Προς το περιεχόμενο

Αλλοδαπός ένας στους τέσσερις κατοίκους της Ελλάδας

anaxiopistos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εν τάξει omnislash, μην τα ισοπεδώνουμε όλα, δεν φταίνε οι αλλοδαποί που το Ελλαδιστάν είναι μπουρδέλο.

Οχι δε λέω αυτό.Το μόνο πρόβλημα που έχουν φέρει οι μεταναστες είναι στα νοσοκομεία.Γιατί υπάρχουν άτομα που είναι σε ράντσο και έχουν συνεισφέρει στο νοσοκομείο με τη φορολογία ενώ οι αλλοδαπόι έχουν κρεβάτια.μακάρι να υπήρχαν κρεβάτια για όλους, αλλά έτσι όπως τα χουν κάνει ειδικά στην επαρχία (φτιάχνουν κτήρια χωρίς να χουν προβλέψει ποιος θα τα επανδρώσει) η κατάσταση είναι τραγική.Και στις φυλακές που πλέον δε χωράνε.Πχ στις φυλακές της Λαμίας η συντριπτική πλειοψηφία είναι αλλοδαποί.

• Απαντ. 971
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Ποιο ελληνικό στοιχείο καλέ? ο σταρχιδισμός ή ο βολεψακισμός?

Εχεις δικιο, εμεις του εξωτερικου ειμαστε πιο Ελληνες απο τους ντοπιους,

ισος και εμεις αν ζουσαμε στην Ελλαδα να ημασταν τα ιδια σκ_ _ _ .

Δημοσ.

φαντάζομαι ότι δε θα σου ήταν κόπος να κοιτάξεις σε προηγούμενες σελίδες,να δεις τα στατιστικά στοιχεία που ο παρεδώσε παρουσιάζει,για να καταλάβεις ότι ψεύδεσαι και πετάς αστήρικτες κατηγορίες,για το ....πόσο γεμάτες από αλλοδαπούς είναι οι φυλακές...

Επίσης,σιγά το πρόβλημα που πέθαναν κατά τη διάρκεια των ολυμπιακών έργων 12 αλλοδαποί, για να φτιάξει η ελλάδα "τους καλύτερους ολυμπιακούς αγώνες"!

Ακόμα, σιγά τα λάχανα που όλη η επαρχία ξαναζει λόγω των αλλοδαπών που πήγαν εκεί, και σχολεία ξανανοίγουν γιατί υπάρχουν πια παιδιά στα σχολεία (παράδειγμα,χωριό έξω από την καλαμάτα,με 2 παιδάκια,τα οποία έπρεπε να τα πηγαίνει κάποιος στην πόλη,14χλμ δηλαδή, ενώ πέρυσι,επαναλειτούργησε το σχολείο,με άλλα 7 παιδιά).

τώρα,αν οι ελληνάρες τους εκμεταλλεύονται,και δεν τους δηλώνουν,άρα δεν τους πληρώνουν ικα,ναι,μπορεί να σου τρώνε το κρεββάτι στο νοσοκομείο ρε όμνι,αλλά δε μπορείς να σκεφτείς ότι εάν εμείς είμασταν σωστοί, αυτοί θα είχαν πληρώσει εισφορές?

Για μια φορά,σε παρακαλώ, μπορείς να γράψεις με ειρμό,και να απαντήσεις?

(ή...άδικος κόπος)!

Δημοσ.
πόσο γεμάτες από αλλοδαπούς είναι οι φυλακές...

Γιατί γέμισαν μετά το 90 οι φυλακές?

να δεις τα στατιστικά στοιχεία που ο παρεδώσε παρουσιάζει,

βαριέμαι να ψάχνω πες σελίδα.Αν και μου φαίνεται ότι θα ναι στοιχεία από δρόμο που αρχίζει σε Κ.και τελειώνει σε Ου.

Επίσης,σιγά το πρόβλημα που πέθαναν κατά τη διάρκεια των ολυμπιακών έργων 12 αλλοδαποί, για να φτιάξει η ελλάδα "τους καλύτερους ολυμπιακούς αγώνες"!

Τι θες να πεις μ αυτό?Στη θέση τους θα μπορούσαν να ταν Ελληνες αλλά οι Αλβανοί εκεί δούλευαν χωρίς ασφάλεια και με το μισό βασικό μισθό.

τώρα,αν οι ελληνάρες τους εκμεταλλεύονται,και δεν τους δηλώνουν,άρα δεν τους πληρώνουν ικα,ναι,μπορεί να σου τρώνε το κρεββάτι στο νοσοκομείο ρε όμνι,αλλά δε μπορείς να σκεφτείς ότι εάν εμείς είμασταν σωστοί, αυτοί θα είχαν πληρώσει εισφορές?

