Προς το περιεχόμενο

Αλλοδαπός ένας στους τέσσερις κατοίκους της Ελλάδας

anaxiopistos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

antreaslam χαλαρωσε λιγακι....

Ανεξαρτητα απο αυτα που αναφερεις τους δωσαμε δουλεια,και πρεπει να ειναι ευγνωμονες...

Τωρα δεν ξερω σε ποιον απαντας,αλλα γενικευεις πολυ με αυτα που λες...

Καταρχας,οι κανονες ασφαλειας ειναι ενα ασχετο θεμα,και εχουν σκοτωθει πολλοι εργατες (οποιασδηποτε εθνικοτητας) και δε μας αφορα εδω.Προφανως ειναι πολυ δυσαρεστα τα ατυχηματα,γιατι μιλαμε για ανθρωπινες ζωες,οι οποιες υπερβαινουν θελω να πιστευω τις εθνικοτητες.

Δευτερον,αν δεν τα εκαναν οι αλβανοι η καποιοι αλλοι αλλοδαποι τα εργα ,σιγουρα θα βρισκονταν ειτε Ελληνες,ειτε αλλοι αλλοδαποι να τα κανουν...

Τριτον,δεν τα εκαναν απο αγαθοεργια,αμοιβονταν για τις υπηρεσιες τους οκ?

Μη βγαλεις τωρα και εθνικους ευεργετες τους αλλοδαπους.Και προσφερουν και παιρνουν.

Τεταρτον,προσωπικα δεν αισθανθηκα υπερηφανος για τους Ολυμπιακους,αλλα και αν αισθανομουν προφανως δε θα με ενδιεφερε ποιας εθνικοτητας ηταν οι εργατες των εργων..Θα προτιμουσα να ηξερα,οτι δεν εγιναν υπερ-κοστολογησεις και οτι οι Ολυμπιακοι Αγωνες πραγματικα προσεφεραν στη Ελλαδα...

Πεμπτον,η Ελλαδα δε χρησιμοιποιησε στεγνα κανεναν αλλοδαπο,ειναι σχεση αμοιβαιοτητας...Και τωρα μη μου πεις οτι τον χαλασε τον Καχιασβιλι οταν επαιρνε χρυσα μεταλλλια με την ελληνικη σημαια!

Εξακολουθω να μην καταλαβαινω σε ποιο ποστ απαντας,αλλα παλι πεφτεις σε γενικευσεις επικινδυνες....Καταρχας,εγω το βρισκω,τελειως ρατσιστικο να λες οτι τα παιδια τους ειναι αξιοτερα απο τα δικα μας...Μηπως ξερεις ολα τα παιδια τους και ολα τα παιδια των Ελληνων?

Επισης,ενα μεγαλο μπραβο στα παιδια που βγαινουν πρωτα στο σχολειο τους...Τον αριστο πρεπει παντα να τον επιβραβευουμε!

Και κλεινοντας,οφειλω να επισημανω οτι οι Αλβανοι εχουν αφομοιωθει σε μεγαλο βαθμο.Και τους δεχομαστε οι περισσοτεροι τουλαχιστον,και πανε στα σχολεια μας τα παιδια τους και μιλανε καλα ελληνικα ολοι και αρχιζουν και δουλευουν σε ανθρωπινες συνθηκες...

Ανδρεα,πολλες φορες οταν αντιδρας σε κατι,μη φτανεις στο αλλο ακρο...Δηλαδη,να προσπαθουμε τουλαχιστον να συμπεριφερομαστε ως ισος προς ισο με τους αλλοδαπους κτλ,αλλα να μη γινομαστε μισελληνες κιολας!

Φιλικα,peace to all!

• Απαντ. 971
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Ανεξαρτητα απο αυτα που αναφερεις τους δωσαμε δουλεια,και πρεπει να ειναι ευγνωμονες...

ΣΕ αυτο συμφωνουμε ,αλλα επισης οταν βρισκουμε τον αλλο αδυναμο και τον παταμε στο κεφαλι,δινοντας του το μισο απο το βασικο μισθο,κ χωρις ενσημα,ε ,δεν πρεπει να ειναι κ τοσο ευγνωμονας!

Καταρχας,οι κανονες ασφαλειας ειναι ενα ασχετο θεμα,και εχουν σκοτωθει πολλοι εργατες (οποιασδηποτε εθνικοτητας) και δε μας αφορα εδω.Προφανως ειναι πολυ δυσαρεστα τα ατυχηματα,γιατι μιλαμε για ανθρωπινες ζωες,οι οποιες υπερβαινουν θελω να πιστευω τις εθνικοτητες.

