apd453 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 πρωτη κατοικια τι θεωρειτε ρε παιδια? το σπιτι που μενεις? εγω εχω ενα σπιτι στο ονομα μου απο δωρεα εδω και 2 χρονια και το νοικιαζω, το μονο εισοδημα μου ειναι τα ενοικια που περνω απο αυτο το σπιτι. μενω με τους γονεις μου και ειμαι φοιτητης. τι παιζει με την περιπτωση μου? ας βοηθησει καποιος αν μπορει.υποψιν οτι το εισοδημα μου ειναι κατω απο 6000ευρω, για την ακριβεια λιγο κατω απο 3000Ε. Δεν θα σταθώ στο τι είναι πρώτη κατοικία γιατί προέχει να διαλευκανθεί η υπόθεση του clockwork λόγο υπόπτου φοροδιαφυγής. Σύμφωνα πάντα με την κοινή λογική και την λογική των μαθηματικών. Όπως και να έχει ζητώ από τον υπουργό προστασίας του πολίτη και την υπηρεσία δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος να κάνει άρση απορρήτου για να διαλευκανθεί η υπόθεση. Την πάτησες φίλε μου. Πρόσεχε άλλη φορά τη γράφεις. Δηλαδή το σάλιο είναι αλμυρό απλώς δεν το καταβαίνουμε. Άρα και το νερό έχει αλάτι μια από τα ίδια με το σάλιο γιατί και αυτό δεν το καταλαβαίνουμε ως γλυκό, ή ως αλμυρό ή ως πικρό. Σύμφωνα με την κοινή λογική και την λογική των μαθηματικών μετά από τρεις σοκολάτες το σάλιο μας θα έπρεπε να μας φαινόταν στην γεύση αλμυρό? Γιατί δεν γίνεται αυτό δόκτορα? Επίσης το σπέρμα είναι και αυτό αλμυρό φαντάζομαι. Μην γράψει κανείς ότι δοκίμασε το σπέρμα του γιατί στην υπόληψη μου θα πέσει μια θέση κάτω από τον Δουρή. Luci υποθέτω ότι είσαι δόκτορας εκτός και αν έχει βγει α) η wiki σε ενδοφλέβια β)έχεις κάνει εκτεταμένη σαλιοέρευνα στο google . Σήμερα θα φάω τρεις σοκολάτες, στο καπάκι κολιό παστό και στο τρικάπακο πικρό καφέ του θανάτου έτσι για να δω τι θα γίνει.
Lucifer Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Δηλαδή το σάλιο είναι αλμυρό απλώς δεν το καταβαίνουμε. Άρα και το νερό έχει αλάτι μια από τα ίδια με το σάλιο γιατί και αυτό δεν το καταλαβαίνουμε ως γλυκό, ή ως αλμυρό ή ως πικρό. Σύμφωνα με την κοινή λογική και την λογική των μαθηματικών μετά από τρεις σοκολάτες το σάλιο μας θα έπρεπε να μας φαινόταν στην γεύση αλμυρό? Γιατί δεν γίνεται αυτό δόκτορα? Επίσης το σπέρμα είναι και αυτό αλμυρό φαντάζομαι. Μην γράψει κανείς ότι δοκίμασε το σπέρμα του γιατί στην υπόληψη μου θα πέσει μια θέση κάτω από τον Δουρή. Luci υποθέτω ότι είσαι δόκτορας εκτός και αν έχει βγει α) η wiki σε ενδοφλέβια β)έχεις κάνει εκτεταμένη σαλιοέρευνα στο google . Σήμερα θα φάω τρεις σοκολάτες, στο καπάκι κολιό παστό και στο τρικάπακο πικρό καφέ του θανάτου έτσι για να δω τι θα γίνει. Το νερό της βρύσης νομίζω είναι καθαρό, δεν παίζει να έχει αλάτι. Αλλά τα υγρά του σώματος, έχουν όλα (σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό) χλωριούχο νάτριο γιατί είναι παράγοντας που βοηθά να διατηρούνται τα διαλύματα στα οποία βρίσκεται ισότονα, πχ στο πλάσμα του αίματος παίζει ρόλο στην οσμωτική πίεση που ασκείται στα αιμοσφαίρια, αν ήταν υπέρτονο θα είχαμε συρρίκνωση λόφω αντίστροφης όσμωσης, αν ήταν υπότονο, θα είχαμε διόγκωση και ρήξη τους. Αυτό ισχύει για όλα τα κύτταρα (μιας και είμαστε σε μεγάλο ποσοστό, νερό) για άλλα λιγότερο, άλλα περισσότερο. Το σάλιο δεν ξέρω σε τι αναλογία έχει αλάτι, τα δάκρυα νομίζω είναι στο 1/3 του πλάσματος του