Φαντάζομαι ότι εσύ και οι ομοιδεάτες σου δε θα χρειαστούν οι ίδιοι κρεβάτι σε νοσοκομείο ή θα πάτε στο Ιατρικό αλλά υπάρχει κόσμος που το χρειάζεται.Και ναι παλιά δεν τους πλήρωναν αλλά σήμερα?

Α και δε μου είπες πως γίνονταν τα κτήρια πριν από το 90?Ως εκ θαύματος?

Δημοσ.
Εχεις δικιο, εμεις του εξωτερικου ειμαστε πιο Ελληνες απο τους ντοπιους,

ισος και εμεις αν ζουσαμε στην Ελλαδα να ημασταν τα ιδια σκ_ _ _ .

Αυτό που λες IOSTEFO είναι πολύ βαρύ και σε παρακαλώ να το πάρεις πίσω. Δεν καταλαβαίνω πως μπορείς να μιλάς για ένα σύνολο 10,000,000 με τέτοια άνεση.. αφαιρώντας φυσικά τον εαυτό σου ,αφού όπως είπες και μόνος σου, ζώντας στο εξωτερικό γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος....:evil::evil:

Δημοσ.
Γιατί γέμισαν μετά το 90 οι φυλακές?

Κάποιοι έχουμε πρόβλημα με τους εγκληματίες.

Κάποιοι έχετε πρόβλημα με τους ξένους, είναι δεν είναι εγκληματίες.

Μάντεψε ποιος έχει παράλογες αντιλήψεις.

Φαντάζομαι ότι εσύ και οι ομοιδεάτες σου δε θα χρειαστούν οι ίδιοι κρεβάτι σε νοσοκομείο ή θα πάτε στο Ιατρικό αλλά υπάρχει κόσμος που το χρειάζεται.Και ναι παλιά δεν τους πλήρωναν αλλά σήμερα?

Εγώ που πιστεύω στο Δωδεκάθεο (για αυτό κι έχω τόση εμπάθεια με τον Χριστόδουλο) και στηρίζω τη διατροφή μου στο νέκταρ και την αμβροσία, δεν έχει χρειαστεί ποτέ να νοσηλευτώ. Αφού να σκεφτείς ότι έχω κάνει ειδική συμφωνία με το ΙΚΑ και δεν τους δίνω εισφορές. Τα δίνω στην εκκλησία που τα έχει πιο πολύ ανάγκη.

Α και δε μου είπες πως γίνονταν τα κτήρια πριν από το 90?Ως εκ θαύματος?

Δεσμεύομαι να σου πω, αν μας πεις κι εσύ πως γίνονται τα παιδιά των βιαστών. Εξ οργασμού;

Έτσι για να θυμίσεις στους παλιούς και να διασκεδάσεις τους νέους.

Δημοσ.

Τι έγινε τελειώσαν τα επιχειρήματα?punky και antreas διαφωνείτε πως στις φυλακές η μεγαλύτερη πλειοψηφία για φόνους βιασμούς κλπ είναι ξένοι δεδομένου πως αποτελούν περί το 1/7 του συνολικού πληθυσμού?Τι το παράλογο λέω.

Επειδή punky δεν ξέρεις τι έγινε για τους οικοδόμους θα σου πω εγώ.Μέχρι το 90 τα σπίτια τα φτιάχναν Ελληνες γιατί δεν υπήρχε ξένος.Μετά το 90 ήρθαν οι Αλβανοί.Αφού οι άνθρωποι αυτοί δουλευαν με λιγα λεφτά έτσι οι μεγαλοεργολάβοι τους προτίμησαν στέλνοντας στην ανεργία Ελληνες οικοδόμους.Σιγά σιγά οι Αλβανοί οικοδόμοι έγιναν κύκλωμα έτσι που δε βλέπεις Ελληνα πια.

@ινσομνιακ έχουμε προσφυγες κάτι χειρότερο

@αντρεα για το χωρίο στην Καλαμάτα.Φαντάζομαι αυτοί οι άνθρωποι θα ήρθαν για να δουλέψουν στα χωράφια γιατί οι βρωμοντόπιοι βαριόντουσαν και προτιμούσαν να τα πιουν στα καφενεία.Φαντάζομαι ήδη θα δημιουργούνται ταξικές αντιθέσεις γιατί θα ναι τα παιδιά του μεγαλοκτηματία μαζί με το δουλοπάροικο.Γιατί κακά τα ψέμματα τέτοιοι είναι.Τα παιδιά τους όμως δε θα γουσταρουν να ναι δούλοι κανενός θα πάνε να σπουδάσουν και έτσι δε θα μείνει κάποιος για τα χωράφια.Τότε τι θα κάνουμε?Εισαγωγή από την Αφρική?