μιλαω για τις "συνθηκες εργασιας" που παρειχαμε. κ μπορει να κανω κ λαθος, αλλα δε νομιζω ο adi,να στεναχωρηθηκε το ιδιο για τον αλβανο εργατη,απο οτι για τον ελληνα,αυτο τονιζω,γιαυτο το ανεφερα

Δευτερον,αν δεν τα εκαναν οι αλβανοι η καποιοι αλλοι αλλοδαποι τα εργα ,σιγουρα θα βρισκονταν ειτε Ελληνες,ειτε αλλοι αλλοδαποι να τα κανουν...

ναι,οι ελληνες με το διπλασιο κοστος βεβαια! και αν τα εκαναν ελληνες,κ πεθαιναν 2-3 ατομα,θα γινοταν χαμος (και σωστα κ δικαια),ενω τωρα,ελα μωρε,δεν πειραζει,5 αλβανοι λιγοτεροι!

Τριτον,δεν τα εκαναν απο αγαθοεργια,αμοιβονταν για τις υπηρεσιες τους οκ?

φυσικα,δεν ειπα οχι. απλα τον ρωτησα ποσο υπερηφανος αισθανθηκε για τους ολυμπιακους που εκανε η αρεια φυλη των ελληνων (κατα τα αλλα),κ αν ενοχληθηκε που τα εργα τα εκαναν αλλοδαποι

Τριτον,δεν τα εκαναν απο αγαθοεργια,αμοιβονταν για τις υπηρεσιες τους οκ?...οτι δεν εγιναν υπερ-κοστολογησεις...

συμφωνω,αμοιφθηκαν ,φυσικα! οσο για τις υπερκοστολογησεις,τις "λαμογιες" κλπ, ειναι ευθυνη της ανωτερης φυλης των ελληνων κ των πολιτικων που ψηφιζουμε!!!τους ιδιους πολιτικους,που εφεραν μιλουνια ξενων για ψηφοθηρικους λογους,κ χρησιμοποιουν ρατσιστικες συμπεριφορες εναντιον τους για να κερδισουν ολους οσους ειναι ξενοφοβικοι,ρατσιστες ή φασιστες!

Πεμπτον,η Ελλαδα δε χρησιμοιποιησε στεγνα κανεναν αλλοδαπο,ειναι σχεση αμοιβαιοτητας...Και τωρα μη μου πεις οτι τον χαλασε τον Καχιασβιλι οταν επαιρνε χρυσα μεταλλλια με την ελληνικη σημαια!

ναι,αλλα σου σχολιαζω οτι οταν ο ΠΑΝΤΕΛΩΣ ξενος καχι, πηρε μεταλλιο, κανεις δε το ανεφερε αυτο!εμειναν ολοι στο οτι ακουστηκε ο εθνικος υμνος,χαρη σε εναν αθλητη (το αλλοδαπος το χρησιμοποιουμε μονο για τους εργατες)!

Μηπως ξερεις ολα τα παιδια τους και ολα τα παιδια των Ελληνων?

οχι βεβαια..απλα εαν,οταν κ εφοσον ενα παιδι αλλοδαπο βγαινει πανω απο τα ελληνακια του σχολειου του,ειναι διπλα αξιο θαυμασμου!

Ανδρεα,πολλες φορες οταν αντιδρας σε κατι,μη φτανεις στο αλλο ακρο...Δηλαδη,να προσπαθουμε τουλαχιστον να συμπεριφερομαστε ως ισος προς ισο με τους αλλοδαπους κτλ,αλλα να μη γινομαστε μισελληνες κιολας!

γινομαι μισελληνας,οταν βλεπω ποσο απανθρωποι ειναι καποιοι ελληνες,ποσο λαθος νοοτροπια εχουν,κ ποσο κακο κανουν στο κοινωνικο συνολο..

Δημοσ.

adi, να διορθωσεις αμεσως το ποστ που φαινεται σα να απαντω εγω στα ερωτηματα μου,ενω ειναι δικα σου.

δεν ανεχομαι να φαινεται σαν quote οτι εγω λεω τετοια πραγματα...

Δημοσ.

Το πόσο τους έχουμε απορροφήσει φαίνεται από τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών σε θέματα παρέλασης, όπως (όπως έχουμε χιλιοπεί) στο δικαίωμα να πανηγυρίζουν ειτε για την ομάδα τους είτε και για τη δική μας.

Δημοσ.
adi' date=' να διορθωσεις αμεσως το ποστ που φαινεται σα να απαντω εγω στα ερωτηματα μου,ενω ειναι δικα σου.

