Προς το περιεχόμενο

Αλλοδαπός ένας στους τέσσερις κατοίκους της Ελλάδας

anaxiopistos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

insomniaK, μόλις βρώ λίγο χρόνο και κουράγιο θα σου απαντήσω. Προς το παρόν αν βρέις πουθενά το "Διεθνής Οικονομική" Paul krugman και Maurice Obstfeld, διάβασε το κεφάλαιο 7 "Διεθνής κίνηση συντελεστών παραγωγής".

Ο "μέσος πραγματικός μισθός" υπάρχει σαν όρος, αν και όταν μιλάμε για εργασιακά σύνολα το "μέσος" είναι περιττό ούτως ή άλλως.

• Απαντ. 971
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Μπορεις να μου εξηγήσεις τι σχέση έχουν αυτά που λέω με αυτά που λες εσύ; Εγώ σου λέω τι πιστεύουν και πώς συμπεριφέρονται για αυτό. Εσύ μιλάς για ανέκδοτα.

Χαρακτηριστικό νομίζω ότι την 9/11 το 90% των Αμερικάνων δε μπορούσε να καταλάβει γιατί θα μπορούσε να έχει γίνει αυτό.

Μετα απ αυτα που ειπα και δεν καταλαβες??

Λοιπον, με μια κουβεντα: Οπως αυτα ειναι ανεκδοτα ετσι και αυτο που λες (οτι το 90% των αμερικανων πιστευουν οτι ειναι μια καλη δυναμη που βοηθαει το κοσμο) ειναι εξισου ανεκδοτο.

Προσπαθησε να καταλαβεις οτι οι αμερικανοι δεν ειναι ουτε "αμερικανακια" ουτε ηλιθιοι οπως θελουν να τους παρουσιασουν τα ανεκδοτα.

Τωρα αν εσυ ντε και καλα επιμενεις να θεωρεις οτι οντως ειναι ηλιθιοι, ε τι αλλο να πω, παω πασο:-D

Δημοσ.

Νομίζω πως το επίπεδο ευφυίας ενός λαού κρίνεται πάρα πολύ όμορφα και αντικειμενικά από τον ποιόν ψηφίζεις.

Για 2η 4ετία.

Δημοσ.

Ξερεις, πολλοι στο ελαντα (αναμεσα τους κι εγω) πιστευουν οτι οποιοι ψηφιζουν τα 2 μεγαλα κομματα ειναι χαμηλου επιπεδου ανθρωποι. Αρα.....

Και μη μου πεις οτι ο Κωστακης ειναι εξυπνοτερος του Μπους!

Δημοσ.
Για 2η 4ετία.

Μιλάμε για τον άνθρωπο που στην πρώτη του γάμευσε τους πρωτογενείς και δευτερογενείς οικονομικούς τομείς των ΗΠΑ, δεν μάζευε στρατεύματα από το Ιράκ στην ώρα τους, γενικά -ΔΕΝ έκανε καλό στη χώρα.

Δημοσ.
Μετα απ αυτα που ειπα και δεν καταλαβες??

Λοιπον, με μια κουβεντα: Οπως αυτα ειναι ανεκδοτα ετσι και αυτο που λες (οτι το 90% των αμερικανων πιστευουν οτι ειναι μια καλη δυναμη που βοηθαει το κοσμο) ειναι εξισου ανεκδοτο.

Προσπαθησε να καταλαβεις οτι οι αμερικανοι δεν ειναι ουτε "αμερικανακια" ουτε ηλιθιοι οπως θελουν να τους παρουσιασουν τα ανεκδοτα.

Τωρα αν εσυ ντε και καλα επιμενεις να θεωρεις οτι οντως ειναι ηλιθιοι, ε τι αλλο να πω, παω πασο:-D

Ποια η σχέση σου με την Αμερική; Από τις ταινίες ας πούμε;

Δημοσ.
Μιλάμε για τον άνθρωπο που στην πρώτη του γάμευσε τους πρωτογενείς και δευτερογενείς οικονομικούς τομείς των ΗΠΑ, δεν μάζευε στρατεύματα από το Ιράκ στην ώρα τους, γενικά -ΔΕΝ έκανε καλό στη χώρα.

Γιατι, οι δικοι μας κανουνε καλο στη χωρα?

Λοιπον, για να μιλησουμε σοβαρα, την Αμερικη (οπως και την Ελλαδα, αλλα ακομα περισσοτερο την Αμερικη) δεν τη κυβερνανε οι διαφοροι Μπους αλλα τα μεγαλα συμφεροντα και οι πολυεθνικες. Οι προεδροι ειναι απλως μαριονετες τους. Συμφερει η μαριονετα να ειναι καποιος χαζος οπως Νιξον ή Μπους jr.

Tωρα, το να θεωρουμε εναν ολοκληρο λαο χαζο (ειδικα την αμερικη που ειναι τοσο μπροστα στα τεχνολογικα και τις επιστημες) ειναι βεβαια απαραδεκτο. Δε πρεπει να βριζουμε και να απαξιωνουμε οτι μισουμε.

Oποια σχεση ειναι και με τις υπολοιπες χωρες του πλανητη: σεβασμος.

