Προς το περιεχόμενο

Αλλοδαπός ένας στους τέσσερις κατοίκους της Ελλάδας

anaxiopistos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εάν ο πύρρος δεν είχε πάρει το ολυμπιακό μετάλλιο, θα ήταν απλά ένας αλβανός. και ο γιος του (δεν ξέρω αν έχει γιο, έστω ότι έχει) πιθανότατα δεν θα είχε το δικαίωμα να κρατήσει την ελληνική σημαία στην παρέλαση του σχολείου, σύμφωνα με πολλούς έλληνες. οι οποίοι όμως δάκρυσαν όταν άκουσαν τον εθνικό ύμνο για το χρυσό της ελλάδαρας του πύρρου.

είμαστε λίγο μπάχαλο ή κάνω λάθος?

• Απαντ. 971
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αγαπητέ The_Edge,

Δεν ξέρω ποιους εννοείς με τον πρώτο πληθυντικό στην κατακλείδα ερώτηση σου, αλλά να μου επιτρέψεις να απέχω της ομαδοποίησης αυτής (εκτός κι αν είναι πληθυντικός της μεγαλειότητας), διότι εμένα ο ένας μου παππούς είναι αρβανίτης, η γιαγιά μου κατσιποδίτισσα (αθηναία/αρβανίτισσα δηλαδή), ο άλλος παππούς λάκωνας με τσακώνικες ρίζες και η άλλη γιαγιά καστελοριζιά με ρίζες που περιπλέκονται από την Αίγυπτο και την Κύπρο μέχρι την Ιταλία... Ωστόσο ζω στη γερμανία και η ταυτότητα μου γράφει ότι έχω ελληνική υπηκοότητα, κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια, όπως όλοι σε αυτό το θέμα, γενικεύω και δηλώνω πως αν δεν είσαι τουλάχιστον σαν και εμένα και θεωρώ τον εαυτό μου τον μόνο έλληνα που όλοι οι υπόλοιποι ζηλεύουν και φθονούν που γεννήθηκα στη συγκεκριμένη χώρα...

Δημοσ.
εάν ο πύρρος δεν είχε πάρει το ολυμπιακό μετάλλιο, θα ήταν απλά ένας αλβανός. και ο γιος του (δεν ξέρω αν έχει γιο, έστω ότι έχει) πιθανότατα δεν θα είχε το δικαίωμα να κρατήσει την ελληνική σημαία στην παρέλαση του σχολείου, σύμφωνα με πολλούς έλληνες. οι οποίοι όμως δάκρυσαν όταν άκουσαν τον εθνικό ύμνο για το χρυσό της ελλάδαρας του πύρρου.

είμαστε λίγο μπάχαλο ή κάνω λάθος?

Καταρχην αυτο δεν εχει καμια σχεση με την συζητηση.Οσοι ειναι αλβανοι και ειναι καλοι σε ενα αθλημα οπως ο Πυρρος,τους βγαζουμε ελληνικη υπιηκοτητα για να κερδισουν στο ονομα της Ελλαδας.Το αν θα κρατα αλβανος η αλλοδαπος την ελληνικη σημαια αυτο δεν ειναι προβλημα. Το προβλημα ειναι με τους αμετρητους αλλοδαπους εγκληματιες.

Δημοσ.
Aυτα που ειπες δεν ειναι..."διαμόρφωση μεταναστευτικής πολιτικής"

αλλα φασιστικο λογιδριο... ακου "υποχρεωτικη εκμαθηση της γλωσσας"!

με το στανιο θα τους υποχρεωσεις να μαθουν τη γλωσσα σου ρε παληκαρι? θα τους υποχρεωσεις να παρουν την εθνικοτητα σου μετα απο 7 χρονια?

Και αν ειναι δυνατον να ξεκινησουμε εμφυλιο για χαρη μιας χουφτας ακροδεξιων.

ΥΓ Σε ενοχλει πολυ αν ο αλλος ειναι "μαυριδερος"?