δεν ανεχομαι να φαινεται σαν quote οτι εγω λεω τετοια πραγματα...[/quote']

YES SIR το φτιαχνω αμεσως

να με συγχωρεις παρα πολυ

μη σε πουνε και φασιστα

Δημοσ.

Παρακαλώ. Και μάλιστα τον Trier τον θεωρώ γίγαντα.

Αλλά που το πας. Γιατί μπορεί να δικαιολογήσεις 2 εντελώς αντίθετες απόψεις με κάποιο συμπέρασμα από την ταινία.

Εγώ αυτό που θα έλεγα, είναι ..."πόσο αλαζονικό είναι να λυπάσαι τον διπλανό σου". Δηλαδή, τόσο ο ρατσισμός απέναντι στους μετανάστες, όσο και το "αχ τους κακομοίρηδες" είναι εξ ίσου αλαζονικό.

Οι μετανάστες είναι οι σύγχρονοι σκλάβοι του καπιταλισμού. Και αν δεν το καταλάβουμε, καλά θα κάνουν και θα μας φάνε.

Αυτό που έκαναν οι μετανάστες στη Γαλία που επί ένα μήνα τα έσπαγαν μου άρεσε πάρα πολύ (παρά τις διαφωνίες που έχω με τη τυφλή βία, ή με την καταστροφή των μέσων παραγωγής, ή την υπόκλιση στον αυθορμητισμό του καθενός παρ' ότι τον δέχομαι τον αυθορμητισμό). Αργά ή γρήγορα θα το δούμε και στην Ελλάδα αν σφάζουμε τους Αλβανούς που πανηγυρίζουν την ομάδα τους, ή τους απαγάγουμε και δεν τρέχει τίποτα, ή αριστεύουν στο σχολείο και τους βρίζουμε, αν σκοτώνουμε τον Άλεξ.....

Καλο-μελέτα κι έρχεται. Θα έχει γούστο όταν βγούν οι άπλυτοι, α-γράμματοι, α-κούλτουροι, και όπως αλλιώς τους λέει ο LL_NEO και ο adi32 και αρχίσουν να καίνε τα αμαξάκια τους.

Εγώ θα πάω στο άλσος και θα χαζεύω πάντως. Μπορεί να τους κεράσω και κανα μπουκαλάκι.

Δημοσ.

Αν δεν τους έχουμε κεράσει μολύβι εμείς πρώτα ;) Διότι οι Παριζιάνοι είναι φλώροι, αλλά εδώ έχουμε και μια καραμπίνα καβάντζα για practice...

Δημοσ.

ναι' date='οι ελληνες με το διπλασιο κοστος βεβαια! και αν τα εκαναν ελληνες,κ πεθαιναν 2-3 ατομα,θα γινοταν χαμος (και σωστα κ δικαια),ενω τωρα,ελα μωρε,δεν πειραζει,5 αλβανοι λιγοτεροι!

[/quote']

@antreas

σε ολα τα υπολοιπα συμφωνω

εδω ομως εισαι λιγο λαθος πριν λιγες μερες πεθαναν 2 ελληνες ερgατες στη βιομηχανια τιταν.(τραγικη ειρωνεια τη προηγουμενη εβδομαδα,απο το θανατο τους,ειχε γινει συσταση στην εν λογω βιομηχανια για ελλιπη μετρα ασφαλειας)

ειπε κανεις τιποτα?

δεν ειναι και οτι πιο ευχαριστο για την οικογενεια σου να πηγαινεις στη δουλεια και να μη γυρνας σπιτι επειδη επειδη ο Α ή ο Β βιομηχαν ΔΕΝ πληρωσε για να παρει τα απαραιτητα μετρα ασφαλειας για τους εργαζομενους-για αυτον απλα αναλωσιμοι εργατες ειναι ολοι,ελληνες και μεταναστες και το ιδιο θα ενδιαφερθει αν πεθανει καποιος-αυτο που τους ενδιαφερει ειναι ποιος ειναι πιο οικονομικος(σημερα ο αλβανος,χθες ο ελληνας,αυριο ο πακιστανος κτλ).

Δημοσ.
YES SIR το φτιαχνω αμεσως

να με συγχωρεις παρα πολυ

μη σε πουνε και φασιστα

ευχαριστω πολυ....

ε οχι κ να με πουν κ φασιστα!!!!

καλυτερα αλβανος!!!!!

(αλλα σοβαρα τωρα, για μενα ειναι προσβλητικος τιτλος το φασιστας,γιαυτο κ ζητησα την αλλαγη αυτη)...

