράφεις. Ξέρω αρκετούς προς τους πολλούς έφηβους των οποίων οι γονείς ήρθαν από την Αλβανία τα 90'ς. Δεν έχω βρει ούτε έναν που να μπορεί να μιλήσει αλβανικά ή που να ευχαριστιέται την επίσκεψη στη γιαγιά του στην Αλβανία. Επίσης, είναι κοινό το φαινόμενο που σε αρκετά μεγάλη ηλικία και αφού είχαν συνειδητοποιήσει τη διαφορά του να είναι Χριστιανοί ή μη, ζήτησαν και βαφτίστηκαν (δε συμφωνώ πως η θρησκεία πρέπει να συνδέεται με την εθνική ταυτότητα, αλλά στην Ελλάδα τα συγχέουμε). Τέλος, αν τους ρωτήσεις που αισθάνεσαι πως είναι η χώρα σου, σχεδόν κανένα δε θα αναφέρει την Αλβανία. Δείγμα μου δεν είναι τυχαίο και σίγουρα δεν μπορώ να γενικεύσω την εμπειρία μου, αλλά αυτά έχω διαπιστώσει. Όσο για τους γονείς τους, δηλαδή ανθρώπους, που έζησαν και μεγάλωσαν, σε μία άλλη χώρα και δέχθηκαν παιδεία σε αυτήν τη χώρα, ε ναι είναι αδύνατο, να δηλώσουν Έλληνες ή Κινέζοι ή οτιδήποτε άλλο. Αυτό το ζω καθημερινά ζώντας 4 χρόνια στη Γερμανία, έχω συνήθειες και τρόπο σκέψης ξένο ή παράξενο για τους Γερμανούς, φαντάζομαι όμως ότι αν το παιδί μου γεννηθεί και μεγαλώσει εδώ και πάει σχολείο, πιο πολύ θα το ενδιαφέρει η όποια διένεξη της Γερμανίας με την Πολωνία, παρά της Ελλάδας με την Τουρκία. 2. Η ύπαρξη ή μη εργατικών χεριών, δεν είναι θέμα μεταναστευτικής πολιτικής, αλλά οικονομικού μακροπρόθεσμου σχεδιασμού. Δηλαδή, είναι φανερό πως οι κυβερνήσεις Σημίτη και η τωρινή κυβέρνηση προσπαθούν να μεταλλάξουν την οικονομία από αγροτική του 60 και πριν, του ότι να ναι από εκεί και πέρα μέχρι τα μέσα του 90, σε μία οικονομία υπηρεσιών (βιομηχανική δεν υπήρξε ποτέ). Με απλά λόγια προσπαθούν, χωρίς κάποιο σχεδιασμό και με εφήμερες αποφάσεις, να πουλάμε "αέρα", όσο κι αν πια είναι σημαντικές οι υπηρεσίες, άλλωστε αυτό το νόημα έχουν και οι πανεπιστημιακές σπουδές του 100% των αποφοίτων μαθητών. Αυτό όμως είναι φανερό πως δεν έχει προσελκύσει αρκετά κεφάλαια, επομένως η υπηρεσία που μπορείς να βρεις δουλειά είναι η Δημόσια. 3. Εδώ συμφωνούμε.
marios1957 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 Καλα ολ'αυτα για το τωρα , αλλα μπορει καποιος να με πει τι μελλει γενεσθαι οταν οι τωρινοι ημερομισθιοι Αλβανοι εργατες φυγουν για την χωρα τους εχοντας φτασει σε ηλικια συνταξης κ τα βλασταρια αυτων θα ειναι εξισου απροθυμα με τα τωρινα δικα μας να λερωσουν τα χερια τους ? Θα κάνουν εισαγωγή Κοσοβάρους,γι αυτό και τα μπερδέματα...
punky Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 η paschalia εννοεί όταν οι Αλβανοί οικοδόμοι πάρουν σύνταξη ποιος θα χτίζει σπίτια. Μα εσύ βέβαια. Αφού επιτέλους θα φύγουν αυτοί που σου πήραν τις δουλειές. Κι εγώ αν παραμείνω αριστερός και με αξιώσει ο θεός να γίνω κάποτε εργολάβος, θα ολοκληρωθεί η προφητεία και θα σε έχω στη δούλεψή μου.
