Προς το περιεχόμενο

φορολογια πρωτης κατοικιας - γιατι αυτο ξερουν

pavlosman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4565673

ειναι δυνατο να γίνεται αυτο? η απαντηση ειναι ναι, σε ενα κρατος οπου ξερει να κανει 1 και μονο πραγμα: να φορολογει και να τα παιρνει απο αυτους που μπορει.

ειναι δυνατο να εχεις ενα προγραμματισμο να προχωρησεις σε μια αγορα και να ερχεται το κρατος για πολλοστη φορα να σε αρμεξει?

τωρα δηλαδη τι θα γινει? αν εισαι αγαμος και θελεις να αγορασεις το σπιτι σου, κατευθειαν σε ξεβρακωσαν!

και ειναι και τα νεοδμητα με τον ΦΠΑ..... αναρωτιεμαι λοιπον, αυτο ειναι ενα επιπλεον χαρατσι?

δηλαδη αν θες να αγορασεις ενα νεοδμητο διαμερισμα, τι θα σου πρωτοπαρουν? θα πληρωσεις το ΦΠΑ, θα πληρωσεις και τον φορο?

με αλλα λογια, και τσο και λο? (συγγνωμη κιολας...)

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

νταξει οι περισσοτερες οικογενειες δεν εχουν προβλημα. εγγαμο ζευγαρι ειναι 200.000 ευρω. βαλε και τα παιδια μαζι ε ποιος εισαι ο λατσης να εχεις 300.000 ευρω κατοικια? :P

τωρα για σενα αλλαζει το πραγμα

βεβαια κατσε να ψηφιστει πρωτα και μετα κανουμε θεμα....

Δημοσ.
νταξει οι περισσοτερες οικογενειες δεν εχουν προβλημα. εγγαμο ζευγαρι ειναι 200.000 ευρω. βαλε και τα παιδια μαζι ε ποιος εισαι ο λατσης να εχεις 300.000 ευρω κατοικια? :P

τωρα για σενα αλλαζει το πραγμα

βεβαια κατσε να ψηφιστει πρωτα και μετα κανουμε θεμα....

Δεν χρειάζεται (πια...) να είσαι ο Λάτσης για νάχεις τρακόσια χιλιάρικα σπίτι.Φρόντισαν οι εργολάβοι γι αυτό,με 2,5 το μέτρο...

Είτε Σεπόλια,είτε Χαλάνδρι,το ίδιο σε χρεώνουν.

Δημοσ.
Δεν χρειάζεται (πια...) να είσαι ο Λάτσης για νάχεις τρακόσια χιλιάρικα σπίτι.Φρόντισαν οι εργολάβοι γι αυτό,με 2,5 το μέτρο...

Είτε Σεπόλια,είτε Χαλάνδρι,το ίδιο σε χρεώνουν.

τι λεμε τωρα ρε παιδια, αν θες να παρεις σπιτι και δεν εισαι παντρεμενος, σε τιναξανε στον αερα....

και δεν λενε, ειναι στα 200 τετραγωνικα αφορολόγητο, οπα αυτο ειναι πολύ, ας το καλυψουμε λιγο, να τα κατεβασουμε στα 100 τετραγωνικα βρε αδερφε.

και βαλε και ενα μικρο φορο για τα μικροτερα, αλλα μη το ξεφτιλιζεις.... εδω μιλαμε για επιβαρυνση κανα 12αρι, ετσι στο κεφαλι, για ενα τριαρακι.

αλλος παιρνει δανεια για να κανει μια τετοια αγορα, 12 χιλιαρικα παραπανω δεν ειναι παιξε γελασε

οταν ειναι να στα παρουν, αλλαζουν χιλιες μεθοδους και βρισκουν χιλιους τροπους, για να κανουν κατι σοβαρο και εποικοδομητικο, αστο καλυτερα

α, και ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω πως οι κατασκευαστες συντηρουν τις τιμες σε αυτα τα επιπεδα των 2+ χιλιαρικων, με την κατασταση που επικρατει στην αγορα....

Δημοσ.
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=45... και τσο και λο? (συγγνωμη κιολας...)

Σύμφωνα με πολλούς στο foroum φταις εσύ για αυτό. Οπότε μη γκρινιάζεις και πλήρωνε. Και όταν πληρώσεις, ξαναπλήρωσε γιατί εσύ φταις που πλήρωσες.

