Dr_Michael Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Πώς μπορώ να κάνω τηλεφωνικές κλήσεις μέσω του υπολογιστή μου σε σταθερά τηλέφωνα με χρέωση, αλλά όχι μέσω voip (internet). Δηλαδή πώς μπορώ να ελέγχω την τηλεφωνική συσκευή μέσω του υπολογιστή: να ανοίγω το ακουστικό, να καλώ νούμερο, να κλείνω το ακουστικό (την κλήση). Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα; Προφανώς φαντάζομαι σε συνδυασμό με κάποιο modem.
Dr_Michael Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Start > Run... > dialer.exe και αρκεί ένα απλό μόντεμ ε; Με πολυμηχάνημα που έχει φαξ, γίνεται;
parsifal Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Χρειάζεσαι ένα dialup modem που να μπορεί να διαχειριστεί κλήσεις φωνής (συνήθως έχουν την ένδειξη VOICE). Επιπλέον, αν θέλεις να συνδέσεις σε αυτό την τηλεφωνική σου συσκευή, πρέπει να διαθέτει έξτρα θύρα RJ-11 γι' αυτόν το σκοπό. Αλλιώς, μπορείς και με ένα μικρόφωνο ή headset συνδεδεμένο στην κάρτα ήχου του PC σου. Με πολυμηχάνημα/FAX, δεν είναι σίγουρο ότι γίνεται. Το δικό μου πολυμηχάνημα π.χ. (ένα HP) έχει τέτοιες δυνατότητες, αλλά δε νομίζω ότι είναι δεδομένες σε όλα τα μοντέλα.
Dr_Michael Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 έχω το πολυμηχάνημα ΗΡ 4315, ξέρεις αν κάνει; Δεν θέλω να μιλάω από το τηλέφωνο, αρκεί να κάνει την κλήση και να την κλείνω όποτε θέλω. Άρα αρκεί ένα απλό εσωτερικό ή εξωτερικό μόντεμ, σωστά;
parsifal Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 έχω το πολυμηχάνημα ΗΡ 4315, ξέρεις αν κάνει; Το πολυμηχάνημά σου έχει PHONE port για σύνδεση τηλεφωνικής συσκευής, αλλά δε νομίζω ότι μπορείς να ελέγχεις από το PC τις κλήσεις φωνής, αν αυτό ρώτησες παραπάνω. Ούτε με το δικό μου HP 6310 γίνεται κάτι τέτοιο, τώρα που ξαναβλέπω την απάντησή μου καταλαβαίνω πως μπορεί να έδωσα αυτήν την εντύπωση με αυτό που έγραψα. Εννοούσα τη δυνατότητα σύνδεσης τηλεφωνικής συσκευής. Δεν θέλω να μιλάω από το τηλέφωνο, αρκεί να κάνει την κλήση και να την κλείνω όποτε θέλω. Άρα αρκεί ένα απλό εσωτερικό ή εξωτερικό μόντεμ, σωστά; Αρκεί να έχει δυνατότητες VOICE, όπως προανέφερα.
Dr_Michael Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 parsifal είσαι πολύτιμος. Αν μπορείς να μου υποδείξεις και 2-3 μοντεμάκια από Πλαίσιο πχ...
parsifal Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 2 dialup modems βλέπω όλα κι όλα στο Πλαίσιο, και τα δύο US Robotics. Η εταιρεία τα συνοδεύει με μία σουίτα 3ου κατασκευαστή, το BVRP PhoneTools. Αν θυμάμαι σωστά από (πολύ) παλιότερη επαφή που είχα με αυτό το πρόγραμμα, έδινε δυνατότητες πραγματοποίησης κλήσεων από το PC.
Dr_Michael Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Για παράδειγμα, αυτό κάνει; http://www.plaisio.gr/Peripherals/Networks/Modem-Router/Wired-Routers-Modem-Routers/US-Robotics-USR805637-F-M-56K-V92-EXT-USB-USR805637.htm
parsifal Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Ναι. Αλλά είναι χοντρή υπερβολή να δώσεις τόσα χρήματα για ένα dialup modem. Αν έχεις ελεύθερη θύρα PCI στο PC σου, μπορείς να τη βγάλεις πολύ φθηνά. Π.χ. Ακόμη κι αν επιμένεις σε εξωτερικό modem όμως, υπάρχουν USB μοντέλα αρκετά φθηνότερα από το USR. Π.χ.
Dr_Michael Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Ποιο από τα δύο; http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.53201&u=CRYPTO-EXTRA-56K-INT-PCI-VOICE http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.532061&u=CRYPTO-BEST-56K-V92-INT-PCI-FAX-/-VOICE
parsifal Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Και τα 2 πρέπει να κάνουν γι' αυτό που θες. Είναι λίγο παλιά μοντέλα όμως και σε περίπτωση που τρέχεις Vista ή 7, θα πρέπει να τσεκάρεις τί γίνεται με τους drivers...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.