nitrah Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Έχω δημιουργήσει μια βάση δεδομένων σε SQL γλώσσα . Μπορεί κάποιος να μου πει πως τώρα θα μπορέσω να έχω γραφικό περιβάλλον ώστε μέσα από αυτό το περιβάλλον να γεμίζει και η βάση μου ? Δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός.
jimmysnn_17 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Εργασία είναι? Απο το Microsoft SQL μπορείς να εισάγεις δεδομένα και από γραφικό περιβάλλον. Εξηγησε λίγο τι θες ακριβώς.
nitrah Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 όχι δεν είναι εργασία . έχω γραμμένο το πρόγραμμα σε SQL γλώσσα . Δεν θέλω όμως να είναι σε περιβάλλον με κώδικα αλλά όπως είναι όλα τα προγράμματα με γραφικά , κουτάκια κτλπ.
Aztec Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 όχι δεν είναι εργασία .έχω γραμμένο το πρόγραμμα σε SQL γλώσσα . Δεν θέλω όμως να είναι σε περιβάλλον με κώδικα αλλά όπως είναι όλα τα προγράμματα με γραφικά , κουτάκια κτλπ. 1. Δεν είπες ποια βάση χρησιμοποιείς 2. Δεν μπορείς να έχεις γράψει πρόγραμμα σε SQL παρά μόνο με extensions (Transact SQL , PL/SQL κτλ ) και όχι με την έννοια του προγράμματος που μάλλον θέλεις να φτιάξεις. Επομένως μπορείς να μας πεις τι εργαλεία έχεις χρησιμοποιησει για να φτιάξεις αυτό που έχεις φτιάξει? Και μετά να μας πεις τι θέλεις τελικά να φτιάξεις?
nitrah Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 τον κώδικα τον έχω γράψει στον SQL server . Θέλω να το δώσω σε ένα μαγαζί . Πως μπορώ να δημιουργήσω ένα γραφικό περιβάλλον πάνω σε αυτόν τον κώδικα για να χρησιμοποιεί το πρόγραμμα το μαγαζί ?
parsifal Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Άλλαξε τον τίτλο του θέματος σε πιο περιγραφικό, όπως ορίζουν οι κανόνες του φόρουμ, γιατί θα το κλειδώσω... edit: Τώρα είναι εντάξει
3c0r1z Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Σε οποία γλώσσα επιθυμείς. Εγώ ας πούμε εγώ θα το έκανα σε C++ με Qt, μιας και θεωρώ ότι είναι αρκετά αυτοματοποιημένη η όλη διαδικασία. Θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις και την access για να δημιουργήσεις το user interface. Όποια λύση και να διαλέξεις θα χρειαστείς odbc driver στο pc που θέλεις να χρησιμοποιεί την βάση + το πρόγραμμα. Και θα πρέπει να υπάρχει κάποιος odbc connector για την γλώσσα που θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Τώρα αν δεν θέλεις να ασχοληθείς με κάποια γλώσσα προγραμματισμού δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Καλο είναι όμως να ψάξεις και στο παρακάτω link, ίσως εκεί να βρείς πιο ολοκληρωμένη απάντηση. http://msdn.microsoft.com/el-gr/default.aspx
nitrah Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Κάποιος γνωστός μου , το έκανε ως εξής . Έγραψε έναν κώδικα σε C# (Sharp) και μέσα στον κώδικα φόρτωνε το αρχείο το SQL που είχε δημιουργήσει και έτσι δημιουργούταν γραφικό περιβάλλον . Ξέρεις ποιος είναι ο κώδικας ? ή κάτι παρόμοιο ?
3c0r1z Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Προσωπικά δεν ασχολούμαι με C#, οπότε δεν μπορώ να δώσω κάποιο κώδικα για να πάρεις μια ιδέα. Με μια αναζήτηση στο google τσίμπησα τα παρακάτω links. Tο πόσο καλά είναι δεν το γνωρίζω μάλλον θα χρειαστείς την βοήθεια του γνωστού σου. http://msdn.microsoft.com/en-us/library/s4yys16a(VS.71).aspx http://devhood.com/tutorials/tutorial_details.aspx?tutorial_id=454 http://www.dreamincode.net/forums/index.php?showtopic=31314 Happy coding
isim Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Κάποιος γνωστός μου , το έκανε ως εξής .Έγραψε έναν κώδικα σε C# (Sharp) και μέσα στον κώδικα φόρτωνε το αρχείο το SQL που είχε δημιουργήσει και έτσι δημιουργούταν γραφικό περιβάλλον . Ξέρεις ποιος είναι ο κώδικας ? ή κάτι παρόμοιο ? Αν θες μπορω επι πληρωμη, αν σε ενδιαφερει με PM
nitrah Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 Αυτό που ψάχνω στην ουσία είναι μέσα από τον κώδικα , είτε c# , είτε Java , να φορτώνει το αρχείο SQL που έχω αποθηκευμένο στο ίδιο διαμέρισμα και να δημιουργεί γραφικό περιβάλλον.
lion2486 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2010 Αν ψάχνεις κάτι εύκολο δοκίμασε το navicat, το χρησιμοποιώ για mysql
nitrah Δημοσ. 23 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2010 Δεν το ξέρω καθόλου αυτό. Μπορείς να βοηθήσεις καθόλου ?
top-gear Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Από προγραμματισμό γενικά πώς τα πας; Είναι κάποια γλώσσα που δουλεύεις; Έστω και χωρίς γραφικό περιβάλλον. Αν θέλεις μπορώ να σου στείλω ένα μικρό ebook για c# που εξηγεί και αυτό που ακριβώς θέλεις και είναι γενικά εύκολο.
StavrosD Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Τι δουλειά έκανες που σου ζήτησε ο πελάτης μόνο SQL; Συνήθως ο SQL είναι ένα μόνο μέρος μιας εφαρμογής (Data layer, business logic layer, presentation layer). Υποθέτω ότι έχεις φτιάξει σε SQL τα Data και Business logic και θέλεις να φτιάξεις το Presentation layer. Θες κάτι σαν το SQL Management studio; Αν ναι το εγκαθιστάς στον πελάτη, διαφορετικά φτιάχνεις το Presentation layer σε κάποια γλώσσα προγραμματισμού.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.