aledjo Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 εχω μια απορια εδω και χρονια και ποτε δεν ετυχε να το ψαξω. πως μεταφερεται το ρευμα στα νησια? πχ. στην Αθηνα βλεπουμε τα καλωδια να ερχονται απο βορεια. στα νησια με ποιο τροπο παει? οποιον εχω ρωτησει μου λεει με υποβρυχια καλωδια.... δε μπορω να το καταλαβω αυτο, δηλαδη τοσα χιλιομετρα και το βαθος, πετανε τα καλωδια στη θαλασσα? ξερει κανεις? edit: μιας και ανοιξα θεμα, εχω και μια αλλη απορια. πως μεταφερονται οι εφημεριδες σε ολη την Ελλαδα, βουνα, χωρια,νησια και κυκλοφορουν την ιδια ωρα! καποιος μου λεει οτι μεταφερονται οδικως, σε χωρια κτλ και στα νησια με αεροπλανα. εγω δε το βλεπω λογικο αυτο. οταν θες 6 ωρες για να πας απο Αθηνα σε καποιο χωριο σε κανενα βουνο, ποτε προλαβενουν?
minarokeftes Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Εδώ Χίο έχουν δικό τους εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας!
aledjo Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Εδώ Χίο έχουν δικό τους εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας! και με τι δουλευει? με πετρελαιο? για να φτασει το ρευμα για ενα νησι οπως η χιος, θα πρεπει να καιει εκατομμυρια τονους. ειδικα το καλοκαιρι με το τουρισμο και τα aircondition δε καταλαβαινω...
nickarmy Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 γιατί οι συνδέσεις του οτε στην κρήτη πως γίνονται, μαι υποβρύχιο καλώδιο οπτικών ινών ,δεν το βρίσκω αδύνατο να γίνεται και με το ρεύμα (φυσικά όχι σε τέτοιες αποστάσεις )
aledjo Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 edit: μιας και ανοιξα θεμα, εχω και μια αλλη απορια. πως μεταφερονται οι εφημεριδες σε ολη την Ελλαδα, βουνα, χωρια,νησια και κυκλοφορουν την ιδια ωρα! καποιος μου λεει οτι μεταφερονται οδικως, σε χωρια κτλ και στα νησια με αεροπλανα. εγω δε το βλεπω λογικο αυτο. οταν θες 6 ωρες για να πας απο Αθηνα σε καποιο χωριο σε κανενα βουνο, ποτε προλαβενουν?
minarokeftes Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 και με τι δουλευει? με πετρελαιο?για να φτασει το ρευμα για ενα νησι οπως η χιος, θα πρεπει να καιει εκατομμυρια τονους. ειδικα το καλοκαιρι με το τουρισμο και τα aircondition δε καταλαβαινω... Ειδικά καλοκαίρι γαμιέται ο Δίας απο τις διακοπές, νομίζω κάρβουνο καίει? Δεν είμαι 100% σίγουρος, πάντως το εργοστάσιο είναι αρκετά μεγάλο, έχω περάσει αρκετές φορές. Τα εγκαίνια δύο νέων Μονάδων του Αυτόνομου Σταθμού Παραγωγής Χίου της ΔΕΗ Α.Ε. πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Σάββατο 4 Ιουλίου, από τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Κωστή Μουσουρούλη. Οι σχετικές επενδύσεις για αύξηση της εγκατεστημένης ισχύος του ΑΣΠ Χίου με δύο μονάδες σύγχρονης τεχνολογίας - ισχύος 14,4 MW η κάθε μία - ανήλθαν σε 27 εκατομμύρια ευρώ. Οι νέες Μονάδες εξασφαλίζουν καλύτερες ενεργειακές και περιβαλλοντικές επιδόσεις, ενώ ενισχύουν σημαντικά τη συνολικά εγκατεστημένη ισχύ για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας της Χίου, υπερκαλύπτοντας τη συνολική ζήτηση ρεύματος για πολλά χρόνια. ---------- Προσθήκη στις 22:55 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:54 ---------- edit:μιας και ανοιξα θεμα, εχω και μια αλλη απορια. πως μεταφερονται οι εφημεριδες σε ολη την Ελλαδα, βουνα, χωρια,νησια και κυκλοφορουν την ιδια ωρα! καποιος μου λεει οτι μεταφερονται οδικως, σε χωρια κτλ και στα νησια με αεροπλανα. εγω δε το βλεπω λογικο αυτο. οταν θες 6 ωρες για να πας απο Αθηνα σε καποιο χωριο σε κανενα βουνο, ποτε προλαβενουν? Για Χίο πάλι εμείς έχουμε εφημερίδες γύρω στις 9-10. Στο χωριό μου στο Αίγιο έχουμε γύρω στις 8. Βασικά ετσι ακριβώς γίνεται, με αεροπλάνα και τα βανάκια που πάνε σα πούστηδες οι οδηγοί τους!!!