Κοίτα να δεις, και εγώ πιστεύω πως πάνω απ' όλα είμαστε όλοι άνθρωποι πρώτα (το λέω μειωτικά αυτό ε) και κατόπιν πολίτες ενός κράτους ή μέλη μιας "εθνικότητας". Επειδή γενικά ταξιδεύω αρκετά, έχω μάθει πλέον όταν ακούω "αλβανός", "ρουμάνος", "ουκρανή", "σέρβος", να μην σκέφτομαι όπως η κυρά Μαρία απέναντι που η πρώτη εικόνα είναι ένας ψιλόλιγνος τύπος με σουγιά και σατανική λάμψη στα μάτια -οι πρόσφυγες δν είναι δείγμα πολιτισμού και τρόπου ζωής μιας χώρας, οι κάτοικοι είναι.

Όταν όμως ένα παλικάρι περνάει τα σύνορα για να έρθει εδώ, ξέρει και ξέρω, πως δν σκέφτεται "είμαστε όλοι άνθρωποι, δν υπάρχουν εθνικότητες, απλώς μετακινούμαι 500χλμ". Αλλάζει χώρα. Αλλάζει χώρα επειδή είναι το συμφέρον του αυτό, δεν είπε κανείς ότι θα έρθει και σε 6 μήνες θα έχει μονοκατοικία στο Κολωνάκι, αλλά από το να του κλέβουν τα γελάδια εκεί επάνω, θα είναι καλύτερα. Για να περνάνε και οι ήδη ζώντες εδώ καλύτερα -πρόσεχε, όχι οι Έλληνες, οι ζώντες εδώ- όμως, θα πρέπει να μπουν κάποιοι όροι. Τους όρους αυτούς θα τους επιλέξει κατά την είσοδο, δν θα μπει και θα του πούμε "χαχα σε παγιδέψαμε, έχεις τσάμπα σπίτι και βασικό μισθό σε κάποια εργασία κρατικής χρηματοδότησης αλλά θα μάθεις και Ελληνικά, μουαχαχαχα". Αν θέλει μπαίνει, αν δν γουστάρει, ε ας μείνει εκεί ή ας διαλέξει άλλη χώρα. Η έλλειψη αυτού που περιγράφω πάντως είναι η βασική αιτία μεγάλων γκέττο στο Βερολίνο και σε άλλες Γερμανικές πόλεις από Τούρκους και Άραβες, και στην Φινλανδία εφαρμόζεται ήδη. Έχω αρκετούς μακρινούς συγγενείς που την κάνανε για εκεί, δουλεύανε οδηγοί λεοφωρείου και μπορούσαν να έχουν Βόλβο, αλλά έτσι και χάνανε μάθημα χωρίς ιατρική επιβεβαίωση ασθένειας, ένα μάθημα Φινλανδικών, δρόμο, πίσω.

Επίσης ο εμφύλιος αναφερόταν όντως στην Ελλάδα, κάτι που νομίζω εκφράζει σαφώς την άποψή μου για τους Νεοέλληνες και αντικρούει κάπως τον χαρακτηρισμό "ακροδεξιός".

Επίσης δν με ενοχλεί καθόλου το χρώμα του άλλου, εκτός αν είναι βαμμένος ολόκληρος στο χρώμα των πολιτικών του πιστεύω, εκεί γίνομαι εγώ πράσινος από την αναγούλα.

Και μετά στο Αιγαίο ομιλούν την Τουρκική.

Γτ αυτό που μας προστατεύει από την Τουρκική εισβολή στο Αιγαίο είναι το άγρυπνο βλέμμα των μυριάδων ηρώων μας που περιμένουν πως και πως να γεμίσει ο τόπος αίμα και φωτιά για να μπουν μπροστάρηδες.

Δημοσ.
Το αν θα κρατα αλβανος η αλλοδαπος την ελληνικη σημαια αυτο δεν ειναι προβλημα. Το προβλημα ειναι με τους αμετρητους αλλοδαπους εγκληματιες.

Συμφωνω σε αυτο φιλε.Αλλοδαπος που θελει να κρατα την ελληνικη σημαια σημαινει οτι αγαπα την ελλαδα και τον κοσμο της ελλαδας ειται ειναι ελληνες ειται αλλοδαποι.Αν ειναι ετσι τοτε συμφωνω.Η λυση που πρεπει να βρεθει με τους εγκληματιες ειναι πιστευω απο το κρατος.Δηλ οταν οι τους συλλαμβανουν να τους απελαζουν αντι να τους βαζουν 1-6μηνες φυλακη και μετα να βγαινουν εξω χειροτεροι.Διοτι τι αλλο να τους κανουν?Να τους βαλουν ισοβια για ληστεια η για αλλα εγκληματα δεν γινεται.Ενω αν τους απελασουν αυτους που κανουν τα εγκληματα τοτε θα μενανε μονο οι καλοι.

