Tablet Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Γεια σε ολους , Γενικα αποφευγω να ψωνιζω οτιδηποτε απο Ελλαδα γιατι ως γνωστον οι τιμες απο εξωτερικο ειναι πολυ χαμηλοτερες..Ακομα και οταν κανω μια ερευνα αγορας παντα κοιταω πρωτα καταστηματα Ευρωπης ή Αμερικης. Μπηκα μολις σημερα στην i Square και για αλλη μια φορα επιβεβαιωθηκα. Δεν ειναι λιγο παραλογο τα mcp για παραδειγμα να ξεκινανε απο 1200 περιπου ενω την ιδια στιγμη απο αμερικη μονο 800? Δηλαδη και τα μεταφορικα να βαλεις εχεις παλι πολυ μεγαλο οφελος.. Επισης πολλα μοντελα δεν ειναι ετοιμοπαραδωτα οποτε περιμενεις κανα μηνα να στο φερουν απο Αμερικη και να στο πουλησουν πολυ παραπανω γιατι λοιπον να μην το παραγγειλεις μονος σου απο US και να γλυτωσεις πολυ χρονο και χρηματα.. Νομιζω οτι η πολιτικη αυτη δεν εχει λογικη.. Συγκεκριμενα απο ενα καταστημα που παρακολουθω τιμες (ebay) , πχ ενα μοντελο mbp 15'' , 2.8 , 4gb ram ,500gb hd ,κοστιζει 1500 euro με δωρεαν μεταφορικα ενω το αντιστοιχο απο ελλαδα 2260+μεταφορικα.. Υπαρχει καποιος λογος στο συγκεκριμενο παραδειγμα να το παρω απο Ελλαδα ας πουμε? Γενικα πια ειναι η αποψη σας? Ειστε ικανοποιημενοι με τις Ελληνικες τιμες?
Whiteyez Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Αν κάνεις παραγγελία από US φίλε μου θα το πληρώσεις χρυσό λόγο τελωνείου. UK και μόνο UK δεν αφήνω φράγκο πλέον εδώ.
isay Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 tablet μιλάς για τιμές εκτός ευρώπης και δεν αναφέρεις μια ουσιώδης και βασική παράμετρο. Το τελωνείο! Ψάξε στο forum και θα καταλάβεις ότι για ακριβά είδη σε συμφέρει να πληρώνεις από Ευρώπη και όχι εκτός αυτής. Τέλος να κοιτάς και την υποστήριξη και όχι μόνο το κόστος αγοράς. Έστω ότι σε μια αγορά έχεις κέρδος 100 ευρώ και μέσα στο χρόνο της εγγύησης σου "σκάει" κάτι. Για υπολόγισε έξοδα μεταφοράς (με ασφάλιση, κλπ) για Αμερική. Συμπέρασμα. Υπολογίζεις κατά περίπτωση (Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική) και αποφασίζεις που σε συμφέρει.
Whiteyez Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Τέλος να κοιτάς και την υποστήριξη και όχι μόνο το κόστος αγοράς. Έστω ότι σε μια αγορά έχεις κέρδος 100 ευρώ και μέσα στο χρόνο της εγγύησης σου "σκάει" κάτι. Για υπολόγισε έξοδα μεταφοράς (με ασφάλιση, κλπ) για Αμερική Δεν παίζει κάτι τέτοιο γιατί τα προϊόντα της Apple έχουν worldwide εγγύηση.
Tablet Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Φιλε μου το τελωνειο απο Αμερικη για το συγκεκριμενο lap top πχ δεν θα ξεπερασει τα 40-50 euro εφοσον κανονισεις με το καταστημα να στο στειλει ως δωρο που δεν θα σου αρνηθει κανεις.Στο λεω δηλαδη γιατι εχω ψωνισει... Ευρωπη δεν εχεις τελωνειο οκ.. Σ'ενα apple προιον πλεον η εγγυηση ισχυει σε ολα τα σημεια πωλησεις..
Whiteyez Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 ...να στο στειλει ως δωρο που δεν θα σου αρνηθει κανεις. Γιατί είσαι τόσο σίγουρος οτι δεν θα αρνηθεί; Όσο έχω ψάξει εγώ όλοι το στέλνουν κανονικά όπως πρέπει. Στο λεω δηλαδη γιατι εχω ψωνισει... Έχεις ψωνίσει κανένα imac, mbp, η κάτι άλλο μεγάλης αξίας;
isay Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Φιλε μου το τελωνειο απο Αμερικη για το συγκεκριμενο lap top πχ δεν θα ξεπερασει τα 40-50 euro εφοσον κανονισεις με το καταστημα να στο στειλει ως δωρο που δεν θα σου αρνηθει κανεις.Στο λεω δηλαδη γιατι εχω ψωνισει...Ευρωπη δεν εχεις τελωνειο οκ.. Σ'ενα apple προιον πλεον η εγγυηση ισχυει σε ολα τα σημεια πωλησεις.. Πολλά e-shops δεν το κάνουν gift για λόγους ασφάλισης μεταφοράς. Επίσης δεν νομίζω να πιστεύεις ότι θα έχεις την ίδια υποστήριξη από την (εκάστοτε) rainbow σε σχέση με την αγγλική ή ιταλική apple. Σίγουρα συμφέρει οικονομικά ειδικά αν ξέρεις πέντε πράγματα πως να επικοινωνείς/παραγγέλνεις με sites του εξωτερικού και επίσης σε συμφέρει διπλά αν ξέρεις να αντιμετωπίσεις μικροπροβλήματα στον mac (ώστε για το παραμικρό να τρέχεις σε τεχνικούς). Ψώνισε από Ευρώπη και κάνε επέκταση της Apple care και είσαι άρχοντας.
