Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση επεξεργαστή AMD

Sordnaxela

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω έναν Athlon 64 X2 3800+ στα 2Ghz και θα ήθελα να τον αντικαταστήσω με κάτι καλύτερο και κατά προτίμηση 4πύρηνο. Η motherboard μου είναι η Asus M3N78-VM και φυσικά δεν θα αλλάξει. Τί socket έχω και ποιούς επεξεργαστές μπορώ να βάλω; Θα ήθελα προτάσεις για καλή σχέση τιμής-αξίας. Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Απο ότι βλέπω η μητρική σου είναι socket AM2+ και υποστηρίζει τους phenom II. (Support up to 140W CPU, Support 45nm Phenom™ II CPU).

Οπότε στην προκειμένη περίπτωση η καλύτερη αγορά απο άποψη τιμής / απόδοσης θα ήταν να πάρεις έναν phenom II X4 955 προκειμένου να εκμεταλλευτείς την L3 cache.

Mάλιστα θα σου πρότεινα να ψάξεις (ή να βάλεις αγγελία) μη τυχόν και τον έβρισκες μεταχειρισμένο με εγγύηση και να γλυτώσεις αρκετά λεφτά. Διαφορετικά τον αγοράζεις καινούργιο. όπως και να χεί τα αξίζει τα λεφτά του με το παραπάνω. :-)

Δημοσ.

Τι διαφορά έχει το socket AM2+ από το ΑΜ3; Εννοώ, θα έχω κάποια μειονεκτήματα εξαιτίας του ΑΜ2+,γιατί ο Phenom II X4 955 έχει ΑΜ3...

Δημοσ.

Το socket AM2+ έχει υποστήριξη για DDR2 ενώ το AM3 για DDR3, ΑΛΛΑ οι AM3 επεξεργαστές μπαίνουν και σε sοcket AM2+ γιατί μπορούν να δουλέψουν και με DDR2.

:-)

Δημοσ.
Το socket AM2+ έχει υποστήριξη για DDR2 ενώ το AM3 για DDR3, ΑΛΛΑ οι AM3 επεξεργαστές μπαίνουν και σε sοcket AM2+ γιατί μπορούν να δουλέψουν και με DDR2.

:-)

αυτος (Phenom II X4 955) μπαινει σε socket AM2?

Δημοσ.

Οι Phenom II μπαίνουν σε AM2+, και η μητρική σου είναι ΑΜ2+, άρα με ένα bios update μπορείς να βάλεις αυτόν τον επεξεργαστή.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...