αίματος. Πάντως, η σύσταση των δακρύων δεν είναι η ίδια, πχ αν δοκιμάσεις δάκρυ από καθάρισμα κρεμμυδιού, δεν θα είναι αλμυρό -αν δοκιμάσεις δάκρυ από ΡΑΓΙΣΜΕΝΗ ΚΑΡΔΙΑ θα είναι. Αυτό συμβαίνει επειδή τα συστατικά τους διαφοροποιούνται αναλόγως του ερεθίσματος και η γεύση του άλατος είναι εμφανέστερη. Αντιστοίχως στον ιδρώτα, αν έχεις φάει ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΕ ΚΑΡΡΥ δύσκολα θα καταλάβεις αλμυρότητα στη γεύση. Το σάλιο το κουβαλάς by default χρόνια τώρα, οπότε οι υποδοχείς έχουν μάθει πως ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΟΡΜΑΛ και πως ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΜΥΡΟ. Αν φας συγκεκριμένα φαγητά ή αν πάθεις μια δυο συγκεκριμένες βλάβες (για τις οποίες δεν ξέρω πολλά) θα σου φαίνεται και το ίδιο το σάλιο σου αλμυρό ή μεταλλικό. Και όχι, δεν είμαι ντόκτορας ούτε θα γίνω.
Erwdios Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Δηλαδή για να καταλάβω, μέχρι τώρα κάποιος που είχε σπίτι στην Εκάλη 200 τ.μ. (αυτό δεν είναι σπίτι, είναι γήπεδο) δεν φορολογούταν? Και τώρα που φορολογείται μας πειράζει?
clockwork Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Δεν θα σταθώ στο τι είναι πρώτη κατοικία γιατί προέχει να διαλευκανθεί η υπόθεση του clockwork λόγο υπόπτου φοροδιαφυγής. Σύμφωνα πάντα με την κοινή λογική και την λογική των μαθηματικών.Όπως και να έχει ζητώ από τον υπουργό προστασίας του πολίτη και την υπηρεσία δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος να κάνει άρση απορρήτου για να διαλευκανθεί η υπόθεση. Την πάτησες φίλε μου. Πρόσεχε άλλη φορά τη γράφεις. αν κανεις πλακα ΟΚ σορρυ, Αν μιλας σοβαρα σε παρακαλω να προσεχεις λιγο τι γραφεις. Απο που προκυπτει η φοροδιαφυγη μου? αφου το σπιτι δηλωνεται κανονικα και με το νομο και υπαρχει και το συμβολαιο ενοικιασης με το ακριβες ποσο του ενοικιοιυ και κατατιθενται στην εφορια αφου κανω κανονικα φορολογικη δηλωση περιλαμβανομενου και του (ε1 ειναι νομιζω) για εισοδηματα απο ακινητα. Το ερωτημα μου παντως παραμενει. εδιτ. εχω στην κατοχη μου ακομη 3 θαλαμηγους, 2 κοτερα, 1 νησι στο ντουμπαι, και ενα ποδηλατο
Physics_Rulez Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Erwdios μιλάμε για πρώτη κατοικία. Το αντιπροσωπευτικό παράδειγμα που σου ήρθε στο μυαλό ήταν το σπίτι στην Εκάλη;
Erwdios Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Erwdios μιλάμε για πρώτη κατοικία. Το αντιπροσωπευτικό παράδειγμα που σου ήρθε στο μυαλό ήταν το σπίτι στην Εκάλη; Αυτό γράφει ρε αδερφέ στο κείμενο. Ότι σπίτι 200 τ.μ. δεν φορολογούταν μέχρι τώρα. Την περιοχή την αναφέρω γιατί εκεί συνήθως βρίσκεις τόσο μεγάλα σπίτια. Δηλαδή έχεις δει πολλά σπίτια των 200 τ.μ στα Καμίνια? Επίσης ξέρεις πολλούς που χτίζουν σπίτι 200 τ.μ. και πεινάνε? Να πούμε μέχρι 100 τ.μ. να το καταλάβω. Από εκεί και πάνω, πλήρωνε φίλος. Τί θα πει πρώτη και δεύτερη κατοικία? 200 τ.μ. δεν θα έχω ούτε αν χτίσω 2 σπίτια μαζί και οι άλλοι το βάζουν σαν πρώτη κατοικία? Σκέψου δηλαδή μία τετραμελή οικογένεια με 4 σπίτια 200 τ.μ. έκαστο και ο καθένας να έχει κάνει χρήση του προνομίου της πρώτης κατοικίας. Μιλάμε για ωμότατη και χοντροειδέστατη περίπτωση φοροδιαφυγής με τις ευλογίες του κράτους και των κατασκευαστικών.
