Προς το περιεχόμενο

κατασκευή επίπλων

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά υπάρχει κάποιο μαγαζί που να του πηγαίνεις τα σχέδια που θες από έπιπλα,ντουλάπες κλπ. και να στα ετοιμάζει; Έχω ακούσει για το "μαγαζί για μαστορέματα" και το "φτιάχτο μόνος σου" κάτι άλλο αντίστοιχο υπάρχει;

Δημοσ.

Ψάχνεις για μαραγκό για τα χοντρά και επιπλοποιό για τα έπιπλα.

Αν έχεις ένα γυμνό τριάρι και θες κατά παραγγελία να το γεμίσεις, να ξέρεις ότι το ποσό ανέρχεται σε πολλές χιλιάδες ευρά.

Δημοσ.

έπιπλα ίσως όχι κ τόσο, μόνο κανά τραπεζάκι ίσως (μπροστά από το καναπέ) βιβλιοθήκες και γραφείο κλπ κλπ.

Δημοσ.

Θελεις να κρατησεις το κοστος χαμηλο η θελεις να φτιαξεις κατι που δεν βρισκεις στα μαγαζια (συγκεκριμενες διαστασεις , σχεδια ) ?

Θα εχουν επενδυση καπλαμα η θα χρειαστεις λουστραρισματα κλπ ? (Ολα αυτα εχουν σχεση με το κοστος ).Μην νομιζεις οτι μαγαζια ειδικα για μαστορεματα θα ειναι και φθηνα..Αν βεβαια παρεις τα κομματια (πιθανοτατα και απο καποια αποθηκη ξυλου , αν στα κοψουν) και ασχοληθεις μονος σου με την συναρμολογηση διαφερει το πραγμα.

Επισης για τραπεζακια πχ θα μπορουσες να σκεφτεις και καποιο σχεδιο που να βασιζεται στο ξυλο και στο γυαλι , καποιο απλο σχεδιο που να εχει εξαιτιας του γυαλιου και ενα 'αερα' κομψοτητας.

Δημοσ.

όχι δεν θα βάλω φυσικό καπλαμά διότι εκτοξεύεται το κόστος αλλά κ ούτε θα ασχοληθώ μόνος και ναι είναι ειδικά σχέδια τα οποία στο περίπου τα έχω ορίσει!

Δημοσ.

Έπιπλα θα πάρεις.

Η κατασκευή των επίπλων είναι πολύ συγκεκριμένη διαδικασία., για την ακρίβεια υπαρχουν 2 βασικές τεχνικές.

1. Μελαμίνη, που είναι αυτό που ξέρεις και είναι φτηνοδουλεια.

2. Σκελετός από κάποιο φτηνό ξύλο ή σχεδόν ξύλο, καπλαμάς και μετά λουστραρισμα.

3. Το bonus, μασίφ ξύλο, που σου δίνει αυτήν την αίσθηση της αγριάδας, αλλά δεν κάνει για έπιπλα σπιτιού.

Αφού θέλεις συγκεκριμένα πράγματα, με συγκεκριμένο στυλ και σχέδιο, θα τα πληρώσει και μάλιστα αρκετά και κάνε και παζάρια, αλλά μην τσιγκουνευτείς ούτε να πρήξεις τον επιπλοποιό. Είναι πολλές οι εργατοώρες που δε φαίνονται και σκέψου ότι σου φτιάχνει κάτι μοναδικό.

Αν απλά θες να γεμίσεις τον χώρο σου, πήγαινε στο ΙΚΕΑ και για να έχεις μία αίσθηση των τιμών από τις ακριβές σειρές του ΙΚΕΑ, βάλε ακόμα ένα 30-50% επάνω.

Δημοσ.

insomniak πολύ καλό υλικό εκτός από τα παραπάνω που αριθμείς, είναι κ το σάντουιτς από mdf και στη μέση χαρτοκυψέλη http://www.akritas.gr/page/default.asp?la=1&id=591

αλλά με ενοχλεί για το συγκεκριμένο που δεν είναι Ε1 ποιότητας. Τη δε φομαλδεύδη -που εκλύεται σε όλα τα μη Ε1 προϊόντα- την έχουν βγάλει υπεύθυνη για καρκινογενέσεις στο ρινοφάρυγγα.

Μήπως ξέρεις -εσύ ή κάποιος άλλος- εκτός του ΑΚΡΙΤΑ ποιός άλλος έχει τέτοιο προϊόν, η shellman πάντως δεν έχει.

---------- Προσθήκη στις 10:53 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 10:44 ----------

και κάτι άλλο, mdf με επένδυση μελαμίνης μπορώ να παραγγείλω και από πού;

Δημοσ.

Προτείνω πάντως να σκεφτείς το ενδεχόμενο να τα φτιάξεις μόνος σου. Να σου πω τι έκανα εγώ:

1. Σχεδίασα προσεχτικά το έπιπλο που χρειαζόμουν (ένα κρεβάτι-καναπέ για την κόρη μου) και ανέλυσα τα κομμάτια που το αποτελούν.

