Προς το περιεχόμενο

Πως διμιουργώ backup disk με το Time Machine;

mixalpoli

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
ανοιγω το time machine αλλα δεν μου βγαζει δισκο για να επιλεχω

Για να μην μπερδευόμαστε: Time Machine είναι το πρόγραμμα, η λευκή συσκευή με τον σκληρό λέγεται Time Capsule. ;)

Βάλε το Time Capsule τον υπολογιστή σου δίπλα-δίπλα και συνέδεσέ τους με καλώδιο ethernet.

Αλήθεια, τι υπολογιστή έχεις;

Διάβασε τις απλές οδηγίες παρακάτω:

http://support.apple.com/kb/HT1175

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ανοιγω το time machine αλλα δεν μου βγαζει δισκο για να επιλεχω

Το Time Machine δουλεύει είτε σε συνδυασμό με κάποιο εξωτερικό δίσκο, φορμαρισμένο σε HFS+, είτε σε συνδυασμό με τη συσκευή Time Capsule της Apple.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Καλησπέρα σε όλους!

Ψάχνοντας βρήκα το θέμα που ανοίξατε και επειδή σχετίζεται με το δικό μου συνεχίζω εδώ!

Έχω λοιπόν το εξής πρόβλημα,

Αγόρασα ένα σκληρό δίσκο "LG HXD1 320 GB", τον οποίο χρησιμοοποίησα ωσ backup (μεσω time machine) για ενα MAC. Βάζοντας τον ίδιο σκληρό σε άλλο PC είδα οτι δεν μπορει να τον αναγνωρίσει καν. Το πρόβλημά μου είναι οτι θέλω τα αρχεία που υπάρχουν στον εξωτερικό δίσκο να τα περάσω σε άλλον υπολογιστή. Ζητώ λοιπόν τα φώτα σας.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας!

• Super Moderators
Καλησπέρα σε όλους!

Ψάχνοντας βρήκα το θέμα που ανοίξατε και επειδή σχετίζεται με το δικό μου συνεχίζω εδώ!

Έχω λοιπόν το εξής πρόβλημα,

Αγόρασα ένα σκληρό δίσκο "LG HXD1 320 GB", τον οποίο χρησιμοοποίησα ωσ backup (μεσω time machine) για ενα MAC. Βάζοντας τον ίδιο σκληρό σε άλλο PC είδα οτι δεν μπορει να τον αναγνωρίσει καν. Το πρόβλημά μου είναι οτι θέλω τα αρχεία που υπάρχουν στον εξωτερικό δίσκο να τα περάσω σε άλλον υπολογιστή. Ζητώ λοιπόν τα φώτα σας.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας!

Δεν ξέρω κατά πόσον θα τα καταφέρεις.

Πρώτον, το σύστημα αρχείων του δίσκου που χρησιμοποείται από Time Machine είναι το HFS+, που σημαίνει ότι τα Windows δεν το αναγνωρίζουν εγγενώς. Για να διαβαστεί το ΗFS+ από υπολογιστή με Windows θα πρέπει να εγκαστήσεις κάποιο utility όπως το MacDisk ή το MacDrive (αμφότερα εμπορικά προγράμματα).

Εκτός αυτού, δεν ξέρω πώς θα απεικονίσει ένας υπολογιστής με Windows το backup του Time Machine. Στον Macintosh, αν θυμάμαι καλά, φαίνεται ως ξεχωριστό volume που μπορεί να γίνει mount. Στα Windows δεν ξέρω.

Τέλος, δεν νομίζω ότι το Time Machine κρατά "ακριβές αντίγραφο" των δεδομένων αλλά τα κρυπτογραφεί κατά κάποιο τρόπο με δικό του (proprietary) σύστημα το οποίο δεν μπορείς να το 'διαβάσεις' και απλώς να κάνεις extract τα αρχεία που θες.

Δυστυχώς δεν είμαι σπίτι να έχω τον Mac μου να επιβεβαιώσω το τελευταίο...

Νομίζω ότι η καλύτερη λύση είναι να βρεις άλλον υπολογιστή Macintosh για να διαβάσεις ό,τι είναι να διαβάσεις.

georgeadams σε πρόλαβα στο νήμα... :P

Αφού χρησιμοποίησες το δίσκο για Backup με το Time Machine, σημαίνει πως ο δίσκος έχει γίνει format έτσι ώστε να χρησιμοποιεί το σύστημα αρχείων HFS+.

Αυτό όμως σημαίνει πως δεν μπορείς να διαβάσεις τα περιεχόμενα του σε υπολογιστή με Windows.

Τα Windows, από μόνα τους, δεν υποστηρίζουν δίσκους HFS παρά μόνο NTFS, FAT και FAT32. Για να ξεπεράσεις αυτόν τον περιορισμό χρειάζεσαι να βάλεις στα Windows κάποιο πρόγραμμα όπως το MacDrive.

EDIT

Ο paredwse με πρόλαβε στο νήμα!

Τέλος, δεν νομίζω ότι το Time Machine κρατά "ακριβές αντίγραφο" των δεδομένων αλλά τα κρυπτογραφεί κατά κάποιο τρόπο με δικό του (proprietary) σύστημα το οποίο δεν μπορείς να το 'διαβάσεις' και απλώς να κάνεις extract τα αρχεία που θες.

Όχι, αν μπορείς να διαβάσεις HFS+ μπορείς να δεις μια χαρά τα δεδομένα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...