MastroGiannis Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον λόγο να προκύπτει φόρος από κάτι το οποίο δεν παράγει πλούτο. Δεν υποτίθεται πως πλήρωσες τον ανάλογο φόρο τη στιγμή που έφτιαξες το σπίτι σου; Δεν πληρώνεις φόρους κατά την συντήρησή του; Σε λίγο θα μας επιβάλουν και φόρο ανάλογα με το ποσοστό λίπους στο κορμί μας...
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Moderators Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Επίσης ξέρεις πολλούς που χτίζουν σπίτι 200 τ.μ. και πεινάνε? Οχι, αλλα ας παρουμε ενα παραδειγμα απο τους γονεις μου. Ειχαν ενα οικοπεδακι, και αποφασισαν να κανουν το σκατο παξιμαδι και να παρουν ενα δανειο για να χτισουν σπιτακι. Ετσι προεκυψε μια μαιζονετα 160τμ. Αυτο τι σημαινει, οτι ειναι πλουσιοι? Ή οτι μπορουν να αντεξουν την καθε οικονομικη επιβαρυνση? Νομιζω οτι ειναι αντιπροσωπευτικο παραδειγμα, μιας και οι 2 παιρνουν μισθο καπου μεταξυ 1200-1500 ευρω, και εχουν να συντηρησουν την αδερφη μου, ενα δανειο και 1 αυτοκινητο και 1 μοτο. (Και μεχρι προτεινως και εμενα και αλλο ενα αυτοκινητο...)
apd453 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 αν κανεις πλακα ΟΚ σορρυ, Αν μιλας σοβαρα σε παρακαλω να προσεχεις λιγο τι γραφεις. Απο που προκυπτει η φοροδιαφυγη μου? αφου το σπιτι δηλωνεται κανονικα και με το νομο και υπαρχει και το συμβολαιο ενοικιασης με το ακριβες ποσο του ενοικιοιυ και κατατιθενται στην εφορια αφου κανω κανονικα φορολογικη δηλωση περιλαμβανομενου και του (ε1 ειναι νομιζω) για εισοδηματα απο ακινητα. Το ερωτημα μου παντως παραμενει. εδιτ. εχω στην κατοχη μου ακομη 3 θαλαμηγους, 2 κοτερα, 1 νησι στο ντουμπαι, και ενα ποδηλατο Φυσικά και κάνω πλάκα αλλά υπάρχει και μια δόση αλήθειας γιατί μόλις διάβασα το post άκου να δεις τι σκέφτηκε το άρρωστο Ελληνικό μυαλό μου. Πάντα με την κοινή λογική και την λογική των μαθηματικών. Άσχετο με αν τα χρήματα τα παίρνεις εσύ ή οι γονείς σου (που και αυτό έχει σημασία βέβαια) το ότι έχεις σπίτι στο όνομα σου από δωρεά ενώ είσαι ακόμη φοιτητής αυτό σημαίνει : α)το σπίτι είναι τις γιαγιάς