Πηγαινα σε ενα γυμναστηριο παλια και ειχε 2 γεωργιανους εξω και τους λεω 'γεια σας.'Και γυρισανε με αγριοκοιταξανε λες και τους σκοτωσα την μανα

και ο ενας εφτυσε κατω μπροστα μου.Εγω τοτε τι επρεπε να κανω?Πως να μην πω κολορατσες και να μην τους κτυπησω?Αυτο ειναι που με ενοχλει.Κουραστηκα να λεω τα ιδια και τα ιδια.

Δημοσ.
Καταρχην αυτο δεν εχει καμια σχεση με την συζητηση.[...]

Συγνώμη, λάθος μου, νόμιζα πως το topic έχει θέμα "Αλλοδαπός ένας στους τέσσερις κατοίκους της Ελλάδα".

Δημοσ.
Καρφώνεσαι.

όχι έτσι λέει το 1ο πόστ ,και ο τίτλος της ελλάδα

άς το αλλάξει κάποιος

ή έχει σκωπτικό χαρακτήρα?

Δημοσ.
Καλα ρε.Τι σοι ελληνας εισαι εσι και διαφωνεις με ολους?ειπαν οι αλλοι τοσα σωστα πραγματα και εσι διαμαρτυρεσαι ακομα.Ευχομαι να σου την επεφταν και εσενα 3 αλλοδαποι και να σε λυστευανε να δουμε τι θα εκανες!Θα τους ελεγες δεν φταιτε εσεις οι συνθηκες της ζωης φταινε?Και τι θελεις εσι δηλαδη?Μηπως να τους δωσουμε την Ελλαδα και να φυγουμε ολοι?Μηπως?Βαλε μιαν φορα τον εαυτουλι σου στην θεση των ελληνων θυματων και μετα ξαναμιλα.

Ειλικρινα φιλε μου με κουφανες!!

Καταρχην εγω πιστευω οτι εσυ δεν εισαι ελληνας αν λες τετοια πραγματα και ντροπιαζεις τη φυλη μας. Εγω μιλαω τη γλωσσα της καλοσυνης, της ανθρωπιας και της λογικης. Εσυ του μισους, του χουλιγκανισμου και της παρανοιας. Αλιμονο αν ολοι διαφωνουσαν μαζι μου, οπως ειπες. Προφανως οι περισσοτεροι συμφωνουν μαζι μου και ελαχιστοι ακροδεξιοι συμφωνουν μαζι σου. Πες οτι εσυ αναγκαζοσουν να μεταναστευσεις σε αλλη χωρα, θα ηθελες να σου συμπεριφερονται ετσι? ή να τη πληρωνες για καποιους κακους συμπατριωτες σου? Βαλε και λιγο το νιονιο σου να δουλεψει, μην αφηνεις τον καθε καρατζαφερη που παιζει πολιτικα παιχνιδια να σου το καιει με τα κυρηγματα μισους και ξενοφοβιας.

Οσο για τις ληστειες, ηδη ειπα πως οταν εχεις το καθε πολυδωρα να λεει οτι "η εγκληματικοτητα μειουται" και οι αστυνομικοι να παιζουν ταβλι φυλωντας δεκα-δεκα τα μεγαλα προσωπα, τοσο θα συνεχιζεται το αισχος. Μ αυτους να τα βαλεις, οχι με τους φουκαραδες φτωχομπ/δες.

Νομιζω η εκμαθηση της γλωσσας ειναι για δικο τους καλο.

Δηλαδη, οι ελληνες που μενουν στην αλβανια ή τη τουρκια θεωρεις οτι υποχρεωτικα πρεπει να μαθουν αλβανικα ή τουρκικα και να ξεχασουν την ελληνικη?

Δημοσ.
Ειλικρινα φιλε μου με κουφανες!!