Δημοσ.

Σκέψου λοιπόν πως αισθάνονταν όταν οι ντόπιοι, τους έδειχναν και τους φώναζαν οι πρόσφυγες, οι μετανάστες, που ήρθαν εδώ και μας παίρνουν τις δουλειές και ουσιαστικά δεν τους έβλεπαν ως συμπολίτες τους, αλλά ως κατώτερους που επειδή πείναγαν (και οι ίδιοι και τα παιδιά τους) έκαναν τα πάντα για ένα κομμάτι ψωμί.

Οι δικοί μου είναι πρόσφυγες από το Καστελόριζο (καραβοκύρηδες μέχρι το '20), η γιαγιά μου μέχρι και το θάνατο της θυμόταν τον χλευασμό του πλήθους όταν έφτασαν στον Πειραιά και η μητέρα της, με απολυτήριο σχολείου, πιάνο και Ιταλικά, τη μόνη δουλειά που μπορούσε να βρει ήταν καθαρίστρια με το μισό μεροκάματο.

Τα παραδείγματα είναι πολλά και αυτά στα λέει ένας μετανάστης, είναι πολύ εύκολο να κολλήσεις σε κάποιον την ταμπέλα, λόγω της καταγωγής του (ή πχ της εξωτερικής του ασχήμιας), που ουσιαστικά δεν ελέγχεται κιόλας και να προσδώσεις χαρακτηριστικά σε ένα λαό, από το μικρό δείγμα που με καχυποψία, ίσως έχεις συναναστραφεί.

Δε τα λέω να συγκινήσω, έστω και αν φαίνονται δακρύβρεχτα (άλλωστε δεν έχω ανάλογες εμπειρίες, έχω την τύχη να είναι αποδεκτός ως αυτό που είναι στην κοινωνία που ζω), αλλά το να κατηγορείς συμπολίτες σου και να εθελοτυφλείς στις αδυναμίες σου, στην έλλειψη παιδείας, στην κουτοπονηριά σου για να αισθανθείς καλύτερος (από ποιον άλλωστε; αυτόν που δεν μπορούσε να πάει σχολείο ή να έχει 2 μερίδες φαί την ημέρα;) και να αποποιηθείς τις ευθύνες σου απέναντι στην κοινωνία και στην ανθρωπότητα, είναι τουλάχιστον χαρακτηριστικό πνευματικής ανεπάρκειας. Αν όντως είσαι καλύτερος, θα προστατέψεις τον αδύναμο, θα βοηθήσεις αυτόν που θέλει δουλειά, δε μιλάω για ελεημοσύνες και λοιπές τυψομειωτικές πρακτικές, αλλά για ενσυνείδητες πράξεις, που βελτιώνουν το κοινωνικό σύνολο.

Δημοσ.
Τι έγινε τελειώσαν τα επιχειρήματα?punky και antreas διαφωνείτε πως στις φυλακές η μεγαλύτερη πλειοψηφία για φόνους βιασμούς κλπ είναι ξένοι δεδομένου πως αποτελούν περί το 1/7 του συνολικού πληθυσμού?Τι το παράλογο λέω.

Δεν έχω στοιχεία για το αν είναι "δεδομένο" το 1/7 ή όχι.

Μπορεί η αναλογία εγκληματιών/μεταναστών να είναι καλύτερη ή χειρότερη από την αναλογία εγκληματιών/ντόπιων.

Δεν το ξέρω. Και από την άλλη πιθανόν να είναι στη φυλακή ο ρουμάνος (λέμε τώρα) που μου έκλεψε το ποδήλατο των 200 Ευρώ, και να είναι διακοπές στη Νάξο ο πατέρας μου/σου που έκλεψε την εφορία 2.000 Ευρώ.

Από την άλλη, αυτό που είναι δεδομένο είναι ότι ο ξένος εγκληματίας (κάθε κλίμακας) έχει αυστηρότερη αντιμετώπιση από τον έλληνα.

Αλλά ας μην το βάλουμε αυτό στην εξίσωση, γιατί ούτε από μπορεί αντικειμενικά να αποδειχθεί ή να ισχυριστεί.

Επειδή punky δεν ξέρεις τι έγινε για τους οικοδόμους θα σου πω εγώ.Μέχρι το 90 τα σπίτια τα φτιάχναν Ελληνες γιατί δεν υπήρχε ξένος.Μετά το 90 ήρθαν οι Αλβανοί.Αφού οι άνθρωποι αυτοί δουλευαν με λιγα λεφτά έτσι οι μεγαλοεργολάβοι τους προτίμησαν στέλνοντας στην ανεργία Ελληνες οικοδόμους.Σιγά σιγά οι Αλβανοί οικοδόμοι έγιναν κύκλωμα έτσι που δε βλέπεις Ελληνα πια.