σου ή του παππού σου εξού και το τόσο χαμηλό ενοίκιο. Κανένα ερείπιο δηλαδή(αυτή η περίπτωση δικαιολογεί μόνο το χαμηλό ενοίκιο). β)το σπίτι είναι πολύ μικρό που ο πατέρας (ή κάποιο άλλο μέλος) το βρήκε και καλή τιμή και το πήρε αλλά λόγω του ότι ο λογιστής τον είπε ότι δεν το παίρνει να το δηλώσει στο όνομα του το δώρησε σε εσένα. γ)συμφωνήσατε με τον ιδιοκτήτη να δηλώνει ότι πληρώνει χαμηλό ενοίκιο έτσι ώστε να δηλώνεις και εσύ λιγότερα + λιγότερο χαρτόσημο. δ)αυτός που έκανε δωρεά χρωστάει σε όποιον έχει ΑΦΜ. ε)το σπίτι είναι σε κανένα χωρίο ή μικρή πόλη με χαμηλά ενοίκια (αυτή η περίπτωση δικαιολογεί μόνο το χαμηλό ενοίκιο). στ)οι γονείς σου δεν ξέρουν τι έχουν ή κέρδισαν λαχείο και σου το πήραν δώρο. ζ)ή γιαγιά ή ο παππούς στράβωσαν με γιους, νύφες, γαμπρούς και το δώρισαν στον εγγονό για να μην το πάρουν οι άλλοι όταν πεθάνουν. η)έχεις εταιρία δολοφόνων που παίρνει με δόλιους τρόπους περιουσίες ανήμπορων ανθρώπων. Και θ) με τις λιγότερες των λιγότερων πιθανοτήτων. Έτσι απλά να στο δώρισαν γιατί είσαι καλό παιδί και ομορφόπαιδο. Για τις περιπτώσεις β,γ,δ φοροδιαφεύγεις. Οι περιπτώσεις α και ε δικαιολογούν απλά το χαμηλό ενοίκιο (ακυρώνονται). Για τις περιπτώσεις στ, η και θ αθωος. Για την περίπτωση ε ισόβια. Η περιπτώσεις στ και η ακυρώνονται μετά από την ομολογία σου ότι αγχώθηκες μήπως πληρώσεις (που σημαίνει δεν το φυσάς το χρήμα). Άρα είσαι ύποπτος. Δεν είπα ότι 100% φοροδιαφεύγει η οικογένεια σου λόγο της περίπτωσης θ. Απλά ύποπτος είπα. Δεν είναι δα και τόσο τρομερό. Tο πρόσωπο σου στις ειδήσεις θα είναι καλυμμένο. Όχι όμως στην Espresso και στο troktiko.
Erwdios Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Μα εδώ δεν εξετάζουμε αν είναι δίκαιος ένας φόρος, αλλά εάν κατανέμεται δίκαια. Δίκαιος και φόρος, είναι οξύμωρες έννοιες. Εγώ συμφωνώ με την άποψη του Μαστρογιάννη παραπάνω, αλλά να ξέρουμε και ότι η βίλλα των 400 τ.μ. έχει προέλθει από νόμιμες δραστηριότητες και δεν αυθαιρετεί. Πάντως κάποιος είχε προβλέψει ότι θα πληρώνουμε ενοίκιο για τα ίδια μας τα σπίτια. Ήρθε η ώρα...