(αναρωτιεμαι,βγαινοντας λιγο οφ τοπικ,ποια η γνωμη σου για αλλα μεγαλα ζητηματα , οπως η παιδεια,η εργασια,το ασφαλιστικο,η υγεια,οι σχεσεις με τους τουρκους,ο στρατος,η εκκλησια,οι ταυτοτητες (οκ,ε οχι κ σοβαρο θεμα), κλπ κλπ)!!!θα ειχε πλακα να συμπεριλαβεις σε ενα μηνυμα σου τις αποψεις σου για ολα αυτα!

σορρυ για το οφ τοπικ!

Δημοσ.
@antreas

σε ολα τα υπολοιπα συμφωνω

εδω ομως εισαι λιγο λαθος πριν λιγες μερες πεθαναν 2 ελληνες ερgατες στη βιομηχανια τιταν.(τραγικη ειρωνεια τη προηγουμενη εβδομαδα' date='απο το θανατο τους,ειχε γινει συσταση στην εν λογω βιομηχανια για ελλιπη μετρα ασφαλειας)

ειπε κανεις τιποτα?

δεν ειναι και οτι πιο ευχαριστο για την οικογενεια σου να πηγαινεις στη δουλεια και να μη γυρνας σπιτι επειδη επειδη ο Α ή ο Β βιομηχαν ΔΕΝ πληρωσε για να παρει [b']τα απαραιτητα μετρα ασφαλειας[/b] για τους εργαζομενους-για αυτον απλα αναλωσιμοι εργατες ειναι ολοι,ελληνες και μεταναστες και το ιδιο θα ενδιαφερθει αν πεθανει καποιος-αυτο που τους ενδιαφερει ειναι ποιος ειναι πιο οικονομικος(σημερα ο αλβανος,χθες ο ελληνας,αυριο ο πακιστανος κτλ).

για μενα δεν εχει διαφορα αν ο ανθρωπος που πεθανε ειναι ελληνας ή αλβανος...με εκνευριζει το ιδιο η αδιαφορια της καθε επιχειρησης για τους αναλωσιμους ανθρωπακους,και με εκνευριζει ακομα περισσοτερο,που καποιοι απο εμας,που ανηκουμε στην κατηγορια των αναλωσιμων,θεωρουμε οτι ειμαστε ανωτεροι απο τους αλλους αναλωσιμους!!!!

αν στον πρωτο θανατο αλβανου ή ελληνα,δεν εχει σημασια, ξεσηκωνονταν οι εργατες,θα κερδιζαν κατι παραπανω,εστω μια μεγαλυτερη προσοχη!

(απλα,παλι καταληγουμε στο συμπερασμα,οτι δεν εχει νοημα να εχω διαφορες με τους αλλοδαπους...απλα γιατι βραζουμε στο ιδιο καζανι,ας ελπισουμε οτι θα μπορεσουμε να συνεργαστουμε,πριν μας βρασουν τελειως)!

Δημοσ.
για μενα δεν εχει διαφορα αν ο ανθρωπος που πεθανε ειναι ελληνας ή αλβανος...με εκνευριζει το ιδιο η αδιαφορια της καθε επιχειρησης για τους αναλωσιμους ανθρωπακους' date='και με εκνευριζει ακομα περισσοτερο,που καποιοι απο εμας,που ανηκουμε στην κατηγορια των αναλωσιμων,θεωρουμε οτι ειμαστε ανωτεροι απο τους αλλους αναλωσιμους!!!!

αν στον πρωτο θανατο αλβανου ή ελληνα,δεν εχει σημασια, ξεσηκωνονταν οι εργατες,θα κερδιζαν κατι παραπανω,εστω μια μεγαλυτερη προσοχη!

(απλα,παλι καταληγουμε στο συμπερασμα,οτι δεν εχει νοημα να εχω διαφορες με τους αλλοδαπους...απλα γιατι βραζουμε στο ιδιο καζανι,ας ελπισουμε οτι θα μπορεσουμε να συνεργαστουμε,πριν μας βρασουν τελειως)![/quote']

για εμενα μακαρι να γινοταν κατι τετοιο αλλα

σκεψου μονο απο την εικονα που εχεις απο εδω μεσα για το πως αντιμετωπιζουν τους μεταναστες οι ελληνες

σκεψου αυριο πορεια μεταναστων για τα εργατικα ατυχηματα,τις συνθηκες εργασιας,τα θεματα μισθου-ασφαλισης.

ποσες εκπυρσοκροτησεις θα ειχαμε?:oops:

αλλα και τι αντιδρασεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...