omnislash Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 Εντάξει το καταλαβαίνω ότι είναι μακροπρόθεσμο να μιλάμε για μετά από 20 χρόνια αλλά δεν πρέπει να βρούμε μια φόρμουλα να το αντιμετώπισουμε? @ινσομνιακ θα διαφωνήσω μαζί σου.Αλλο δε γουστάρω να πάω στο χωριό και αλλο ποια χώρα αισθάνομαι ως δικιά μου.Γιατί και γω μικρός πλακωνόμουνα με τα παιδιά της από πάνω γειτονιάς αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν είναι συμπατριώτες μου.Επίσης θα θυμάσαι και πριν 2,5 χρόνια τα εκτεταμένα επεισόδια που γίνναν μετά το παιχνίδι.Εβλεπα πολλά μικρά παιδιά να συμμετείχαν σε αυτά (στο ξυλίκι).Οι μόνοι που είναι ουδέτεροι είναι οι Βορειοηπειρώτες(αλλο μεγάλο θέμα αυτό) και οι μεικτοί (γονείς και των δυο εθνοτήτων).Και στην τελική ρε ινσομνιακ και γω αν ζούσα στην Τουρκία δε θα έβγαινα έξω με ελληνική σημαία και μπλουζάκια "δεν ξεχνώ".Ε και αυτοί τι θες να σου πουν.Πονηρέψου λίγο. Ειναι περηφανοι κ το δηλωνουν οτι ειναι της χ-ψ-ω χωρας πολιτες απο την οποια προερχονται . Ειδικά από μια χώρα ακρως εθνικιστική(Κόσοβο, Δυτική Βαρδάρσκα)
Mijithroulis Δημοσ. 16 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2007 Εχει αρχισει ηδη η "εισαγωγη" απο πιο εξαθλιωμενες χωρες... Απο προσωπικη εμπειρια (εθελοντικη εργασια σε στεκι μεταναστων ) οι μεταναστες της δεκαετιας του 90 εχουν αρχισει και εγκαταλειπουν σιγα-σιγα την χωρα μας...
Γηρυόνης Δημοσ. 16 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2007 Εντάξει το καταλαβαίνω ότι είναι μακροπρόθεσμο να μιλάμε για μετά από 20 χρόνια αλλά δεν πρέπει να βρούμε μια φόρμουλα να το αντιμετώπισουμε? Ήδη 10 και έτη περάσανε, όσοι γεννιούνται πλέον από Αλβανούς γονείς είναι Έλληνες. Όσο πιο καλά τους φερθούμε τόσο πιο εύκολα θα προσαρμοστούνε.
omnislash Δημοσ. 16 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2007 Γηρυόνη αυτό που ρωτάω είναι ποιος θα χτίζει τα σπίτια και ποιος θα οργώνει τα χωράφια. όσοι γεννιούνται πλέον από Αλβανούς γονείς είναι Έλληνες. Και πολλοί απ αυτούς μάλιστα στελεχώνουν και τη Χρυση Αυγή με κύριο σύνθημα "έξω οι Αλβανοί από τη Β.Ηπειρο" και "το Κοσοβο ανήκει στους Σέρβους" :-P
Γηρυόνης Δημοσ. 16 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2007 Γηρυόνη αυτό που ρωτάω είναι ποιος θα χτίζει τα σπίτια και ποιος θα οργώνει τα χωράφια. Αυτοί που τα χτίζανε και πριν τους Αλβανούς. Και πολλοί απ αυτούς μάλιστα στελεχώνουν και τη Χρυση Αυγή με κύριο σύνθημα "έξω οι Αλβανοί από τη Β.Ηπειρο" και "το Κοσοβο ανήκει στους Σέρβους" :-P Αυτό δείχνει ποσο πολύ έχουνε νεοελληνοποιηθει.
punky Δημοσ. 16 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2007 Γηρυόνη αυτό που ρωτάω είναι ποιος θα χτίζει τα σπίτια και ποιος θα οργώνει τα χωράφια. Ε ρε όμνι, στοιχειώδεις κανόνες της ελεύθερης αγοράς: άμα μειωθούν οι εργάτες, θα ανέβουν οι μισθοί τους και θεωρητικά αυτό θα κάνει τις δουλειές πιο ελκυστικές σε μεγαλύτερη μάζα εργαζομένων. Πρέπει ντε και καλά να είναι μετανάστες όσοι δουλεύουν οικοδομή ή στα χωράφια;
blueviper Δημοσ. 16 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2007 Οτι οι μεταναστες δεν θελουν να γινουν Ελληνες . Ειναι περηφανοι κ το δηλωνουν οτι ειναι της χ-ψ-ω χωρας πολιτες απο την οποια προερχονται . 1 το κρατουμενο . Είμαστε και γαμώ τα παιδιά. Όταν ένας Έλληνας φεύγει στο εξωτερικό (Αμέρικα, Οστράλια κοκ), γελάνε και τα μουστάκια μας που διατηρεί άθικτες τις αρχέγονες παραδόσεις του έθνους και διατρανώνει την πολιτιστική του κληρονομιά, παραμένοντας Έλληνας όπου κι αν βρίσκεται. Εκτός δε των άλλων, βρίσκεται σε ένα περιβάλλον που ανέχεται και του επιτρέπει να διατηρεί την ταυτότητά του, προβαίνοντας ακόμα και σε παρελάσεις. Όταν όμως το ίδιο συμβαίνει στη χώρα μας σε έναν αλλοεθνή, αυτομάτως στιγματίζεται ως στοιχείο ανατρεπτικό που δε σέβεται το φαΐ που τρώει κι αποτελεί επικίνδυνη μονάδα που διασαλεύει την κοινωνική αρμονία. Οφείλει να αισθάνεται Έλληνας και να αφομοιωθεί για τα καλά μέσα στην κινούμενη άμμο της ελληνικής υπεροχής. Κανένας σεβασμός στην εθνική του κληρονομιά, ακόμα κι αν δεν λειτουργεί αρνητικά κατά οποιονδήποτε τρόπο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.