Αλλωστε αν δε σεβαστεις τους αλλοδαπους γιατι να σε σεβαστουν κι αυτοι.

Που κολλανε οι ταινιες?

Δημοσ.

έτσι , κατα τη γνώμη μου οι περισότεροι που μιλάνε για αμερική

όχι μόνο γνωστούς δέν έχουν εκεί αλλά ούτε στο χάρτη δε ξέρουν που είναι.:|

τέλος πάντων για το θέμα των αλλοδαπών νομίζω ότι η

θεσαλονίκη αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με ποσοστά σε στύλ

1/3 και κάποιοι λένε για 1/2:?

Δημοσ.
κατα τη γνώμη μου οι περισότεροι που μιλάνε για αμερική

όχι μόνο γνωστούς δέν έχουν εκεί αλλά ούτε στο χάρτη δε ξέρουν που είναι.

Εσυ προφανως εισαι ενας απ αυτους.

Δημοσ.

Lycky Strike,

ο Kwsn_Men έχει δίκιο, αν και μάλλον το ποσοστό που παραθέτει είναι σχήμα λόγου. Στις ΗΠΑ έχει διατυπωθεί το δόγμα της "ηθικής δύναμης", εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες. Πιθανώς ιστορικά ανάγεται στη συμμετοχή τους στους δύο παγκοσμίους πολέμους, αν και έχω την αίσθηση πως μάλλον οι ρίζες του ανάγονται πολύ παλαιότερα. Συνοπτικά το επιχείρημα πάει ως εξής: οι ΗΠΑ είναι η ισχυρότερη δύναμη και πρέπει να διαχειριστούν αυτή τους τη δύναμη προς ώφελος ολόκληρου το κόσμου και όχι εγωιστικά (εδώ υπονοούν τις προηγούμενες υπερδυνάμεις.). To εντυπωσιακό είναι προ Boush jr η αντίληψψη αυτή έβρισκε απήχηση στους Δημοκρατικούς, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι ήταν συνήθως υπέρ του απομονωτισμού.

Δημοσ.

Φυσικα και δεν εχει δικιο. Απλως μισει τους αμερκανους και θελει να τους βγαλει ηλιθιους. Μηπως τελικα αλλοι ειναι οι ηλιθιοι?

Και σιγουρα αν ηταν λαος ηλιθιων ΔΕΝ θα ειχε κυριαρχησει στη γη.

Βαλτε λιγο το μυαλο σας (αν εχετε) να δουλεψει αντι να λετε τετοιες χοντραδες.

Ο κανονας ειναι: Οχι γενικευσεις, οχι απλοποιησεις, οχι αφορισμοι.

Διαφορετικα παμε στη γραφικοτητα.

Δημοσ.

Ρε λάκη στράηκ, σοβαρά τώρα, έχεις καμία επαφή με τις αποικίες ή βασίζεσαι απλώς σε μια καλοπροαίρετη στάση "σεβασμού προς όλους μέχρι να έχω βάσιμους λόγους να το αναιρέσω"?

Δημοσ.

Lucky Strike,

νομίζω πως είσαι λίγο υπερβολικός. Σίγουρα στην Ελλάδα, αν και όχι μόνο εδώ, έχουμε την τάση να υποτιμούμε τον αμερικάνικο λαό και να ερμηνεύουμε τις κινήσεις πολύ σχηματικά, σ'αυτό συμφωνώ μαζί σου. Αυτό δε σημαίνει όμως πως δεν αντιλαμβάνονται/προβάλλουν το ρόλο τους στα εξωτερικά θέματα με όρους ηθικής. Εν πάσει περιπτώσει, όποτε σου δοθεί η ευκαιρεία, πρόσεξε τον επίσημο λόγο στις ΗΠΑ. Θα συναντήσεις συχνά-πυκνά αναφορές στην ηθική αποστολή των ΗΠΑ, στην προστασία του πολιτισμένου κόσμου και των αδυνάτων ή ανάλογες αναφορές.

Δημοσ.

Καλά ρε Lucky Strike χαλάρωσε. Κι εγώ πιστεύω ότι ορισμένοι Αμερικάνοι είναι πολύ Οκ. Έχουν βγάλει πολλά τεχνολογικά συστήματα και συνεχίζουν να βγάζουν. Αλλά αυτό το 40% που ψηφίζει τον Μπους πραγματικά πιστεύω ότι είναι 100% ηλίθιοι.

Το ίδιο και στην Ελλάδα. 10 χρόνια ο ένας στην κυβέρνηση 10 κι ο άλλος απότι φαίνεται. Οπότε και αυτό το 70-80% στην Ελλάδα που ψηφίζει τα 2 κόμματα για μένα είναι ηλίθιοι, εκτός κι αν πράγματι έχουν επωφεληθεί σε σημαντικό βαθμό ωστέ να ψηφίζουν κάποιον από τα κόμματα.

Για τους αλλοδαπούς τώρα: Όπως σωστά είπε κάποιος παραπάνω είναι αρκετοί πλέον στην Θεσσαλονίκη αλλά όχι το 1/3. Κοντά στο 1/5 έλεγε πριν από καμιά βδομάδα ο Αγγελιοχώρος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...