clockwork Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Φυσικά και κάνω πλάκα αλλά υπάρχει και μια δόση αλήθειας γιατί μόλις διάβασα το post άκου να δεις τι σκέφτηκε το άρρωστο Ελληνικό μυαλό μου.Πάντα με την κοινή λογική και την λογική των μαθηματικών. Άσχετο με αν τα χρήματα τα παίρνεις εσύ ή οι γονείς σου (που και αυτό έχει σημασία βέβαια) το ότι έχεις σπίτι στο όνομα σου ενώ είσαι ακόμη φοιτητής αυτό σημαίνει : α)το σπίτι είναι τις γιαγιάς σου ή του παππού σου εξού και το τόσο χαμηλό ενοίκιο. Κανένα ερείπιο δηλαδή(αυτή η περίπτωση δικαιολογεί μόνο το χαμηλό ενοίκιο). β)το σπίτι είναι πολύ μικρό που ο πατέρας (ή κάποιο άλλο μέλος) το βρήκε και καλή τιμή και το πήρε αλλά λόγω του ότι ο λογιστής τον είπε ότι δεν το παίρνει να το δηλώσει στο όνομα του το έγραψε σε εσένα. γ)συμφωνήσατε με τον ιδιοκτήτη να δηλώνει ότι πληρώνει χαμηλό ενοίκιο έτσι ώστε να δηλώνεις και εσύ λιγότερα + λιγότερο χαρτόσημο. δ)αυτός που έκανε δωρεά χρωστάει σε όποιον έχει ΑΦΜ. ε)το σπίτι είναι σε κανένα χωρίο ή μικρή πόλη με χαμηλά ενοίκια (αυτή η περίπτωση δικαιολογεί μόνο το χαμηλό ενοίκιο). στ)οι γονείς σου δεν ξέρουν τι έχουν ή κέρδισαν λαχείο και σου το πήραν δώρο. ζ)ή γιαγιά ή ο παππούς στράβωσαν με γιους, νύφες, γαμπρούς και το δώρισαν στον εγγονό για να μην το πάρουν οι άλλοι όταν πεθάνουν. η)έχεις εταιρία δολοφόνων που παίρνει με δόλιους τρόπους περιουσίες ανήμπορων ανθρώπων. Και θ) με τις λιγότερες των λιγότερων πιθανοτήτων. Έτσι απλά να στο δώρισαν γιατί είσαι καλό παιδί και ομορφόπαιδο. Για τις περιπτώσεις β,γ,δ φοροδιαφεύγεις. Οι περιπτώσεις α και ε δικαιολογούν απλά το χαμηλό ενοίκιο (ακυρώνονται). Για τις περιπτώσεις στ, η και θ αθωος. Για την περίπτωση ε ισόβια. Η περιπτώσεις στ και η αγχώθηκες μετά από την ομολογία σου ότι αγχώθηκες μήπως πληρώσεις (που σημαίνει δεν το φυσάς το χρήμα). Άρα είσαι ύποπτος. Δεν είπα ότι 100% φοροδιαφεύγει η οικογένεια σου λόγο της περίπτωσης θ. Απλά ύποπτος είπα. Δεν είναι δα και τόσο τρομερό. Tο πρόσωπο σου στις ειδήσεις θα είναι καλυμμένο. Όχι όμως στην Espresso και στο troktiko. λες να γινω φιρμα? στην περιπτωση α) ειμαι αν εννοεις πως μου το δωρησε ο παππους και οντως ειναι ερείπιο (χτιστικε το 1960κατι), το ενοικιο ειναι το πραγματικο (ολα στην περιοχη τοσο νοικιαζονται +-30-40 ευρω). Πραγματικα αγχωθηκα γιατι εκτος απο τα εξοδα (ζημιες με σωληνωσεις, αποχετευσεις) αμα ειναι να πληρωσω και φορο φετος για αυτο το σπιτι τι να πω!? ελεος.... καλυτερα να μεινει αδειο
MastroGiannis Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Μα εδώ δεν εξετάζουμε αν είναι δίκαιος ένας φόρος, αλλά εάν κατανέμεται δίκαια. Δίκαιος και φόρος, είναι οξύμωρες έννοιες. ... Δεν νομίζω πως ισχύει πάντα αυτό. Ο φόρος που προκύπτει από πραγματικό παραγόμενο προϊόν νομίζω πως είναι δίκαιος διότι με αυτόν διατηρείται η υποδομή της κοινωνίας στην οποία είμαστε αναγκασμένοι να ζούμε. Μάλλον όμως κάπου το (ξε)χάσαμε αυτό και δεν ξέρουμε σήμερα τι πληρώνουμε και γιατί...