freedubus Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Η Κρήτη, η Ρόδος και τα λοιπά νησιά ηλεκτροδοτούνται από 39 θερμικούς, 2 υδροηλεκτρικούς, 5 φωτοβολταϊκούς σταθμούς και 15 αιολικά πάρκα. Αυτόνομοι Σταθμοί Παραγωγής του νησιωτικού συστήματος
jason_rethymno Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Ναι αλλά η Τήλος για παράδειγμα που είναι ένα ξερονήσι με 350 κατοίκους πως ηλεκτροδοτήται?
DarkOrion Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Ναι, τα περισσότερα νησιά είναι μη διασυνδεδεμένα. Κοινώς έχουν δικές τους μονάδες παραγωγής. Όχι το καθένα ξεχωριστά, τα πακετάρουν κατά κάποιο τρόπο μαζί. Υποβρύχια καλώδια υπάρχουν όμως. Ο λόγος που δεν είναι μεγάλα σε μήκος είναι γιατί οι απώλειες ενέργειας μεγαλώνουν όσο μεγαλώνει το μήκος του καλωδίου...
freedubus Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Ναι αλλά η Τήλος για παράδειγμα που είναι ένα ξερονήσι με 350 κατοίκους πως ηλεκτροδοτήται? Από τους σταθμούς της Καλύμνου και της Κώ. Δές το λίνκ που έδωσα πιο πάνω.
JimxxZe Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Στα εργοστασια της ΔΕΗ λυγνιτη καινε και παραγεται ηλεκτρικη ενεργεια???Πως γινετε αυτο?? Τι το ιδιαιτερο εχει ο λυγνιτης δηλαδη?? Νομιζω οτι σε αλλες χωρες εχει ξεπεραστει αυτο,αλλα η ΔΕΗ συνεχιζει επειδη εχει χαμηλο κοστος
lary7 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Καλώδια υποθαλάσια υπάρχουν αλλά συμφαίρουν μόνο για μικρά φορτία. Στην Ιο πχ μέχρι το 2005 είχαν δικές τους ντιζελογεννήτριες. Μετά έκαναν διασύνδεση με Πάρο και πλέων πέρνουν απο εκεί ρεύμα. PS: Το κάρβουνο στην Κοζάνη πότε τελειώνει? Γιατι όταν τελειώσει την γ@μήσ@με σαν χώρα, εναλλακτικές μορφές και χαζομάρες, ας ειναι καλά ο λιγνίτης.
freedubus Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Αφού υπάρχουν πλούσια κοιτάσματα λιγνίτη στην ηπειρωτική Ελλάδα, τι άλλο συμφέρει να κάψουν;;; Πτολεμαίδα, Αμυνταίο, Φλώρινα είναι γεμάτα κι έχουν πολύ ψωμί ακόμα. Το ίδιο και η Μεγαλόπολη. Η Ελλάδα είναι νομίζω 2η στην Ευρώπη και 6η στον κόσμο σε παραγωγή λιγνίτη. Ε, το πετρέλαιο το καίνε στα νησιά, όπου είναι ασύμφορη η μεταφορά λιγνίτη. Επίσης τα εργοστάσια λειτουργούν με νερό (υδροηλεκτρικά) και με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (αιολικά πάρκα, φυσικό αέριο κ.α.). Και φυσικά υπάρχουν και οι ιδιωτικές γεννήτριες. PS: Το κάρβουνο στην Κοζάνη πότε τελειώνει? Πρέπει να 'χουν μείνει 4-5 δις τόνοι ακόμα.
evabb Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 ρε αλετζο εδω παιρναν καλωδια κατω απο τον ατλαντικο στο αιγαιο θα κολλαγαν;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.