Και μην πεις ότι δεν φταις εσύ και ότι δεν έχεις κλέψει γιατί ο φίλος σου ο Νίκος (ξέρεις ο φίλος του Πέτρου αυτός με που έχει γυναίκα την Χριστίνα το τούμπανο. Δεν κατάλαβες ακόμη? Αυτός ρε συ με το χρυσό δόντι, το δασύτριχο στήθος, με το σκουλαρίκι με το φτερό που έχει το μαλλί κόκορα) έκλεψε. Άρα με την απλή λογική και τα απλά μαθηματικά φταις και θα πληρώσεις. Όλοι οι Έλληνες φταίνε. Όλοι είναι κλέφτες και ψεύτες. Αν δεν πληρώσεις δεν θα πάει η Ελλάδα μπροστά.

Μην ψάχνεις ποιος φταίει, μην ψάχνεις ποιος έκλεψε. Προέχει να σωθεί η Ελλάδα μας. Sorry παιδιά αλλά ένα δάκρυ Φ8 κύλισε από τα μάτια μου και έπεσε μέσα στο καφέ μου και τον έκανε αλμυρό.

Αλήθεια τα δάκρυα γιατί είναι αλμυρά? Η μήπως μόνο σε εμένα είναι?

Δημοσ.
Σύμφωνα με πολλούς στο foroum φταις εσύ για αυτό. Οπότε μη γκρινιάζεις και πλήρωνε. Και όταν πληρώσεις, ξαναπλήρωσε γιατί εσύ φταις που πλήρωσες.

Και μην πεις ότι δεν φταις εσύ και ότι δεν έχεις κλέψει γιατί ο φίλος σου ο Νίκος (ξέρεις ο φίλος του Πέτρου αυτός με που έχει γυναίκα την Χριστίνα το τούμπανο. Δεν κατάλαβες ακόμη? Αυτός ρε συ με το χρυσό δόντι, το δασύτριχο στήθος, με το σκουλαρίκι με το φτερό που έχει το μαλλί κόκορα) έκλεψε. Άρα με την απλή λογική και τα απλά μαθηματικά φταις και θα πληρώσεις. Όλοι οι Έλληνες φταίνε. Όλοι είναι κλέφτες και ψεύτες. Αν δεν πληρώσεις δεν θα πάει η Ελλάδα μπροστά.

Μην ψάχνεις ποιος φταίει, μην ψάχνεις ποιος έκλεψε. Προέχει να σωθεί η Ελλάδα μας. Sorry παιδιά αλλά ένα δάκρυ Φ8 κύλισε από τα μάτια μου και έπεσε μέσα στο καφέ μου και τον έκανε αλμυρό.

Αλήθεια τα δάκρυα γιατί είναι αλμυρά? Η μήπως μόνο σε εμένα είναι?

το Φ8 ειναι σαν της τζουλιας;

γιατι αν ναι, αυτο δεν ειναι καφες, ειναι αλατονερο με μια εσανς καφεινης

Δημοσ.

"Αλμυρό" είναι η αντίληψη του άλατος από τα αισθητήρια της γεύσης και είναι ανεξάρτητο από το αν κάτι περιέχει αλάτι ή όχι. Για το σάλιο συγκεκριμένα, ασχέτως της λυσοζύμης που έχει ίδια περιεκτικότητα άλατος με το πλάσμα, υποθέτω θα υπάρχει και κάπου αλλού για να διατηρείται το σάλιο ισότονο. Δεν αντιλαμβάνεσαι τη γεύση γιατί στο σάλιο υπάρχουν άλλα 200 συστατικά (σε αντίθεση με τα δάκρυα που είναι σχεδόν ολοκληρωτικά αλατόνερο) και επειδή έχεις μάθει πως αυτή η σούμα είναι το "ουδέτερο" όπως δε θα καταλάβεις καμία γεύση καφέ αν έχεις φάει 3 σοκολάτες πριν.

ΟΝΤΟΠΙΚ ΤΩΡΑ ΛΕΜΕ.

Δημοσ.

πρωτη κατοικια τι θεωρειτε ρε παιδια? το σπιτι που μενεις? εγω εχω ενα σπιτι στο ονομα μου απο δωρεα εδω και 2 χρονια και το νοικιαζω, το μονο εισοδημα μου ειναι τα ενοικια που περνω απο αυτο το σπιτι. μενω με τους γονεις μου και ειμαι φοιτητης. τι παιζει με την περιπτωση μου? ας βοηθησει καποιος αν μπορει.

υποψιν οτι το εισοδημα μου ειναι κατω απο 6000ευρω, για την ακριβεια λιγο κατω απο 3000Ε.