Και που ακριβώς είναι αυτό μεμπτό για τους Αλβανούς;

Με αυτούς τους όρους του παιχνιδιού τους δεχθήκανε. Και το ελληνικό κράτος και οι επιχειρηματίες.

Και φυσικά όχι μόνο αυτοί. Πόσοι μικρομεσαίοι έλληνες που μπορεί να είχαν ελιές στο χωριό τους ή να θέλαν να βάψουν το σπίτι τους ή οτιδήποτε άλλο χαμάλικο, έπαιρναν Αλβανούς με τα μισά λεφτά;

Μη λέμε μαλακίες λοιπόν. Το κράτος ήξερε πολύ καλά τι έκανε όταν άνοιγε τα σύνορα.

Και αυτό το εκμεταλλεύτηκαν όλοι. Από τους μεγαλοεργολάβους μέχρι τη γριά με τη χαμηλή σύνταξη που έπαιρνε αλβανίδα για να της καθαρίσει το σπίτι επειδή ήταν πιο φτηνή.

Είναι λογικό αυτό να γυρίσει μπούμερανγκ.

Και κανείς μα κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι η συνισταμένη αντιμετώπιση της ελληνικής κοινωνίας ήταν απαξιωτική προς τους μετανάστες.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με τον τουρισμό τώρα. Όλοι βλαστημάμε τις τιμές στα ελληνικά νησιά.

Και σε κάθε μα κάθε παρέα ακούς "και γιατί να πάω Σαντορίνη και δεν πάω με τα ίδια λεφτά στο Μπαλί να μου κάνουν και αέρα κάθε μέρα;"

Τι θα γίνει αν όλος ο εσωτερικός τουρισμός λακίσει και ξοδεύει όλο το χρήμα σε τρίτες χώρες;

Δεν θα τον πιουν στα νησιά;

Δεν θα χάσουν λεφτά;

Αυτά τα λεφτά δεν θα φύγουν από τη χώρα, αφού ο εστιάτορας της Σαντορίνης δεν θα τα εισπράξει για να έρθει να ψωνίσει κάτι από σένα;

Θα είναι κακός ο ταβερνιάρης από το Μπαλί;

Κοίτα, επειδή μου έχει τύχει να βρεθώ σε κρατητήρια όπου κρατούσαν δεκάδες παράνομους μετανάστες μέσα, δεν μπορώ με τίποτα να ξεχάσω τα παιδιά που ζούσαν, μεγάλωναν και έπαιζαν φυλακισμένα, συνυπάρχοντας μαζί με το κάθε καθίκι.

Όλα τα άλλα που λέμε είναι φιλοσοφίες του καναπέ.

Δημοσ.

Καλα ολ'αυτα για το τωρα , αλλα μπορει καποιος να με πει τι μελλει γενεσθαι οταν οι τωρινοι ημερομισθιοι Αλβανοι εργατες φυγουν για την χωρα τους εχοντας φτασει σε ηλικια συνταξης κ τα βλασταρια αυτων θα ειναι εξισου απροθυμα με τα τωρινα δικα μας να λερωσουν τα χερια τους ?

Δημοσ.

Δεν υπάρχουν δικά μας και δικά τους βλαστάρια, όπου μεγαλώνεις είναι η πατρίδα σου. Αφού λοιπόν η νοοτροπία των πολιτών της Ελλάδας είναι ο δημοσιοϋπαλληλισμός, δεν υπάρχει και λόγος διαχωρισμού ανάλογα με την προέλευση τους. Σα να μου λες ο γιος του καπνεργάτη από την Καβάλα, που όταν τέλειωσαν τα καπνά και ήρθε στην Αθήνα και έπιασε δουλειά στο Πέραμα ματσακόνι, πρέπει να πιάσει κι αυτός δουλειά στα ναυπηγεία πάλι ματσακόνι, λες και είναι οικογενειακή παράδοση ο θάνατος στα 50 από καρκίνο στους πνεύμονες.

Ο ελλαδικός χώρος και οι κάτοικοι του, έχουν αποδείξει τις τελευταίες χιλιετηρίδες πως είναι χωνευτήρι και λαών και νοοτροπίας και πάντα κερδίζει με τη συναναστροφή με τους υπόλοιπους λαούς, άλλωστε αν αναλύσουμε το "ελληνικό δαιμόνιο", εκεί που θα καταλήξουμε είναι η προσαρμοστικότητα αυτού κοινωνικού και πνευματικού αμαλγάματος, που ονομάζεται σήμερα Ελλάδα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...