2. Πήγα σε αποθήκη ξυλείας (εκεί που αγοράζουν ξύλα και οι μαραγκοί) και έδωσα τις διαστάσεις των ξύλων που χρειάζομαι. Μιλάμε για ξύλο οξιάς, ΜΑΣΙΦ, 5 εκατοστά πάχος, κι όχι τις άλλες μπούρδες που είναι πήχτρα στις κόλλες και στις λοιπές καρκινογόνες ουσίες.

3. Αυτοί τα έδωσαν σε μαραγκό να τα κόψει στις διαστάσεις που ήθελα και να τα πλανιάρει για να γίνουν λεία.

4. Πήγα σε μαγαζί με είδη κιγκαλερίας και αγόρασα τα απαραίτητα υλικά συναρμολόγησης (φεράμια, κ.α.)

5. Κάθησα ένα πρωί με τον πεθερό μου για βοήθεια και το συναρμολογήσαμε.

6. Το έβαψα με αδιάβροχο, αντιαλλεργικό, διάφανο βερνίκι ενάντια στο σκουλήκι κι άλλα 2 χέρια λούστρο. Στην ουσία το άφησα στο χρώμα του ξύλου για να φαίνονται τα "νερά" κι όλη η ομορφιά του.

Κόστος: 120 ευρώ

Πόσα ήθελε ο μαραγκός: 700 ευρώ

Να σημειώσω ότι πρώτη φορά δούλεψα ξύλο και γενικά δεν ήμουν του "κάν'το μόνος σου" άνθρωπος αλλά μετά απ' αυτό έγινα. Μιλάμε, δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο (εκτός κι αν θέλεις περίτεχνα σχέδια, μην τα ισοπεδώσουμε όλα).

Νομίζω ότι αξίζει τουλάχιστον να το σκεφτείς!

Δημοσ.

Γιάννη έχεις δίκιο, το κακό είναι πως δεν πρόκειται μόνο για απλές κατασκευές,πρόκειται για κουζίνα, βιβλιοθήκες, γραφείο κλπ. τα οποία θα έχουν δυσκολίες κ δεν ξέρω εάν τα φυσικά ξύλα θα με κάλυπταν από θέμα design, αλλά ευχαριστώ για τις συμβουλές!

Δημοσ.

Σε αυτό που με ρωτάς, έχω ήδη απαντήσει:

Σκελετός από κάποιο φτηνό ξύλο ή σχεδόν ξύλο

Με το σχεδόν ξύλο, εννοούσα mdf, το οποίο έχει κατηγορηθεί ως καρκινογόνο, αλλά πραγματικά ξέρω πάρα πολλούς που δουλεύουν καθημερινά μαζί του και δεν έχουν καρκίνο.

Αυτό με την χαρτοκυψέλη είναι για να μειωθεί το βάρος, το mdf (που αν το σπάσεις, είναι σαν χαρτί πεπιεσμένο) είναι πολύ βαρύ.

Μελαμίνη με mdf κατα 99% δεν υπάρχει και δε νομίζω να έχει κάποια χρησιμοτητα.

Να σου δώσω ένα παράδειγμα για την κουζίνα, το σετρικό των ντουλαπιών κατασκευάζεται από μελαμίνη. Τα πορτάκια κατασκευάζονται από mdf, αν θέλεις για παράδειγμα να μοιάζουν με οξιά, γύρω από το mdf κολλούν 5 πόντους οξιά, στη συνέχεια "τραβούν" στη σβούρα τις γωνίες για να τις στρογγυλέψουν (αν θες και σχεδιατάκι τραβούν και λούκι με κάποιο εργαλείο), μετά το καπλαντίζουν στην μπροστινή πλευρά. Η πίσω πλευρά είναι επενδεδυμένη με λεπτή μελαμίνη που είναι ήδη καπλαντισμένη. Αφού το τρίψουν με το χέρι το κάθε πορτάκι, λουστράρεται.

Και τέλος βέβαια, η τοποθέτηση, η οποία είναι δύσκολη και χρειάζονται κι άλλοι όπως υδραυλικός για το νιπτήρα, ηλεκτρολόγος για τον κρυφό φωτισμό και την κουζίνα κλπ κλπ.

Ελπίζω να κατάλαβες το μέγεθος της εργασίας μόνο για την κουζίνα. Για 10 μέτρα κουζίνα, κουζινάκι δηλαδή με 4-5 διπλά ντουλάπια, μπορεί να σου φτάσει 5.500 ευρά, εφόσον θες να κάνεις ειδική παραγγελία.

---------- Προσθήκη στις 13:33 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:32 ----------

Από την άλλη το γραφείο είναι έπιπλο και χρειάζεται διαφορετική δουλειά και χρεώνεται διαφορετικά.

Δημοσ.

Υπάρχουν mdf σανίδες που να είναι επενδεδυμένες με μελαμίνη; Σίγουρα έχω δεί έπιπλα της ΝΕΟSET με τέτοια χαρακτηριστικά!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...