giorgos_k Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Φιλε μου το τελωνειο απο Αμερικη για το συγκεκριμενο lap top πχ δεν θα ξεπερασει τα 40-50 euro εφοσον κανονισεις με το καταστημα να στο στειλει ως δωρο που δεν θα σου αρνηθει κανεις.Στο λεω δηλαδη γιατι εχω ψωνισει...Ευρωπη δεν εχεις τελωνειο οκ.. Σ'ενα apple προιον πλεον η εγγυηση ισχυει σε ολα τα σημεια πωλησεις.. Σε μεταχειρισμένο mbp που είχα αγοράσει απο Αμερική για ενα φίλο, με αξία 900ε, πληρώσαμε άλλα 200ε στο τελωνείο μαζί με όλα τα έξοδα του τελωνείου. Μία η άλλη ήρθε με το να το αγοράζαμε απο εδώ, άντε λίγο φθηνότερα
Tablet Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 1ον Δεν εχει λογο να σου αρνηθει διοτι δεν ειναι απολυτως τιποτα ισα ισα που αν εισαι εκτος Αμερικης σε ρωτανε και απο μονοι τους..Θελω να που οτι δεν τους βγαζει προβλημα να το δηλωσουν στη usps πχ ως δωρω το ιδιο πραγμα ειναι γι'αυτους.. 2ον Ναι εχω παρει ενα mac pro το οποιο δεν το ειχα δηλωσει ως δωρω και ειχα πληρωσει γυρω στα 150 euro τελωνειο. Που παλι ειχα πολυ οφελος.. ---------- Προσθήκη στις 14:12 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:11 ---------- Σε μεταχειρισμένο mbp που είχα αγοράσει απο Αμερική για ενα φίλο, με αξία 900ε, πληρώσαμε άλλα 200ε στο τελωνείο μαζί με όλα τα έξοδα του τελωνείου. Μία η άλλη ήρθε με το να το αγοράζαμε απο εδώ, άντε λίγο φθηνότερα Πριν ποσο καιρο? Ηταν και τα μεταφορικα στην τιμη αυτη?
isay Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Αγόρασε απο Αμερική και πες μας τις εντυπώσεις σου και αν πέρασε ως gift.
Tablet Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Να ξεκαθαρισω οτι μιλαω μονο για ebay stores..
giorgos_k Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Πριν ποσο καιρο? Ηταν και τα μεταφορικα στην τιμη αυτη? Πριν 2 χρόνια περίπου. Τα μεταφορικά ήταν χωριστά, άλλα 100+ε
Tablet Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Επισης στο mac pro ειχα κανονισει να δηλωσει αλλη αξια... ---------- Προσθήκη στις 14:30 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:28 ---------- Γενικα οπως προαναφερθηκε πρεπει να ξερεις να το κανονισεις.... ---------- Προσθήκη στις 14:32 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:30 ---------- Η ουσια ομως ειναι οτι μπορεις να αγοραζεις ποιο φθηνα με τον ενα η τον αλλο τροπο...
Whiteyez Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Μπορείς να μας πείς ποιος είναι αυτός ο seller στο ebay που μπορεί να στα στείλει σαν gift η άλλη τιμή;
Tablet Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Γενικα μπορεις να το συννενοηθεις με τον οποιοδηποτε στο ebay που εχει καλη προθεση θελει λιγο ψαξιμο η φαση. Δεν εχω καποιον stadar καθε φορα το ψαχνω και εγω να βρω οτι καλυτερο..Παντως παραθετω ενδεικτηκα ενα link για ενα mbp που ανεφερα στην αρχη δεν ξερω αν ο συγκεκριμενος μπορει να στειλει gift η να δηλωσει αλλο ποσο μπορειτε ομως να ρωτησετε με το τροπο σας.. http://cgi.ebay.com/NEW-Apple-Macbook-Pro-2-8GHz-2-8-GHz-15-MB986LL-A-4GB_W0QQitemZ390170040136QQcmdZViewItemQQptZApple_Laptops?hash=item5ad7f25748#ht_2409wt_941 ---------- Προσθήκη στις 15:41 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:10 ---------- Γενικα υποστηριζετε την ξενη αγορα? Ειστε ικανοποιημενοι με του αντιπροσωπους εδω?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.