Καταρχην εγω πιστευω οτι εσυ δεν εισαι ελληνας αν λες τετοια πραγματα και ντροπιαζεις τη φυλη μας. Εγω μιλαω τη γλωσσα της καλοσυνης, της ανθρωπιας και της λογικης. Εσυ του μισους, του χουλιγκανισμου και της παρανοιας. Αλιμονο αν ολοι διαφωνουσαν μαζι μου, οπως ειπες. Προφανως οι περισσοτεροι συμφωνουν μαζι μου και ελαχιστοι ακροδεξιοι συμφωνουν μαζι σου. Πες οτι εσυ αναγκαζοσουν να μεταναστευσεις σε αλλη χωρα, θα ηθελες να σου συμπεριφερονται ετσι? ή να τη πληρωνες για καποιους κακους συμπατριωτες σου? Βαλε και λιγο το νιονιο σου να δουλεψει, μην αφηνεις τον καθε καρατζαφερη που παιζει πολιτικα παιχνιδια να σου το καιει με τα κυρηγματα μισους και ξενοφοβιας.

Οσο για τις ληστειες, ηδη ειπα πως οταν εχεις το καθε πολυδωρα να λεει οτι "η εγκληματικοτητα μειουται" και οι αστυνομικοι να παιζουν ταβλι φυλωντας δεκα-δεκα τα μεγαλα προσωπα, τοσο θα συνεχιζεται το αισχος. Μ αυτους να τα βαλεις, οχι με τους φουκαραδες φτωχομπ/δες.

Δηλαδη, οι ελληνες που μενουν στην αλβανια ή τη τουρκια θεωρεις οτι υποχρεωτικα πρεπει να μαθουν αλβανικα ή τουρκικα και να ξεχασουν την ελληνικη?

Εσι τι λες?Γινεται σε μια χωρα που τα μισα εγκληματα ειδικα οπως λεει ο αλλος εις βαρος του κοσμου,γινονται απο αλλοδαπους,πως να μην τους κρινεις?Πως θα εμπειστευθεις ενα οταν οι υπολιποι ειναι εγκληματιες?Και εγω αν ειμουν σε ξενη χωρα και οι περισσοτεροι ελληνες ληστευανε τον κοσμο,και οι κατοικοι της χωρας με εκριναν χωρις να με ξερουν τοτε δεν θα διαμαρτυρομουν αλλα θα με πειραζε που ειναι ετσι η ρατσα μου.Λεμε παντα οτι η αστυνομια φταιει.Τι να κανει?

Δημοσ.

Εγω πιστευω οτι ειναι καλα οταν μενει καποιος σε αλλη χωρα να ξερει και την γλωσσα.Αλλα φυσικα θα κρατισει και την δικη του.

Δημοσ.

Καταρχήν τυχερέ μπάφε κόψε τις επιθέσεις στον Καρατζαφέρη.Θα θελες να άρχιζα για τα μπουμπούκια των έκνομων οργανώσεων που στηρίζουν τους μετανάστες με τα λεφτά κάποιας πρεσβείας;

Την οργάνωση λοιπόν sos racism θα την έχεις ακουστά.Οταν οι Αεκτζήδες χάσαν από εμάς στο Κύπελλο στην Κρήτη αποφάσισαν να εκδικηθούν το πλοίο που τους μετέφερε.Περιττό να σου πω πως μέλος αυτής της οργάνωσης επιτέθηκε σε αστυνομικό και πήγε να τον μαχαιρώσει.

Αυτά για τα μπουμπούκια τέτοιων οργανώσεων και λοιπών κοινοβουλευτικών παραφυάδων τους.

Τώρα πως θα λυθεί το πρόβλημα.

Εχουμε μια οικοδομή και ένα χωράφι.Για να χτιστεί η οικοδομή χρειάζονται 10 εργάτες.Πόσοι Ελληνες παρουσιάζονται;λιγότεροι από 10.ωραία κυρ εργολάβε έχεις 8 Ελληνες και χρειάζεσαι άλλους 2 .Πάρε και δυο αλλοδαπόυς.Εχει και άλλους αλλοδαπούς η περιοχή ;στο χωράφι του Κυρ-Μήτσου.Τι έχει και άλλους και δεν φτάνουν γι αυτούς οι δουλειές;Κράτα τα στοιχειά τους(θα το εξηγήσω αργότερα γιατί) και απέλασε τους.Γιατί αυτοί οι κύριοι αν δεν έχουν να φάνε θα ναγκαστούν να κλέψουν για να φάνε.Και να προβούν σε φόνους και χειρότερα.