Δημοσ.
α, και ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω πως οι κατασκευαστες συντηρουν τις τιμες σε αυτα τα επιπεδα των 2+ χιλιαρικων, με την κατασταση που επικρατει στην αγορα....

Απ' ότι φαίνεται οι εργολάβοι εξοικονόμησαν πολλά χρήματα με τη φούσκα του πρώτου μισού της δεκαετίας του 2000 που οι τράπεζες δίναν δάνεια κατοικιών στους πάντες και οι τιμές των ακινήτων εκτοξεύτηκαν στα ουράνια σε μηδέν χρόνο. Προφανώς με αυτά τα χρήματα ζουν τώρα και περιμένουν να έρθουν ξανά οι κατάλληλες συνθήκες για να πουλήσουν στις πανάκριβες τιμές??? Μόνο που αυτές οι συνθήκες είναι δύσκολο να έρθουν γιατί ο Έλληνας δεν έχει πλεον λεφτά για να αγοράσει στις παλαβές τιμές που ζητούν οι εργολάβοι, η φορολογία αυξάνεται και η αυτοπεποίθησή του είναι πεσμένη. Διάβαζα άρθα για την κρίση στον κλάδο και για τη συνεχή πτώση στον τζίρο, δεκάδες χιλιάδες σπίτια κάθονται άδεια και απούλητα αλλά δε ρίχνουν τις τιμές.

Δημοσ.
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4565673

ειναι δυνατο να γίνεται αυτο? η απαντηση ειναι ναι, σε ενα κρατος οπου ξερει να κανει 1 και μονο πραγμα: να φορολογει και να τα παιρνει απο αυτους που μπορει.

ειναι δυνατο να εχεις ενα προγραμματισμο να προχωρησεις σε μια αγορα και να ερχεται το κρατος για πολλοστη φορα να σε αρμεξει?

τωρα δηλαδη τι θα γινει? αν εισαι αγαμος και θελεις να αγορασεις το σπιτι σου, κατευθειαν σε ξεβρακωσαν!

και ειναι και τα νεοδμητα με τον ΦΠΑ..... αναρωτιεμαι λοιπον, αυτο ειναι ενα επιπλεον χαρατσι?

δηλαδη αν θες να αγορασεις ενα νεοδμητο διαμερισμα, τι θα σου πρωτοπαρουν? θα πληρωσεις το ΦΠΑ, θα πληρωσεις και τον φορο?

με αλλα λογια, και τσο και λο? (συγγνωμη κιολας...)

ΘΑ ισχύσει ε;

Δεν πιάνει κακομοίρηδες που πήραν μέσα στο 09 ε;

Πλίζ;

Δημοσ.

αν έχεις σπίτι στο όνομά σου, θεωρείται η πρώτη κατοικία σου αν δεν κάνω λάθος. Δεν ξέρω σε περίπτωση πώλησης και αγοράς άλλου, νομίζω δεν θεωρείται πρώτη κατοικία το σπίτι που θα αγοράσεις εκεί (γιατί σου λέει εκμεταλλεύεσαι τα προνόμια της πρώτης κατοικίας πολλές φορές). Κοινώς όποιος σου έγραψε το σπίτι σου "έκαψε" το χαρτί πρώτη κατοικία.

Δημοσ.

Γνωστοί μου είχαν πάρει καινούριο σπίτι στη Θεσσαλονίκη, σε πρώτο όροφο, το 1998 με 36 εκατομμύρια και το 2005 αξιολογούνταν στα 65 εκατομμύρια και ήταν και 7 χρόνια παλιό. Λογικά οι τιμές έπρεπε να ξεφουσκώσουν όπως συνέβει και σε άλλες χώρες αλλά συνεχίζουν να είναι εκεί ψηλά δημιουργώντας μια νέα γενιά ενοικιαστών. Μπροστά σε αυτή τη φούσκα οι φόροι του υπουργείου είναι λίγοι

Δημοσ.

ΑΑΑΑΑΑ ολα κι ολα

Οι εργολαβοι θα τα πουλησουν στους ελ οταν ερθουν το 2012 ......

Και θα ειναι 5+ ετιας ακινητα με ανεβασμενες τιμες λογω υπεραξιας ......

Τι να λεμε τωρα ?

Σε ολες τις δουλειες δεν υπαρχει ΡΕΥΣΤΟ ουτε για σαλιο και αυτοι ονειρευονται

Γιατι να τους χαλασετε το ονειρο βρε σεις ?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...