pournaras Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2010 Οχι, αλλα ας παρουμε ενα παραδειγμα απο τους γονεις μου.Ειχαν ενα οικοπεδακι, και αποφασισαν να κανουν το σκατο παξιμαδι και να παρουν ενα δανειο για να χτισουν σπιτακι. Ετσι προεκυψε μια μαιζονετα 160τμ. Αυτο τι σημαινει, οτι ειναι πλουσιοι? Ή οτι μπορουν να αντεξουν την καθε οικονομικη επιβαρυνση? Νομιζω οτι ειναι αντιπροσωπευτικο παραδειγμα, μιας και οι 2 παιρνουν μισθο καπου μεταξυ 1200-1500 ευρω, και εχουν να συντηρησουν την αδερφη μου, ενα δανειο και 1 αυτοκινητο και 1 μοτο. (Και μεχρι προτεινως και εμενα και αλλο ενα αυτοκινητο...) Ναι αλλα με αυτη τη λογικη, ενα ζευγαρι που παιρνει λιγα παραπανω (1500-2000 ας πουμε), μπορει να του προκυψει ενα σπιτι 200-250 τμ. και ουτω καθεξης, η αντιστοιχα, μπορει με τη γυναικα μου να ζουμε στο απο κληρονομιας μικρο (60τμ) πατρικο μου, και επειδη εχω κα*λα με τα βουβου να κανω το σκατο μου παξιμαδι και να παρω εκεινη την παλιοmerchedes με τα 120 χιλιαρικα που χαλβαδιαχα απο καιρο. Σε καμμια περιπτωση δεν ειρωνευομαι ή θεωρω οτι ειναι ψεμματα αυτα που ανεφερες, απλα τα κατατασσω στην εξαιρεση που θα επιβεβαιωσει τον κανονα. Καλως η κακως, τα εξοδα που εχει ενα σπιτι 150-200τμ, ειναι δυσβασταχτα για ενα ζευγαρι μεσων υπαλληλων.
Erwdios Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Άκουσα σήμερα στο ραδιόφωνο ότι δεν θα ισχύσει αυτή η φορολογία στην πρώτη κατοικία που αναφέρεται στο άρθρο και ότι τελικά προκρίνεται αφορολόγητο για άγαμο από 200.000€ και πάνω και γύρω στα 300.000€ το ζευγάρι, ενώ θα αυξάνεται για κάθε παιδί.
Typhoon Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2010 Άκουσα σήμερα στο ραδιόφωνο ότι δεν θα ισχύσει αυτή η φορολογία στην πρώτη κατοικία που αναφέρεται στο άρθρο και ότι τελικά προκρίνεται αφορολόγητο για άγαμο από 200.000€ και πάνω και γύρω στα 300.000€ το ζευγάρι, ενώ θα αυξάνεται για κάθε παιδί. Έτσι είναι, υπάρχει προσχέδιο το οποίο μπορεί να κατεβάσεις και να διαβάσει ο καθένας: http://sup.kathimerini.gr/xtra/media/files/kathimerini/doc/finaldraft.doc Πέρα από αυτό οποιοσδήποτε φόρος είναι ένα μέσο αναδιανομής πλούτου, οπότε η δικαιοσύνη του είναι συζητήσιμη. Και ο πλούσιος θα πει ότι εγώ σκίζομαι και τα βγάζω, γιατί να μου τα πάρει το κράτος για να πληρώνει πχ τον ΟΑΣΑ (στη θέση του ΟΑΣΑ βάλτε ότι άλλο θέλετε), τον οποίο εγώ δεν χρησιμοποιώ ποτέ γιατί πάω με τη Jaguar. Πάντως η καινούργια ρύθμιση είναι λίγο πιο ορθολογιστική, δεδομένου ότι άλλο 200τμ στην Εκάλη και άλλο στη Δραπετσώνα. Το όριο στην αξία του ακινήτου είναι συνεπώς πιο λογικό. Και εντάξει 200Κ αντικειμενική αξία δεν είναι λίγο, πόοο μάλλον 300Κ. @GeorgeMan: Δεν σημαίνει ότι οι γονείς σου είναι πλούσιοι, αλλά ένα κράτος δεν μπορεί να φορολογεί τον καθένα με διαφορετικά κριτήρια. Όμως οι κανόνες του παιχνιδίου είναι δεδομένοι, δλδ όταν οι γονείς σου θα αποφασίσουν να χτίσουν, ξέρουν ότι θα πρέπει να πληρώσουν και τον αντιστοιχό φόρο. Αν δεν μπορούν, δεν πρέπει να χτίσουν. Αλλίως θα έρθει κάποιος να πει, ότι εγώ έκανα το σκατό παξιμάδι να πάρω μια Porsche, τι σημαίνει, ότι μου τρέχουν από τα παντζάκια? Άλλος θα πει το ίδιο για ένα σκάφος, επειδή έχει τρέλα με την θάλασση, κ.ο.κ. Μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι συνεχόμενες αλλαγές στη φορολογία κατ'εμέ παρά οι λεπτομέρειες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.