Παει μετά από ένα χρόνο το κράτος στον εργολάβο.εργολάβε πως ήταν τα παιδιά.Εξαίσιο παιδί ο χασάν και δούλευε και τίμιος εξαίρετος.Ελα δω κυρ Χασάν.Πάρε δικαίωμα ψήφου πλήρωνε φόρους γράψου και στο συνδικαλιστικό όργανο των οικοδόμων και αγωνίσου γιατα δικαιώματα σου.Εχεις παιδιά δικαιώμα να μπουν στο δημόσιο αλλά και υποχρεωτικά να υπηρετήσουν στο στρατό.Ο αμήρ πως ήταν.Τεμπέλης ,αργούσε κτλ.Ελα δω αμίρ πήγαινε στην πατρίδα σου και μην ξανάρθεις.Ποιος θα πάρει τη θέση του αμίρ;Πρώτα ο Ελληνας εργαζόμενος .Αν δεν υπάρχει φώναξε τον άλλο που είχε κρατήσεις τα στοιχεία σου πλήρωσε τα μεταφορικά του και δοκίμασε τον.ΚΟΚ...

Περιμένω προτάσεις.

Δημοσ.
Καταρχήν τυχερέ μπάφε κόψε τις επιθέσεις στον Καρατζαφέρη.Θα θελες να άρχιζα για τα μπουμπούκια των έκνομων οργανώσεων που στηρίζουν τους μετανάστες με τα λεφτά κάποιας πρεσβείας;

Την οργάνωση λοιπόν sos racism θα την έχεις ακουστά.Οταν οι Αεκτζήδες χάσαν από εμάς στο Κύπελλο στην Κρήτη αποφάσισαν να εκδικηθούν το πλοίο που τους μετέφερε.Περιττό να σου πω πως μέλος αυτής της οργάνωσης επιτέθηκε σε αστυνομικό και πήγε να τον μαχαιρώσει.

Αυτά για τα μπουμπούκια τέτοιων οργανώσεων και λοιπών κοινοβουλευτικών παραφυάδων τους.

Τώρα πως θα λυθεί το πρόβλημα.

Εχουμε μια οικοδομή και ένα χωράφι.Για να χτιστεί η οικοδομή χρειάζονται 10 εργάτες.Πόσοι Ελληνες παρουσιάζονται;λιγότεροι από 10.ωραία κυρ εργολάβε έχεις 8 Ελληνες και χρειάζεσαι άλλους 2 .Πάρε και δυο αλλοδαπόυς.Εχει και άλλους αλλοδαπούς η περιοχή ;στο χωράφι του Κυρ-Μήτσου.Τι έχει και άλλους και δεν φτάνουν γι αυτούς οι δουλειές;Κράτα τα στοιχειά τους(θα το εξηγήσω αργότερα γιατί) και απέλασε τους.Γιατί αυτοί οι κύριοι αν δεν έχουν να φάνε θα ναγκαστούν να κλέψουν για να φάνε.Και να προβούν σε φόνους και χειρότερα.

Παει μετά από ένα χρόνο το κράτος στον εργολάβο.εργολάβε πως ήταν τα παιδιά.Εξαίσιο παιδί ο χασάν και δούλευε και τίμιος εξαίρετος.Ελα δω κυρ Χασάν.Πάρε δικαίωμα ψήφου πλήρωνε φόρους γράψου και στο συνδικαλιστικό όργανο των οικοδόμων και αγωνίσου γιατα δικαιώματα σου.Εχεις παιδιά δικαιώμα να μπουν στο δημόσιο αλλά και υποχρεωτικά να υπηρετήσουν στο στρατό.Ο αμήρ πως ήταν.Τεμπέλης ,αργούσε κτλ.Ελα δω αμίρ πήγαινε στην πατρίδα σου και μην ξανάρθεις.Ποιος θα πάρει τη θέση του αμίρ;Πρώτα ο Ελληνας εργαζόμενος .Αν δεν υπάρχει φώναξε τον άλλο που είχε κρατήσεις τα στοιχεία σου πλήρωσε τα μεταφορικά του και δοκίμασε τον.ΚΟΚ...

Περιμένω προτάσεις.

Εγω συμφωνω μαζι σου.Δεν θα πω τιποτε αλλο για το θεμα προς το παρον

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...